Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?
Onu bunu bilmem ama ulu konustum ben yürüme engelli biriyle yapam demiştim bazıları bana tepki göstermişti burda
ulu konuşmak bu olsa gerek yürüme engelli birini sevdim gerçek çok sevdim sevmekten öte sevdim arkasından çok koştum olmadi sırf o mutlu olsun diye herşey gönlünce olsun dedim iletişimi kestim unutamadim halen ve herzaman seveceğim şuan tek derdim onun mutlu olması onun engeli bile gozum gormuyordu insallaah günün birinde normal insanlar gibi yürür Allahtan tek isteğim bu
Siz siz olun sakın ulu konuşmayın
çok derin düşüncelere sürüklüyo yorumlar. tekrar tekrar okudum
muhteşem ve çok derin yorumlar. teşekkürler
soru bana aitti fakat, siz demişsiniz ki, bu kızda bir şeyler yaşamıştır derken, çok yanlış düşünmüşsünüz inanın. çnk benim öyle bir yuvam öyle bir eşim var ki,bu dünyada ne benzeri, nede tarifi mümkün değil hamdolsun rabbime
Ben bipolarım. bipolar olmasaydım asla bir polarla evlenmeyi düşünmezdim heralde. Ciddi anlamda eşimin hayatını burnundan getiriyorum.. Çekilmesi zor bir insan oluyorum. Resmen Allah eşimi benimle sınıyor diyebilirim. Bu duruma çok üzülüyorum. ama elimden de bişey gelmiyor DR yeni ilaç ddüznlemesi yaptı. Bütüngün serhoş gibi geziyorum...
Herkesin varliklari ve eksikleri vardir... Aslinda bir engel insanlarin olan bagalarini etkilememesi gerekiyor cunki insanin kisiligi, karakteri, kalbi. duygular, beraber anlasabilmeleri... onemli olan ve bunun ustune yaslanarak hareket etmek lazim... ama herkes ayni fikirlere dusuncelere sahip olmaya biliyor, oyle ise de saygi duyup ayri yoldan gitmek lazim.
Sorunun soruluş amacını hatalı değil de beyin fırtınasına yönelik olarak görüyorum. Yani "eğer" ile başlayan bir yargı hakkında verilecek hüküm ne denli yol gösterici ya da tecrübe edilmiş olabilir ki! "Engelli olmasaydınız" kavramı aslında başlı başına bir sistem değişimi; yani size etki edecek bilinçaltınızın baştan değişimi olur. Bu da şimdiki durumunuzdan farklı bir bakış açısı olurdu herhalde. Yani ben "evlenirdim" dediğimde aslında şimdiki halde bunu yapardım. Konuşan sorudaki hal olmazdı. Yani "engelli olmasaydım" evlenmeyebilirdim de. Ya da tam tersi... Hmm! Lakin soru güzel estetik olarak.
Bence engel insanın kafasında biten birşey.Engellide olsa engelsizde olsa gerçekten iyi tanıdığına,ömür boyu yapabileceğine ve seveceğine inanıyorsan evlenilir niye evlenilmesin.Benim çevremde nice insanlar var biri engelli biri normal evlenmiş mutlu,niceleri var ikiside engelli mutlu ve niceleri var ikiside engelsiz ama anlaşamayıp boşanan.Kıssadan hisse.Bu birazda şans işi.İnsanın esasında huyu suyu evlendikten sonra ortaya çıkıyor.
engelli insan bile engelli insanla evlilik düşünmezken kılı kırk yararken aksini düşünemiyorum bile. aşk? bence böyle bir kavram yok.. cinsel çekim ve etkileşimi aşkla karıştıran çok fazla insan var.. aşık oldum diyen kişilerde ise etkisi en fazla 3 ay
Kısmen haklısınız.Çevremde çok var 2 engelli insanın birbiriyle evlenip çoluk çocuğa karışması.Bu biraz şans biraz his birazda beyinde biten birşey bence
Evlilik bir şans aslında bir insani tam tamına tanımak mümkün degil evlenenler bile ben esimi hala taniyamamisim diyenler var.Herşey nasip kismet,nasipten ötesi yok.
sgurkan
Aynen öyle.Çok doğru söylediniz sultan hanım.Hayatta herşeyin hayırlısı.Özellikle biz engelliler için.Bizler engelli olmayan insanlardan biraz daha farklı pencereden bakabiliyoruz hayata(daha hassas ve daha kırılgan bir yapıya sahip olabiliyoruz)
Ben doğuştan engelliyim ama sonradan engelli raporu aldım. Yani sağ kolumdaki doğuştan yaşadığım sıkıntının devletin belirttiği şekilde "Engelli" statüsünde olduğunu sonradan öğrendim.
Bu noktada bu öğrenme öncesi kız arkadaşlarım oldu, öğrenme sonrası kız arkadaşlarımda oldu. Birkaç arkadaşımda engellilik oluşturup oluşturmayacağını bildiğim sorunlarda vardı ama hiç görüşmeme ya da evlenme düşünceme engel olmadı.
Ama eşimden önce ki kız arkadaşımla nişanlılığı bu yüzden bozmuştum: Annesi bu sakat adamla mı evleneceksin demişti. Ve sonra kopmuştuk. Yani ben Engelliliğin evlilikte değerlendirmeye alındığını o sahneye kadar düşünmemiştim.
Sanırım şöyle bir tablo var, engelli olanlar yani bunu yaşayanlar önemsemiyor ama kendini "sağlam" olarak düşünenler bunu önemsiyorlar.
Şuan eşim engelli değil ama böbrek problemi var. İleriki zamanlarda engelli olabilir. Bu bir sıkıntı mı, hayır. Allah vermesin ağır engelli bile olsa ben ona ömrüm boyunca bakarım.
İşte sevgi böyle birşey gerçektende @StratoS.Egoları yüksek olanlar birgün düşmeye mahkumdur.Düşmez kalkmaz bir Allah vardır.Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.
Engellilik bir tercih değildir.Ya doğuştan engelli olunur veya geçirilen bir hastalık sonucu.Kimse engelli olmak istemez ama kimsede aa bu engelli diye dışlayamaz,hor göremez.Kimsenin kimseye böyle birşey yapmaya hakkı yoktur.Allah bunun acısını birgün mutlaka çıkarır.Kul sussada yukardaki hiçbir zaman üzülenin hakkını görmezden gelmez.Konuyu belki biraz dağıttım fakat birleştirince böyle birşey çıkıyor ortaya.Hemen hemen her engellinin yaşadığı yaşayacağı birşeydir.Dışlanmak,hor görülmek,dalga geçilmek.
Sevmek ve evliliğe gelince gerçekten seviyorsan ve karakterinden eminsen engelliymiş engelsizmiş hiç sorun değil.Düşmez kalkmaz bir Allah vardır.Birde ne oldum değil ne olacam demeli insan )
Bence önemli olan engelli olup olmamak değil, engelin genetik olup olmamasıdır. Benim engelim genetik olduğundan asla evlenmeyeceğim ama genetik olmasaydı yine genetik engeli olmayan biri ile evlenip çocuk sahibi olabilirdim.
Esas karsimdaki bni hakediyormu engrlli olabilirim ama bir cok Saglam insandan daha duzgun ozeliklerim var Allahin bna verdigi hastalik icin niye kendimi kucuk goreyim ki hem farkliliklar guzeldir
Sevdikten sonra evet ben engelli bir birey olarak hep engelsiz insanlar karsima cikti platonik aşk yaşadım söyleyedim aşk cok değişik birsey genelde insanlar görünüşe bakıyor malesef
sultan hanım çok haklısınız. alnımıza ne yazıldıysa o. bazen engelli ile sağlamın evliliği, engelli ile engellinin evliliği boşanma ile sonuçlanıyo.
herşey kısmet.
Evlen ama çocuk yapma yada evlat edin. Çocuk sahibi olmak icin evleneceksen zaten hiç evlenme. Ayrıca genetik ana bilim dalı çok başarılı işler cikariyor. Genlerle ilgili bir çözüm yolu bulunur.
SM-A207F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi