Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen atamalarına dair herhangi bir haber var mı?

Coral
Sayın hocam bilgileriniz için çok teşekkür ederim , hayırlısı olsun hakkımızda.
İnanın ki okulun kapısından içeri girinceye kadar hep birşey çikacak mi diye bir korku olacak içimde gibi :))

İnşallah çıkmaz hocam , iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, sizede hayırlı olsun tekrardan.

Blacsea e nabızda "durum bildirir raporu" adında bir başlık var mı hocam? Öğretmenlik yapabilir raporu bende bu başlık adı altında görünüyor.
Blacsea benim de raporum e rapor sistemine girmeden önce 3 ay önce alınmış, aradan yıllar geçince hiç aklıma da gelmedi zaten kaza sürecim vs vardı.

Atama kararı gelince e rapor onayı isteriz dediler beni de aldı bi endişe. Sırf yüzyüze görüşmek için 200 km yol geldim yine uzattılar işi. Neyse atama kararını aldık sorun yok bakalım şimdi ilçe mem sırasında sorun olacak mı.

Raporu aldığım hastane başhekimine kadar çıktım ıslak imzalı rapor var daha ne istiyorlar diyor :)

İl mem e raporda görmem lazım ne yapayım diyor.

Arada kaldık bir hafta kime gideceğimi şaşırdım, bizim gibi yüzlerce insan olunca durumu mecbur kabul etmişler.

Hocamın dediği gibi kapıdan içeri girene kadar içimizde o bekleyiş sürecek herhalde :)

Sayın hocam sizde özelden mi aldınız raporunuzu?
Tam anlayamadım sizin raporunuzda e nabizda görülmüyor mu?
MEBin tutumu nasıl?

Sayın hocam sizde özelden mi aldınız raporunuzu?
Tam anlayamadım sizin raporunuzda e nabizda görülmüyor mu?
MEBin tutumu nasıl?

Devlet hastanesinden aldım. E nabız üzerinden raporlarım bölümünde aldığım tarihe bakınca "durum bildirir raporu" olarak görünüyor.

İl mem atama belgeleri arasında öğretmenlik yapabilir raporu istemedi zaten büyük ihtimalle onu ilçe mem isteyecek bekliyoruz bakalım

Önemli olan zaten ilk atama kısmıydı. Orada büyük ihtimalle bakanlıktan gelen kararla e raporda görülmeyen engelli sağlık kurulu raporları kabul edilmiş öylelikle atama yapılmıştır. Birde devlette kişiye özel işlem olmaz. Bu hakkı bir kere bir kişiye tanıdıkran sonra bu şekilde olan kaç kişi varsa hepsinin kabul edilmiştir. Bu işlemlerde kararı ne il mem ne ilçe nem veriyor. Doğrudan bakanlığa soruyorlar. Zaten bir komisyonun kurulacağı dan bahsediyor kılavuzun son kısmında. Engelli raporu ilk atamada kontrol edildi. Şu an sadece öğretmen olabilir raporlarına bakılacak. Onda da fazla bir problem çıkacağını düşünmüyorum.

Coral tahmin edersiniz ki kimse atama sürecinin bu kadar uzayacağını düşünmedi.

Burada heyet kalabalık olduğu için erkenden aldım öğretmenlik yapabilir raporunu, yine alırım sorun değil de sizce belirli bir süre içinde alınması zorunludur ibaresi yer alır mı?

GeorgeOrwell
Klavuzun hiç bir yerinde öğretmen olabilir raporu için şu tarihe kadar olan veya herhangi bir süre belirten bir ibare bulunmuyor. Bu aldığımız raporlar normal rapor değil. Bunlar sağlık kurul raporları. Bu raporların geçerlilik sürelerini sağlık bakanlığı belirliyor. Sağlık bakanlığı durum bildirir sağlık kurulu raporlarının süresini 2 yıl olarak belirledi. En geçen ay da süreli olan tüm raporlar 2023 Aralık sonuna kadar uzatıldı. Yani eliniz de nasıl bir rapor olursa olsun. Süresi bitmiş olsa bile 2023 sonuna kadar geçerlidir.

Günaydın , var mı yeni bir gelişme arkadaşlar , kararnameler illere gönderildi mi ?
Aranan arkadaşımız oldu mu meb den bir yerde okudum öğretmenler aranmaya başladı yazıyor du?

Blacsea
Hocam bizim daha ilçeye atama belli olmadı. Tercihleri yaptık bekliyoruz. Hangi MEB den okudunuz haberi.

Coral hocam haberleri internette okudum MEB duyurusunda değil , ama galiba illere atama kararnameleri gelmeye başladı.
Coral hocam haberleri internette okudum MEB duyurusunda değil , ama galiba illere atama kararnameleri gelmeye başladı.

Ben bu raporu özel hastaneden aldım , e nabizda görünmüyor, MEB e teslim de ettim evrakları ama hala şüphe var için de benim , bu sistem özel hastanede de yokmuş sordum olmadığını söylediler , acaba sadece üniversite hastanelerini mi kapsıyor?
MEB e raporu devlet Hastanesi'nde alabilirim isterseniz dedim gerek yok dediler , acaba sorun olur mu ?
Benim haricinde kimse yok mu özelden rapor alan bilgi sahibi arkadaşımız?

Arkadaşlar var mı yeni gelismeler , kararnameler illere gitmiş galiba , aranan arkadaşımız oldu mu ?

Yok hocam arayan soran yok. 20 Ağustos diyenler de var. Bekliyoruz bakalım.

Coral hocam geç değil.mi sonuçta başka şehire gidecek olan arkadaşlariniz olacak ,
20 Ağustos değil de bence 24 mazeret değişiklikleri olduktan sonra olabilir mi acaba onu mu bekliyorlar , bazı formlarda okudum ilçe meblerde mail alan arkadaşlarınız olmuş

Coral hocam geç değil.mi sonuçta başka şehire gidecek olan arkadaşlariniz olacak ,
20 Ağustos değil de bence 24 mazeret değişiklikleri olduktan sonra olabilir mi acaba onu mu bekliyorlar , bazı formlarda okudum ilçe meblerde mail alan arkadaşlarınız olmuş

Blacsea hocam bu günlerden sonraki her gün zaten geç. En azından bir takvim bir plan olsa insanlar sürekli merak etmemiş olur. Örneğin şu anda öğretmenlerin mazarete bağlı tayinlerininyapılıyor. Onlar da sağlık gibi nedenlerden dolayı. Ve tüm herşeyin takvimi belli. Nedense bir engelli öğretmen lik böyle. Başvuru süreci zaten çok sıkıntılıydı. Hayırlısı bakalım hocam. Bekleyip göreceğiz. Geç olsun da güç olmasın.

Merhaba değerli hocalarım, bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaktayım. Engelim sebebiyle EKPSS'ye girmeyi düşünüyorum. Kılavuzu okuduğumda;

"Halen Bakanlığımız veya diğer kamu kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolarda
çalışmakta olanlar,
07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları
Hakkında Yönetmeliğin 14’üncü maddesinin birinci fıkrası gereği bu duyuru kapsamında
başvuruda bulunamayacaktır."

hükmü öğretim görevliliğini kapsamakta mıdır? Bu konu hakkında sizlere danışmak istedim. Teşekkür ederim.

stemivera
Sizi kapsamamaktadır. Açıkça belirtmiş siz öğretim görevlisisiniz. Öğretmen ise bambaşka bir meslek grubu. İster devlet ister vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi olun farketmez. Daha önceden öğretmenlik mezunu olan memurlara da kadro kontenjanı açılıyordu. Ama onlar bile kaldırıldı. Devlette memur veya öğretim görevlisi olsanız kurumlar arası bile geçiş yapamazsınız. Yani siz devlette öğretmen kadrolu bir çalışan olmadığınız müddetçe sınava girebilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Coral
İlginiz için teşekkür ederim. En kısa zamanda sağlık raporunu alıp başvuruda bulunayım. Bir diğer danışmak istediğim konu ise an itibari ile 16 yıllık hizmetim mevcut, ekpss ile öğretmen olarak MEB'e atandıktan sonra , zorla emekliliğe sevk edebilirler mi ?

Kamu ya geçerseniz yaşınız 65 değilse zorla emekli edilmezsiniz. Sizin tercihinize bağlıdır durumunuza göre emeklilik şartını doldurduysanız bile talep etmezseniz göreve devam edersiniz.

Blacsea
Yok hocam bekliyoruz. Çoğunluk bekliyor anladığım kadarıyla. Bir gelişme olursa buradan herkes paylaşsın.

Haftalardır halihazırda görev yapan öğretmen, müdür ve müdür yardımcılarının yerleştirme ve tayin işlerini bitiremediler.

Her atama döneminde böyle mi işliyor bilmiyorum ancak Eylül ayına iki hafta kaldı.

(Sadece öğretmen değil) konuştuğum insanlar artık bu işin maaşla alakalı "bir gün bir gündür" muhabbetini yapmaya başladılar.

Durumun bu şekilde muğlak ilerlemesi can sıkmaya başladı.

Bana da bugün MEB den atandığım okulun bilgisini içeren bir SMS geldi. Okulun ve ilçenin adı yazıyor. Gidip bir soracağım bakalım.

Hangi il acaba ? İstanbul , izmir , ankara ve malatya ilçe tercihlerini aldı. İstanbul'da okullar belli olarak sms geldi diye duydum..Diğer illerde de ptesi salıya kadar herkesin okulu belli olacak sanırım.

Evet benim de İstanbul. İl MEB den atandığım okulun adı ve ilçesi ni yazan bir MS mesajı geldi.

Üst Alt