Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen atamalarına dair herhangi bir haber var mı?

basvuran herkes atanmis. sansima lanetler olsun artik.

cumhurbaşkanımıza Allah sağlık sıhhat, hayırlı uzun ömür versin.biz sevindik Allah(c.c.) da onu sevindirsin

Atananlara hayırlı olsun. Ama başvuru sürecinde sistemi doğru düzgün yapamayıp başvuru yapmama ve dolayısıyla atanmama engel olan MEB'e ve buna sebep olanlara da yazıklar ve lanetler olsun...

tekliyorum

fatmatan arkadaşımın dediğini yapınca fark ettim, TDE Ankara ve İ̇stanbul'da taban puan 58 küsür. Gerçekten başvuran herkes atanmış.

Bilgi için teşekkürler. Bana çok yazık oldu. Sistem yüzünden başvuru dahi yapamadım. Kesinlikle bu davalık bir olay ama.. Uğraşamayacağım.

tekliyorum

Ya hergun bakiyorum, gunde 4-5 defa baktigim burada bende goremedim. Bende basvuru yapamadim.

xeryus,
Başvuru tarihleri olan 3-7 Nisan tarihleri arasında günde onlarca ve başvurunun son saniyesine kadar da toplamda belki yüzlerce defa giriş yapmama rağmen sistem sürekli kayıt hatası verdi ve sonuçta başvuru yapamadım.
Bilmiyorum, imkansız gibi ama belki seçimden sonra Eylül'e doğru az bi kontenjan açıp atama yaparlar mı bilmem.
Verilen taban puan bilgileri doğruysa, yani puanlar bu kadar düşmüşken ve bir yere atanacak olmam kesin iken ben ve benim gibi başvuru yapamayanların sırf MEB'in sistemi yüzünden atanamaması büyük bir üzüntü kaynağı oldu.

xeryus,
Başvuru tarihleri olan 3-7 Nisan tarihleri arasında günde onlarca ve başvurunun son saniyesine kadar da toplamda belki yüzlerce defa giriş yapmama rağmen sistem sürekli kayıt hatası verdi ve sonuçta başvuru yapamadım.
Bilmiyorum, imkansız gibi ama belki seçimden sonra Eylül'e doğru az bi kontenjan açıp atama yaparlar mı bilmem.
Verilen taban puan bilgileri doğruysa, yani puanlar bu kadar düşmüşken ve bir yere atanacak olmam kesin iken ben ve benim gibi başvuru yapamayanların sırf MEB'in sistemi yüzünden atanamaması büyük bir üzüntü kaynağı oldu.

Üstelik başvuru yapabilecek durumda olanlara da ilgili maddeyi yanlış yorumlayıp başvuru hakkın yok diye yanlış bilgi verdin. Diğer forum paylaşımlarında gördüm. Okuduğunuzu iyi anlamanız gerekiyor...

Denss
O konuyla benim burdaki serzenişime konu olan durumla ne alakası var?
Ayrıca, asıl sen okuduğunu anlamıyorsun.
O maddeden bahsederken zaten "benim anladığım" demiştim.. Yani kesin ifade mi bu?
Bu tür bilgiler, yani o maddeyle ilgili bilgiler milli eğitimin ilgili yerleri aranıp sorulabilecek, çözülebilecek, kesinleştirilebilecek şeyler.
Kimseye de bu maddeye göre sen kesinlikle başvuramazsın demedim ve demem.
Hem oraya hem de bu başlık altına yazmakla laf mı sokuyorsun bana?
Oraya yazdıysan buraya ne yazıyorsun, amacın ne?
"İyi ki başvuramamışsın" mı demek istiyorsun?

Denss
O konuyla benim burdaki serzenişime konu olan durumla ne alakası var?
Ayrıca, asıl sen okuduğunu anlamıyorsun.
O maddeden bahsederken zaten "benim anladığım" demiştim.. Yani kesin ifade mi bu?
Bu tür bilgiler, yani o maddeyle ilgili bilgiler milli eğitimin ilgili yerleri aranıp sorulabilecek, çözülebilecek, kesinleştirilebilecek şeyler.
Kimseye de bu maddeye göre sen kesinlikle başvuramazsın demedim ve demem.
Hem oraya hem de bu başlık altına yazmakla laf mı sokuyorsun bana?
Oraya yazdıysan buraya ne yazıyorsun, amacın ne?
"İyi ki başvuramamışsın" mı demek istiyorsun?

Yazılan maddeyi iyi anlayamamışın diyorum. "İyi ki başvuramamışsın" diye bir şey düşünmedim. Böyle bir şey de yazmadım. Zaten yazımdan anladığın buysa şu an yazdığım ilk cümlenin ne kadar doğru olduğu ortada.. Hem ilgili maddeyi anlamayıp hem de başkasının başvurusuna da engel olmuşsun. Yanlış yönlendirme yapmışsın. Sistem hatasından dolayı başvuramaman ayrı konu.

O maddeye göre benim hiçbir yanlış anlamam ve yönlendirmem yok.
İspat ediyorum şimdi, sırayla gidelim.

Yanlış yorumladın dediğin o madde ile birlikte yine aynı başvuru kılavuzunun “B. Genel Açıklamalar ve Ön Başvuru” başlığı altındaki 11. maddede “Eğitim fakültesi dışındaki bir programdan mezun olup pedagojik formasyon eğitimi sertifikası bulunan adayların, belgenin tarih ve sayısını sisteme girmeleri zorunludur.” Ve
12. maddede “Pedagojik formasyon belgesinde belge sayısının olmaması durumunda ekranda sayı alanına “0” (sıfır) girilecektir.”

Peki soru soran bilgi almak isteyen arkadaşa ben ne demişim : “Benim anladığım, başvuru tarihi itibariyle yani şu anda formasyon belgesi olması gerekiyor” demişim.

O halde soruyorum: başvuru tarihi itibariyle formasyon belgesi yoksa 11. maddeye göre nasıl tarih ve sayı girecek? Ve 12. maddede belgenin sayısı yoksa sayı alanına sıfır gir diyor. Yani her iki maddeye göre de adayın elinde o belge olması gerekiyor, olmayan belgeyle bu maddelere göre aday nasıl başvuru yapacak?

İkinci ispatım : İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sonuçlar belli olduktan sonra yayınladığı duyurunun 8. maddesinin a bendinde “Aday tarafından başvuru esnasında sisteme girilen / beyan edilen atamaya esas (mezuniyet belgesi veya diploma, varsa formasyon belgesi, varsa denklik belgesi, felsefe bölümü mezunlarından 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji; sosyoloji bölümü mezunlarından 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belge v.b) belgelerin aslı,” ifadesi yer alıyor.

O halde soruyorum: ne diyor? Aday tarafından başvuru esnasında sisteme girilen / beyan edilen atamaya esas…… formasyon belgesi…. Değil mi? Yani başvuru esnasında o belge yoksa aday nasıl o belgeleri sisteme girecek?

Görüldüğü üzere benim ne yanlış anlamam var ne de yanlış yönlendirmem.

Ayrıca bunları tamamen MEB’in yayımladığı bilgilere (başvuru kılavuzu, duyuru vs) göre yazdım. Yani bunlar dışında milli eğitim müdürlükleri adaylara kolaylık sağlamıştır, eksikleri sonra tamamlarsın falan demiştir, ben orasını bilemem.

Ben başvuru ekranının sadece ilk ekranını görebildim. Sistem kaydetmediği için ilerleyemedim. Bu nedenle de sonraki ekranlarda neler isteniyor, eldeki diploma, belge vs pdfler yükleniyor mu bilmiyorum. Eğer sistem ve milli eğitim müdürlükleri formasyon belgesi olmasa da adayların başvuru yapabilmesine izin verdiyse onu da bilemem.

Bu açıklamalarımdan sonra hala yanlış anladın yok yanlış yönlendirdin diyorsan…. Ne diyeyim…..

Merhaba arkadaşlar bende bu atamalarda öğretmen olarak atandım.Sureci takip edemedim buradan en son uzun bir süre önce mesaj atmıştım.Korktugum başıma geldi yıllardır kactigim bir türlü kısmet olmayan ingilizce öğretmeni olmam bana çok değişik duygular yaşatacak herhalde atanan arkadaşlarada hayırlı olsun diliyorum.

tekliyorum

Senin gibi bilgili çok arkadaş var ancak ben yine de sana biraz bilgi vereyim.
Şimdi önce okuduğunu objektif olarak anlayacaksın ki kafan karışmasın, Sen o maddeleri okumuşsun iyi güzel ama kendine göre yorumluyorsun. Dediğin gibi 11. madde de formasyon belgesi sisteme girmek zorunlu ancak yanlış olan "0" olan kısım. Eğer formasyon belgen varsa ve belgende Belge no ve tarih yoksa oraya "0" gir diyor. 2. Aşamada belgeyi yüklemen gerekiyor. Yok eğer belgen yoksa Formasyon No ve tarih kısımlarını boş bırakıyorsun. Nitekim bu ön başvuruda da gördük ki Ekranda kocaman bir uyarı çıkıyor. "Kardeşim dikkat et Formasyon no ve tarih girmedin. Eğer belgen varssa orayı doldur yoksa senin başvurunu 2. Öncelikli olarak kaydedicem" diyor.(Biraz mizah katayım). Gelelim 2. öncelikli başvuruların atanmasına; 2. Öncelikli olarak başvuru yaptın boş kontenjan kaldı. Talim Terbiye kurulu diyor ki, "Kardeşim boş kontenjan kalırsa, Eğitim fakültesi ve formasyonu olanlar atandıktan sonra ben o boş kontenjanı 2. Öncelikli olanlar ile doldururum. Ama bir şartla diyor. Aday öğretmenlik süreci olan 1 yılda o formasyon belgesini alacak. Yok alamazsa tekrar görevden alırım. Gelelim şimdiki atamadaki formasyonu olmayanlara, Eğer Formasyon No ve tarih kısmını boş bırakığ başvuru yaptılarsa sistem zaten 2. Öncelikli olarak kaydetti ve atamaları yapıldı. Bunların atamalarında herhangi bir sıkıntı çıkmaz. Senin yazdığın ikinci İspati aynen ekliyorum "İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sonuçlar belli olduktan sonra yayınladığı duyurunun 8. maddesinin a bendinde “Aday tarafından başvuru esnasında sisteme girilen / beyan edilen atamaya esas (mezuniyet belgesi veya diploma, VARSA formasyon belgesi, varsa denklik belgesi, felsefe bölümü mezunlarından 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji; sosyoloji bölümü mezunlarından 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belge v.b) belgelerin aslı,” Bak altı çizili kalın olarak ayarladım. Senin kendince ispat olarak buraya eklediğin yazı senin ispatını çürütüyor zaten. VARSA demiş adam zaten başvururken formasyon belgem var deyip eklememişse onaylanmazdı. Benim belgem yok kardeşim beni 2. Öncelikli olarak al boş kontenjan olursa girerim demiş. Nitekim verilen müjde ile herkesin ataması yapıldı. Başvurmayanlar öyle kaldı.
Ha sen hala ben bu şekilde olduğuna inanmıyorum diyorsan vayki senin gibi öğretmen adayına. Okuduğunu anlamak çok zor olmamalı bence. Burda sana karşı herhangi bir kin gütmüyor sadece bilgi vermek amaçlı vakiy ayırıp yazdım. Esenlikler dilerim.

atanan arkadaşlar 7 Mayıs tarihine kadar istedikleri il MEM'e başvuru yapıp atandıkları ili değiştirme hakkı verildi bana mesaj geldi bilginize

iUysaL arkadaşım, benim şahsi derdim o değildi.. Diğer arkadaş formasyon belgesine ilişkin başlıktaki mesajımı görmüş. Hem oraya hem buraya mesaj atmış.. İş buraya kadar uzadı. Sen de katıldın... Ben ilk ekrandan ileri gidemediğim için sistem ne uyarı veriyor, ne eklettiriyor, neyi kabul ediyor neyi etmiyor, uygulaması nasıldır bilmem. Ben MEB'in özellikle başvuru kılavuzundaki o maddeden bahsettim. İlk okuyuşta ne anlaşılıyorsa o. Yani MEB demiş mi, (esprili anlatımla) eğitim fakültesi dışında bir mezuniyetiniz varsa formasyonunuz olmasa da olur, ekranda ne bilgi isteniyorsa girin, öylece başvurabilirsiniz, ben bakarım incelerim eksik, yanlış bişey varsa sana dönerim anlamında bişey demiş mi? MEB niye detaylı vermiyor böyle şeyleri. Ayrıca bazı arkadaşlar da bilgileri girerken, kimisi sisteme noktayı, kimisi virgülü kimisi çizgiyi kabul ettirmekte zorlanmış... Neyse, hem bu konularda hem de okuyup anlama konusunda daha yazacaktım ama uzatmayalım. Bunlar MEB aranıp sorularak halledilebilecek konulardı. Benim şahsi sıkıntım o değil, benim tüm belgelerim (diploma, formasyon vs) olmasına ve o bilgileri ilk çıkan ekrana yazmama rağmen kaydet dediğimde sistemin sürekli hata vermesi sonucunda hiç başvuru yapamamamdı. Diğer konuyu geç. Bu konuda bilgin var mı? onu sorayım. Benden başka, sistem hatası sebebiyle hiç başvuru yapamayan var mı (ki burda birkaç kişi vardı diye hatırlıyorum) varsa neden böyle birşey oldu. Yoksa bir tek ben miyim başvuramayan.. Ve yine varsa (hadi kendimi geçtim artık) böyle durumdaki kişilerin hakkı ne olacak?

tekliyorum

Hatayı biliyorum. Sistem ilk açıldığında bizde birçok hata aldık. Ancak sonradan öğrendik ki hata alındığında tarayıcı önbelleğe kaydediyormuş tarayıcı önbelleğinin temizlenmesi gerekiyor bu durumda yoksa sürekli hata veriyor. 2. Sıkıntı diploma notu. Bunu da nokta ile değil virgülle girmek gerekiyormuş. Başvuru yapmayan insan çok onlar adına çok üzgünüm. Hatta birçok arkadaşa da bizzat kendim yardımcı olup başvurusunu yaptım. Sizin adınıza da çok üzüldüm keşke sorunsuz olsaydı hepimiz atansaydik. Ancak bazı durumlarda kismetten ötesi olmuyor. Umarım çok geçmeden tekrar atama yapılır ve atanırsiniz.

iUysaL

3-4 tane tarayıcı denemiştim, nokta virgül olayını da denemiştim hatta başka bilgisayarlardan da denedim ama yine de sürekli hata vermişti. Neyse, dediğiniz gibi kısmet(sizlik) diyeceğiz artık. Bu sene tekrar atama çok zor. Olmazsa, artık 2024 EKPSS...

tekliyorum

Hakkınızda hayırlısı olsun ancak keşke başvuru yaptığınız İl MEM'i arasaydınız onlar kendileri hallediyordu.

Aradım. Açan olmadı. Keşke yüzyüze göüşmeye gitseymişim. Yine, Bakanlığın Per. Gen. Müdürlüğünün atamalarla ilgili kaç numarası varsa aradım. Birini yakalayabildim. Haberimiz var başvurunun uzatılması ihtimalı var dediler. Başka arkadaşlara da demişler ve burda da paylaşıldı. Ancak maalesef ne uzatma oldu ne sorun çözüldü... Neyse.. geçen geçti, olan oldu...

Ben de ilk günden beri sürekli uğraşmama rağmen son 1 gün kala zar zor halledebildim. Denemediğim yöntem kalmadı. En son bu forumlardaki farklı yöntemleri deneyerek çok hızlı internet i olan bir bilgisayardan yapabildim. Ben bu süreçte 2 defa il mem 1 defa ilçe mem e yüz yüze gittim. Telefonlarla Ankara dahil bir sürü yeri aradım en ufak bir yardımcı olan olmadı. Bu süreçte sırf kayıt başvuru yapamadığından dolayı giremeyenler çok büyük bir haksızlığa uğramış oldular. Başvuru dedeğin olay zaten bu işin en basit ve hiç kimsenin en ufak bir sorun yaşamaması gereken bir iş olmalıydı. Zaten siz ne kadar hatalı bir bilgi girseniz de sonuçta sizi il mem den bakan yetkili memur arayacak ve yardımcı olacaktı. Klavuzda bu şekilde olmasına rağmen uygulama da hiç böyle bir şey yoktu. Şunu da söyliyim normal öğretmenleri bu sistemden atamıyorlar. Onları e devlet üzerinden en ufak bir sorun veya hatası olmayan farklı daha gelişmiş bir sirtem kullanarak atamasını yapıyorlar. Engelli öğretmenlere neden bu şekilde bir yol izlediler anlamak mümkün değil.

Arkdaşlar merhaba bir sonraki engelli öğretmen alımı ne zaman olur? Bir fikriniz var mı ?

182 den erişkinler için sağlık kurulundan veya mhrs uygulamasından randevu alın sonrasında aldıgınız hastanede sağlık kurulu bölümüne gideceksiniz oradan size gideceginiz bölümler için barkod çıkaracaklar ve barkod çıkan heyet klinklereine teker teker gireceksiniz ve durumunuzu anlatacaksanız çoğu klinikte 5 dk içnide imzalayıp çıkacasınız en son bütün klinikleri halletikten sonra sağlık kurulu sekreterligine gidip belgenizi teslim edin sisteme e devlete öğretmen olur raporunuzun düşmesini bekleyceksiniz

ücret durumuda kimlik fotokopisi ve engel raporunun fotokopisi ile gidin ücret ödenmemesi gerektigini söyleyin almamalar ılazım

Arkadaşlar bu gün Eğitim Araştırma Hastanesinde Sağlık Kuruluna gittim ücret istemediler 8 bölüme muayene oldum.
ayrıca öğretmenlik için randevü istemiyorlar bilginize

Merhaba arkadaşlar MEB den aradılar ön başvuru yapıp kadro açılmaması sonucu tercih yapamayanlar için hak tanimislar böyle durumda olan varsa bugün ve yarın tercih yapılacakmış dilekçe istediler benden

CB secimi galiba ikinci tura kaldi, ilave kadro acilir mi bu surecte?

Arkadaşlar atama kararnameleri il MEB e gönderildi mi ?
Süreç nasıl işliyor bilen var mı ?

Blacsea
Bizim il mem evraklarımızı istedi. Evrakları verdik bundan sonrasında güvenlik soruşturması başlayacakmış ve daha sonra okullar belli olacak

Selin hocam ne zaman istediler evrakları , birde hangi ilin MEB ' i
Birde evraklarin 1 Eylül'de goreve başlarken teslim edilmiyormu?

Selin hocam ne zaman istediler evrakları , birde hangi ilin MEB ' i
Birde evraklarin 1 Eylül'de goreve başlarken teslim edilmiyormu?

Hocam öncelikle hangi ile atandıysan oranın (atıyorum Samsun İL MEM) internet sitesini takip et.

Bizim için en geç Mayıs 18 demişlerdi, gerekli evrakları teslim ediyorsun.

Onun ardından tekrar haber bekleme sürecine giriyoruz, bu arada güvenlik soruşturması gerçekleştiriliyor.

Ardından atandığımız "ilçe milli eğitim müdürlüklerine" yazı gidiyor, buradan sonra muhatabımız o ilçe mem olacak.

Bilgilerin için teşekkür ederim , ben zaten takip ediyorum il MEB duyuru sayfasını ama çok uzun oldu hala bir haber yok siz hangi il meb di ki hemen işlemler başladı ? İstanbul mu ?

Üst Alt