Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen atamalarına dair herhangi bir haber var mı?

[SIZE=3]Kıymetli dostlar bir şeyi merak etmişimdir. Sanırım bu başlığa yazanlar hepiniz öğretmensiniz. Merak ettiğim konuda bana en güzel malumatı sizler verebilirsiniz.
Sorum şu:
TV.den izlediğim kadarı ile gözleri görmeyen ama öğretmen arkadaşlarımız da bu atama kuralarına katılıyorlar.
Peki bu arkadaşlarımız tüm okullara atanabiliyorlar mı? Atanıyorlarsa ama bir öğretmen olarak nasıl görev yapabiliyorlar? Mesela bir tarih hocası olabiliyorlar mı veya fizik gibi?
Yoksa ama öğretmen arkadaşlarımız sadece amalarla ilgili okullarda mı görev yapabiliyorlar?
Selametle[/SIZE]

Arkadaşlar heyet raporu alacam ibare olarak tam olarak ne yazdiriyorduk? Her koşulda her iklimde öğretmen olur gibi bir şeydi yoksa öğretmen olur ibaresi yeterlimi ?

krakenz
karar:
öğretmen olur.türkiye´nin her yerinde ve her iklim şartında öğretmenlik görevini
yapmasında sağlık açısından sakınca yoktur.oy birliği ile karar verildi.

alifatih1958
Öncelikle (AMA) terimi yerine kör yada görme engelli kelimesini tercih ediyorum;
bitirdiği ünv. öğretmen olmaya uygun bir bölümse tercihini yapar atandığı okulda (her türden okul) başarı ile görevini sürdürür
İyi Günler

yakup.kgz
Dostum vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim. Benim gözümde bir rahatsızlık yok, sol ayakta felç var. Bundan yıllar önce körler ile (amalar ile) ilgili bir platforma üye olmuş idim. Belki 20 yıl önce. Kör dedim diye beni linç edeceklerdi neredeyse çünkü AMA demem gerekiyormuş, KÖR demek kabalık ve küçük görmek imiş. Ben şimdi şaşırdım, ne diyeceğimi bilemiyorum.)
Selametle.

Atama kararnameleri bütün illere geldi mi arkadaşlar , kararnameler gelmeden güvenlik araştırması başlıyor mu ?

ŞanliUrfa MEB duyuru sayfasında atama kararnamelerinin illere 21 ağustosta yollanacaği yazıyor.
Acaba kararname gelmeyen bütün MEB lerde aynı şekilde mi olacaktır?
Bilgisi olan arkadaşımız varmı ?

8 Haziran günü İl MEM'den arandım görev yeri tercihim soruldu ben de kararnameleri sordum gelmedi ancak liste geldi listeye binayen aradıklarını belirttiler.

Hocam hangi il mem di acaba. İstanbul il mem den daha bir haber gelmedi. Ben de orayı bekliyorum.

Güvenlik soruşturması tamamlanan var mı aramızda arkadaşlar ?

Engelli rapor sürelerinin uzatılması, durum bildirir sağlık raporu almaya gerek kaldı mı ?

Blacsea

Bana vermediler itiraz da etmemi *tavsiye etmediler boşa gittim il sağlık müdürlüğüne

İstanbul İl MEM'den hala ses çıkmadı evrakların teslimi için, bilgisi veya haber alabilen var mı arkadaşlar?

İstanbul il mem den sadece internet de yayınladığı işlem akışı var sadece. 28 Nisan da yayınlandı. Bir de güvenlik soruşturması şu an devam ediyor. Tamamlandıktan sonra bence haber verecekler.

Kararnameler illere 21 ağustos itibarıyla gelecek sonra il içi tercihler yapılacak atanılan ilçe milli eğitim müdürlüğüne evraklar teslim edilecek.

yakup.kgz
Hocam 21 ağustosta ta güvenlik soruşturması sonuçları mı il meb lere gonderilecek ?
Okadar uzun mu sürecek güvenlik soruşturması.

güvenlik soruşturması bitmiştir tahminimce 15 gün sürüyormuş dediler

Blacsea

Herhangi bir şey yapmana gerek yok, eğer güvenlik soruşturmasını geçemezsen onlar sana bildirir.

GeorgeOrwell
Sayın hocam cevabın için çok teşekkür ederim, peki guvenlii sorustursi olumlu sonuclananlara ne zaman haber veriyorlar ?

Bu seçim döneminde kamuya yüz binlerce personel alındı. Biz sadece engelli öğretmen bağlamında düşünmeyelim. Tüm kamu personeli olacaklar aynı güvenlik soruşturması prosedüründen geçiyor artık. O yüzden sürecin uzayacağı aşikar. Güvenlik soruşturması sonuçlanır sonuçlanmaz il memler den haber verileceği kesindir.

Herkese merhabalar arkadaşlar güvenlik soruşturması tamamlanan var mı aramizda ?

Kime cevap vermediğine göre güvenlik soruşturması tamamlanan olmadı galiba.

Benim de anladığım il mem den haber verilmesi şeklinde. İl mem den başlatılması uygun görülenlere haber verilecek diye belirtilmiş. Henüz sanırım hiç bir yerde haber verilmedi. Önceden evrak alan bazı ilmem lerde varmış. Ama önceden evrak alsa da almasada bir şey değişmez. Önemli olan il mem de güvenlik soruşturması sonrasında kişinin başlatılması uygun şeklinde karar verilmesi.

Coral hocam aynı şeyleri düşünüyordum , güvenlik soruşturması tamamlananlari il MEB'den arayacaklar mı?

Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanıp göreve başlatılması uygun görülenlere haber verilecek diye yazıyor. Sonra ilçe okul tercihi yapılacak. Sonra da hangi ilçe belirlenmişse o ilçenin atama birimine evraklar 1 Eylülde teslim edilecek diyor. Genel işleyiş bu şekilde gibi görülüyor.

Merhaba dün il mem'i aradım güvenlik soruşturmasını sordum bazıları geldi dediler tamamlananlar geliyormuş.

Belirsizlik çok sıkıntılı bir durum. Gelişmeleri buradan paylaşmak her birimiz için faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkürler :)

Üst Alt