Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kartını kısıtlayan İzmir Belediyesi'ni protesto edelim!

bence belediye en iyisini yaptı önceden kalabalıktan binilmeyen otobüsler şimdi çok rahatladı benim çevremdeki birçok yaşlı sırf bedava diye "dur bakalım bu otobüsün son durağı neresiymiş"diye otobüse binerlerdi sırf zevk için ulaşımı meşgul ederler bir ekmek almak için taaa tepeciğe giderlerdi ben bu uygulamadan memnunum zaten günlük iki bilet hakkımız var yeter

o zaman sadece yaşlılara sınır getirilsin çaışanlara değil...
işi ticaret haline getirmiş olanlar var onlar tespit edilsin...

Mehmet haklısın işi kişisel boyuta getirirsek bende araçla gidiyorum iş yerime ayda yılda bir kullanıyorum kartı 750 yeterde aşar bile beni, yanımda birilerini götürmem için bir sebepte yok vs.vs.vs. ama burada 3-5 kendini bilmez engelli veya yaşlı yüzünden bi çok arkadaşımız sorun yaşayacak, engelinden dolayı tek başına bir yerlere gidip gelemeyen, yada sürekli dışarıda iş yapmak zorunda olan engelliler var ve bunlar için kötü bir durum ve yıllardır bu durum böyle iken neden bu sene böyle bir şey çıkardılar,
dün özür oranlarını düşürdüler,
bu gün kartımızı sınırladılar
yarın hangi hakkımıza göz dikecekler ...
Sustukça haklarımız gidiyor malasef sorunumuzun en büyüğü budur...

ya öyle demeyin özürlüler yanlarına aldıkları bir kişiyi refakatci olarak tanıtıp otobüse bedeva bindiriyorlardı ve o kişilerden para alıyorlardı sınırlandırma harika oldu kocaoğlu yönetimini hiç takdir etmezdim ama ilk defa yararlı bir iş yaptı rahat rahat otobüse binip oturaraktan seyahat edebiliyoruz artık

arkadaşlar ben az önce gördüm izmir büyüksehir beledıyesinin 750 kontor uygulamasını şöförün arkasındaki panoda asılıydı nette arama yapınca doğal olarak engelliler.biz cıktı.haberim olsa inanın eylemlere katılırdım.
forumda yeterince aktif olamıyorum protesto eylem konularında izmirle alakalı özel msj yazın lütfen..yarın konak a gidip kartımı deyiştirecegim mecburen..

mehmet, bence çok acımasızsın, 3-5 tane engelli ve yaşlının yapmış olduğu saçma sapan şeyler için tüm insanları aynı kefeye koyuyorsun, Ben nedense senin gibi düşünemiyorum,
3-5 tane engelli binmicek veya refakatcı binmicek diye rahat rahat otobüse bineceğini ve oturacağını düşünüyorsun çok garip ama engelliler veya refakatçileri binmesede İzmir trafiğinde zor Rahat rahat oturman:)) neyse vatana millete hayırlı olsun ne diyelim kendi içimizde bile çeliştiğimize göre ne desem boş...

ben gittim kontürümü yüklettim dikkatimi çeken benle eşdeyer (aksayarak yürüyen) 8/10 kişi vardı. aynı şekilde 10 kişi kadarda (engelli görünmeyen) sağlıklı bir birey gibi olanlar vardı onlarda konturlerını yüklettiler. merak ettim onlar raporu nasıl aldılar..

ben gittim kontürümü yüklettim dikkatimi çeken benle eşdeyer (aksayarak yürüyen) 8/10 kişi vardı. aynı şekilde 10 kişi kadarda (engelli görünmeyen) sağlıklı bir birey gibi olanlar vardı onlarda konturlerını yüklettiler. merak ettim onlar raporu nasıl aldılar..

Nasıl yani?
Şimdi de doktorculuk mu oynuyoruz?
Rapor almak için engeli gözle görülmeli diye bir şart mı var?
Benim işitme kaybım var örneğin,demekki sen gözünle göremiyorsun engeli diye bana rapor vermemeliler.
Hadi her iş bitti,şimdi birbirimizin raporlarına göz dikelim...

sana katılıyorum ufukalp kardeşim,benimde rapor oranım yüzde yüze yakın ama bakınca dışarıdan sağlam gibi gözükürüm,hem epilepsi+kanser+görme ve işitme özrüm kemoterapinin el ve kollarımda damar ve sinirlerin yanması ile sakat kalmam...dahasıda var ama sana off be dedirtçeği için yazmıyorum :) dışarıdan baktınmı sapa sağlam görünüyorum...malesef bazı arkadaşlarda benim gibi olan bir çok kişi için ön yargılı davranıyor,yazık gerçekten çok yazık........

Benimde fiizksel olarak bir engelim yok ama %70 raporum var, Vergi indirimimde öyle, yani torpille falan alınmış bir raporum yok, Talasemi (Akdeniz Anemisi) Ropor oranı budur...
Engel sadece fiziksel değildir bunu bir çok engelli dostlarımız idrak edemiyorlar, ve bende onlara tek bir söz söylüyorum sizin belki bir uzvunuzda engel var fakat benim tüm vucudum bu hastalıkla boğuşmakta... Lütfen arkadaşlar kim engelli kim engellsiz bunu bilemeyiz ve dediğim gibi engel sadece fiziksel bir eksiklik yada bozukluk değildir... Tabi bunu söylerken bir yandan da gerçek engelli olanın raporunu düşürüp, oradan buradan sahtekar doktorlardan rapor alanlarıda düşünerek bir çoğunuza hak veriyorum... Ama siz yinede Engelli dediğinizde sadece fizikiyet düşünmeyin...

Protesto ne zaman birdakine bende katilmak istiyorum.?

kimse bizim haklarimizi alamaz...

5 mart 2010 saat 11:00'de Narlıdere belediyesinde yerel gündem toplantısı var.
İlçe belediyesinin başkanı, büyükşehir bürokratı, eshot yetkilisi, ilçe belediye bürokratları ve valilik engelli masası katılıyor.
Son Bayraklı (5 şubat) ve Bornova (19 şubat) toplantısında gündeme eshot bomba gibi düştü. Eshot yetkilisine isteklerimiz iletildi.
Bu hafta yine gündem Eshot olacaktır.
Şimdilik bir adım geri attılar, refakatçı kartı için aranan ağır engelli ibaresi istenmiyor.
Hedefimiz refakatçı kartı için yüzde 70 oranının düşürülmesi ve sadece çekirdek engelliye verilmesi, kontör sınırınında kalkması.
İmkanı olanlar lütfen gelin, sesimizi duyuralım.
İzmir engellisinin en güncel sorunu, kent karta vurulan darbedir.
Bir kaç bin tekel işçisinin yaptığını, 400 bin engelli İzmir'li kenetlenirse 4 günde halleder olayı.
Hep oturduğumuz yerden birilerinin uğraşmasını beklemeyelim, haydi kalkın cuma günü Narlıdere belediyesine gelin. Toplantının sonunda sınırsız kek, kurabiye, kanepeler ve meyve suyu var. İlçe belediyeleri misafirperverlikte elinden geleni yapıyor, inşallah büyükşehir belediyeside eshot yaramıza ilaç sürer, haydi yapın planınızı o gün için, cuma günü saat 11.00 de Narlıdere belediyesinde O-LU-NA-CAKKK

Cem abi bak ne yapalım ben cuma günü izin alayım ilk önce bu toplantıya gidelim saat 14:00 da tsd izmir şb açılışı var oraya gidelim uyar mı sana

Açılışa gidelim tabiiki Murat.
Nerede olacak açılış bir bilgin varmı?
Şube hangi semtte hangi binada?

Benge gelicem yarin saat 11 de yaninizdayim açiliş tam nerede orayada gelirim.?

msn adresinizide pm atarsaniz haberleşelim.

Izmirde engellilerin dışarı çıkması kısıtlandı.

Arkadaşlar biliyormuydunuz? İzmirde engelli olmak adeta ateşten gömlek... Yollardan kaldırımlardan hiç bahsetmeyeceğim zira herşey ortada... İzmirde engellileri esas şoka uğratan (Özürlülerin dışarıya çıkmasının kısıtlanması) olmuştur... 20 yıl önce İzmir eski belediye başkanı sn.Burhan Özfatura'nın engellilere kalıcı olarak miras bıraktığı ücretsiz toplu taşım kartların sürekliliğini, rahmetli başkanımız Ahmet Priştina devam etmiştir... Onun sayesinde engelli merkezleri açılmıştır... Bugün özürlülerin elinde mevcut olanlar Burhan Özfatura ve Ahmet priştina dönemine aittir... İzmirdeki şimdiki mevcut olan yönetim ise bizlere bırakılmış olan mirasları kısım kısım elimizden almaya başladı... Şimdide sürekli ücretsiz olan toplutaşım kartlarımız bir yıllık 750 kontörle sınırlandırılıp sokağa çıkmamız kısıtlanmıştır... Bizlere bu seyahat kartlarımızı o vermedi,kısıtlamayada hakkı yok... İzmirde engellilerin hiç değeri olmadığından sapa sağlam insanlara ONUR KARTI adında ücretsiz seyahat kartı verilmektedir... Bu kartları kullanan kişileri incelerseniz ekonomik özgürlüklerini kazanmış,menkul ve gayri menkul sahibi olan varlıklı kişilerdir... Fakat Engellilerin dörtte üçü 2022 sayılı kanundan muhtaçlık aylığı almaktadır... Bu yazdıklarımı bilgisayarı olmayan ve seslenmek ihtiyacı olan özürlü arkadaşlarımın istekleri üzerine ve kendi adımada bu sayfaya döktüm... Buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz
İMDAT!!!
_________

eylem boşadır benc eyapacğaınız tek doğru mahkemeye mahkeme derhal iptal eder

O gazeteci yazar Uğur Yelekli tam bir başkana yalakalık örneği sergilemiş.
Engelliler yılı ilan edilen 2010 senesinde, 25 kuruşluk engelli indirimli çayı bile 50 kuruş yapıp kar güden bir zihniyeti yalamış yıkamış adam.
Dünki toplantı kepazelikti. Konuşmacılar seçtikleri güzel kelimelerle dinleyenlere pembe atmosfer yaratıyor, sonra katılımcı engellilerden yazılı soru gelmesi bekleniyor. Bu arada eline mikrofon alabilen 4 bilemediniz 5 engelli konuşabiliyor. Eshot kartlarını tekrar gündeme getiren Mülkü Aşırt abimize forum başkanı "sus kendi kendine konuşma" diye azar ayarı çekiyor. Sıra yazılı sorulara geliyor ve bakın ne deniyor:
Yazılı soruların hepsi kişisel olduğu için toplantı bitmiştir!
Allah cezanısı vere emi.
Ben, sesi kesilen görme engellilerin sesli ikaz sistemini ve otobüslerdeki sesli durak bildiren sesin kapatıldığını söyledim, bu kişiselmi teres?
Çözüm üretmiyorlar, yarın öbür gün engellilere diyeceklerki, sizlerin sorunlarınızı 15 ilçedeki yerel gündem toplantılarında ele alıp ilgilendik.
Nah ilgilendiniz, siz konuştunuz biz alkışladık, mikrofonu her eline alana kişisel olmasın lürfen, uzun olmasın lütfen, vaktimiz bitti lütfen, dürüyemin güğümleri kalaylı lütfen, manda yuva yapmış söğüt dalına lütfen....
Engelliler masasında bizleri sözde temsil eden tekerlekli sandalyeli şef Serkan bey, sağlamların ajanı gibi bizim aleyhimize çalışıyor. Almış eline Ankara ve istanbul otobüs verielrini, bizim belediye daha çok veriyo diye kent kart zulmünü savunuyor. Benimde altımda mersedes olup, belediye otobüslerini kullanmıyor olsam, ve otobüslerin sorumlusu belediye tarafından makama ve maaşa bağlanmışsam, sesimi kısarlardı elbet.
Ya makamı ve maaaşı veren bürokrasiye karşı engellileri savunan bir engelli olunacak, yada başka illerde daha kötü ama diyip, size verilene şükredin ve susun diye truva olunacak. Arkadaş truva olmayı seçti.
Hangi kelimeyle ne yazayım bilmiyorum.
Seçim zamanı kıçımızı yalayanlar, şimdi o kıça parmak atıyorlar. Üslubum için hepinizden özür diliyorum, ama kral çıplak. 100 yöneticinin 5 tanesi gerçek anlamda bizler için gerçekten birşeyler yapmaya çalışıyordur. Onların ellerinden gözlerinden öperim, sağ olsunlar var olsunlar. Ama kalan 95 zerzavat, köprüyü geçene kadar gülümseyen sorumsuzlardan oluşuyor. Allah hepinizin bir bacağını polio yapar inşallah, yüksek kaldırıma çıkmak için 2 metreden gardınızı alayım dreken kıçınıza tampon yiyesiniz inşallah emi.
Alayınızın bacakları kırılsın, şifası olmasında tüm kaldırımları düzeltesiniz emi.
Önünüzü göremeyesinizde, sesli ikaz sisteminin önemini anlayasınız o sesi kısan eshot yetkilileri.
Hani bir atasözü vari körler sağırlar, birbirini ağırlar.
Bunların yaptığıda o, konuşmacılarla seyirciler arasına dağılan bazı kişiler karşılıklı desteklemeler ile bizlere söyleyeceklerini söyleyip toplantıyı bitiriyorlar. İşler bitince aynı minibüse binip belediyeye gidiyorlar. Nasıl bozdum o kel olanı ama, nasılda lafı soktum o maviliye diye minibüste kritik yapıyorlardır.
Allah cezanızı versin.

yukarda yazı linkini kopyaladığım uğur yelekli isimli şahıs chp belediye meclis üyesi. eski konak ilçe başkanı aynı zamanda. yazılarında,konuşmalarında kendisini engellilere adamış gibi gözüküyor ama belediyenin aldığı kararlar ve uygulamaları malum! o karar ve uygulamalarda bu adamcağızın da imzası var. çünkü hep oybirliğiyle alınan kararlar bunlar. sadece örnek olarak verdim o linki. sinsiliği, yalan dolanı o kadar belli ki bu adamın.kendi içlerinde çok sinsiler fakat dışarıya karşı pek bi cici görünüyorlar :) izmiri akp yönetse, şimdi chpnin yaptığı uygulamaları akp yapsa kimbilir nasıl suçlayacaklardı akpyi, atıp tutacaklardı bol bol :) bir güler yüze, iki çift tatlı söze kanıyor engellilerimiz, gerçekleri çok geç farkedebiliyor maalesef. biraz sesini yükselttiğinde de görmezden, duymazdan geliniyor böyle.

Ankara'da bilet ücretlerini 90 kuruş gib komik bir rakama indiren İdare mahkemesi İzmir'de yok galiba...

Ona bakarsan Ankara'da akp var ama, onların otobüs uygulaması bizden daha vahim.
mesele akp chp değil, mesele o koltuklarda oturanların bizleri iplememesi.
Bizleri yok saymak, parti tüzüklerinde var galiba.
Al birini vur ötekine,
Tencere dibin kara, seninkisi benden kara...

Not: 1 marttan önce refakatçı kartları ile sınırsız dolaşım vardı, şu anda senelik 750 kontör + 90dk içinde binişler sınırsız. Refakatçı kartı ise sadece %70 tek kalemde raporu olana verilecek.

Ben burada tüketici hakları derneğine ve mahkemelerin keyfi kararlarına kızıyorum.(İdeolojikl yaklaştıkları için)
Derdim parti değil.Haksızlığı kim yapıyorsa kahrolsun.

gerci aziz kocaoğluna oy verenlerden biri benim.aziz kocaoğlu bizi mağdur etti.bir pazar günü izmirde bir yürüyüş yapalım diye önerim var

kral sana katılıyorum.biz seçtik bunları cezasını cekecez artık

Üst Alt