Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

sonuç olarak ; davul bile dengi dengine arkadaşlar !

doğuştan veya sonradan olsun bizler hayata hep 2-0 geriden başlayıp aradaki farkı kapatmak için yıllarca tek başımıza mücadele vermek için didiniriz. Buişlerin içinde en zoru bence evliliktir. dengeli bir evlilik mi yoksa denk bir evlilik mi istiyoruz buna karar verirsek herşey rahat olur. BÜTÜN ŞARTLARINIZ BİLE UYSA konu engele gelince herşeyin önüne geçiyor maalesef

Sadece çok seversem evlenirim diye yazdım. Kötü bir sey yazmadım. Biraz güzel gözlerle bakın derim :) sevgıler.

karakter meselesi bu neye ehemmiyet veriyorsa karşı tarafta onu arıyor herkes insanlığaysa insanlığa parayaysa paraya tipeyse tipe sağlamlığaysa sağlamlığa ehemmiyet veriyor işin komik tarafı burada engelli raporu alıp bütün imkanlardan yararlanan insancıkların da yok engelliyle evlenmem yok ağır engelli olmamalı demesi gerçekten ne kadar iyi insancıklar olduklarını gösteriyor .... insan olmanın tabi ehemmiyeti yok bunların gözünde çünkü herkes ehemmiyet verdiği şeyi arar bunlara 4 ayaklı at versen mutlu olur 8 gözlü sinekle evlense mutlu olur kendi gibi karakter yoksunu biriyle evlense ama sağlam yakışıklı paralı olsa mutlu olur herkes ehemmiyet verdiğini arar ne yaparsın :D...

evette hayırda diyemem çünkü kadere inanırım Allah c.c. neyi nasıl nasip ederse onu yaşarım. illaki fikir gerekiyorsa büyüklerimizin dediği gibi hepimiz birer engelli adayıyız inancı ile evet evlenirdim.

İnsan yaşamayınca yapılan yorumun bir anlamı yoktur.
Bizler evleniriz yada evlenmeyiz diyoruz
Ama iş başa düşünce asıl niyetlerimiz belli olur.

Direkt cevap vereyim ;
Sanırım Hayır ..

SEN ENGELLİ OLSAYDIN
Kader sana ansızın indirseydi tokadı
Ömrünün baharında sararıp ta soIsaydın
Bir anda uçup gitse dizIerinin takatı
BöyIe mi düşünürdün sen engeIIi oIsaydın

Tanrım sana bu güzeI eIIeri vermeseydi
Masmavi gökyüzünü gözIerin görmeseydi
Dünyada oIanIara akIın hiç ermeseydi

Candan sevdiğin biri bu haIe düşse idi
BeIki sana bir ibret beIki bir hisse idi
FeIek sana müebbet bir ceza kesse idi

Bnm esim yeni engelli oldu ve evleneli daha yeni on ayken ben onu her haliyle seviyorum ne olursa olsun birakmam da onun icin herseyin eniyisini istiyorum ve onun icinde bu bloga uye oldum ne kadar cok sey bilirsem onun engellerini o kadar kaldirmasina yardimci olurum. Unutmayin ki engelli degil engellenen olmamak icin cabalamak gerek

aç gannımızı doyurduk engelliyle evlenmesi kaldı demi ? daha engellileriş bulamıyor bak binlerce engelli gene işsiz kaldı atanamadı. önce karnın doysun sonra evlilik düşünürsün.

Evlenirdim düşüncesindekiler engelli olmuş. Engelliyle evlenicek sağlam kalmamış :)

hassasiyetinizi anlıyorum ama bence yanlış yapmışsınız hem onu hem kendinizi üzmüşsünüz ,aranızda böylesine uyum denge herşey varken sevgi saygı aşk vs hastalık konu olmamalıydı o kabul etmiş sonuçda hem yarın ne olur kimse bilemez siz iyleşirsiniz o hasta olur belli olmazki hayatta hiçbişeyin garantisi yok keşke böyle olmasaydı...

bende sevdigim insan ciddi rahatsızlık geçirse yanında olurdum ama kendim geçirince onun yanımda kalma istegini kabul edemedim nedenini bilmiyorum belkide en güzel senelerim onlardı öyle kalsın istedim

Engelli olmasaydım ruhuma hitap eden engelli bayanla evlenirdim.

Aşık olmaya bağlı ve de insanın karakterine bağlı

çok ilginç bir konu!! aşık olursam evlenirdim ama bu engelli birisi için engelli olmak demek, sanırım sadık kalmazdım ve boşanırdım. Benimde duygularım mantığımın önüne geçtiği zamanlar oldu ama kendimi toparladım. Engelli birisi olarak evliliğimi sorgulayan bir kadını hayatımda istemem;)

benimde engelim var ama cok belli olmuyor dışardan bakıldığında ,ailem evlenmek için baskı yapıyor, ben cekimser kalıyom evleneceğim kişiye engelimi söylesem nasıl bir tepki alırım diye düşünüyom bunun yüzünden geceleri bile uyuyamıyom düşünmekten çıkış yolu bulamıyom psikolijim bozludu bundan dolayı ondan engelli bir insanın evlenmesi zor, bizim ülkemizde daha zor , ben olsam belki evlenirdim belkide evlenmezdim yani suanda evlenirdim demem pek etik olmaz çünkü benimde engelim var.

Aşk diye bişey yoktur.. Benim engelim sadece işitme kaybı.. dışarıdan bakınca engelli olduğumu kimse anlamıyor.. Sadece İşitme Cihazı kullandığım için anlayabiliyorlar..

işitme cihazı takmadığım zaman normal bir insan gibi görünüyorum.. Ama evlenmeyi hiç düşünmedim.. engelli veya normal biride olsa evlenmeyi düşünmüyorum

"Engelli olmasaydiniz" sorudan cevaplarin ne kadar samimi olmayacagi belli olan bir seyi sormak cok yersiz. engelli olmayanlarin kaci engellilerin yasadigi sikintilari gercekten biliyor? Eger yarisindan fazlasi bilseydi su an engellilerin sikintilari tartisilmazdi. Ve burada olan arkadaslar engelli olmasaydi belki onlarda engellilerin yasadigi dertleri bilmeyenlerden olacaklardi kim bilir?? O yuzden burada bu soruya cvp vermek cok gereksiz cunku verilen cevaplar engelli olunupta, olmasaydim sunu yapardim dusuncesiyle yazildigi icin samimi gelmeyecektir

Engelli Birisi Bana Kalbini Sevdim Dedi
Günevilirsin Güven Saçıyosun
Dürüsttsün
Sadakatlisin
Temiz Kalplisin Dedii
Ruh Eşimsin, Seninle Çookk İyi Anlaşıyoruz Konuşmadan Bile Anlaşabiliyoruz,
Senii Seviyorumm Dedi..
*
**

Sonraa Ben Sevmiyorum, Yapamıyorum, Olmuyor, Mücadele Edemem Dedi ve Gittii
Kaç Günlerdir Uyuyamıyorum Başta Söylediklerimi Yalandı Yoksa Şimdii Söylediklerimi..
Kaybettim Dostlar, Kaybettim...

evlilik gönül ve kısmet işi
olaya sadece şöyle bakmak lazım
isteyen istediği ile evlenir. istemiyorsa evlenmez
çok saçma bir soru olmuş.

kalp engelli engelsiz ayrımı yapmaz .kalp kimi seçer ve severse , o bizim için dünyanın en güzel ve en eksiksiz insanıdır ... allah hepimize aşkı bulmayı sevmeyi sevilmeyi nasip etsin. yalnızlık sadece allaha aittir... saygılar ve sevgiler

Diz altı protez kullanan biri olarak yorum yapmak istedim.
Kendimde evliyim eşimin de engeli yok, eğitim ve kültür seviyemiz aynı ise engelli olmasında sorun yok, evlenirim.

Benim tanığım tüm engelliler sağlam birisiyle ilişki kurmak istiyorken SİZE soruyorum Neden sağlam birisi engelli istesin ki mantık biraz tabi ki evlenmez siz de evlenmez diniz Birde son zamanlarda duyduğum ünlü laf bar KAFADA ENGEL olmasın ne alaka arkadaşım Her insan iyi ve güzeli ister doğanın kanunu bu yaradan size o hissi vermiş engelli birileri ile ilşki kurun da ne kendinizi ne karşınızdaki insanı zorda bırakmayın bizzat yaşadığım olaylar 3 5 ay sonra işler değişiyor.

Onu bunu bilmem %48 ortopedik engelliyim evlenme niyetin var
Emekliyim seyahat engelin de yok
05438521943 vattsapp

Evlenmezdim. Şimdi sağlam birinin benimle evlenmesini bekliyorum :cool::D Çok beklerim herhalde :D

Üst Alt