Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı 2022 yılında ne kadar olacak?

Cumhurbaskani hayal kırikligina ugratti..asgari ucrete gosterilen hassasiyetin yarisi memura engelliye gosterilmedi...zaten cok düsuk gosterdiginiz enflasyon rakalmarindan sonra yuzde 2 buçuk ne demek yaa..insanlarla bu kadarmi alay edilir..

Arkadaşlar maaslarin biraz daha yuksek olacagini tahmin ediyordum ancak,devlet memuruna,emeklisine, engellisine az zam yapmak için elinden gelen tüm olanaklari kullanip enflasyonu düşük göşterdi ve maalesef bir ailenin çok zor şartlarda gecinebilecegi miktarda zam yapti..şu çok onemli ayrintiyi dikatinize sunarim..
cumhurbaşkaninin dün merakla beklenen konuşmasini dinleyin..diyorki; asgari ucrete yaptiğimiz yüzde 50 lik zam kadar ayni oranda ENGELLI YAŞLILIK VE EVDE BAKIM maaşlarınada zam yapmiştik...vallahi billahi kendisinin bile bu maaşlarin düşuk ve memur maaslarina endeksli dugundan haberi yok..662 liralik maaşa 200 lira zam yapilmasi bir utanc kaynagidir..evde bakim maaşı 450 lira zam aldi bu sadece bir ailenin yediği ekmeğin zammini bile karşilayamaz.

Yüzde 2 buçuk zam yaptı

Arkadaşlar ne bekliyordunuz ki asgari ücret zaten patronların cebinden çıkıyor devletin cebinden çıksa verir mi hiç..Saraya, yandaşlara,tarikatlara para lazım onlar armudu sapıyla goturedursunlar bizle de böyle dalga geçsinler ancak..Emekli,engelli ve memurlar gereken devamı artık sandıkta vermeli ve bu saltanat sona ermesi.Hos çaldıkları cirptiklati bizim cebimizden çıkanlara onları 500 sene doyurur..Allah bildiği gibi yapsın insallah.Kimsenjn ahı kimsede kalmaz.Bu devran dönecektir.

Kalem abla da Kalem abla!
Toplum olarak birilerinin ağzının içine bakmaya ne çok meraklıyız.

İnternet-bilgi çağında her bilgi veri parmaklarının ucunda. Google diye birşey var.
Oranlar açıklandı, resmi açıklamalar yapıldı. Gerisi basit bir hesaplama, matematiksel işlem.

%5(memur-sen kazığı!)+2.5(Saray'ın lütfu!)+22.9(TÜiK'in marifeti düzmece enfl. farkı)=%30.4
%40-69 zamlı engelli aylığı 862 tl olur.

Sessiz Dünyalı neden kiziyon ki yalan hepsi

Dediginden farli rakam cikarsa yazcam sana tamami

Valla her sene diyor tv felan bu kadar zam geldi diye ben bugune kadar hic anmadim neten bak diyorsun o da yalan sen inaniyosan sorun yok biz kalem ablanin dedigi rakama bakiyoz bize dogru rakami o veriyo seni bilmem

engin9 1787 ne acaba

Arkadaşlar, hazine ve maliye bakanlığı tarafından her yıl yayınlanan tebliğ şu ana kadar yayınlanmadı. Kalem ve bazı hesap uzmanları genelgeye göre hesaplama yapmaktadır. Bu yüzden haber siteleri vb. sitelerde yazan rakamlar net değildir. Hepsi enflasyon rakamına göre hesaplanan rakamlardır.

Asıl rakam genelge yayınlandığında belli olacaktır.

Yunus45

Maaş loto mu oynuyoruz, anlamadım ki. 10 lira fazla, 5 lira eksik. Verilecek paranın üzerinden tatava yapmaya değse bari.

Hesap ortada işte mesela ben 991 tl alıyorum. Şubat ayında zam farkıyla beraber 1580 küsür alacağım. .sonra temmuz ayına kadar 1290..
Temmuzdan sonra da enflasyon farkı eklenecek .
Önceki yorumlarimda da benzer şeyler demiştim...
15 senedir aldigim maaş; bizim asgari ücretle alakamız yok.
emekli sandığına ne zam olursa bize de aynısı oluyor. .
Yani %30..

Herkes bi rakam söyluyo nasil olcak bu işle kalem abla gelsede ne alacagmizi bilelim

Şimdiye kadar ne alıyorsanız üzerine %30 ekleyin bu kadar basit ne ondan bundan medet bekliyorsunuz anlamıyorum ki gerçi anlamak isteyene anlamak isteyene sivri sinek saz anlamak istemeyene ne kadar hesap yapsak az

Ondan bundan medet ondugumuz yok herkez farkli konusuyo

Bir açıklama yapıldı mı maaşlar için birde şu ücretsiz akbil şehir dışında da geçse keşke birde ona el atsalar

kalem.abla.golge.isimli.degilmi.oysa hosgeldin abla

abla maaslari hesaplarmisiniz.artik

Arkadaşlar maliye memur katsayısını yayınlayınca hesap yapıp paylaşacağım buradan. Maliyenin genelge yayınlamasını bekliyorum.

abla cumhurbaskani 65 yas ayligi evde bakim bunlarin kaci askeri ucret.oranda zamlandi diyor twitterde falan var acaba supriz.olabilirmi

oILf3Y.jpg

Son düzenleme:
Belirgin bir fark mı olacak memur katsayısıyla?
%30,4'le hesaptan tahminen kaç lira +/- oynayacak ki?

ben baktım gazetelere engelli aylığı %40/69 842 lira -%70 ve üzeri 1264 lira

şubat ayında ocak farkıyla beraber %70 ve üzeri engelliler 1529 tl alacak ondan sonrası aylar 1264 tl almaya devam edecek

aynen bu şekilde oldu

Arkadaşlar ülkenin cumhurbaşkanı yalan konuşacak değil sanırım hadi dili sürçtü söyledi asgari ücret oranında artırıldı diye peki twiti var ona ne demeli bence bu sene diger senelerden farklı olacak İnşaAllah içiniz rahat olsun

tolg@
O senin görüşün en azından dediğin gibiyse üçte iki olma olma olasılığı var hayırlısı bakalım bekleyip görücez

Sıkıntı yok bugun yarin ne kadar alacagimiz belli olcak

Yuzde 40-69 engelliler 862 lira
Yüzde 70 ve üzeri 1292 lira
Evde bakım maaşı 2346 lira olmuştur..maaslar bu kadardır..devlet sadece yuzde 2 buçuk katkı yapmiştir..
Hayirli ugurlu olsun.umarim bu maaslarla gecinen insanlar hayatta kalır.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

engin9 kesin bilgimi dedigin rakamlar Kalem abla dun yazmiş maliye memur katsayisi beli olsun bilgi vercem dedi

Normalde belli olmustu ancak hukumet ve cumhurbaskani butun memur ve emeklilere asgari ucret gibi guzellik yapacaz derken herkes umutla bekledi..ben bile burdan en az 200 liraya yakin daha katki bekledim .cunku asgari ucretlilerde bu ulkenin vatandasiydilar..maalesef buyuk hayal kirikligi oldu..zaten düsük gosterilen enflasyon oranlari ile dusuk zam yapildi.üstune sadece yuzde 2 bucuk lira verildi..bu rakamla 30.5 zam yapilmiş oldu..maaslar bir önceki mesajimda verdigim rakamlardir..

Kesin rakamlardir..kalem hanim resmi evragi alip buraya yazar..kendiside zaten biliyor bu kadar oldugunu..ancak resmi evrakla size bilgi vermek istiyor..hakli olarak

Üst Alt