Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Engel dediginiz nedir sizin gozle gorulen engelmi gonulle gorulen engelmi cogumuz sonradan engelliyiz illaki evlenmek icin onu gormek sesini duymak onunla yurumek yada ellerinle ellerini tutmak gerekmez seviyorsan eger kalpten sevmek gerek zaten kalbinde sikinti varsa kalbin bitmisse ne sevmeyi becerirsin nede sevilmeyi benim felsefem bu
Eger goz gorup gonul seviyorsa gerisi teferruat bana gore

Çok zor bir soru, inancım dan dolayı hayır demek doğru olmaz. Ama evet demekte kolay olmaz bence. 35 yaşına gelmiş biri içinde çokta bişey ifade etmiyor. Evlilikte zor zanaat.

Sonradan engelli olan ile dogustan engelli farki iste burda dogustan engelli olanlar çogu benim gibi dusunuyor aradaki farklari uzun uzun anlatirimda uzun hikaye isteyen beklesin.;)

Kimse senden farkı anlatmanı istemiyor kardeş. Senin fikrin o bizim de fikrimiz bu. Benim çalıştığım işyerinde de doğuştan engelli 34 yaşında bir bayan arkadaş var. Evli ve mutlu. Sadece bakış açıları farklı. Sağlam kişinin engelli olmayacağına dair garantide olmadığına göre mesele yok. Burda keselim mevzuyu. Bakış açıları farklı olduktan sonra kimse kimseye birşey ispat edemez. Senin engelinde olup da evlenen çok kişi var forumu gezersin görürsün anlarsın doğuştan olanlarda var. Mühim olan bakış açısı!

erkan medeni
Sözün bittiği yer abi.

Eğer onun yanında farklı atıyorsa tabiki evlenirdim

engelli olan kişinin tutumuna bağlıydı.
tabi açık konuşalım. bizler de sağlam olsaydık bizler de bizim gibilerle takılmazdı.
ama bazı engelli kardeşlerim özgüvenlerini tamir etmeyi başarabiliyor. eziklik kabuğundan çıkıyor.
kendine çekidüzen veriyor.
bu insanlar engelli de olsa dikkat çekiyor.

kadınlar için çok zor.
erkekler çocuk gibi. kadın üzerinde büyük yükler var zaten.. engelli olsun olmasın..
o yüzden engelli kadınların sosyal adaptasyonu daha zor.
çünkü erkekler...
açık açık konuşalım.
erkekler anaç kadınlar ister. evini kollayıp koruyacak.. evi çekip çevirecek.. güçlü olacak...
misal ben annemin hasta olduğunu bilmezdim.
ama babam hastalandığı zaman dünya alem duyardı.
kadınlar dayanıklı olmasıyla kadın bizim ülkemizde..
maalesef durum bu.
bir erkeğin öyle milyonda bir aşk ihtimali dışında genelde böyle kadın istr.

Jozefim anlatamadığım her şeyi çok güzel anlattınız teşekkürler

Son düzenleme:
Jozefim

Kardeşim senin hiç sağlam arkadaşın yok mu peki çevrende erkek-yada bayan ! Benim tonla var. Niye takılmayalım ki niye konuşmayalım. Benim 13 yaşında başladı cihaz kullanma. Ondan öncede kendi akrabalarım olsun dışardaki engelliler görüşüyordum. Şu andaki arkadaş sayıma bakınca şu forum dışında sosyal hayatımda da tonla engelli arkadaşım var. Tonla da sağlam arkadaşım var. Erkekler çocuk gibi diyorsun. Bu kişinin durumuna göre değişir. Herkes aynı değil ki. Erkek te zaten kendine kadına sahip çıkacak güven ve sevgi varsa kadının yükünü artıracak bir durum bırakmıyorsa pekala da olabilir. Çevremizde bir sürü örnekler var. Onlar nasıl evlenmişler. Hepsi senin dediğin gibi milyondan 1 olanlarsa o zaman dediğin yüzde nin üzerine çıkması gerekiyor. Yani bu tarz konular hakkında fikir verirken genel olarak durum böyle demek doğru değil. Bir kısmı böyle denebilir. Peki biraz da şu mantıkla gidecek olsak sağlamla evlendik kaza oldu. Sakat kaldı. Bırakıp gidecek miyiz bu durumda yok. O zaman da sağlam la evlenmekle engelliyle evlenmenin zorluğu aynı denebilir. Mühim olan birbirini taşıyıp idare etmek,sorumluluğu alabilmektir bir ilişkide. Bunlar olduktan sonra sevgi de aşk ta gelir. Yuva da kurulur.

Sözde herkes evleniyor iş icraat a geldiğinde kimseyi bulamazsınız . burdaki herkes engeli değil adam raporu var diye kendini engelli sanıyor.

Jozefim Bi erkek olarak bunu farketmiş ve cok güzel ifade etmişsiniz. Engelli erkekler genelde sağlıklı kadınlarla evlenirken kadınlar için durum öyle olmuyor. Çünkü kadın her zaman vefakâr evi çekip ceviren :) artı bir kac problemi görmezden gelebiliyor. Birde genel olarak atladığımız bir şey var aiz isteseniz aileniz istemeyecek engelli biriyle. Yani evlenirdim demekle hoop evlenemiyorsunuz.

SGB hanım o sizin güzel düşünmenizden kaynaklı. Ben teşekkür ederim.

Konu açılalı 13 sene geçmiş hala bu konu tartışılıyor.
Konuyu açan çoluk çocuga karışmıştır şimdiye.

Merhaba;

Konu bayadır açık olduğu için dikkatimi çekti.Biraz okudum ve herkes kendince bir fikir sunmuş.Konu öyle bir konu ki Stephan Hawking gibi yıllarca tez yazıp,çürütülebilecek durumda.Bazı arkadaşlar söylemiş ama kendi fikrimce bişeyler katmak istedim.Evet bayanlar fedakardır.Ama birşey mantığına yatmadan zordur o işi yaptırmak.Erkeğe ömrünü feda edecekse,o erkek bilgili,kültürlü ve sağlıklı erkeklerden daha güçlü bir yapıya sahip olmalı.İstisnalar vardır elbette.İzlediğim filmlerde hasta veya engelli hayata dönerken "aşk" sayesinde dönerken,reelde "aşkın" daha kötüye götürdüğü aşikar.Olumlu çıkarım yapmak isteyen,olumlu.Olumsuz çıkarım yapmayan isteyen,olumsuz yazıyor.Yarının ne getireceğini klavye başında düşünerek hesaplamak yanlış.Ne demiş atalar;Nasibinde varsa çıkar gelir Şam'dan,nasibinde yoksa ne gelir elden.Siz çalışın,ekin sulayında Necip Fazıl'ın dediği gibi "Tohum saç,bitmezse toprak utansın" :)

Mami Junior

mi acaba? keşke o kişi tekrar gelse de neler oldu hayatında şimdiki düşünceleri değişti mi anlatsa...

her şey nasiptir Allah izin verdikten sonra her şey olur yok engelli kızları tercih etmiyorlar yok engelli erkekleri tercih etmiyorlar onlar boş işler herkes tercih ediliyor çok örnekleri de var

SemihÇ. Merhaba güzel kardeşim. Şimdi güzel yazın için öncelikle teşekkür ederim. Ancak şahsım adına şunu söylemek istiyorum. Yarının ne getireceğini düşünmekten ziyade hayatın gerçeklerine dayanarak fikirlerimi belirtmeye çalıştım. Yoksa bir dakika sonra ne olacağını bilmiyorken gelecek hakkında yorum yapmak tabi ki mantıklı olmaz. Ancak burada kastedilmek istenen gerçekten bir sevgi,aşk,birbirini taşıma,idare etme v.s gibi durumlar olabilirse olabilme ihtimalini göz önünde bulundurduk. Çevremizde olsun, çalıştığım yerde olsun çok örnekler var. Şimdi aşk olayında sevmeden aşık olunmaz. Neden ? Çünkü sevmeden direkt aşık olursan gözün kör olur ilk hatada o iş biter. Çünkü aşk mantığı öldürür. Karşındakini kusursuz yapar. Karşındakinin de senin gibi olduğunu görünce o iş orda biter. Ama önce sevip tanıma işleminden sonra aşk oldu mu, herşey rayında gider. Çünkü bu hastalıklı sevgi olmayacağı için fedakarlık ve diğer şeyler ardından gelir. Benimde düşüncem bu şekilde kardeşim. Selamlar.

şeker çocuk 34

Kardeşim sana katılıyorum.Aşkı bizzat yaşayan insan olarak söyleyebilirim ki karşındakinin her hareketi,konuşması,duruşu tamamen kusursuz görünüyor.Aşkı tarif etmek imkansız.Onun için o konu hakkında yazamadım :) Genel olarak birkaç kelam ettim :)

makounichi
Yorumun mükemmel kardeşim. Ağzına sağlık. Allah razı olsun. Taşı gediğe koydun. Helal olsun.

SemihÇ.
İyi ya işte burda da tecrübe konuşuyor :) Senden yaklaşık 10 yaş büyük bir abin olarak diyorum ki önce seveceksin. Dengeli sevgi de insan idare eder çünkü. Tamamen tanıdıktan sonra aşık olacaksın. Bodoslama direkt gidip aşık oldun mu Çırağan Sarayında düğün olsa gene bir yerde patlak verir o. Göz ölüyor çünkü tamamen eşsiz karşındaki masallardaki gibi geliyor. Ama hata olunca ay ne diye aşık oldum kusursuzdu bu diyorsun halbuki onu kusursuz sen yapıyorsun :) Anlatmak istediğim bu. Sevgiler kardeşim :)

Jozefim anlatamadığım her şeyi çok güzel anlattınız teşekkürler

estagf.
kadınlar engelsiz engelli çok büyük sorumluluklarla dünyaya geliyor.
bu sorumluluğu 25 yaşında ters tepiyor ve neredeyse tüm erkekleri dize getirebileceğini düşünüyor. bu o kızın suçu değil. sonra aynı kızımız 30 yaşlarına geldiğinde büyük bir telaşla, o yaşa kadar o kadar kişiyi reddetmesin cabası gidip en dip en kötü evlilik yapıyor. bu da onun suçu değil.
bu sistemin dayattığı insan modeli..
engelli ya da engelsiz sistemin dayattığı rol ve statüler bizi belirliyor...
sonra bizim kazanmadığımız sadece toplumun bize atfettiği rol ve statülerde övünüyoruz ya da beğenmiyoruz.
oysa NEDEN sorusu sorulsa, meselenin varoluşsal özüne bakılsa aslında bu yüzler bu davranışlar bize ait değil..
hepimizi manipule etmiş sistem enstrümanları..
moda denilen kültür ile tercihlerimiz değişiyo...

Gerçi bu size ne kadar doğru gelir bilmiyorum ama bu konuda bir görüşüm var. Şimdi birbirinin eksikliğini giderecek iki ayrı engel grubunun beraberliği daha yerinde olur diye düşünüyorum. İki tekerlekli sandalye engelliği, iki görme engelli beraberliği veya iki işitme engelli beraberliğinden ziyade, ortopedik-işitme, görme engelli-işitme engelli gibi olan beraberlikler daha yerinde olur diye düşünmüşümdür. ;):eek:

UZAKLAR

bence çok doğru düşünüyorsunuz mesela ben kısayım diye hep çevremde (ailem hariç) bana kısa olan kızları gösteriyorlar illaki herkes kendi engeline benzer engeli olan biriyle mi evlenmeli karşı taraf için de geçerli belki o kısa olan kız ben gibi engeli olan birini değil de engeli olmayan bir erkeği isteyemez mi herkes bizim yerimize karar veriyor ama bu bizim hayatımız ve bir kere dünyaya geleceğiz

RüzgarGülü55

bunun nedenine indiğinizde karşınıza çok farklı gerekçeler çıkacaktır..
kadınların kendini koruma içgüdüse aşk dediği,
erkeklerin ise tamamen sosyal baskı sosyal statü ve cinsellik odaklı meseleye aşk diyorlar..
aslında aşk diye öve öve bitiremediğiniz şey,
tamamen bir mülkiyetten ibaret... adeta bir arabası gibi... malı gibi..
boşandıktan sonra çocuğunu eskiye oranla DAHA AZ sever ebeveyenler?
sizce neden?
çünkü mülkiyetinden çıkmıştır.. artık kontrol tamamen onda değildir.. nbilhassa çoçuk bi tarafta kalmışsa...
evliyken çocuğu için eşi için aşkı için ölüp biten insanlar, ailellerini toplymy karşılarına alan insanlar,
herhangi bir anlaşamama durumunda birbirine tenere tava ile öldürme noktasına geliyor..
hani kültürümüzün öve öve bitiremediği leyla ile mecnun varya
eğer kavuşsalardı mecnun leynanın kafasına tencere fırlatmıştı
leyla mecnunu bıçaklamıştı..
her şey mülkiiyet meselesi.
şimdi neden engelli erkekler sağlıklı kadınlarla evleniyor da neden engelli kızlar sağlıklı erkeklerle evlenemiyor sorusuna gelelim.
sistem erkek egemen sistem olduğu için tüm argümanlar mülkiyete geliyor..
erkek mülkiyetine alacağı kadınlara aşık olur...
kendilerini süründüren kadınlara erkekler daha çok aşık olur...
çünkü niye?
kadın erkeğin mülkiyetine başkaldırmıştır ve bu erkeğin ilgisini çeker..

RüzgarGülü55
insanlığın evrimi erkeğin avcı toplayıcı ve kontrolun onda olduğu bir düzenden, yerleşik hayata içinde hukuk hapishane din yazılı kültür barındıran tarım düzenine geçerken bazı olguları değiştirmiş bazılarını aynen taşımıştır..
mesala şimdi bilgi çağında yaşamaktayız..
şu çağdaki kadınların kendini koruma içgüdüsü ve güvende olma içgüdüsü eski çağlardan kalmadır..
ama yaşam değiştirmiştir...
müşterekleşen her şeyin metalaştığı, hukukun ve kentleşmenin oluştuğu bir çağda eski alışkanlıklar köhne kalmakta..

SGB, evet işte ne gelirse başa, hep bu deli gönülün yüzünden.

Üst Alt