Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

ALLAH(c.c) İçin Sevmeye/Sevilmeye ve Aşka İnanan İnsan Kişinin Engelli Olup Olmadığına Bakmaz..
Sadece Kalbine, Sevgisine ve Kendine Verdiği Değere Bakar.

Eğer Bakmıyorsa Devreye Mantık Girer, Benim Yanıma Yakışır Mı? Çevredeki İnsanlar Neder? vs vs....
Mantığın Olduğu Yerde Aşk, Aşkın Olduğu Yerde Mantık Yoktur.

Mantığı Seçen
Dünyalık ve Fani İşleri Seçmiştir.
(Boylu Poslu Olsun, Kazancı Yerinde Olsun, Yanıma Yakışsın, Kazancı İyi Olsun, Evi Arabası Olsun. vs vs...)

Aşkı Seçen; Gerçek Sevgi, İnsani Duygular, Saygı, Değer Görme, İnanç, İman, Mutluluk ve Huzur'u Tercih Etmiş Olur.

*Nasip Kadar Güzel Bir Kelime Var Mı?
Ne Eminsin, Ne De Ümitsizsin.
Ama Senin Adına En İyisini Bilene Teslimsin. [ ALLAH(c.c) Bütün Engelli Arkadaşlarıma Hayırlı ve İmanlı Eşler Nasip Etsin İNŞALLAH ]

**ALLAH(c.c) Nasip Etmeyeceği Şeyin Hayalini Kurdurmaz. [ Hz.Osman(r.a) ]

*** Benimde Engelli Bir Sevdiğim Var. Ona Seni ALLAH(c.c) İçin Seviyorum Dedim. Ailesine Bahsetti Biraz Sıkıntı Çıktı Ama Yinede Konuşmaya Devam Ediyoruz.
ALLAH(c.c) Sonumuzu Hayır Etsin İNŞALLAH. İşimiz ALLAH(c.c) Kaldı Dostlar.

Arkadaşlar Son Sözüm İse;
Kalp Kalbe Sığındı Mı, Göz Gözü Kusurlu Görmez..

ALLAH(c.c) Emanet Olun.

Hatayliyim sağ kolum engelli dilim 2 yaşında oğlum var evlenmek isteyen mesaj atsin

Dulum

Nasipten öteye köy yok.

Allah der ki: "Kimi benden çok Seversen, onu senden alırım." ve ekler:
"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım."
ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur...
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya... Öldüm der durur, yine de yaşarsın...

Mevlana

Nasip diye bir şey vardır ki; iki cihan birbirine çarpsa ondan öteye bir adım atılmaz... :rolleyes: (alıntı)

hadi hayırlısı engelli olmasaydim engelli biriyle evlenirmiydim bilmiyorum bugün asla olmaz dediğinizi gün gelir yaşarsiniz herşey kısmet

MAYDONOZ

Benim düşüncem bizim çektiğimizi bir başkası çeksin istemediğimiz için, bizim yaşadığımızı bir başkası yaşamasın diye özellikle eşimiz olucak kişi için sağlıklı olmasını herkes ister, burda evlenmek istemediğini değil engelli olup bizim gibi zor yaşamasını istemediğimiz içindir..
Sevgi bir olduktan saygı bir olduktan sonra aşılamıyacak zorluk yoktur, herşeyin hayırlısı..

Kıssadan hisse:
Muhtaç bir adam zengin olması için camide her vakit namazdan sonra dua edermiş. Aynı zamanda orada yaşayan zenginlere de sürekli neden malınız var paylaşmıyorsunuz, paylaşana da az paylaşıyorsunuz diye yakınır, heryer de dile getirirmiş. Bir gün camide dua ederken, muhtaçlara gücünün yettiği kadar yardım eden bir zengin duaya kulak misafiri olmuş.
-Allah'ım bana şu kadar 'hayvan, mal, mülk' ver ver ki bende muhtaçlara her gün, her hafta, her ay, yardım edeyim. Diye.
Sonra gel zaman git zaman ALLAH adama istediğinden fazla zenginlik bahsetmiş.
Ve muhtaçlar bir bekleyiş içinde, muhtaç olan zengin oldu hemde herkesten çok, şimdi halimizi anlar bize sürekli yardım eder diye beklemişler, beklemişler....En sonunda duaya kulak misafiri olan zengin gitmiş adamın evine.Ya demiş sen fakirken bizden sürekli şikayetçi oluyordun. Yaptığımız yardımları az buluyordun. Onun için sürekli dua ediyordun bak sende zengin oldun hemde bizden kat be kat. Sen hani hepimizden çok muhtaca yardım edecektin?
Adam duruşunu bozmadan.
-O zaman hiç malım mülküm yoktu, olmayan bir şeyi gönlümce dağıtıyordum o kadar! demiş.
O yüzden bu konuyu engellilerle evlenen engelsizlere sormak lazım veya evlenmeyi düşünen engelsizlere muhatabı onlar :)

Son düzenleme:
Waaay Süpersin yusuf
Tam gediğine oturtmuşsun
Doğru biz bol keseden sallıyoz. Muhatabı biz değiliz

bence en uygun hikaye buydu. Hikaye defterimde buldum :)
engelliler bile engellileri kabul etmiyorken. Bide bu soru biraz ağır :)

ben engelliyim eşim engelli değil tam tersi olsa ben de evlenirdim çünkü eşimi ilk görüşte aşık oldum !
evlenmezdim diyenlere bir soru benden tamam engelsiz biriyle evlendiniz sonra engelli kaldı hemen boşayacak mısınız?

Bence sorunuza şöyle cevap vereyim siz bilerek uçurumdan atlarmisiniz uçuruma düşebilirsin ayağınız kayar vs ama bilerek uçuruma atlamak intihardir.

kişinin engelli durumuna bağlı.
kulağı duymayan ya da bi kolu olmayan ya da topal olan, felan bunlar gundelik yaşamda tolere edilebilinir.
ancak psikolojik rahatsızlıklar olanlar, böbrek kalp beyin hasta ve engellileri için mümkün değil.

Engelliyi en başından istememekle evlendikten sonra sonradan engelli olan eşi istememek ayni seyler değildir.bu ikisi aynıymış gibi hep örnek gösterilir.

Burdaki amacım anlatmak istediğimi iyi birsekilde anlatmak için bu örneği verdim burdaki uçurum engellilere benzetmek gibi bir amacım yoktur su_damlasi

içerişehir

orda yazmak istediğini anadım ben abi sıkıntı yok... tabi her okuyan farklı onlar onada sayg duymak gerek

naçizane benimde görüşüm karşıdaki insanında seni idare edebilecek derecede engelli olmasıdır en azından senin ne düşündüğünü yada sıkıntılarını anlar engelsiz biriyle sevgiliyken bile çatışıyorsun ki evlilik çok daha ciddi bir konu

S3WD4 kardeşim evliikte çatışma olmasa tadı yok ki :) ama dediğin doğrudur. Bencede istisnalar hariç engelli engelli evlemesini ok daha doğru buluyorum. Birbirini anlama açısından. İnş. evlilik nasip olurda yaşayarak öğrenirsiniz evlenmek isteyen herkese nasip olsu diyelim.

Aşk engel tanımaz diye boşuna dememişler.Kalpler birbirini sevdiyse aşkın önüne hiçbir şey geçmez.ben 9 yaşımda bilateral işitme kaybı geçirdim 11 sene hayatı duymayarak yaşadım 20 yaşımda ameliyat oldum koklear implant kullanmaya başladım..neden yani böyle bir durumum var diye neden engelli olmayan biri beni kabul etmesin.beni sevecek insan benim tipime benim engelime bakacaksa bu hiç doğru olmaz.zaten bir kadının veya bir erkeğin gönlünü kazanmak karşılıklı anlaşma ve kalplerin birbirine karşı olan sıcaklığıyla olur.32 yaşındayım ve halen bekarım 12 senedir sanki yeniden doğmuşum gibi 11 yıl boyunca duyamadığım kelimeleri duyarak anlamaya ve ayırt etmeye çalışıyorum allaha şükür tek parça halindeyiz işitme dışında bir sıkıntım yok allah nasip ederse gönlüme göre birini bulup yeni bir hayat kuracağım bu engelli de olur engelsiz de olur bilemem bize bu engellilik allah tarafından verildi biz mi istedik böyle olmak?neden biz de istemezmiydik herkes gibi kolumuz bacağımız kulağımız gözümü vs vs sağlam olsun engelsiz yaşayalım..hiç önemli değil allaha isyan etmek yerine şükretmeliyiz bu dünyada olmasa da öte alemde mutlaka allah bizleri mükafatlandıracaktır....Tüm engelli arkadaşlarıma selam ve dua ile..

coktan evlenmiştik engelsizce coluk cocuga karışıp hatda torun severdik engellilerede vah vah diyip gecerdik konuya ikinci yazmam dayanamadım onume cıkınca,engelsizlere sorulucak bir soru bu bizlere degil... hayırlı ramazanlar kadir gecemizde mubarek olsun .

yine diyorum engelsizlere sorun. Fıtrat gereği... :) birine sordum evet dedi evlenirdim saol dedim çocuğu bilem var :D

Allah herkese sabır versin bir engelli olarak, engelli olarak yaşamak çok zor. İnsanlar acımasız.........

Üst Alt