Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı Temmuz'da artacak mı?

Arkadaşlar memur maaşlarına %42 zam gelmiş, peki buna göre engelli, 65 yaş ve Evde bakım aylıkları ne kadar olacak?
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap yazabilirler mi acaba?
Teşekkürler

Arkadaşlar bu 12ay boyunca verilecek yardım parası ne zaman sonuçlanır, edevlette bakıyorum hâlâ sonuçlanmamış, bi çok yerde de ayın 8den önce hesaplarda diyor, anlamadım gitti

Hiçbir yerde yazmıyor ne zaman yatacağı benimki onaylanmış çünkü ama ne zaman alırım bilmiyorum

Sıkılmadinizmi ayni soruyu sormakdan.kac kere cvp verilmis.sonuc belli hala ayni seyi sorup duranlar var ya.şaka gibi

01.07.2022 ve 31.12.2022 Arasında ödenecek evde bakım ve 2022 engelli maaşları.

Evde bakım maaşı gelir krıteri kişi başı 3666 tl oldu.

Evde bakım maaşı 3335 tl.

2022 Engelli maaşı kişi başı gelir krıteri 1833 tl oldu.

%70 ve üzeri engelli aylığı. 1840 tl

%40-69 arası engelli aylığı 1225 tl

18 Yaş altı engelli yakını aylığı 1225 tl

65 yaş aylığı 1537 tl

Temmuz ayında aylıkların erken yatmasından dolayı zamlar aylıklara yansımamıştı. ağustos ayında zam farklarıyla beraber ödenecek maaş tutarları.

%70 ve üzeri engelli aylığı. 2381 tl

%40-69 arası engelli aylığı 1585 tl

18 Yaş altı engelli yakını aylığı 1585 tl

65 yaş aylığı 1989 tl

Ödeme Günleri :
Ödemelerde oluşabilecek yığılmaları önlemek amacıyla;
Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5 inci günü.
Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6 ıncı günü.
Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın7 inci günü.
Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8 inci günü.
Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9 uncu günü.
Ödeme yapılmaktadır.

Kalem abla neden acıklama yapmıyor yardımcı ol abla engelli maaşi nekadar oldu

Engelli Aylığı
2022/2.Dönem %40-69 1226,69 TL
2022/2.Dönem %70+ 1840,03 TL

Net rakamlardır.

Memura yüzde 5 az zam yapıldı

Sosyal politika uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik'e göre;
Bilindiği gibi 6. dönem kamu görevlileri toplu sözleşmesine göre memurlara Ocak 2022’de % 5 oranında zam yapıldı. Yine sözleşmeye göre Ocak-Haziran arasındaki enflasyon farkının 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere ücretlere eklenmesi gerekiyor. Bu enflasyon farkı eklendikten sonra ise memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarının temmuz ayında %7 artırılması gerekiyor. %42,35’lik 6 aylık enflasyondan Ocak 2022’de yapılan yüzde 5 zam düşülerek enflasyon farkının bulunması gerekiyor. Böylece enflasyon farkı %37,5 oluyor. %37,5’lik iyileştirme yapıldıktan sonra ise %7’lik temmuz ayı zammının uygulanması gerekiyor.

Kamuoyuna yansıyan hesaplamalar ise farklı yapılıyor. Memurlara Ocak 2022’de verilen % 2,5’luk iyileştirme de enflasyondan düşülüyor. Böylece enflasyon farkı % 34,85 olarak bulunuyor buna da % 7 ilave ediliyor. Böylece 41,8 civarında bir orana ulaşılıyor. Ocak ayında yapılan 2,5 puanlık iyileştirme geri alınamaz. Bu refah payı olarak kalmalıdır. Bu toplu sözleşmenin gereğidir. AKP hükümeti Ocak 2022’de çıkardığı 7351 sayılı yasayla toplu sözleşmeyi değiştirmeye çalıştı. Eksik hesaplama bu yasaya dayanıyor. Yasa 2,5 puanlık iyileştirmenin eğri alınmasına olanak veriyor. Toplu sözleşmeler yasa ile değiştirilemez. Bu nedenle toplu sözleşme hükmü uygulanmalı ve artış oranı % 47 olmalı.

Bu yaklaşıma göre; %40-69 oranlı engelli aylığı 1271 lira olmalı.

Herkez bi rakam söyluyo nasil olcak net bi cvp kalem abla söylucek herhalde

Söylediğim rakam nettir.

Engelli Aylığı
2022/2.Dönem %40-69 1226,69 TL
2022/2.Dönem %70+ 1840,03 TL

En düşük ve en yüksek engelli maaşı

Merhaba
En düşük ve en yüksek engelli maaşı ne kadar oldu acaba çok merak ediyorum. Bilenler bilgilendirebilir mi?

Maaşı çekenler ne kadar çekti acaba eski fiyattan mı zamlı mı

doğum tarih son rakam 8 olanlar cuma mı baktık yatmamış

Engelli emekliliği nasıl ve kaç lira ödeme yapılıyor bilmiyorum ama benim de sabah eski maaş görünürken az önce baktığımda zamlı olarak değişmiş. Ben malülen emekli ve "Tam Katsayı" ile maaş alıyorum. Tarım statüsünden Bağkur'luyum ve en düşük Bağkur maaşı alıyorum.

-

Ana para: 3365. Tl.
Ek ücreti: 135. Tl
Toplam 3500. Tl

-

Belki engelli arkadaşlarımızın da zamlı maaşları sisteme yeni işlenir. Bazen geç görülebiliyor.

(Gerçi bazı arkadaşlar zamsız maaş aldıklarını yazmışlar. Oysa engelli maaşlarında bayramdan önce zamlı ödeneceği açıklanmıştı).

Oncelikle her yil zaten engelli maaslari agustos ayinda zamli alinir bugunmu yarinmi zamli alacagiz diye sorulan her soru bosa zama gelince bir cok kisi belirli fiyatlar belirtmis sonuc itibari ile hepsinin hesabi asagi yukari 1200 kimisi 1225 diyor kimisi 1275 diyor ortalama alacagimiz rakamlar bunlar biraz onceki msjlara bakarsaniz ayni sorulari sormak zorunda kalmazsaniz

Arkadaşlar bu 12ay boyunca verilecek yardım parası ne zaman sonuçlanır, edevlette bakıyorum hâlâ sonuçlanmamış, bi çok yerde de ayın 8den önce hesaplarda diyor, anlamadım gitti

ben 144 ü yeni aradim henuz odemelerin bayram oncesi yatacagı yazısı gelmedi diyor ilerki günlerde arayip bilgi alabilirsiniz diyor. sadece onaylandigini söluyor.

Üst Alt