Engelli olmasaydım asla sedefliyle evlenmezdim, kısır biriyle asla evlenmezdim, heleki böbrek yetmeziyle asla kaldıki kalpli ve kanserli biriyle, bilseydim gider delikanlı gibi hapiste yatar çıkar Adam gibi Adam olarak yaşardım,
Canıma minnet kendimi iflas etmiş bir Adam gibi hissediyorum veya savaşta esir düşmüş bir mahkum gibi, Allah her insanına yük verirde benim gibi olanı varmıdır bilmem, hemen şeytanlar beterin beteri var şükür et haline der gibiler, hayırlı traşlar gibsle traş keyfi bir başka.
Rezillik istiyen birine nasıl davranılır, Ben engelli bir erkeğim azda olsa çalışan biriyim yaptığım iş ağır sanayi yıllarca noterdamın kanburu gibi çalıştım yüksek ses ve hararetli bir işte, azda olsa işim saygınlık istiyor fakat benim engelli halim buna yeterince izin vermiyor, çok güçlü ve cesaretliyim, kimseyi insanlığımdan dolayı korkutmak istemem bilmeden birilerini incittiysem bir engelli olarak özürdilerim, ama biliyorumki ôzürdilemesi gerekenler, bana bu kaderi yaşatan şerefsizler.
Evet engelli olmasaydım asla ama asla bir engelliyle evlenmezdim, her şey arkadaşca olurdu kalleşce deyil, çok şükür bakıma muhtac deyilim Allah onlara güc ve akıl sağlığı versin öncelikle, fakat şerefsizlik öyle birşeyki atam desen atılmīyor satam desen satılmıyor gece yanlız yatılmıyor güzel bu nasıl sevda imiş, hic bir engelli arkadaşımda kendini bu kötü kadere fazla ezdirmesin,