Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Çok zor birsey engelli biriyle evlenmek. Gerçekten sevmek bıkmadan ona bakmayı göze almak gerekir. Bilemiyorum.

güzel bir soru.
önce çuvaldızı kendimize batıralım..
Engelli olmasaydım karakterim değişir miydi diye soracaktım ben de.
Vallahi atıp tutmak bazen kolay.
İnsan işin ortasına düşünce yüzseksen derece kıvıraBiliyor dümeni.

Ama şöyle bir durum var ki:

aşk kimsenin iradesinden etkilenmeden yolunu buluyor.
aşkı takip etmek zor olan :oops:

engelliyim ve toplumun alışılanın dışına giderek "sağlam" olanı sevdim ve sevgimi cesurca ifade ettim. bu konuda top benden çıktı defalarca.

yazık ki hep gol yedim, taç oldu, penaltı oldu, hakem uyuzluk etti, seyirciler yuhladı vs vs..

sağlam olsaydım da pek değişeceğimi sanmıyorum. aşkı takip ederdim. :oops:

Katılıyorum :)

Ben engelliyim ama engelim dışardan bakınca görünmediği için bir de açıklamak anlatmak zorunda kalıyorum anlat anlat bitmiyo herkese yeniden anlat o anları yeniden hatırla vs 7 sene olacak ben hala kendim bile bu olayı tam olarak anlamadığımı düşünüyorum engelli ile evlenebilirim ben çünkü sevgilim olsa çok ilgilenmeyi seviyorumk boğarım onu sevgimle :)

engelli olmasaydım engelli biriyle evlenmezdim çünkü bir sağlam kişi engellinin halinden kesinlikle anlamaz aşk falan hikaye illaki sorun çıkar engelli olan kişi kendisini hep eksik hisseder sağlam kişi en ufak kavgada engelini yüzüne vurma ihtimali çok yüksek bu yüzden diyorum ki engellinin halinden engelli anlar...

Hudabin ;

Evet bu tür konular güzel olur genelde, talibi çoktur :)

Bi kaç kelam ben edeyim içimde kalmasın :)

İlk durumda kimse engelliyle evlenmek istemez.

Engelliden engelliye fark olduguna göre yani herkesin engel durumu farklı olduguna göre evlilik olasıklarıda o yönde değişiyor.

Evlensekte evlenmesek, Allah hayırlısını versin.

Çünkü sonunda ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz.

mesela ben engelli bir öğretmen arıyorum bulamıyorum :D

Bu konuya yorum yazmayacağım diyorum ama dayanamıyorum yine yazıyorum :)
Burada yazılan yorumların hepsi havada kalır.Çünkü insan zamanla değişiyor.Yaparım diyen yapmıyor,yapmam diyen yapıyor.Kimse kimseye hiçbir konuda garanti veremez,İstesede veremez bu mümkün değil çünkü her yaşımızda ayrı bir duygu var.

Son düzenleme:
Sanırım birazda engelin durumuna baglı engelsiz biri agır engellei biri ile yapamaz , zor olur ve yürümez bence her konuda oldugu gibi evlilikdede denklik gerekiyor çok eşit olmasada biraz yakın olmalı durumlar, engel, vs vs...

benim eşim glokom hastası o benim bacağıma ramen evlendi bende onun glokom hastası olduğunu bildiğim halde evlendim ve engelli olmasam yine evlenirdim sıkıntı olmazdı yani sevmek başka şey

Engelsiz olupta engelliyle asla evlenmem diyen zihniyetler , sanırım evlendikten sonra eşleri engelli falan olunca bırakcak tipler. Bence evlilige hiç bulaşmayın , bide çocuk yaparsınız mazallah sonrada engelli eşi ve eşinizden ayrılamayan cocugunuzu bırakıp defolup gidersiniz sonra malum şekil 1 benim gibi. Cocugunuzda hergun size lanetler okur

Vay be herkeste genellikle evleniyor engelli ile :)) yazması tabiki demesi ahkam kesmesi kolay oluyor lakin iş ciddiyete binince hep ofsayt oluyor düdük çalıyor. :)) benimde sağ gözümde göz tembelliği kayma var. Arkadaşlıklar süper yalnız aşk ilişkileri kötü oluyor. Neyse herkes he demiş bende he diyorum :p şaka bir yana Allah hepimize hayırlısını versin.

Aşk sevmek kesinlikle başka birşey ama ben benim gibi biriyle evlenmezdim mesela çünkü engelliler genelde mutsuzlar mutsuz olmak istemem ayrıca evlilik çok büyük bir sorumluluk bu sorumlulugu alanlara büyük saygı duyuyorum

kaderortaklari

MaşAllah çok doğru, ne güzel yazmışsınız..Beğen butonu neden yok ya bu sitede ya! :)Allah cc.o zihniyetli insanlardan uzak tutsun bizi..

birde şöyle bir şey var,engelli erkekler bile sağlam bayan arıyorsa.Engelsiz erkeler neden engelli bir bayanla evlensin ki!????

sgurkan

Abla valla o dediğin herkes için geçerli değil. Ben engelsiz birisiyle evlenmeyi düşünmüyorum. Hatta bu yüzden beni seven birisinden ayrıldım. Ama öyle düşünenler için yorumun çok doğru.

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz
Ben engelliyim o engelsiz elimde değil işte onu çok seviyorumm ....Bu konuya yazalı tam bir sene olacak tekrar baktım bu konuya baya yazanlar var bir kac tanesinide okudum engelli engelsiz birisine aşık olur oluyorda mutlu sonla kac tanesi bitiyor bir elin parmaklarının sayısını geçmeyecek kadar az kendimden örnek vereyim bir sene önceki yazdığım yazıdada anlattım herseyi anladım ki engelli isen engelsiz birisiylen evlenmek yuva kurmak istisnalar harici olmayacak birsey biz engelliler hep istiyoruzki engelsiz birisiylen evlenelim mutlu bir yuva kuralım istiyoruz hep bu hayalle yasayıp gidiyoruz bizler engelli olduğumuz halde bile engelliylen evlenmek istemiyoruz ya engeli olmayan bizlerle neden evlenecek ki bunu ben ilk önce kendime soruyorum gerçekten böyle durum bir sene önce yazdığım uzun yazıdaki çok sevdiğim aşık olduğum Azerbaycanlı arkadaşımla şimdi hiç konuşmuyoruz ben ona evlenme teklif ettikten sonra yavaş yavaş benden uzaklaştı nedenide sadece fakir olduğum için allah.a çok şükür aç değilim açık değilim çok paramda çok malım mülkümde yok çok malın hesabıda ahirette çok olur sorgusu sualide çok olur bu konuda çok şükür rahatım o deliler gibi sevdiğim kıza hiçbir zaman engelli olduğumu ona söylemedim şimdi diyorum keşke soyleseydim mi soylesemde zaten hiç birsey değişmezdi sanırım daha erken çıkardı hayatımdan onu tanıdığım oyun ve onlan oynadığımız hiçbir oyunu o gittikten sonra birdaha asla oynamadım onu sanal bir oyunda bulmuştum gece gündüz telefondan internet üzerinden hep konuştuk bir birimizlen neredeyse habersiz hiç birsey dahi yapmıyorduk cogu geceler hiç uyumuyor sabahlara kadar konuşuyorduk işe giderken bile kulaklık kulağımda devamlı konuşuyordum sadece tek pişmanlığım ona hiç birzaman evlenme teklifi yapmasaydım diyorum insan öyle bir hale geliyorki artık ne olursa olsun evlenmek istiyor artık daha fazla uzak kalmak istemiyor sevdiğinden şimdi bile bunları yazarken bile sanke hiç gitmemiş gibi benden ama hala onu çok özlüyorum birgün telefonum çalacak ve karşımdaki ses hıçkırıklara boğulmuşçasına ben geldim diyecek o çok sulu gözlüydü en ufak birseye bile dayanamaz ağlardı inşallah birgün telefonum çalar ve karsımdaki ses de onunki olur hala hiç gitmemiş gibi benden bekliyorum
:confused:

Sadece çok seversem evlenirim diye düşünüyorum,ama hayatımda olup da sonradan engelli olan sevgilimle hiç düşünmeden evlenirim.

son nefesimi verene kadar Evlenmeyi düşünmüyorum.. bu devirde evlenmek yürek ister.. Evlenenlere Allah sabırlar versin..

SelinHanım

Engelliyle evlenmek için çok sevmem gerekir diyorsunuz. Demek ki normal(!) biriyle evlenmek için o kadar da sevmeye gerek yok.. Ben buradan bunu anlıyorum. Ama eğer bu düşünceniz sadece engelliler için değil de herkes için geçerliyse, sorun yok. Engelsiz biriyle evlenirim ama onu da çok sevmem lazım diyebiliyorsanız sorun yok.

Evleneceğiniz kişiyi bulursanız, bir an onun engelli olduğunu, çalışmadığını, gelirinin sizden biraz daha düşük olduğunu aklınıza getirin. Belki bu kişinin yaşam standartları sizinkine yakın. Ailesi hemen her an destek veriyor. Bir takım zevkleri, hobileri var. Arada sırada bir takım uzak yerleri geziyor, dolaşıyor. Hayattan zevk alabiliyor. Siz yine de evlenir misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim..

Ancak bir sıkıntı var.
Bu kişi maalesef özel durumundan ötürü engelsiz insanların bulunduğu mekanlara sık sık gidemiyor. İşe gitmiyor, okula gidemiyor, haliyle iş yerinden ve okuldan arkadaşları yok. Sosyal çevre açısından şanssız durumda. Bu durumda olan bir kişi sizinle tanışma imkanı bulabilecek mi? Veya siz ona kendini tanıtması için fırsat verebilecek misiniz? Tanışsanız bile birbirinize ısınıncaya kadar aynı mekanlara sık sık gidebilecek misiniz? İşte konu burada düğümleniyor. Gözden ırak olunca gönülden de ırak olur atasözünü yıkabilirseniz ne mutlu...

Üst Alt