Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

İşiniz kalmamiş saglam insanlar yürutemiyor evliligi sorumluluk almak cok kolay sanki evlenmemeliler bana göre

Duruma göre. Yanı engel durumumuz hemen hemen birbirine yakinsa neden olmasin ?

Toplumda var olan çarpık engelli algısını nasıl dayattılarsa engellilerde de aynı algı var sağlamlar bile yapamıyorsa engelliler nasıl yapsın .. Sağlamlığı neden bu kadar üstünlük sağlayan bir şey olarak görüyorsunuz bilmiyorum ama sağlam sakat farketmiyor ilişki olayı dikkat isteyen bir şey ve malesef tecrübeyle öğreniliyor... sitede gene engelli erkekler engelsiz kadınları tercih ediyor kısmında da aynı durum var ... arkadaş engelli kadınlar da engelsiz erkeği tercih edebiliyor yani ne bu genellemelere tutunmak bu kadar ... kadın fedakarlık yapınca hizmetçin mi erkek yapınca aman ne var sanki gibi algılar da var ... Sevgi saygı sadakat güven olsun iki taraf da karşı taraf için fedakarlık yapmaktan gocunmasın ve nankör olmasın kendi için uğraşan kişiye karşı bazı durumlarda sağlam durabilsin önemli olan bunlar sakat sağlam kadın erkek değil insan olan herkes için bazı şeyler böyle ... Allah hakkımızda hayırlısını versin

valla aşk diye birşey yok sağlam insan engelli insan diye ayrım yapanlar nebiliyim ordan kaybediyor sanki... aslında sözü bile edilmememli bunun o kadar tartişiyoruz ama hani derler ya kul plan yapınca kader gülermiş aynen öyle valla. yani elbette engel durumu birbirine yakın olan insan birbirini elbet anlar benim düşüncem bu ama diğer türlü düşününce de çok üstüne düşmemek gerekli. kaderimizde ne varsa yasarız ya da yaşamayız... kaldı ki cevremizde insanlar yok söyle severim yok böyle severim deseler de icraate gelince malesef bahaneler devreye giriyor ...

engelli olmasaydım engelli biriyle evlenmezdim net..
çok başka bi bağ yakalarsın o ayrı ama mantık açısından kimsenin bunu aklından geçirmeyeceğini biliyoruz şimdi burda pollanyacılığa gerek yok..
engelli olmayan biriyle de hayatımı birleştirmeyi düşünmüyorum tabi ki..

Insanın doğasında ön yargılar vardır hafif engelli biri nasıl ağır engelli biriyle yapamam derse engelsiz insanlarda engelli biriyle yapabilirim demez bu işin rajonu böyle istisnalar kaideyi bozmaz tv soruyorlar insanlara engelli biriyle evlenirsimsin diye evet neden olmasın diyorlar bunlar hepsi bence hikaye ön yargıları yıkmak kolay olmuyor engelli insanlar bile kendi kariyerine uygun ve kendi engeline uygun bir insan ile evlenmek istiyor engelliler bile kendi içinde ön yargılar varken bile normal insanların böyle olması inanın normal doğal engelli bir bayanın bir sözü var ^^ben okadar okudum öğretmen oldum benim normal bir insanla ve bir öğretmenle evlenme hakkım yok mu demişti ^^ şu cevabı vermiştim tabikide evlenme hakkin var
Peki normal bir insan kendisi gibi bir öğretmenle evlenmek varken neden senin gibi bir engelliyle evlensin demiştim
Sonuç olarak gerçekler acıdır bunu kabul etmek zordur zaman alır ama insan bir şekilde kabul eder

nikola_tesla

Şu önyargı önyargı diye bahsettiğin bence senin kendikendine koyduğun engeller,tüm insanlar aynı olacak diye bi kural yok elbette vardır biyerlerde seni olduğun gibi kabul edebilecek ve senin olduğu gibi kabul edebileceğin biri :))

Bence sorunun bu şekilde sorulması çok yanlış.
Çünkü engelli-engelsiz fark etmiyor..Sorun biz dahil ön yargılar ve öğretilmişliklerimiz ile şekillenmemiz..kişiler birey olabilmişlerse ve sorumlukluklarına karşı ayakta durabilecek güçtelerse zaten engelli engelsiz ne bileyim eşcinsel vs fark etmiyor yaşadığı ilişkiye sahip çıkabiliyor. Günümüzde bir çok kişi değil ilişki yaşamayı sorunlarıyla bile başa çıkmayı bilmiyor.Ve bu yüzden her şey artık hızlı tüketiliyor ve ilişkilerin çoğu kalıcı değil çünkü fedakarlık yok sabır yok.

@%1; Engeller kalpte olmasın yeterki, elbette olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ben kendimden daha fazla engelli olduğu için biriyle konuşmak istemedim daha sonra sevgilisi oldu ve kızın hiçbir sağlık problemi yok karakter meselesi

Valla ne oldum değil ne olacağım demeli insan.Bugün cok sagliklisindir yarin da sağlıklı olacağın anlamına gelmez. Herkes engelli adayıdır kimse bana birsey olmaz demesin.

engelli olmadığım zamanlara bakınca 18 19 yaşında ,toplum ne düşünmemi istiyorsa onu düşünen , içgüdülerimle hareket eden ,daha kendini tanıyamamış bir çocuktum.zaten bunlar yüzünden hasta oldum.hayattaki yenilgilerle ilk önce depresyon ,daha sonraysa psikotik özellikli depresyona evrildi.
o zamanlar çevremde gördüğüm tanıdığım birkaç engelli kız olmuştu ama onlara hiç bu gözle bakmadım.hatta onların neden öyle olduğu üzerinde bile düşünmedim.bunları şimdi düşününce evet onun şu derdi vardı öbürü şöyleydi diye kafamda oturttum.
yani o zamana gitsem heralde imkansızdı bu.
insan herzaman en iyisi benim olsun en çok benim olsun ister.bunu söyle örneklendiriyim.küçükken kendimi pek tanımıyodum ama meraklıydım ask mesk meselelerine.bir birlikteliğim varken ,bu aşk dedikleri şeyin o kadar abartılı ,hayatın anlamı olmayan bişey olduğunu olasılıklar üzerinde düşünerek kavradım.belkide herkesin düşündüğü şeyler.
düşündüğüm şuydu.şimdi mesela benden daha zengin daha başarılı bi adam gelip onu elde etmek istese,edemezmiydi ?
veya ondan daha iyi birisi beni istese elde edemezmiydi ? bu soruların cevabını dürüst olup cevapladım.ve bu basit mantıkla bu sonuçları çıkardım.biri aşktan meşkten bahsedince bu geliyor aklıma.

şuan bu nasıl olurdu diye düşününce sanırım benim dertlerime savaşıma ortak olan biriyle bağım olsun isterdim.ama bu hem çok zor yani bana benzeyen biri hemde bi sorumluluk almanın benim ve o kişi için için iyi olup olmayacağı meçhul.ama kendimde o gücü görsemde sanırım kendime yakın biriyle evlenirdim.benim yaşadıklarıma yakın dertleri olan.

Birini sevmek için insanlar ilk önce dış görünüşe bakıp yargılarlar, iş yerinize yeni biri gelince ne yaparsınız? Hemen kıyafetine vb. özellikleri ile kafanızda bir yargı oluşturursunuz -olumlu veya olumsuz- ama o insanla vakit geçirdikçe, dış görünüşü ve fiziksel özellikleri dışında bir şeyler öğrendikçe düşünceleriniz değişir.

Engelli olmak için hayattaki bir saniyeden küçük bir an bile yetiyor. O yüzden ön yargıları yıkalım ve insanları tanıdıkça olumlu veya olumsuz yönde yargılarımızın değişeceğini unutmayalım.

Ben evlenirdim ama engell olmayan birini seversem ondan uzak durrurum çünkü nebileyim ben o kişinin benim çektiğim acıları çekmesini istemem aile faktörü var mesela ailesi nediyecek ilerde başıma kalkarmı bu durumu zaten evliliği düşünmüyorum sosyal hizmetten mezun olup birde 1 2 kedi alirim eve zaten 3 kedim var illa çocuk istersemde koruyucu aile falan olurum birine zaten kimseye güvenmiyorum bazı tanıdığım insanlar yüzünden zaten engelli olduğum için insanlar ön yargılı ama öte yandan engel insanların çıkardığı bişeydir bana ve kime göre neye göre engelli sirf çoğunlukla yaptığı şeyleri yapamiyorum diye ben engelli sayıyorum fakat benim yaptığım şeyleri yapsmaysn engelli denmeyen arkadaşlarım var engwl görecelidir herkesin aslında belli şeyleri yapmaya engeli vardır ama nedense çoğunluğa uymayanlar engelli sayılıyor ben ancak dezavantajlıyım hayatta herkeseşit şartla doğmuyor bazılarının dediği gibi 2. Sınıf vatandaş degiliz biz ha evlilik tercim degil yoksa gerçekten seven adam birakmaz zaten aslında engelli insanlar hayatı yaşamayı en çok hakedenler herşeyin en iyisini

Son düzenleme:
bence engelli olup olmamanız evlilik de yada bir ilişkide çok önemli değil, benim eşim sağlıklı her hangi bir rahatsızlığı yok. önemli olan karşı tarafa ne hissettirebildiğin ne verebildiğindir. aşk ''BEDEN'' işi değil, ''GÖNÜL'' işidir..

SAYGILAR..

böyle birşeyi deneyimlemeden evlenirim diyenleri samimi bulmuyorum açıkçası

engelli engelliyle zor anlaşıyor bu devirde

denklik önemli ben engeli olmayan biriyle hayatımı birleştirmeyi düşünmüyorum mesela

Evlenmezdim hem hayat çok zor hem insanın egosu derken evlenmezdim diyorum ama aradaki çekim gücüne de bağlı aynı şekilde engelsiz biri karşıma çıksa istemem engelsiz olmasan da hayat zor engel durumu ayrıca daha zor yaşam sunuyor insana karşıdan da böyle beklenti içine giremem

Engelli birinden hoşlanıp ilgi göremeyince toplum böyle şöyle diyenleri de anlamıyorum ben 2 yıl üniversite de biri ile konuştum aynı sınıftaydık çocuk bana bakmadı ama gidip kin tutmadım Allah'tan onun için hayırlısını istiyorum canım o zamanlar yansa da. sırf bakmadı, şöyle yaptı diye söylenen insanları da anlamıyorum

Engelini kafasında aşmış bırı olduğunda neden olmasın derdim

Aslinda bu soruya soyle cevap verelim ,eger engelli olmasaydik engelli birinin yuzune bile bakmazdik ,hatta bizden hoslandigini soylese( ben kala kala sana mi kaldim) derdik.Bunu uydurmuyoruz yada pembe bir hayaller satmiyoruz.Engelli oldugumuz icin evet engelli biriyle evlenirdim diyoruz.İnsan olarak birseyleri yasamadan degerini bilmiyoruz.Gercekler acitir belki ama onada alişigiz nede olsa...

heeeeeeeeeeee cehizimi hazırladım ipek eşyalardan puff pofidik terlikler de qoydum evlenacağğaaammm...😹😹😹😹

Engelli olmasanız engelli ile evlenir miydiniz mi ??? İyi de evlilik hayır kurumu değil ki işime gelirse evlenirim gelmezse evlenmem herkes öyle yapıyor zaten engellisi engelsizi yok bunun .

İnsanlar çok önyargılı. Ben 3.5 yıldır mücadele veriyorum aileme karşı. Erkek arkadaşım engelli. Sadece ailem değil uzaktan akrabalar bile karışıyor. Sırf engelli biri ile olmayı sectigim için evlatlıktan red etme aşamasına geldiler. Önyargıları yıkmak o kadar zor ki

zeynafzt

Allah yardımcın olsun valla bazen engelli adamda karşısındakine ben bunamı kaldım diyebiliyor insanlar önyargılı işte yanaşıp yanaşıp engelli olduğunuzu öğrenince kaçan sağlıklı geçinenlerde var ama arada bir işede yarıyor mesela adam sana kafayı takıyor olmicak biri engelliyim ben dediğin anda kaçıyor😂😂 iyi yönlerde var kötü yönleride

Engelli değilim, engelli biriyle evlenirdim, hatta evlendim... :)

Son düzenleme:
Üst Alt