Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Ne varsa eskilerde varmış gerçekten, arada tvde belgesellerde görüyorum da 70-80 yaşındaki adam gözleri görmeyen, yürüyemeyen eşine bakıyor. Bugün böyle bir şeyi ancak hayal edebiliyorum şahsen, kaşına gözüne bakıyorlar insanın :)

GaribanÖğretmen şimdilerde öyle değil kalıplaşmış bir güzellik yanına yakışan algısı var çoğunda insteğrama atığı yemeği bile süslüyor adam kedi köpek alırken bile cins tercih ediyor benim tekir kediler var annanemler bize yapmadığını bırakmazken annemin kuzeni cins kedi almış o daha tatlı geliyor onlara üstünde tomarla para saymış oysa benim aldığım kediler hastalardı birinde bir mide problemi çıktı tedavi oluyor sonu belli değil hayvanın bu hayvanları atın diyen annanemler o kadının kedisine maşallah ne tatlı diyor insanlar kedide bile tipine bakıyor rengine cinsine hal böyleyken eskideki vefayı beklemek yanlış olur çoğundan bu yanlış ama durum bu çoğu kişide

başlığa uygun olarak, engelli değilim ama engelli biriyle de evlenebilirim. yüreğinin engelsiz olması önemlidir. ancak engelliler de bile maddesel beklentiler öne çıkmış durumda. engelsizler şöyle böyle diyorsunuz ama engellilerde de durum pek değişmiyor. toplumun genel sorunu bu, maddesel kaygılar.

Bu soruyu aslında burada sormak hatadır bu soruyu dışarıdaki sağlam insanlara sormalısınız.

Dil üzerine eğitim aldığım için söylüyorum aslında kelimeler sadece kafamızda kurduğumuz kavramlardan ibaret.

Engelli: Kağıt üzerinde (sözlükte, kelimenin türetilmesinde) engeli olan demek,
Özürlü: Bir özürü, kusuru bulunan demek
Kelimeler çok masumdur onlarda suç aramayın, suçlu olan onlara anlam veren zihinlerdir. Yani "engelli" kelimesi telaffuz edildiğinde suratı düşen insanlardır suçlu olan.

Haberlerde, gazetelerde, sosyal medyada vs. bir "engellinin" başarılı olduğu görüldüğünde hemen abartılarak aktarılır insanlara. Çünkü o "engelli", sadece buradan dahi anlarsınız "engel" kavramının nasıl önyargıyla karşılandığını.

Kimsenin ne olacağı belli değil. Eşim saglikli ancak benim bazi hastaliklarim var bazen ciddi kötü oluyorum hastaneler ambulanslar bazen cok iyi oluyorum. Esim hicbir anımda yanimdan ayrilmadi elimi bırakmadı. Allah iyi insanlarla karşılaşırsın herzaman dilimdeki duam budur.

Şimdiki aklımla engelli engelsiz hiç evlilik düşünmezdim, neden evlilikte zengin işi artık, aşkla başlıyor parayla bitiyor aşk,evlenmeye kalkın evin varmı araban varmı,anadan babadan mal varlığın yoksa özel veya devletin verdiği üç beş kuruş maaşla ev dönmüyor,

17 sene önce açılmış bir başlık, daha önce yazmışım, ama 80 sayfa yorumdan arayıp bulacak halim yok...:)
Ne yazdığımı merak ettim. Olumlu cümleler kurduğuma eminim. İdealist sevgi kelebeği idim ne de olsa:D
Geçenlerde yolda yürürken, koltuk değneği ile yürüyerek gelen birini gördüm, ani bir refleksle karşı kaldırıma geçtim. Fiziksel görüntüyü kastetmiyorum, varlıkları rahatsız ediyor. Çevremde nefes alsınlar istemiyorum o derece...

Sema Fiziksel görüntüyü kastetmiyorum - varlıkları rahatsız ediyor / arasındaki fark ne? hepimiz engelli adayıyız, yarınımız meçhul

Karaktersizleri kastediyor aslında ancak buna rağmen alınacak olan varsa da alınabilir…

karaktersizlik koltuk değneğiyle mi oluyor :confused: ahhh ahhh şu kelimeler.

Karaktersizleri kastediyor aslında ancak buna rağmen alınacak olan varsa da alınabilir…

"Geçenlerde yolda yürürken, koltuk değneği ile yürüyerek gelen birini gördüm, ani bir refleksle karşı kaldırıma geçtim. Fiziksel görüntüyü kastetmiyorum, varlıkları rahatsız ediyor."

Şu cümle, koltuk değneği ile yürüyen birinden rahatsız olduğunu anlatıyor. Duygu sömürüsü yapan dilenciler ise tamam sözüm yok.

net ifadeler kulanılsa ne hoş olurdu yapmayın böyle arkadaşlar ortalığı karıştırmayın ;)

Daha nasıl net olayım daaa karaktersiz cibiliyeti bozuk şahsiyetler kastediliyor işte:))))

Sema

çok vicdanlı bir yaklaşım olarak gördüğümü söyleyemem, bu nasıl bir yaklaşım böyle.. herkesin mükemmel olması mı gerekiyor..hele şu sıralar zihinsel bedensel o kadar kusur var ki, ben ce insan kusuru kendinde bulsun önce sonra diğerlerini yargılasın..

kendi fikrimi yazmayı atlamışım,

kör, topal, ruhsal problemli pek çok arkadaşım oldu,

farkları normal(!) dediğimiz insanlardan çok daha hassas, vicdanlı, dürüst ve anlayışlı olmalarıydı..

evlilik deneyimini yaşadım,

artık bu tür bir sorumluluğu alabileceğimi pek sanmıyorum ama bu konuda bir karar vereceksem onun kendi başına bakabilir olmasının yeterli olmasını isterim, böylelikle onun da minnet etmek durumunda kalmasını istemem, zihinlerdeki engel ve ön yargıları kaldırmak gerek..diğer yandan varsayalım ne demekse sağlıklı(!) evlilik yaptık, daha sonra başımıza gelebilecek hastalık ve kazaları ne yapacağız, başımıza geldiğinde fena halde durum değerlendirmesi yapacağız bu durumda.

yaşlılık da insan hayatında bir engel sayılmaz mı

ben evliliğe çok inanan biri değilim, ondan daha nitelikli cesur beraberliklerden yanayım, bırakın insanlar neyi nasıl ve ne kadar istediklerine kendileri karar versinler..

Kalbî sakat olmasın. Gönül sevsin .hayat kime ne getirir bilinmez ki.bugun sağlıklı yarın hasta....

Merhaba arkadaşlar...Naçizane fikrim boyle bir başlık olmasa daha iyi olurmuş...Ama yorum yapan herkese de saygı duyuyorum...

Neden evlenmeyim? İllaki bende ona karşı bir şeyler çeker. Herkes birbirini hor görüyor.. Malesef bu da iyi bir şey değil.

Herşey nasip, allah herkesi vicdanli, merhametli, guzel ahlakli insanlarla karsilastirsin.
Zor bir karar herkes herseyin en iyisini istiyor
Ekenomik gelir önemli, kisinin kendini gelistirmesi onemli, kimse kimsenin kasina gozune vurulmaz kendini ifade etme ve hayattan ne istedigini bilmesi iyi bir insan olmasi bunu da karsi tarafin hissetmesi durumunda bir yola girele bilinir. Kisi engelsiz ama serseri hayattan ne istedigini bilmiyor saygisiz bay veya bayan olsun kim ister boyle birini.

düzce de bana göre kız yokmu ya tanışmak için ciddi 3 yıldır bulamadım ben çok yalnızım

Evlenirdim .. eğer gerçekten seviyorsam .. ama şimdi dediğin taraftan bakınca ben acınası durumda miyim diye düşündüm bi an bana acıyor mu .. insanların eksik görmesi mi beni asi yapıyor.. galiba diğer taraftan bakmak bana kendimi anlamami sağlıyor..

kardeşim ben engelliyim. Dünyalar güzeli birde sevgilim var. Bu seneyede düğün var inşallah. Zaten engelini bir kriter gören insan varsın olmasın. 55 engel oranım var. Her türlü eksikliğimi bildiği halde uzun zamandır birlikteyiz. Bir insan yeter ki sevsin engel sadece zihnimizde.

Şu hayatta en çok istediğim, en çok gözümün kaldığı şey aşık olup evlenmek. 33 yaşıma geldim maalesef çok büyük bir şans işi böyle bir şey.

engelli olmasaydık evlenirmiydik her insanın ne olucagı zaten belli değil her insan engelli adayıdır bugün varız yarın yokuz tabiki aşk başkadır engel tanımaz :)

Engelliyle mi ? Nafaka yasası değişmedikten sonra en sağlamıyla bile evlenmem 3 ay bilemedin 3 sene evli kal ömür boyu nafaka öde hayır kurumu muyum ben !

Üst Alt