Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Arkadaşlar mutlu olmak her insanın dileği ister engelli ister kendine bakabilir bir insan olsun sorun hep aynı, kafama sıkar giderim, vaz geçmem köpeklerimden,
Konu evlilik olunca, hep farklı birşeyler atarız, HZ Musa nın Nişanın 10 emrinin dışına çıkar, bir umut bir senaryo uydurur gideriz, oysaki çok yorulur çok incinir kahroluruz, ben kimim diye haykırırız, Leylaya, birdahamı gelecez Dünyaya
Bakıma muhtaç olmak aklı dengesi olmuyan insanlar evlenemez, evlense bile komik olur, Bu şuna benzer 70 yaşında çok zengin birinin 26 yaşında genç bir kızla evlenmesi, hayat her kesim hayatı, engeller olsa bile,
Boşuna kaprislere tahriklere kapılmıyalım, kendine güvenen kendini bilen insanlar kendi seçimlerini fırsatlarını kaderlerini bir şekilde yaşıyor, sorun bakıma muhtaç olmak,
Hiç Doktorla hastası boşanırmı, hiç polisle suç işleyen afedilirmi, hiç Bakanla muhtarın kızı evlendirmiştir, hiç milletvekili biriyle kadı kızı evlendirmiştir ve saire
Ben Anneye Babaya yük olmuyum diye evlenenler denim, muhtaç lık benim evliliğin, mantık evliliği, severek evlenmedim esrar içerek evlendim fakat görücü usülü bir evlilik olmadı, bide o olsaymış oldu olacak, boşuna dememişler bekarlık sultanlık.
Her keş bir şekilde kadınıyla yaşıyor, kıskanç bir baba, zalim bir ana ve kısır bir kış, bebeksiz ve bakir, kardan adam, beyine muhtaç, Siz gelip giderken, ben gün sayıyordum
Umutsuzluk deyil ama yinede içindeki ümitsizlik bir türlü rahat vermiyor, içinde engelli olarak yaşıyor, Kandırıyorsunuz beni, kör ediyor beni, yakınlarına uyduruyor beni,
Eş selamın aley küm, ya rahmetullah ya zişan, bismil rabbike, enuzubillahimine şeytani racim, Siz biçimde meyzu şarkıdan önce ( Siz gidinde meyzu varmıdan önce euzuyu varmıyı okuyun)

engelli birisiyle evlenmeyi düşünüyorum kendi adıma. engel kalpte olmasın gerisi amenna

Yillar yillar evvel birinden hoslandim sessiz sakin mazbut al eve es yap evde bulamazsin ufacik bi kiz gele gide cozmeye calisirken kizi bi firsatini bulup goruselim dedim vs kafaya koymustum evlenecektim acildim derken bi yakininin dugunune davet etti. Gittim upuzun bi masa komple isaret diliyle anlasiyolardi. Oynamaya kalktiklarinda muzik baska kendileri baska oynuyorlardi. Kiza sordum durumu annesi babasi dahil ailesinden bi cok kisinin sagir dilsiz oldugunu kendininde cihaz kullandigini soyledi. Eve gittim anne sozunu cok dinlermisim gibi anneme anlattim annem sen istiyorsan olur dedi amayi ekleyerek ya cocuklarindada olursa dedi belliki baya kalitimsal biseydi. Kizdan uzaklastim cocuk gitince isin icine.
Sonra baskasiyla evlendim bi sikinti yoktu bigun uyumak icin yattigimizda seslendim duymaz durttum oldunmu diye dedi sagima yatmisim o zaman duymam meger sol kulagi cok yuksek sesleri isitirmis. Cok onemsemedim. Bi kizim var cok sukur biseyi yok.
Lakin evlenmeden once insan olmaz desede evlendikten sonra ogrenince kafasinda 10 saniye bile dusunmeden unutuyor velhasil onemli gibi gorunen onemsiz seyler bunlar.

Ve ilginctirki su ara yuregimi titreten biri var ve onunda babasi sagir dilsizmis. 15 yil icinde birbirine bana gore ibretlik boyle seyler yasamis olmama ragmen. Yinede engelli biriyle evlenmem tamam yukarda bahsettiklerim engel bile sayilmaz ama yinede ilginc bi dizi yasanti. Lakin evlendikten sonra engelli olursa gerekirse altindan alirim.

Belkide bu benim kil kuyruk olmamdan kaynakli 8 yil evvel 4 yil surmus bi iliskim var idi sakayla karisik siyasi bi laf soyleyip zafer isareti yapti ve hala aklima gelince dolar gozlerim ve o an benim icin bitti cunku ben dunyada kimsesi olmayan bi adamim cocugumu o sevdigim kiz yetistirecek ve benim istedigim gibi hedef turan diyen bi dile sahip bi evlat olmaktan uzak yetisecegini dusundugum icin biraktim.
Engelliyle evlenmem derken ben artik yuregimi titretmeyi birak yerinden sokse saglam biriylede evlenmem cunku evlilik oyle sanildigi kadar matah bisey degil.
Kendi kendime dogurabilseydim soyle 2 kiz 1 erkek uc cocuk tovbe evlenmezdim zaten. Ama ALLAH bi kiz evlat nasip etti bunada sukur.
Sonuc itibariyla mutluluk nerdeyse siz orda olun engelli engelsiz size kalmis ama evlilik tavsiye etmiyorum. Insanlar kendi beynindekileri cozmekten yorgunken bide baskasi zor.

Bu soruyu cevaplayabilmek için engelli olmamak gerekiyordu ama durum öle değil o yüzden ne dersem diyim kesin doğru yada yanlış diyemem ama evlenirdim heralde 😀

Merhabalar

Önce size kendimi tanıtayım. Benim adım Ali Haydar Koyun. 1994 yılından 2015 yılına kadar Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanlığı yaptım. Dört yaşımdan itibaren bende ortopedik engelli biriyim. Yazar ve şair olma yolunda çaba göstermekte olan bir insanım.
1999 yılında “Sessizliğim” adlı şiir kitabımı 2015 yılında da “Sevginin Gücü” adlı derleme öykü kitabımı çıkardım. Şu anda da yapmayı planladığım bir kitap çalışmasında sizlerin de desteğine ihtiyaç duymaktayım.
Yapacağım kitap çalışmasının ana konusu engelli bireyler olarak yaşadığımız sevgi olayıdır. Bir engelli insan olarak engelli veya engelsiz biri ile yaşadığınız, yaşayamadığınız, karşılıklı veya karşılıksız, sevginiz, aşkınız hakkında daha önce yazmış olduğunuz veya yazarak hazırlayacağınız bir yazıyı göndererek destek vermenizi rica edecektim. Sadece engelliler değil engelsiz olup da engelli birini sevenlerde bu konuda destek verebilir. Gönderilecek yazılarda gerçek isimleri kullanmak zorunda değilsiniz. Yapılacak kitap çalışması için gelen yazılar başka bir amaçla kesinlikle kullanılmayacaktır.
Yazılarınızın içeriğinde (Sevdiğiniz kişi engelli mi, engelsiz mi? Engelli veya engelsiz olmasını istemeniz sizin için neden önemliydi? Onunla nasıl ve nerede karşılaştınız ve tanıştınız? İlk teklifi kim yaptı? Onu sevmenize neden olan neydi? En çok sevdiğiniz ve beğendiğiniz yönü nedir? Sevgi sizin ne anlam ifade ediyor? Onunla gelecek hakkında neler konuştunuz ve planladınız? Engelli oluşunuz sevginizi engelledi mi? Aileniz ve çevreniz nasıl karşıladı? Sevdiğinizle evlenebildiniz mi? Evlilik sürecinde neler yaşadınız? Devam etmediyse nedeni nedir? vb.) konulara yer verebilirsiniz. Yazınızda gerçek isim belirtilmemesini istediğiniz zaman bunu bildirmeyi ihmal etmeyin.
Aklınıza gelebilecek benzeri gibi konuları içerecek şekilde yazarak hazırlamanızı rica ediyorum.
Yazılarınızı alihaydarkoyun@hotmail.com email adresine gönderebilirsiniz.
Umarım bu çalışmada beni yalnız bırakmaz ve destek verirsiniz… Şimdiden katkıda bulunan ve bulunmayan tüm engelli arkadaşlara teşekkür ediyorum…

Ayın var aynı mal, güneş sola sola, Ben sonradan engelli biriyim, evlendikten 2-3 sene sonra %40 raporun oldu, fakat eşim sedef hastası pasif engelli bir bayan, severek evlenmedim, esrarkedeşlerim, kadınıma razı oldum.
Sorun Engelli veye Engelli adayı olmak deyil, Onurlu, şerefli, Sağlıklı güzel ve temiz toplum yaratabilmek, İnsan hayatı ebedidir, dönümlür, İnsan haklarıyla ve toplumsal kurallarla bir bütündür, Evliliği insanlar okadar gözlerinde büyütüyorlarki, hatıra bile karşı geliyorlar, çok büyük inatlar uğruna insan hayatı yok ediliyor,
Lütfen değerlerimizi bildiğimiz kadar, örf ve adetler deki bazı korkunç yanlışlıkları da kabül etmeyelim, engelli ve özürlü çocuklar doğurmuyalım buna izin vermiyelim, akraba evliliklerinden uzak duralım, anne babamızın isimlerini çocuklarımıza vermiyelim, Allah ın 99 isimlerini de çocuklara vermiyelim, onları hak etmedikleri günahara, ateşlere sevk etmiyelim, yeni engeller yaratmıyalım

Ben engelli olmasam, engelli birisiyle evlenirmiydim bilmiyorum. Ama ben engelli olarak engelsiz birisiylede olamam heralde .Neden mi ? Çünkü karsımdakini düşündüğümden; her insan evlendiğinde dans etmek ister, el ele tutup gezmek ister , yanında yürürken kendini koruyabilecek birisini ister heralde , ... Daha birçok örnek verebilirim. Hatta doğrumu yaptım bilmiyorum ama beni seven birisini sırf bu yüzden terk ettim. Benim kötü biri olduğumu düşünebilir ancak sadece onu düşündüğümdendi . Paylaşmak istedim..

Abi ben bazı şeyleri çok ayrıntılı düşünen birisiyim . Yanlışmı düşündüm bilemiyorum, yani şunu demiyorum . Asla normal birisiyle olmaz diye kastetmedim . :) Hayat bu neyi karsımıza çıkarıcak , gönül kimi sevicek bilinmez tabiki :)

1Şans

Ben bilmem kardeşim. "Sakatı alıp ne yapacaksın" klişesine düşen kafasına odunu yer :) Maddi olarak bağımsız olabiliyor musunuz, birbirinizi sevip sayıyor musunuz, birlikte bi hayat ritmi tutturabileceğinize inanıyır musunuz, güçlüklere karşı güçlü duracak mabadınız var mı... zor olan bunlar. sakatlıkmış, sandalyeymiş, topallıkmış hikaye.

1Şans öyle bir durumda korursun kardeşim ne var bunda insan kendini her zaman güvende hissetmek ister kendini koruyamayan birisi başkasını elbette koruyamaz ama sende alırsın bi silah durur koltuğunun altında nefsi müdafa diye bişey var

Maddi olarak bağımsız olmak için okuyup bir yerlere gelmeye çalısıyoruz zaten abi :) Aslında bu dediğini kastetmek istememiştim ama tam olarak kendimi açıklayamadım. Yanlış anlaşıldım. Vur sen bu kafaya bi odun :)

Odunluk bisey yok herkesin kendi secimi bole bile lades demem bende kotuyum o zaman basit seyler icin bile doktor kapisinda kopek oluyoruz kaldiki bile bile yapamam bende ki yapmadimda zaten. Bulamayan oda olur diyor bulan olmaz diyor.

Ben de bir engelliyim evlenmek yuva kurmak isterim. Evlilik konusu hakkında da daha önce düşüncelerimi bu form da paylaşmıştım. Bir blog yazıyorum. En son yazımı engelliler ve evlilik konusuna değinmek istedim. Blogumu ziyaret edip yazımı okursanız çok sevinirim. Hem evlilik konusunda hemde engellilerin evlilik konusunda atabileceği adımlar hakkında tavsiyesi önerisi var ise dinlemek paylaşmak isterim. Blogun yorum kısmında düşüncelerinizi paylaşırsanız hem bana hemde evlenmek isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olmuş olursunuz. Şimdiden çok teşekkür ederim. Blog linkim Engelsiz Renkler
Sevgi ve saygılarımla...

Selamlar,

Yalan yok.. Engelli kalmazdan bir gün önce, tv de bir reklam da " engelli demeyin size de çıkabilir " diye yazmıştı..
Sayısal mı bu diye de saçma salak bir cümleyi yüksek sesle dile getirmiştim..
Bu hor görmekten ya da narsistlikten kaynaklanan birşey değil, aksine engelli nedir, kimdir, nasıldır sorularının cevabını hiçbir şekilde bilmiyor olmamdı.. Engelli olana kadar da hiç tanıdığım birisi olmamıştı..
Bu reklamdan bir gün sonra da trafik kazası geçirip %40 engelli kaldım.. Sağ ayak dizaltı ampute.
Şimdi bir sürü tanıdığım var.. Engelli nedir, kimdir biliyorum :)
Soruya gelecek ve doğruları konuşacak olursak, engelli kalmadan önceki cevabım, ( ki hayatımda böyle kimsenin olmamasından dolayıdır ) kesinlikle HAYIR olurdu..
Engelli kaldıktan sonra ki cevabım ise aşıksam neden olmasın olurdu..
Ve şuanda da aşık olduğum fakat engelli olmayan biriyle de evliyim ve dünya tatlısı bir kızım var :)

engelli olmayan insanlarında engelli adayı olduğunu unutmasınlar . herkes engelli adayıdr bu dünyada birimizin aksam olupta sabaha cıkma garatimiz yokken .

Bu konu kişi den kişiye değişir kişilerin fikirlerine zikirlerine kalplerine durumlarına görgülerine ve o günkü durumlarına bağlı olarak değişir nasıl bir konu bu böyle engel el kol değildir engel demekle illaki el kol mu anlaşılması gerekir kişilerin duyguları karekterleri hayat yaşam şartları bu kararları etkiler ve her kes fikrinde özgürdür tercihinde özgürdür engelli engelsiz diye kendfimizi ayırmayalım evlilikteki en büyük engel fikirlerdir

evlenmezdim diyen arkadaslar.siz engelli olduğunuz halde engelli biriyle evlenmiyorsunuz ki,engelsizken niye evleneceksiniz..

Son düzenleme:
haklısınız s.gurkan benim engelim yok ancak her zaman soylüyorum yine söylüyorum engelli engelsiz diye bir kavram yoktur arkadaşlar yeterki iki insanın birbirine saygısı ve güveni olsun.

Aşk denilen şey karşındakini beğendiğin için olur bir arkadaşımızın fikirleri bizim için değerlidir fikirleri düşünceleri değerli diye o kişiyle arkadaş olabiliriz ama tipini beğenmediğimiz hoşumuza gitmeyen birini yanımıza sevgili ya da eş olarak düşünemeyiz istisnalar elbette vardır ama toplumda yanına yakışmak diye de bir laf var hepimizin istekleri var hayallerimize engellerimizi umursamayarak ulaşmamız mümkün olabilir fakat iş eş seçmeye gelince ne yazık ki çoğu kimse engelli birini yanına yakıştırmaz bu nedenle yapacak birşey yok bana kalırsa allahın verdiği nimetlere şükredip ya kendi dengimiz birini bulacağız ya da yalnız yaşayıp öleceğiz esra erolun programını izleyenler bilir orada nevruz adında bir bayan var bence güzel bir bayan değil onun bile kriterleri o kadar fazla ki her gelen talibini reddediyor yani herkes en iyisini istiyor bu hayatta kimse ben kimim benim dengim nedir demiyor haliyle görüntüden sonra karaktere bakılıyor bunlar benim görüşlerim her görüşe saygım var ama bence herkes dengini aramalı bulmalı

Ne güzel işte sen mutluluğu yakalamışsın öyle yada böyle Allah mutluluğunu daim etsin sabah mesajını gördüm sana yazmak geldi içimden güzel ve mutlu günler dilerim.Artık ben mutluluk peşinde koşacak yaşları çok dan geçtim iki tane evli oğlum var artık onların mutluluğu benim mutluluğum oldu.

Ne engelliyle nede engelsizle. Bekarlık sultanlık valla :)

bir eş diğerine ayak uydurabiliyorsa kısıtlamıyorsa sorun olmaz bence. dışarda dağda kırda gezeceksin birlikte yapabiliyosan bunu tamam. eşin kendi başına sağa sola gezmeye gidebiliyorken diğer eşin gidememesi ayak uyduramaması illaki sorun çıkaracaktır. zaten çok sevdiğin bir kişiyi kısıtladığını düşünüyosan ve hala onu istiyosan burada bencillik devreye girer bence. ne kadar zorda olsa bunu söylemek, eğer ki gerçekten seviyorsak o kişiyi ona çok daha iyi normal bir gelecek sağlayacak kişiyi bulmasını istemek en doğrusu.

Mesajlara şöyle bir baktımda herkes kendini bi halt sanıyor ve karşısındakini küçümsüyor. Herkes bi kendine baksın. Bi ailenin yükünü omuzlayabilecekmisiniz. Hep kadının eksik kalması üzerinden hareket ediliyor. Bir kornişten perde söküp takmak, bir musluk contası değiştirmek, bir patlayan ampulü değiştirmek. Burda yorum yapan hanımlar size bunları yapamazsınız diye laf etmiyor. Önce iğneyi kendinize batırın bakalım siz yakışacakmısınız o yürüyemeyen kadının yanına.

vallah dogru gul:eek:erkekler kendini bi matah zannederde yuruyemeyen kadin dedigin gibi bi misal oluncada yan cizerler iste:eek:
kadinin fendi erkegi yendi:eek:

gul38

Gül hanım bu zamana kadar hayatta şu gercegi gördüm .Engeli hafif olan erkeklerin yüzde 99 zu engelsiz bayan ariyor..engelli ağır olan erkeklerde engeli hafif olan bayanları tercih ediyor.bu erkekler kendilerini ne sanıyorlar ben de bunu anlamıyorum sanki bizim seçip seçmeye hakkımız yok gibi.biz istemedimiz zaman da okadar kötü eleştiride bulunuyorki.anlatmaya utanıyorum.

Üst Alt