Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

aşk engel tanımaz ama elbette zor bir durum olur gibi geliyor

Belki bana kizabilirsiniz ama ağaçtan düşenin halinden ağaçtan düşen anlar ve toplumda bir ön yargı var bu ön yargi yıkmak kolay olmuyor ağzınızda kuş tutsaniz imkansızı basarsaniz ön yargıları yıkmak gene zor oluyor çevremde pek görmedim engelsiz birini engelli biriyle evliligini (Istisnalar kaideyi bozmaz)

Peki size bir soru soruyum engelli biri olmasaydiniz engelli birinin sorunlarını fark edebilirmiydiniz ?

aslında çok genel bi bakış açısı engelli biri ile evlenirmiydiniz sorusu, her insan için duruma ve şartlara göre deyişir bence...

boşverin ya evlenmeyin ne edeceniz evlenipde bekarlık sultanlık :) ))) ... saglamlar a sormalı biz engelilere ne bu konulardan :)

Bu konu hala devam ediyor mu?ya ;);););)
Master
Kesinlikle katılıyorum cok atip tutuyorlar burdakiler.is basa gelince hemen kacmazlar mi? öyle konuşmak cok kolay tabi.

Benim engelim yok nişanlıma lenf ca teşhisiyle dünya başımıza yıkıldı. Düğün hayalleri kurarken zor ve ağır geçen yıllar..Bian bile ayrılmayı aklımdan bile geçirmedim, hayatını kaybetmeseydi soyadını taşımaktan gurur duyardım. Bir daha onun gibi düşünceli, dogru, dürüst, sadık, vefalı, koruyucu , naif,merhametli ve iyiye dair suan yazamadığım ama bünyesinde hakkıyla barındıran bi insan daha tanıyamadım..Keşke hayatta olsaydı da engelli olsaydı,(yada ben engelli olsaydim onun engeli olmasaydı) ve aşk nasıl yaşanır size buradan anlatsaydım.

Evlenirdim, hatta şu anda da ilk tercihim engelli biri olur ancak kendine acıyan tembel biri olmamalı azimli olmalı benim gibi.

Ben gittikçe soğuyorum evlenmekten

Eskisi gibi sıcak bakmıyorum

Benimle evlenildiğine göre bende evlenirdim. Rahmetli eşimin engeli yoktu. Kafama uyuyorsa hiç düşünmezdim.

Ben evlenirdim.
Engelli olmadan önce bekar zamanımda mahallede bir kız vardı,bacağına demirler takılmış,kızdan hoşlandım,bana bakmaz diye derdimi anlatamamıştım.Havalı farklı gelmişti :D

Ama gel gör ki o zaman ben engelliyim diye içini kararta kararta yaşayan biri olsaydı o kişi 5 mahalle öteden geçmeye bakardım.
Aşık olma sebebi özgüven ve hayata yaydığı enerjidir aslında.

Ve engelli olduktan sonra hiç teredütüm olmadı birileri bana bakar mı evlenen olur mu diye,
İçini karartıp düşünen arkadaşlar belki vicdan diyecektir ama..protez kullanmaya başladıktan sonra önümü kesen çok kız oldu ve pek çok teklif aldım.

Siz aklınızı sağlam tutun gerisi gelir.

ve aslında şöyle bir durum var..
Engelli olmadan önce engelliyle evlenmem diyenler,engelli olduktan sonra bu konuyu uzunca düşünüp evde kalanlar olabilir,yani ilahi adalet

keser döner sap döner gün gelir devran döner

Son düzenleme:
Aman iyi görünüyolar saman altından su yürütüyolar ebru

Dürüst oluyorum evlenmezdim.Ama şuan burda evlenirim diyenlerin samimiyetine de inanıyorum.Ancak kendim için önceden hiç böyle bir düşüncem olmamıştı bile

Onca yorumları okudum okudum, "Bu bekârlar ne zaman evlenecek?" diye sorasım geldi.:rolleyes:

MAYDONOZ
Bana ise sizin düşündüğünüzün tam tersi gibi geliyor.Mesela düşünsene gençsin güzelsin neden illa da engelli biri olsun diye tutturasın ki (Birini seversin ama engellidir o zaman olabilir o ayrı).Benim açımdan bakarsak kazadan önce hiç düşünmezdim bunu ama şimdi neden olmasın diyorum.Bana kalırsa bu hâli yaşamayan biri anlayamaz ve evlilikte düşünmez.

Aşk,Sevgi fedakarlıktır şartsız sevmektir.Akıl gözü ile degil .Kalp gözü ile bakmaktır. Evlilik bir birinin eksiklerini tamamlamaktır .Bunların toplamı bir ömür boyu yaşamdır sevgidir .İlk baktıgında kalp gözü ile bakmıyorsan uzaklaş durma ne zamanki kalp gözü ile baktın işte o an engel kalmaz sadece sevgi kalır ve Yüzünde beliren tebessüm

MrYılmaz

Aynen çok küçük yaşlarda bende düşünmezdim ama şimdik düşünüyorum engelli biride olabilir diye ama engeli az olan erkeklerde engelsiz bayan arıyor,yani anlayacağınız hiç evlenmek istemiyorum artık soğuttular .

Arkadaş bu soru nedir ya? Cevap olarak engelli olduğum için bana değil engeli olmayan birine sor diyeyim sen düşün ondan sonra.

arkadaslar ben işitme engellisiyim eşim ise sağlam 8 yıldır eşimle beraberim 2 yıldır evliyim bugüne kadar tek birsey yansıttığını gormedim aynı sekilde kendi ailem ve eşimin aileside ... eşimle tanıştığımda cihaz dahi kullanmıyordum cunkü kabullenmiyordum birgünde duymadım kendisinden duymuyorsun diye ... hatta eşim gözlük kullanıyor ama engelli değil sevgiliyken kendisine sormuştum senin için sorun olurmu diye ama oda bana sen bir ömür boyu benim gözüm ol ben senin kulağın olayım demişti .... fakat bu sorduğunuz soru hemen cevaplanacak birşey değil tamamen karşınızdaki insanla alakalı cevap verilmeli engelli yada engelsiz faketmez karsınızdaki innsan olmadıktan sonra hiçbirseyin anlamı olmaz...

MAYDONOZ Denge olacak denge artı ve eksi gibi. Ama insan olunca bu dengeyi aramayacaksın. Nasıl yani diyeceksin? Anlatayım. 300 tane insanın olduğu yerde 300 çeşit insan vardır. biri engelli ister, biri engelsiz ister, biri gözü mavi olsun der diğeri yeşil olsun der, biri kısa boylu olsun der, biri uzun ister, biri zayıf, biri sessiz, biri sesli... uzat gitsin bunu sayfalarca günlerce yazarsın. şimdi o 300 kişiden biri de sensin diyelim "Sen ne istiyorsun?" bu soruyu kendine sor ve o bulduğun kişi ne istiyor ondan sonra onu düşün? Evlilik vs bunlar alın yazısı o gelir seni bulur kafa yormayacaksın.

Engelılerın saglamlar tarafından degerlendırılmesı

bir platformda engelli biriyle evlenirmiydiniz diye bir konu actim gelen cevaplari paylasiyorum sizinle bu arada ben evliyim 3 kizim var ellerinizden öper hafif isitme kayipliyim cihaz yok kemik kireclenmesinden kulagimda implant var sadece bakin saglikli insanlar nasil dusunuyor ne kadar saglikli olduklarida soru isareti tabiiki)))))

1 Kesinlikle hic kimseye engelinden dolayi farkli bir acidan bakilmamali, ben de bedeninden cok da buyuk engeli olmayan birini sevdim, birbirimizi cok sevdik, ama benim ailem kabul etmedi, kendine layik gordugune bak falan diye soylendiler,2.5 yillik beraberligimi bitirmek zorunda kaldm. Ama omrumun sonuna kadar hickimseyi sevemeyecegimi aşik olamayacagimi biliyorum:( kendisi kadar mukemmel bir insani hayatimda gormedim. Her zaman soylerim "Allah insani akildan mahrum edecegine bedeninden bir sorunu olsun daha iyi." Dısardan baktiginda eli ayagi sapasaglam oldugu halde akildan yoksun o kadar cok insan var ki..
Neyse hakkimizda herseyin hayirlisi

2 Elifim06 Elifim06 eig 0% 4gün
Asıl özürlü sensin engellilere özürlü diyerek hitap ederken düştüğün durum bunu gösteriyor..
Soruya gelirsek evet evlenirim hepimiz bir engelli adayıyız ve ben şu an engelliyim hemde sonradan oldum yani şöyle ki ne oldum değil ne olacağım demeliyiz evlilik her bireyin. hakkıdır ve şuna bir açıklık getirmeliyiz ki aslında bizler engelli değiliz engelleri aşmaya çalışan engelsizleriz asıl engelli kalpleri körelmiş vicdanları kaybolmuş insanlardır...
Ben şu an bir adamı seviyorum engelsiz ama önümüze sorun çikaran insanlar var istemiyorlar ama iki insan birbirine gönül verdikten sonra ve Allah bu sevgiye yardım ettikten sonra da aşılmayacak şey yok buna inanıyorum herşey yoluna girer..

UNUTMAYALIM UNUTTURMAYALIM ENGELLILER ENGELLI OLARAK DA AYİRT EDILEMEz

3 s imdi burada cevap verenlerin çoğu akştan falan dem vuracak ama aslında onlara onları aşk bağlamında sevecek şekilde tanıma şansını bile vermiyoruz ve sadece ilgilendiğimizi göstermek babında yaklaşıyoruz. Herkes elini vicdanına koyup versin cevabını bence. Amacım kimseye siz böylesiniz dmek değil ama gerçek böyle gibi geliyor bana. Yani kaç kişi diğer erkek ya da kadınlara yaklaştığı gibi yaklaşıyor ebgellilere? Yani potansiyel kız ya da erkek arkadaş olabileceğini düşündüğü kişiye yaklaşır gibi. Hiç bunu aklından geçiren oldu mu? Lafta iş klay ama icraate gelince olmuot maalesef. Oysa ki her sağlam da bir engelli adayı değil midir? Sen evlenir misin peki diyeceksen de ben dürüst olarak cevabımı vereyim. Hayır evlenmezdim. Çünkü çoğu zaman onunla ona acıdığım çin vlendiğimi düşünecektir ve bu bana ondan daha çok acı verir.

4-zor bir karar bu..bir ömür onunla geçecek sabır ve sevgi var mı ilk başta insan kendini sorgulamalı çünkü yolun yarısında bırakırsan onu o senden çok daha ağır atlatır ayrılığı..ben seversem herşeyine katlanırım diyorum ama başına gelmedikçe bilemezsin ne yapacağını ne tepki vereceğini..

5-ben engelli biriyim bu soruya cevap vermek istedim evet bazen insanlar potansiyel bir erkek ya da kız arkadaş gibi bakmıyor engeli olan birine ama önemli olan senin ellerine değil kalbine dokunabilmek şu ana kadar bir sürü sevgili adayım oldu ve hepsi sağlıklıydı ve görme engelli olup sağlıklı bir kadınla evlenmiş bir akrabam tekerlekli sandalyede olup sağlıklı bir erkekle evlenmiş bir kız arkadaşım var ve insanlar bazen önyargılı yaklaşsa bile tanımak için (duygusal anlamda yani ) aslında vakit geçirdikçe sevmeye başlayabiliyorlar bunu engelli biri olarak söylüyorum aslında bu sitenin dışında bir sürü engeli olan birileriyle evlenmiş sağlıklı insanlar var ve asla evlenmem deme çünkü engeli olan biri belki ellerine değil ama kalbine dokunabilir kaderin karşımıza kimi çıkaracağı belli olmaz ki :)) sağlıklı günler dilerim arkadaşım :)

6-Ben seviyorsam dikkat etmem bile cunki yarin basimiza ne gelicegini bilmiyoruz normal olan sevgilimiz esimizde yarin engelli ola bilir birakalimmi ozaman her kes engelli adayi ben evlenirim fark ertmez yeterki kalbime girsin

7-konuyu dagitan arakadas bu Evet arkadaşlar Özürlü Biri ile Evlenir miydiniz ?

Kör,Sağır,Topal,Dilsiz yada bunlardan herhangi biri..

biliyorum %90 evet oda insan diyecek eminim fakat öyle aslen öyle düşünmediğinize eminim sadece burda öyle söylemek zorunda hissediyorsunuz!

hangimiz dışarda özürlü bi bayan yada erkek görünce alıcı gözüyle bakıyoruz ?Burdan olmayacagını bile bile evet demek zor ? yinede kendıne güvenen biri varmı ?

8-Öncelikle özürlü kavramını cidden doğru bulmuyorum engelli demen daha iyi olucaktır,kimse özürlü değildir bu hayatta bir şeylerden engellenmiştir.Cevabıma gelicek olursak açık ve net zihin engelliliği olmadığı sürece evlenirdim sevdiğim kadınl

kisacasi böyle arkadaslar

MAYDONOZ Ben güveniyorum şükürler olsun. sizin için yapabileceğimiz bir şey varsa biz elimizden geleni yapalım.

Üst Alt