Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen atamalarına dair herhangi bir haber var mı?

Evrakları teslim ederken istenen belgeler arasında formasyon veya dengi ne istiyorlarsa onun olması lazım diye biliyorum.

Sanırım önce yer değişikliği olan kişilerin durumları tamamlanacak daha sonra yeni atanan bizlere sıra gelecek ağustos ortasını bulur bence belki de geçer

Güvenlik soruşturması tamamlanan var mı aramızda arkadaşlar, il MEB tarafından aranan oldu mu ?

Blacsea

Günlerdir il mem ve meb personel sitelerini düzenli şekilde takip ediyorum.

Önce okulların müdür ve müdür yardımcılarının atama, tayin vs. işlemleri yapıldı sonra da halihazırda öğretmenlik yapanların süreçleri ile uğraşıldı / devam ediyor.

Bilmiyorum aranan var mı, sanırım bizlerin durumu okullar düzene girdikten sonra belirlenecek.

Branşımda tek formasyonsuz atanan benim. Formasyonlu atanan arkadaşlardan daha yüksek puanım. Atama birimi de Meb de biliyor formasyonum olmadığını. Arayıp sordum, dilekçe yazıp sordum.Lisans mezuniyetine göre ve puan üstünlüğüne göre atama yapıldı. Mevzuatı da okursanız eğer, "öğretmenlik ihtiyacının karşılamadığı alanlar hariç olmak üzere" diye geçer. Bu mevzuatı idrak ederek okumayanlar bir sürü gereksiz ahkam kesiyorlar. Formasyonsuz atandım arkadaşım. Başvuranlar içinde tüm formasyonlular atandı, kimsenin hakkını çiğnemeyerek, kontenjan dahilinde ben de atandım. Çok şükür...

Hayırlı olsun formasyon dediğin sonuçta bir sertifika siz ünv. bitirmişsiniz formasyon da formasyon diyorlar ne gerek var
bu 4 yıllık fakülte bitirip kpss ye itiraz edenler gibi bencede gerekli olmazsa olmaz bir şey değil

Eğitim bilimlerini çocuk pedagojik be sosyolojisini bilmeyen öğretmen olmaz. Sadece alan bilgisi yeterli değil. Formasyon gerekmiyorsa herkesi öğretmen yapalım o zaman. Sizinki gibi iğrenç düşünceler yüzünden eğitim fakültelerinin kalitesi düştü zaten. Herkese formasyon dağıtılıyor peynir ekmek gibi. yakup.kgz

çocuk pedagojisini ve psikolojisini*

bu düşünce sisteminize bile faydası olmayan formasyon sertifikanız başkalarına nasıl faydalı olsun iğrenç kelimenizi size iade ediyorum.

yakup.kgz Yukarıda arkadaş biraz sert izah etmiş ancak onunla paralel düşüncelere sahibim.

Ben de pedagojik formasyon aldım ancak bu durumun neticesini değiştirmiyor.

Bir kişinin "öğretmenlik yapabilir" onayı anlamına gelen belgeye "sertifika" yakıştırmasını doğru bulmuyorum.

Formasyon eğitimlerinde bizlere "ne öğreteceğiz?" derslerini vermediler, "nasıl öğreteceğiz?" derslerini verdiler.

Sizin savunduğunuz durumu "Dört işlem yapabilen herkes ilköğretimde matematik öğretmeni olarak çalışabilir" önergesine indirebilirim sanırım.

Sonuçta ne anlatacağını (dört işlem) biliyor, nasıl yaptığının bir önemi yok.

Yıllardır kalıba oturmamış bir eğitim sisteminde sürekli değişen bu kavramlar ile devamlı olduğumuz yerde daire çizeriz ne yazık ki.

Aday öğretmenlik döneminde eğitim içi çalışmalarla formasyon sahibi olmaları sağlanıyor insanların. Ne kadar kaba saba cümleler bunlar. Belki bilmediğiniz bazı özel durumlar da vardır ? Halk eğitimde 2 sene çalıştım. Gayet güzel öğretmenlik yaptım. Öğrencilerimle bağım hiç kopmadı. Öğretmen bir ailenin çocuğuyum. Annem sınıf öğretmeni emeklisi, babam meb de bakanlık baş müfettişiydi. Önceki senelerde hem öğretmenlik hem de idarecilik yaptı. 40 yılını verdi. Aşk ile yaptı bu mesleği. Haa bu arada benim babamın da formasyonu yoktu. Fen edebiyat fakültesi mezunuydu. Ve çok sevilen, işine aşık bir eğitimciydi rahmetli. Bu formasyon olmasın anlamına gelmiyor. Ama, bazen şartlar gereği böyle olması gerekebiliyor ki telafisi de hiç zor değil. Halk eğitimde yetişkinlerle çalıştım. Biraz da kişinin kendi karakterinde olacak öğretmenlik ve bir şeyler öğretme aşkı. Neyse, daha fazla
uzatıp boş yere moralimi bozmanıza izin vermeyeceğim. Ben doğru yolda olduğumu biliyorum. :)

Coral

Merhabalar, öncelikle link paylaşımı yaptığınız için teşekkürler, çünkü bana gelen mailde dilekçe örneği vs yoktu. Ortopedik engelli olduğum için evime yakın bir okulda görev yapmak istediğimi bu dilekçede mi belirtmem gerekiyor?

Her il in uygulaması farklı olabilir. Benim paylaştığım İstanbul il mem in ilçe tercihi ile ilgili. Buraya sadece İstanbul iline atananlar ilçe tercihi yapması lazım. Sizin de atandığınız il nasıl bir yol izliyorsa ona göre hareket edebilirsiniz. Presedür üç aşağı beş yukarı bu şekilde. Anlaşılan ilçeye atanacağız ve bundan sonraki aşamalrın hepsi ilçeden devam edecek.

Denss İstisnalar vardır. Zaten ben kimseye hakaret etmek istemedim ama eğitim fakülteleri neden,ne amaçla açıldı o zaman? Eğitim fakültesinde olmayan bölümleri tenzih ediyorum.

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Sağlık yönünden öğretmenlik yapabilir raporunu özel hastaneden alan oldu mu ?

Sağlık kurulu raporlarını o şekilde alamazsınız. MHRS den girdiğinizde randevu için çıkan tam teşekküllü devlet hastanelerinden alabilirsiniz. Engelli sağlık kurulu raporları veya diğer sağlık kurulu raporlarının hepsi sağlık Bakanlığı'nın yetkilendirdiği ve MHRS sağlık kurulu bölümünden randevu alınarak verilmektedir. Bir de engelli olanlar için kendi engellerinin olduğu alt branşlarının olduğu hastaneler den alınması lazım. Çünkü kendi engelinin olduğu alanın görüşü istenir.

Coral
Hocam ben aldım , Meb`e de sordum alabilirmiyiz diye özel hastaneden klavuzda da tam teşekküllü hasta diyor illaki devlet hastanesi diye belirtmiyor.
Coral
Hocam ben aldım , Meb`e de sordum alabilirmiyiz diye özel hastaneden kılavuzda da tam teşekküllü hasta diyor illaki devlet hastanesi diye belirtiyor. Ayrıca benim engelim göğüs hastalıklarından ve bu hastalık görünmeniz gereken biranslarda yok

Blacsea

Daha önce yazdım mı bilmiyorum ancak ehliyet, ruhsat, engelli raporu gibi belgelerin devlet hastanelerinden alınmaları gerekiyor.

%100 garantili bilgi istiyorsanız il veya ilçe sağlık müdürlüklerine sorabilirsiniz, yanlış bilgi vermek istemem kime sorduysam aynı cevabı aldım.

Sayın hocam ben engelli raporundan bahsetmiyorum ,
Öğretmen olabilir raporu ile ilgili olan Türkiye'nin her bölgesinde her iklimin de öğretmen olabilir raporundan bahsediyorum

Sayın hocam ben engelli raporundan bahsetmiyorum ,
Öğretmen olabilir raporu ile ilgili olan Türkiye'nin her bölgesinde her iklimin de öğretmen olabilir raporundan bahsediyorum

Onu özel hastanelerden de alabilirsiniz sanırım, daha önce araştırmıştım.

Ben raporu aldığım hastaneden aldığım için özel bir araştırmam olmadı.

Blacsea
Peki sağlık bakanlığının e rapor sisteminde görülüyor mu. E nabızdan görülebiliyor mu. Meb kabul ediyorsa sıkıntı olmaz. Sonuçta onlar ne derse o olur hocam.

Coral hocam ,
Bende baktım e nabizda görülmüyor rapor ama MEB e verirken sordum tamam mı evraklar tamam dediler , acaba sonradan sorun olur mu

Blacsea
Hocam e rapor sisteminde görülmüyor sa normalde MEB hastaneden teyit isteyebilir. Hastanede MEB e cevap yazısı yazar. Bu süreç kurumlar arası olan bir prosedür. Ama bence siz aldığınız hastane ile bir görüşün. Sağlık bakanlığı e rapor sisteminde şu an göremiyorum diye belirtin. Raporu çok yeni mi aldınız. Belki 1 hafta sonra görülür hocam. Hastane size bilgi verecektir.

Sayın hocam raporu aldığımda sordun raporlama servisine , raporun e nabizda gorünmeyeceğini söylediler bana , daha öncede alanlar olduğunu ve bu şekilde sorun yaşamadıklarını söylediler .
MEB e evrakları verirken de evraklara bakıp aldiklar sorun var mı diye sordum yok dediler , olur ise biz size haber veririz dediler , raporu 1 hafta önce aldım teslim ettim MEB e.

Blacsea
Hocam o zaman MEB kendisi teyit isteyecektir hastaneden. Hastanede raporun bilgilerini yazı olarak MEB verir. Bu işlem kurumlar arası olan resmi yazışma şeklinde olur. Sizinle ilgili bir durumun olacağını sanmıyorum. MEB kendisi kabul ettikten sonra hiç bir problem olmaz. Hayırlısı olsun hekes için.

Evet MEB kabul etti ama , atama kılavuzunda ki ibarede e rapor sisteminden doğrulanmayan raporlar geçersiz sayılacaktır diyor , burda çelişkide kaldım , yarın atanmada sıkıntı yaşar mıyım acaba diye ?
Benden başka kimse de almamış galiba özel hastaneden raporunu.

Blacsea
Hocam engelli 4200 normal 45000 toplamda 50 bine yakın öğretmen 1eylülde göreve başlamak üzere atandılar. Bizim bu öğretmen olabilir raporu normal öğretmen olanlarla birebir aynı. Onların kılavuzunu da açın okuyun aynı şekilde ibarelerin orada da geçtiğini görürsünüz. Bu durumda kaç kişinin özel hastaneden kaç kişinin devlet hastanesinden aldığını bilebilmemiz imkansız. Daha önceki engelli atamalarında engelli raporu hangi hastaneden alınmışsa öğretmen olabilir raporu da o hastaneden alınacak diye ibareler vardı. O zaman çok büyük sıkıntılar oluştu. MEB bu atama döneminde bu ifadeyi kaldırdı. Sanırım devlet veya özel tam teşekküllü herhangi bir hastaneden alınan öğretmen olabilir sağlık kurul raporu geçerli olacaktır. Aksi olsaydı açıkça kılavuza yazılırdı. Atanmaya gelince o iş bitti zaten atandık hocam. Bundan sonraki süreç göreve başlama süreci. Sağlık kurulu raporları iki şekilde düzenleniyor. Ya ıslak imzalı ya da e rapordan digital şeklinde. Ama bu sağlık kurul raporunun geçerli olmadığı anlamına gelmiyor. Dediğim gibi bu 50000 öğretmenden çok vardır e raporda görülmeyen veya özel den alan. Hastaneler bu e rapor sistemine yeni yeni tüm raporları dahil ediyorlar. Sonuçta meb kurum içi teyit edebilir. Kurum içi yazışmalar da kendi içlerinde ebys sistemlerinde elektronik ortamda olur. Rapordaki veriler doğru olduğu müddetçe sorun çıkacağını sanmıyorum.

Üst Alt