Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

UZAKLAR abi ben yazmıştım onu :) Aslında dediklerinin kısmen doğru gibi olsa da her zaman olmuyor. Yani kendimce kimseyi katmadan cevap vereyim abi. Ben işitme engelliyim,sevdiğim ortopedik engelli. Bana göre biraz daha ağır engeli. Ama benim umursadığım yok. Sadece evet demesini bekliyorum. Tek taraflı bir sevgi olsa da şu anda seviyorum yani :eek: Anlatmak istediğim sevginin engeli yok. Kısmetinde ne olursa kaşığında o çıkar abim :)

engelli olmasaydım engelli biriyle arkadaş olmazdım.. engelli biriyle evlenmezdim..
o yüzden benimle arkadaş olmamalarına saygı duyuyorum..

Iste bu konuda çok yanılıyorsunuz, niye engelli biriyle arkadas olunmasın ki mesela benim en yakın arkadaşlarım sağlıklı. Bence arkadaşlık anlaşmaya bağlı evlilik gibi tasin altına el koyma durumu yok ki. Jozefim

Jozefim bu konuda bende katılmıyorum size arkadaş olurdum şuan zaten en yakın dostlarım sağlıklı bireyler gayet iyi anlaşıyorum hepsiyle iş evliliğe gelince farklılık gösterebiliyor burda hem fikiriz

Jozefim

Bencede yanlış düşünüyorsun. Kendimden örnek vereyim engelliyim ama bütün çevrem sağlıklı. Ve hiç bir zaman engelli olduğum için onlarla yapılan bir durumdan dolayı mahrum kalmadım. Anlaşıyorsan sıkıntı yok ;)

Bende katılmıyorum:) Çünkü arkadaşlarımın hepsi sağlıklı:)

SemihÇ. Webthese aliican RüzgarGülü55
gerçekleri söyledim.. benimle arkadaş olmak istememelerini çok iyi anlıyorum saygı duyuyorum ve kızmıyorum.
çünkü belki de ben de sağlıklı biri olsaydım ben de engellilerle çok samimi olmazdım.
burada kendim için demiyorum.
insanlığın doğasında var bu.
fakir biri keşke zengin olsam, fabrikamdaki işçilere maaş dağıtırım der...
ama o fakir bi gün zengin olduğunda en zalim en cimri patron oluverir.
bu insanlığın doğasında var.
belki biz de şu anki halimizle, bizden daha kötü durumda olanlarla arkadaş olmayız. gururumuza yedirmeyiz.
buna kim yalan diyebilir?
yüzü komple yanmış etleri dışarı çıkmış hakeza şizofren biriyle can ciğer arkadaş olur musunuz?

@Jozefim kardeşim şimdi sen öncelikle karamsarlığı bir bırakman gerekiyor. Kimse yoksa biz arkadaş oluruz seninle. Dediğin gibi birinin bizim önümüze çıkma olasılığı nerdeyse yok denecek kadar az. Ama çıkarsa da buna hep lap diye karar verilemez. Karşı yı tanımak gerekir. Benim işyerimde olsun,dışarda olsun tonla normal arkadaşım var. Engelli de var. Öyle bana günaydın demeden işe geçmeyen arkadaşlarım bile var yani burada. Her karşılaştığımızda hemen Emrah naber diye sorarlar. İnsanlığın doğasında diye yok öyle birşey. Bizim burda bir engelli arkadaş var. Kadın evli. Bir kolu hiç tutmuyor. Ayağıda rahatsız ve engeli bir hayli ağır. Buna rağmen kimsenin kafaya taktığı yok. Dediğin durum tamamen bakış açısı kardeşim benim. Sen azıcık olumlu bak herşey düzelir sevgiler :)

RüzgarGülü55
Hatice kardeşim. Evlilikte de gerçekten seversen herşey olur abicim. Siz öncelikle bir cesaret edin. Bir kendinize güveniniz olsun. Bu şekilde baştan olumsuz düşünürseniz olacağı varsa da olmaz abicim. Benden abi tavsiyesi.

Son düzenleme:
Bu konuda karar vermek çok zor.Aslında değinilmemiş bir husus var bu konuda:Toplum baskısı.

Yani engelli olmayan bir kişi engelli biriyle evlendiğinde aile,komşu çevrenin yaklaşımı hep olumsuz oluyor.
"Fidan gibi delikanlı aldığı kıza bak!" yada "Bu kız elini sallasa ellisini bulur acep niye bu özürlü adamı seçti!" açıkcası toplum baskısı bu sorunun cevabını etkileyen en önemli unsurlardan biridir bana göre.

Kısmetiniz açık olsun,Allah birbirinin değerini bilen hayırlı eş nasip etsin bekar arkadaşlara.

Sugaremro adaşım şimdi işte yorumlarda defalarca demek istediğim kardeşim. Bakış açısı. İki kişi birbirini kabullenmişse hiçbirşeyi kafaya takmadan gideceksin. Yok toplum baskısı çevre şu bu dersen bunları bahane edersen bu zaten sevgiye ve fedakarlığa girmez. Ben sevmişim almışım kime ne bitti deyip at gözlüğü ile bakıp dışardan gelen herşeye kulak tıkadı mı gerisi sorun değil. İyi dileğin için teşekkürler ayrıca :)

Jozefim

Benim arkadaşlarımın hepsi sağlıklı ama Engelli olan biriyle arkadaş olmak çok farklı yani ben engelli olduğum halde bile başka bi engelli bireyle karşılaştığımda çok farklı hissediyorum çekiniyorum sanki , sanırım bende istemezdim ama bunu ona belli etmeden hayatından çıkardım yada daha az görüşürdüm. evliliğe gelince sanırım ben de evlenmezdim zor ...

hatunun güzelliğine ve karakterine bağlı. Cut off değerinin üstündeyse hell yeah denilebilir :)

Çoğu engelli olmayan ne olucak ya engelin varsa deyip kolay zannediyor, ben buna kızıyorum işte çünkü yaşamadan yorum yapıyorlar ve bazı engelimiz sorun olunca vay efendim diyorlar öyle biri olmalı ki hayatınızda sizin engelinizi kabul etmiş sevmişse bile ekstra bir özveri ekstra bir alttan alma olmalı yoksa engelimiz her zaman sıkıntı çıkarır bunu biliyorum ve yaşadım da..

Ergin

Ben hayır diyorum. Evet El ele her platforma girebilmek attığın her adımda YANINDA olabilecek biri olması gerektiğine inandığım için HAYIR diyorum. Evlilik özel bir deneyimdir. Hayat boyu sürmesi gereken bir serüvendir. Onu da bize dayatılan hayata razı olmayı seçtiğimiz bir kaderin ortağı ile paylaşarak zaten ;1,0 mağlup başladığımız bir maçta ömür boyu hayattan GOL YEMEYE razı olmak olarak görüyorum.. Haa karşıma çıktı mı böyle teklifler çıktı. Ve usulünce reddetttim. Her sağlam insan bir engelli adayıdır bu doğru ama bu durum Engelli bir insan mutlaka engelli biriyle evlenmelidir gibi saçma bir ön yargı nın haklı gerekçesi olamaz..

Tabiki evet cevremden biri olsa afyon cevresinde neden olmasin guven problemim var

arkadaşlar ne derseniz deyin..herşey nasip..nasipten öte köy yok demişler :)

İki gönül bir olduktan sonra tüm sıkıntılar yok olur

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*veli*

Hm işte engel durumu olunca o iki gönül bir olur mu yoksa araya önyargılar mı girer

Başkalarının demesiyle hayatına yön verirse insan bu önyargılar devamlı olur
Kendi Yargısızı kullanalım

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DJ_BORAN

Haklısın. 1 0 yenik başlayacağını bile bile insan maça neden oynasın ki

çirkin

madem maçtan örnek veriyoruz karşı takım real madrid skor kaçınılmaz 1-0 olursa yine iyi ama o 90 dk nın güzel geçmesi buna deymez mi

biri birini tamamlamalı (mantık)
Gönül ferman dinlemez (aşk) olur. İkinci yazdığıma inanma ihtimali suudi arabistanın müslüman olması ihtimalinden düşük :D

Siz istemesenizde toplum size engellinin engelli ile evlenmesi gerektiğini dikte eder.
Ah şu ön yargılar..
İsteyen istediğiyle evlensin sizene kardeşim...

birde ben yazıyım bakalım baya bi yorumları okudum uzaktan gazel okumuş bir çoğu atasözlerimizi unutmayın arkadaşlar davul bile dengi dengine demişler eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar o yüzden evlilik kolay iş değil hayatındaki dönüm noktalarından biri mutlu bir evlilikte dengeyle olur bu her konuda dengeyi kurmaktır gönül kimi sevmiş güzel odur ama ben buyum demeli herkes ve dengini arayıp bulmalı aksi halde yine üzülen mutsuz olan siz olursunuz...

Engelli bireylerin evlenmesi ile ilgili olarak, sizi anlayacak sağlıklı biri varsa mutlaka evlenin. Eğer sizi maddi anlamda sömürecek, sevmediği halde seviyor gibi yapacak sağlam biri varsa ondan kilometrelerce uzak durun.
Bir kişinin sizi sevip sevmediğini anlamak istiyorsanız sizin için ne fedakarlıklar yapıyor ona bakın.

Çevremde engelli bayanların engelsiz erkeklerle evlendiği durumlarda aşırı fedakarlık yapmalarına rağmen mutlu olamadıklarını görüyorum.

Çevremde engelli bayanların engelsiz erkeklerle evlendiği durumlarda aşırı fedakarlık yapmalarına rağmen mutlu olamadıklarını görüyorum.
Bu durum karşı tarafın fedakarlığı anlama kapasitesine bağlıdır.

Üst Alt