Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Sağlıklı bireyle evlenirseniz o hep sağlıklı kalacak diye bir kaide yok sanırım. Her sağlıklı engelli adayıdır.
Bence sorun bizim kendimizin fikrindedir 'aa ben engelliyim' şöyleyim böyleyim. İnsan neden bana aşık olsun, neden beni sevsin, neden benimle hayatı paylaşmak istesin gibi düşünceler oluşuyor. Öz güvenin sarsılabilir bu doğaldır. Ama bence önce kendimizi koşulsuz sevelim ki sonra koşulsuz sevdirelim.

Allahtan fiziksel özelliklerden fazla hoşnut olmuyorum. Yeterki gülüşüyle ve gözleriyle beni kendine bağlasın.

İnsan, başkaların sözüyle hayatına yön verirse mutlu olamaz
Kendi Yargımızı kullanalım

Son düzenleme:
açıkcası kronik bi ağır engelli birini çokta sevsem istemem,çünkü; bn ağır engelliyim ve en ufak bi hastalanmamda kendimi kendim bile idare edemiyom birine yük olunca resmen kahroluyom zoruma gidiyor bu durumumla sevdiğimi üzmek asla istemem sonuçta mutlu olmak için evleniyoruz. istisna olarak yürüyemesin, göremesin, konuşamasın vs bu gibi özellikteyse ve çok seviyorsak olur tabii ki sonuçta insanız 5 dk sonra ne olacağımızın garantisi yok, mutlu olmaktan ziyade birbirimizi tamamlamak içinde hayatı birleştiriyoruz misal o yürüyemez ben onun eli ayağı olurum yük olarak düşünmem hiç bi zamanda yüksünmem. uzun lafın kısası ben kimseye yük olmaktan hoşlanmam inşallah iyileşme sürecindeyim allah izin verirse o günleride görürüz herhalde :) sağlıcakla...

MAYDONOZ
Haklısın tabii ki kısmet ama bizim özel duruma göre değerlendirecek olursak kim ne derse desin aklı başında bi insan önce karşısındakini taşıyabilir mi ona bakar diye düşünmekteyim :)

kim ne derse desin istemez yani olsa da sürmez bi yere kadar. onun için doğrusu doğalı neyse onu söylemekten yanayım.
amin inşallah hepimiz. teşekkürler.

çirkin
aynen kardeş böbrek nakli oldum daha yeni ilk zamanlar inşallah bi sorun olmaz.

MAYDONOZ

Her ne engelin varsa rabbim tez şifa veya sabır versin yalnız olmak bi ayrı zor. engelini kabullenmek, engeliyle barışık yaşamak ancak bizlerin hayatını kolaylaştırır bizi hayata bağlar.

Biz bu durumda olduğumuz için biz kendimizi anlarız bu yüzden engelli biriyle evlenirdim çünkü insanın huyu güzel olsun dış güzelliği değil. gerisi teferruat fakat bu zamanda bunu normal insanlara anlatmak kadar zor bir şey yok yaşadığım olaylara bakarak söylüyorum bunu herkese aynı gözüyle bakamam tabi ... Artık bu durumdan sıkılmış haldeyim normal insanlar bizi anlamıyor mu anlamamazlıktan mı geliyor biz sevemez miyiz yani olmaz mı ???

[h=1]Engelli olmamız sizce engelsiz biri ile evliliğe engel mi? diye sorsanız daha anlamlı bir başlık olurdu.[/h]
işi özü şu arkadaşlar; kurduğumuz hayaller yaşadığımız gerçeklerle örtüşmüyorsa biz hapı yuttuk demektir.

Demogoji yapmak kolay, bunu başarmak zor. oran 1/100 dür. Hayatta herşey birbirine denk olmalı, dengeSİZlik olursa burda üzülen maalesef bizim gibi olan engelli arkadaşlar olacaktır. (manevi yönden)

Not:görüşlerim şahsi kanaatimdir. istisnalar hariçtir. SELAMETLE KALIN

Çok güzel bi konu ben engelliyim skolyozum fakat ailem bana benim gibi birini bulmak istiyordu bende hiç cevap vermiyordum yani istemiyodum bi gün empati yaptım ben olsam evlenirmiydim evlenmezdim dedim şuan evlendim eşim engelli değil ama sevdi beni bende onu çok seviyorum nasip kısmet gerçekten

MAYDONOZ
Aslında gereksiz uzayan bi konu sorunun cevabı çok basit bu soruyu ters sorup kendi durumumuzu baz alacağız empati yapacağız:)
Varsayalım ben sağlıklıyım benim durumumda olan birini aşkımdan ölsem istemezdin zira yaşadıklarımı bi allah bi ben bilirim.
Ha bide şöyle bi cevap verebilirim; sağlıklıdır her anlamda dört dörtlüktür seviyordur beni İSTEMEM.
Ek olarak; benim çok ağır engeli olupta evlilik yapmış mutlu ve çocuklu tanıdıkladım var dediğin gibi kader kısmet o aşk o engelide sevdiriyor kabullendiriyor.
Saygı duyuyorum sizlerede herkesin yaşadığı kendine ağır.

kuzeyli57
Nasip kısmet tabiki; görüyorum ki; uzun zamandır bu konu üzerinde yorum yapılıyor, valla 18 yaşımda hiçbişeyim yokken bigecede engelli olmuş biri olarak, yaşadıklarımdan öğrendimki; Hayat böyle planlar yapılacak bir yer değil.. bi saat sonra ne olacağımızın garantisi yok; ondan gayet sağlıklı, zengin diye biriyle evlenirsin kaza geçirir engelli olur,ne olacak ozaman..? sağlık zenginlik hatta bedenimiz bile Allahın bize bisüreliğine emanet olarak verdikleridir,bunun bilincinde olmalıyızki, emanetini aldığı zaman isyan etmeyelim.. Fakat ; düşüncelerimiz,inançlarımız ve davranışlarımız hep bizimledir, ondan; zenginlik, sağlık gibi geçici şeyleri baz almak yerine; İnançlar kişilk karakter gibi özellikleri baz alırsak; sanırım herşey çok daha güzel olur. :))

Evlilik farklı bir düşünce hayatın boyunca taşıyacağın bir durum, ben işitme engelli olarak bazı sıkıntılar yaşıyorum aynı durum eşim içinde olsun istemem engelli biri ile evlenirim belki ama insanlar birbirini tamamladıkça hiç bir şey imkansız değildir Rabbim herkesin gönlüne göre verir inşAllah..

Sevdikten sonra... ne engel olabilir?

en iyi dost engellini yAşayandır.

Son düzenleme:
Araba sürmek de onemliymis meğer.araç kullandığım için tercih edildim geçenlerde.o kişi engelinden dolayı araç suremediginden araba süren gelin arıyorlarmış.bunu da yaşadı bu fani :)))))

@_çalıkuşu_ gülsem mi ağlasam mı bilemedim :rolleyes: benimki şimdilik cüzdan ehliyeti, bu koşullarda benim durum nasıl olur ki :)

engelinden dolayı hayatı kolaylaştırmak istemesi anlaşılabilir de (ki bir çoğumuz fiziki desteğe veya motivasyona, cesaretlendirilmeye vs ihtiyaç duyabiliriz bu ayrı konu) yalnız bunun ön koşul sunulması pek olmamış... hoş bu faninin de "arabası da var, rahat edersin " gibi laflarla çöpü çatılmaya çalışılmıştır :D :D

İşin esprisi bir yana bu başlık zaman zaman dikkatimi çekiyor da çok farklı bakış açıları ve çok farklı yaşananlar/yaşanamayanlar da var, o yüzden kısacası hayatta her şey kısmet diyelim...

Bence birbirimizi kandirmayalim istisnalar hariç kimse evlenmezdi.

ATOM KARINCA
Vallahi ben hem güldüm hem ağladım.hatta psikolojim bozuldu :)
Şoför olmasam tercih edilmeyecektim yani.bunu anladim :)
Bir beş kere falan bunun vurgulanması ve başka bir şeyden bahsedilmemesi,bunun için evlenmeye gerek yok ve ben kardeşimizi ihtiyaci olduğunda getirir götürürüm diyesim geldi.
Benim de gönlümde ne aslanlar yatıyor ona kalırsa da kısmet her şey ;)

ben engelliyim eşim engelli değil tam tersi olsa ben de evlenirdim çünkü eşimi ilk görüşte aşık oldum !
evlenmezdim diyenlere bir soru benden tamam engelsiz biriyle evlendiniz sonra engelli kaldı hemen boşayacak mısınız?

YANİ BİL BAKAYIM BEN KİMİN AYNI TAKTİĞİ UYGULUCAM
:d:d

Nasipten öte yoktur nasip
Ölümden öte ölüm.
Var mı ölümden öte silah

ben engelliyim eşim engelli değil tam tersi olsa ben de evlenirdim çünkü eşimi ilk görüşte aşık oldum !
evlenmezdim diyenlere bir soru benden tamam engelsiz biriyle evlendiniz sonra engelli kaldı hemen boşayacak mısınız?
ÖRTMENİM AYNISI :d:d DİMİ

Üst Alt