Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

* Kalbin bir gün seni Sevgiliye götürecek. Ruhun bir gün seni Sevgiliye taşıyacak. Sakın acında kaybolma. Bil ki çektiğin acı bir gün Dermanın olacak.

* Gerçek AŞK’ı bilen kalp bir damla Suya bile hürmetle bakar.

Bu İki Sözz Çookkk Anlamlı. Hayırlısı İNŞAALLAH.

Son düzenleme:
arkadaşlar bu konu beni biraz ilgilendiriyor. 95 yılında 27 yaşındayım ve takıntılarım var engelimden dolayı. artık yaş gelmiş ama evlilik bana uzak görünüyor ve kendi kendime diyorumki sen olsan engelli biriyle evlenirmisin diye.
sonra bir gün biriyle tanışıyorum ve karşılıklı etkilenme gözlerdeki anlamlı bakış ve o aşk denilen şey kapını çalıyor. ben sağ ayağımdan % 40-45 engelliyim O ise cıvıl cıvıl bir halk oyunları hocası, bunu düşünebiliyormusunuz. Kendi ekonomik bağımsızlığı var işi var ve gayette güzel bir bayan ve sonunda çok güzel bir evlilik ve süren giden yıllar şimdi 10 sene oldu gene o sevgi, saygı ve aşk devam ediyor 2 güzel çocukla mutluluğa bezenmiş bir yuva. Yani kısaca sevgi engel tanımaz

işte bu çok güzel bir örnek Mevla'm mutluluğunuzu daim ettirsin ..

Engelli değilim , ama engelli bir erkekle evlenirim tabiki. önemli olan beyin ve kafa yapısı. Gerçekten çok insanla karşılaşılıyor engeli yok dışardan ama içinde oldun mu insanlık yok vicdan yok. Ben beyin kanamasının etkilerini gezerken nasıl olduysa bu konuyu gordum ve dikkatimi çekti. kalpteki engel en kötüsü hayatta kimse çıkıp diyemezki ben ölene kadar cok sağlıklı yaşarım hiç bi sorunum olmaz kendi babamda gordum ben bunu Bi anlık bi hastalıkla yataklara dusuyorsun. Zaten bir insanıda engelli diye ayıran bi insanla da 1 sn. Harcamak buyuk kayıp. Unutmayın ki arkadaşlar birde evlendikten sonra engelli kalınca eşini bıraknlar var bizzat kendi anne sıfatındakinde insanda yaşadım . Allah sütü bozuk imansızlardan korusun hepimizi

Üzerine fazla konuşmaya gerek yok. Fazlada süslü cümle kurmam, kadın akıllı ise, anlayışlı ve dürüst ise engelli olup olmaması önemli değil.Aşk bu,gördüğünüzde içinizde bir şeyler kıpırdıyorsa doğru kişi odur. Engelli olmayıpta size cehennemi yaşatan kadın çok vardır :) [FONT=Arial Black][/FONT]

zor çok zor. diğer tarafın bazı şeylerden ödün verebilecek düzeyde olması lazım. sağlam bi kız gezip tozmak isteyecek, yürüyecek dolaşacak, onunla ortamlara Gİreceksiniz. ayak uydurabildiğiniz sürece iyi ama ya olmazsa?

para bol, zengin bi yasanti sunacak biri engelli olsun engelsiz olsun kadin erkek kimse hayir demez:)zugurt olanlar dusunsun:eek:sagligi yerinde olduktan sonra engel farketmez:eek:

Engelli olmasaydım asla sedefliyle evlenmezdim, kısır biriyle asla evlenmezdim, heleki böbrek yetmeziyle asla kaldıki kalpli ve kanserli biriyle, bilseydim gider delikanlı gibi hapiste yatar çıkar Adam gibi Adam olarak yaşardım,
Canıma minnet kendimi iflas etmiş bir Adam gibi hissediyorum veya savaşta esir düşmüş bir mahkum gibi, Allah her insanına yük verirde benim gibi olanı varmıdır bilmem, hemen şeytanlar beterin beteri var şükür et haline der gibiler, hayırlı traşlar gibsle traş keyfi bir başka.
Rezillik istiyen birine nasıl davranılır, Ben engelli bir erkeğim azda olsa çalışan biriyim yaptığım iş ağır sanayi yıllarca noterdamın kanburu gibi çalıştım yüksek ses ve hararetli bir işte, azda olsa işim saygınlık istiyor fakat benim engelli halim buna yeterince izin vermiyor, çok güçlü ve cesaretliyim, kimseyi insanlığımdan dolayı korkutmak istemem bilmeden birilerini incittiysem bir engelli olarak özürdilerim, ama biliyorumki ôzürdilemesi gerekenler, bana bu kaderi yaşatan şerefsizler.
Evet engelli olmasaydım asla ama asla bir engelliyle evlenmezdim, her şey arkadaşca olurdu kalleşce deyil, çok şükür bakıma muhtac deyilim Allah onlara güc ve akıl sağlığı versin öncelikle, fakat şerefsizlik öyle birşeyki atam desen atılmīyor satam desen satılmıyor gece yanlız yatılmıyor güzel bu nasıl sevda imiş, hic bir engelli arkadaşımda kendini bu kötü kadere fazla ezdirmesin,

Valla beni gerçekten sevsin değer versin yemişim engeli ni sırtlar hacca götürürüm

slm, bizim bu soruya cevap vermemiz pek doğru değil, çünkü hepimizin engeli var küçük büyük engelimiz var, size başımdan geçen bir olayı anlatayım benim bir engelim var doğuştan ... velhasıllıl kelam ben birisine aşık oldum sonra onu sevdim sevginin ne olduğunu ondan öğrendim sevmenin nasıl bir duygu olduğunu onda öğrendim bir kaç yıl konuştuk sonra kendi durumu söylemek istedim başlarda söyliyemedim acaba tepkisi ne olur diye ama söylemek istedim sonra birgün kendimi toparladım durumumu ona söyledim ve haytımda duymak bile istemediğim sözleri duydum bir insnaın sevdiği kişiden duymak istemediği sözlerdi bunlar aklıma geldikçe kalbimin parçalandığı , gözlerimin yaşardığı sözlerdi,o kadar üzüldüm ki canımı bile istese vereceğim kişiden bunları duyamak ama kader işte ben demek bunları duyacakmışım ki duydum , insan kaderinde ne varsa onu yaşar benim kaderim de bunları duymak varmış ki duydum, şükürler olsun ki ben başkasına bunları diyen insan olmamışım, ona kızmadımda,beddua bile etmedim ALLAH var dedim sustum kimseye bile dert yanmadım.onunda vicdanı rahatsızdır bana dedklerinden dolayı bundan eminim ama ne kadarda rahatsız olsa söyledikleri elbet birgün karşısına cıkar ya bu dunyada yada ahirette cıkar.onun için birbirimiz kandırmıyalım engelli değilim ama engelli birisiyle evlenirdim diye vicdan rahatlasın diye öyle diyiyoruz , benim kanaatim böyle, ALLAH bizim gibi insanlara yardım etsin.

Durup durup şu konuyu hortlatmanızdan gına geldi artık,demoralize oluom şuraya bakınca.Bu engel neymiş arkadaş herşeyi sıfırlıyor,ölek o zaman hepimiz toplu intihar edek.Neden yaşıoz biz hatalı doğduk zaten?Allah aşkına şu engelli mevzusunu aşalım artık.Sağlıklıyım diyen bir insan bile kaza geçirip engelli olabiliyor,1 dakika sonrasını bilemediğimiz hayatı yaşıyoruz neyi hesap ediyorsunuz anlamıyorum.Hayat sandığınız kadar uzun değil.Engelleri aşmalı hayat dolu olmalıyız, o zaman sevdikleriniz size gelir.

kaderortaklari
anneniz acaba babanız engelli yada yatalak kaldığın damı terk etti sizi. O zaman evlenirken insanlar iyi günde kötü günde sağlıkta hastalıkta diye boş yere yemin etmesin. Ben kaza geçirdiğimde nişanlıydım ve yoğun bakımdayken doktorlar sakat kalabilir demiş ve evleneceğim kız nişan yüzüğünü aileme verip gitmiş işte gerçek hayat bu Allah a şükür evlenip çocuk yapmadan kurtulmuşum . Şanslı adamım aslında :D yoğun bakımdan çıktım ve çok şükür sağlığıma kavuştum.

shukufe
paran bitince ne olacak shukufe herkes seni terk edecek . sen seni terk etmeyeni bul yeter sana , seni bu halinle seveni bul para bulunur kaybedilir.

İron babam hastalandı bakıcıya vermek istedi hemde ilk gün dedi bunu , ki işin en acıklı tarafı kendi doğurduklarından bile vazgeçti. Dmekki insan kendi menfaati uğruna evladını bile bırakıyormuş . Sizde ucuz kurtarmıssınız . Halk arasında bi deyim var ya " gençliğini geleceğini yakma" sizin nişanlınızada muhtemel bunu dediler. Oda direk kaçtı. Allah kurtarmış sizi :)

Engel derken engel durumuna bağlı,mesela ben bipolarım dışarıdan hiç belli olmaz, birde kalbime bağlı :).

@İron babam hastalandı bakıcıya vermek istedi hemde ilk gün dedi bunu , ki işin en acıklı tarafı kendi doğurduklarından bile vazgeçti. Dmekki insan kendi menfaati uğruna evladını bile bırakıyormuş . Sizde ucuz kurtarmıssınız . Halk arasında bi deyim var ya " gençliğini geleceğini yakma" sizin nişanlınızada muhtemel bunu dediler. Oda direk kaçtı. Allah kurtarmış sizi :)

off çok kötü ya ağır yazmak istemiyorum ama sokakta araba çarpan yavru köpeği annesi bırakmıyor . Biz insan olarak kendimizden utanmalıyız bu nasıl bir vicdan demek ki herkes anne olamıyor yada ağır geldi bu hayat sizi terk edip kolay yolu seçti. Sizi tebrik ediyorum ve helal olsun sana babana sahip çıkmışsın ilgileniyorsun işte sizin gibi bayanlar eşlerine sahip çıkar zor günde bırakıp gitmez .

"Engelli olmasaydım engelli ile evlenir miydin?"

SORUSUNA TEK CEVABIM.

Anlaşabilirsek neden OLMASIN ?

şu zamanda evlenirim yada evlenememden ziyade o andaki bakışımız önemli.
yaşayamazsaz bu durumu yeterince anlayamayız

yazmadan edemiycem ben engelli sayılmam ama bir engelli ile evlenebilirim mucize filminden bi sahsne geldi gözümün önüne :) KALBİ SAKAT OLMASIN :)

ne yazıkki herkes biz deil şu bir gerçekki insanların çogunda önyargı var ve önyargı oldukça aşk olsanda olur olmasanda

öncelıkle şunu soylemek ısterım kı kendıyle tam anlamıyla barısık , ozguvenı tam dık duruslu olursanız yanı kendınızden gercekten emınsenız engellı veya engelsız farketmez guclu durusunuz ve guzellıklerı, mutlu yasamı kovalayan bır yapınız var ıse her zaman bır degıl bırkac adım ondesınız... bu engellı veya engelsız herkes ıcın gecerlı bır durum.

engelliyle evlenirim diyenler %40 ve altı belli belirsiz engellileri kastediyorsunuz sanırım. siz sokaklarda gezerken eşiniz size ayak uyduramayacak, merdiven çıkamayacak, gezilere gidemeyecek olsa da düşünceniz aynı olur mu?

engelliyle evlenirim diyenler %40 ve altı belli belirsiz engellileri kastediyorsunuz sanırım. siz sokaklarda gezerken eşiniz size ayak uyduramayacak, merdiven çıkamayacak, gezilere gidemeyecek olsa da düşünceniz aynı olur mu?

abi ilk dediğine katılıyorum ben buradakilerin çoğu iş olayına gelince engelliyim dese de evlenme olaylarında görüntüden belli olmuyorsa çok belli etmez zaten karşı tarafta sorun etmez ... 2. kısım biraz abartı değil mi ya bizde gezeriz sokaklarda merdiven olmayan yerlere gideriz bize uygun gezilere çıkarız yani herkes normalde de her istediği yere gidemiyor parası olmayan çok lüks restorana gidemediği gibi ... ha uygun olmayan yerlerinde uygun olması için uğraşılmalı ama tabi sözüm ona engelliler yanlızca kendine hayrı dokunan işlerde insancıl ve duyarlı geri kalan yerlerde gayet sağlam mantığında

Bu olay Sevgi yada aşk meselesi değil Nefs meselesi. Görünürde belli olan bir engele sahip biriyle kalben anlaşmakta hiç bir zorluk olamaz. Ancak nefs işin içine girerse yani Elalem ne der ailem ne der denmeye başlayınca o işler karışıyor. Yanında başın dik yürüyebilecek misin. onun eksiğini hissettirmemeye çaba gösterebilecek misin. Herkesi karşına alabilecek misin. Sorulması gereken sorular bence bunlar olmalı. Görünür engeli olmayanları bu konudan biraz uzak tutmak gerekiyor zannımca. Çünkü nefs bunu kabullenebilir kolaylıkla.

bende engelli ileevliyim görme engelli eşim /50 görmüyor ama çok iyi anlaşıyoruz

ben yorumları okudum ve çok üzüldüm . engelliğiz die sevemeyecek miyiz evet Türkiye burası ne olmuş Türkiye die insanlar kendi seçimlerini kendileri yapar çevrenizdeki arkadaşları siz seçmelisiniz onların sizi seçmelerine izin vermemelisiniz , biraz polyana gibi oldu ama inanın benimde hayatım süper değil öncelikle engelinizi bir tarafa bırakın kalpte engel yok ise sevgi aşk dünyanın en tatlı mutluluğu olucaktır. sevginizi de göstermekten korkmayın , gidecekse gider kalıcaksa kalır zaten Rahmetli anneannem derdiki sakat ev yapar sağlam ev yıkar , ben çok kızardım bu lafına ama hayatın içine girince ne kadar haklı olduğunu öğrendim . sevmekten aşık olmaktan korkmayın ama seçimlerinizi iyi yapın derim saygılar :)

bu yoruma ancak alkış tutarım

Üst Alt