Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı 2022 yılında ne kadar olacak?

Bugune kadar herkez bi rakam söyledi o kadar alcaz bu kadar alcaz diye Kalem abla bisi demeden inanmam söylenerlere noktayı pzts koyar o ne dedin ayin 3nunde aciklicam bekleyin doğrumu beklicez yapcak bişi yok

Öyle bi rakam olsa zaten Kalem abla yazar aylikları

Valla Yunus kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının verileri ve azda olsa matematik bilen bir insanın bir kalem ve bir hesap makinası ile yapabileceği basit ve net işlemler bunlar yazdığım rakamlar net, Ocak ayının 3ünde sabah saat 10.00 da açıklanacak Aralık ayı enflasyonunu bu yazdığım rakamlara ekleyeceksin ( TÜİK verilerine göre) 3 ise 3 puan 23 ise 23 puan ekleyip maaşını bulacaksın
Atıyorum örnek olarak Yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 661,13 liradan 743.5 liraya yükselecek
743.5 tl /100 X Aralık ayı enflasyonu= 2022 senesi yeni maaş
Bu rakam resmi enflasyon rakamlarına göre hesaplanmış rakamdır unutmamak lazımki bu memlekette her olacak şey Cumhurbaşkanının iki dudağı arasından çıkacak bir kelimeye bağlanmış durumda adam yarın çıkar ve derki hepinize %500 zam yaptım bizde o zaman duacı oluruz

Son düzenleme:
yeniengelli sen hesabi kitabi yapmisin eywl

Senin dedigine göre yuzde 70nin üzeri ne kadar zam gelir 990 aliyoz

Mustafa Balbay'a göre TÜİK uzmanları aralık ayı enflasyonunu yüzde 13 buldular. Muhtemelen rakam Saray’a gidecek, tek haneli olarak dönecek! Sonra Saray, o rakamın biraz üstünde maaş zammı hibe edip “büyüklüğünü” gösterecekmiş!
Nitekim Aralık ayı TÜFE beklentisi %9.
Ama bu kez durum çok farklı ve fecaat... Seyyanen ek zam ile az maaş alan kesime daha yüksek, nispeten fazla alanlara düşük zam yapılıp aradaki makas daraltılacaktır muhtemelen. TÜiK'in rakamlarının düzmece olduğunu 7'den 77'e herkes biliyor, iktidar kanadından yapılan açıklamalar ve vaadler onların da bunu kabul ettiklerinin teyidi.

Bugün 4 parça ürün aldım marketin birinden 127 lira tuttu artık ne yapacağımı şaşırdım 1,5 ay önce 60 liraya aldığım şeyler bunlar aylık zammından ziyade hayatın ucuzlaması şart yoksa yapılan zamlar hep boşa gidiyor

Yunus45

Engel oranı 70 ve üzeri olan maaş 991,69 liradan 1115 liraya yükselecek şuanki 5 aylık enflasyon oranı ile
1115 liraya pazartesi açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranını ( normal araştırmalara göre Aralık ayı enflasyon oranı %16 olarak düşünülüyor ama TÜİK bu oranı asla bu oranlarda açıklamaz açıklanacak orann 3 ila 6 arası diye konuşuluyormuş) ekleyerek yeni maaşını öğrenebilirsin
örneğin 1115 tl yi 100 e bölüp çıkan oranı ile Aralık enflasyon farkı ile çarpacaksın
1115 tl /100 x Aralık enflasyon farkı =2022 senesi maaşın ( ilk 6 ay )
Refah payı adı altında bir seyyanen zam yapılma hikayesi var ama henüz rivayetten ibaret kime ve kaç lira belli değil

Son düzenleme:
dahamı belli olmadı? hani 1550 yazılşıyordu kesin diye kesin değilmi ki??

Yüzde 70 üzeri 1500'den aşağı olursa cidden yazıklar olsun. Artık giysi almayı falan bıraktım 2 parça elbiseyle de bi ömür geçirmeye çalışırım ama markete girdiğimde 4-5 parça 1 haftalık kahvaltılık ürün alsam 150 lira tutuyor. Biz nasıl geçineceğiz demiyorum artık, biz nasıl hayatta kalabileceğiz?

gardaşlar boşu boşuna hayal kurup hesap yapmayın yazık canınıza engelli aylığına en fazla yapacakları zam 80 tl evde bakım aylığınada 250 tl yaparlar her yıl aynı şeyleri yaşıyoruz zamanında ne güzel demiş büyüklerimiz umut fakirin ekmeğidir kalın sağlıcakla hayırlı geceler

asidadaş sıkıntı yok yarın hersey belli olcak burda kafasina gore herkes bi fiyat söyluyo o rakam verenlere ozelden tek tek msjmi yazcam

Kimin dediği belli değil benim beklentim çok yüksek değil zaten haber 1035 lira olan engelli aylığı 1552 lira olacak diyor bizim aldığımız 991 TL yalan haber yapıyorlar cumhur başkanı ne derse o olur bir açıklama yapar galiba yarın veya ilerleyen zamanlarda bence verilecek miktar 1150 kusur olur en fazla daha da zam vermezler artık önemsemiyom ne verirse versin birlik olmaz isek ezilen biz oluruz sesimizi duyuran kimse yok herkes kendi cebini düşünüyor vekillerin birisi gündeme dahi getirmiyor unuttular iyice

1. 552 olan maaşlar sosyal hizmetlerden alınan engeli maaşları içi sosyal yardımlaşma için 3 aralıkta bili olacak yani yarın pazartesi

yeniengelli

Daha memurların zammı beli değil sen neye gore hesap yapıyon sen kendini avut memurların verilen zammın kat sayısına göre hesaplanıyor pazartesi belli olur sen milletin kafasını karıştırma

Evde bakım maaş 2089 TL olmuştur 100/69 engelli maaşı da 709 TL olmuştur hayırlı olsun orucumuz mübarek olsun

Aralık Tüfe

Enag 19.35
Tuik 13.58

Son düzenleme:
2022 yılı engellliler memurlar emekliler ve bakim maasları zammı

Arkadaslar her ne kadar bugun enflasyon oranları açıklanmış olsada,bu yıl asgari ucret gibi enflasyon oranı dışında maaşlara iyilestirme zammı yapılacaktir..döviz ve yuksek zamlardan dolayı...tabi güzel bir zam olacaksa mutlaka bunu cumhurbaskanı açıklayacaktir..siyaset böyle

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayır 849 brute göre sallama ne 700 u 200 TL artı son rakamlara göre oda

levent çakır
Oda ek zam olabilir

840tl şuan ki TÜİK rakamları sallamalara inanmayan ek Zam gelirse onu bilemem ama 840 TL kesin rakam sizde uygdurmayin 700 diyerek

Baya çok vermişler vermeseydiler daha iyiydi yazık çok yazık kim bu parayla geçine bilirki çocuklar bile bu parayı beyenmiyor artık halimiz perişan valla bıktınlık getirdiler artık yazıklar olsun

Nerde bu ekonomistler nerde bu 1552 lira yazan arkadaşlar niye hesap yapılmıyor oranlar açıklandı

Uyudurup uydurp çok bilmişlik yapanlar ortalıktan yok oldular yazık insanlarla oynuyorsunuz

Şuan açıklanan enflasyona göre 22.9 enflasyon farkı + %5 2022 ilk 6 ay zammı = 27.9
Maaşlar bu hesapla şöyle oldu
65 yaş aylığı:Mevcut: 828,21 Yeni: 1.055,80
Evde bakım desteği:Mevcut: 1.797,95 Yeni: 2.292,02
Engelli aylığı:%40-69 Mevcut: 661,13 Yeni: 842.81
%70 ve üstü:Mevcut: 991,69 Yeni: 1.264,20. oldu
Buğün toplantı var çıkışta belki ekstra % 5 zam daha çıkabilir

Ya zaten açıklanmasına gerekte yok zaten herkes maaşlarını aldığında belli olmuyacakmı neden başkalarından umut bekliyorsunuzki bırak yattığı zaman kendiniz öyreniyorsunuz çok bilmişlere ne gerek varki az da gelse çokta gelse yapacak birşeyde yok yani anlamsızdır öyrenmek

arkadaş bizde bilende konuşuyor bilmeyende la bir durun siz berda ne derseniz diyin hükümet ne verirse o biri 709 tl diyor sallıyor biri 840 diyor bende o zaman 1000000000 tl diyorum hadi yokmu arttıran sabır sabır evet aldığımız maaşlar iyi değil ama ne yapacaksın inşallah iyi bir rakam açıklarlar ne verirlerse versinler hayırlısını versinler bekliyelim

Hakkımızda hayırlısı diyelim bekleyelim Şubat ayı maaşında belli olur tabiki kesintiler yapılmazsa eyer. ...........

Bol bol harcarız artık eskiden ay sonuna kadar idare etmeye çalışırken şimdi hayatta kalmaya çalışacağız

Kesin rakamlar için bir kaç gün daha beklemek gerekiyor. Maliye bakanlığı memur maaş katsayıları açıkladıktan sonra kesin rakamlar ortaya çıkacaktır. Bir kac gün daha sabır.

Okadar yok sayıldık ki yıllarca yazklar olsun ne diyecegimi bilemiyorum artık..

Genelge açıklanmadı hocam bizde bekliyoruz, haber sitelerinde gezen rakamlar net değil. Tek eksik olan gösterge rakamları mı?

Üst Alt