Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

arkadaşlar şu gerçek engelli olunca kısmetimiz kapanıyor.Engelli ile hiç bir sağlam kadın aşık olup evlenmez bazen acıma ile aşk karışabiliyor buna da dikkat etmek lazım,Milyonlar var engelli kadın erkek var hiç bir yerde parkta piknikte sağlam+engelli görmedim..Siteye bakın 35-40 hepsi bekar

Haklısınız hayat böyle gelmiş böyle gidecek[emoji45][emoji45][emoji45]

eskiden olsa engelli olmayan bi kız beni istemeyebilir diye düşünürdüm ama 2 sefer engelli kızla görüştüm evlenme hayaliyle onlar bana şans vermemişti ondan sonra engelli kızlardan soğudum işe girdikten sonra insan dahada sosyal oluyor çok insanla tanışıyor ve ozaman diyosunki hep başkaları ne düşünür diye yaşamışım kendi hayallerimi yoksaymışım insanların içine karışınca çok nazik kızlarında olduğunu öğreniyosun öyle güzel kızlar varki insanlıklarıda güzel kendileride ama engelli mantığı varya işte hep ya kızarsa ya alay ederse yolda yürürken insanlar ne düşünecekmiş kültürü olmayan insanlar böyle düşünür hele bu sitede öyle geri düşünen insanlar varki geçende ben teknik direktör olmak istiyorum ama engelli takımı değil dediğimde yok sende böle düşünürsen bizi kimse insan yerine koyarmı bi dövmedikleri kaldı nede insanlığım hayalim çokmu kötüydü engelli bir vatandaş profesyonel bir takımı yönetiyor görseniz ne düşünürdünüz benim gibi olmak isteyen engelli bir genç de umutlanmazmıydı onun için önce biz kendi kafalarımızı değiştirelim sonra bizi engelliside sever engelsizide önemli olan sevilmek merak edilmek herşey yan yana yürümek dans etmek bel altı değildir

Valla kankı mi desem, arkadaş kader dostu desem, yoks biz geçmişten gelen enkazı devraldıktan sonraki yönetim kurmayı mı desem bence en güzeli kader dostu.
Biliyosunki insanların başlarına her türlü musubet geliyor güçlü olmalısın ve çekici olmalısın, öncelikle bu sana verilmiş ödülü son derece iyi kavramalsın ve kendini yeni ebedi yaşama adepte etmelisiniz bunun için ilk olarak sağlığını çok iyi halegetirmelisin adeta Ruhunu yeni bedenine çalıştırmalısınız işte ben buyum diyebilmeli ve dikduruşunu sergilemelisin benden başka hiç kimseden korkma demelisin.
Biz sonradan engelliler bilmelilerki Allah bizi seçti biz Allahım deyil bir günde öleceğimizi unutmamalıyız, yanı anlarsın inşallah kader dostum yapmamızın kıymetini ne yapacağımızı bizlere kimse öğretemez. Bize Allah dan başka hiç bir şey yardım edemez,
Spor yap Devletin vermiş olduğu imkânları sonuna kadar kullan bilirsiniz bizlerin adaletten başka hiç bir eşitliğe ihtiyacımız yok kalınsağlıcakla

Gerek çevreden,gerek aileden dolayı zamanla insanlar değişiyor.Benim de hayatımda biri vardı.Sensiz yaşayamam ölürüm diyen bir insandı.... Şuan hayatımda yok ve ölmedi de!.düşünün yani...Mühim olan sevgiyi yaşamak değil,taşıyabilmektir.

ben her zaman derim yine sözümün arkasındayım. benim için engelli engelsiz kavramı yoktur aslada olamaz .önemli olan her iki insanın birbirini sevip saygı ve sevgi çercevesinde aynı yöne bakmasaıdır. ben engelli degilim ancak engelli arkadaşlarımın her zaman yanındayım. ben buradan tekrardan söylüyorum. beni seven sayan deger veren biri olsun türkiyenin her yerinde yaşarım. yeterki seven deger veren ayrıca beni ben olduğum için istesin. asla engelli engelsiz kavramı diye bir şey yoktur. bunu unutmayınız.

Gerek çevreden,gerek aileden dolayı zamanla insanlar değişiyor.Benim de hayatımda biri vardı.Sensiz yaşayamam ölürüm diyen bir insandı.... Şuan hayatımda yok ve ölmedi de!.düşünün yani...Mühim olan sevgiyi yaşamak değil,taşıyabilmektir.
Haklısınız.

arkadaşlar şu gerçek engelli olunca kısmetimiz kapanıyor.Engelli ile hiç bir sağlam kadın aşık olup evlenmez bazen acıma ile aşk karışabiliyor buna da dikkat etmek lazım,Milyonlar var engelli kadın erkek var hiç bir yerde parkta piknikte sağlam+engelli görmedim..Siteye bakın 35-40 hepsi bekar
[FONT=sans-serif]Bende görmedim. Fakat sitede engelli kişilerin engelsiz kişilerle evliliği hakkında başlık var. Orada engelsiz biriyle evliliğe adım atmış engelli kişilerin güzel hikayeleri var.[/FONT]

Hiç kimse engelli olmak istemez kaderde ne varsa o gürülür .kadere inanmak lazım.her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır bunuda kimse unutmasın.o kiz seni hak etmemişki allah seni onun hayatından çıkarmış hakında bu hayırlıymış kardeşim rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Amin.

Çok haklı sevmek yürek ister o yürekte kolay kolay kimsede bulunmaz

engelli olanlar bile karşıdaki insanın engelinin derecesi ve içeriğini baz alıyor. engelli arkadaşlar bile böyle yaparken engelsiz insanların yaklaşımına kızmıyorum. ama nişanlandıktan sonra engelli olan bir insanı terketmek insanlığa sığmaz. kurtulduğun için dua etmelisin. ben de olsam hakkımı helal etmem. düşünsene böyle bir engelin olmadı ve bu şekildeki bir ikiyüzlüyle bir ömür geçirecektin. ayrıca burdaki bazı engelli insanların geri kafalı olduğuna katılıyorum. yani en ufak bir kelimede şükret, yok öyle olmaz vıdı vıdıları bitmiyor.

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz? SORUYA BAK Sorusu bile uygunsuz bence Engelli olmayanlar engelliyle evleniyor mu bir çevrenize bakın? Gördüğünüz tek tük olabilir onlarda sağlam evlenip sonradan sakat kalanlar hiçbir aklı başında kız özürlü erkek istemez tersine güçlü, karizmatik ve yakışıklı ister sonuç olarak boşuna sorulmuş bir soru gerçekte gözünüzün önünde çevrenize bakın bu soruyu sormanın bile gülünç olduğunu anlarsınız. Onun için ne özürlü olarak bu hayata gelmek isterdim nede özürlü çocuğu hayata getirmek bence hiçbirinin yaşamaması çok daha iyi en azından geri kalmış düşünsel olarak gelişememiş toplumlar için kesinlikle hiç yaşama gelmemeli...çünkü yaşam o kişiler için ceza gibi oluyor. Artık neyin cezasıysa açık hava hapishanesinde yaşamak istemem. Fikirsel olarak gelişmiş bir toplumda bence bu mümkün ama % vurduğunuzda 5-10 ya çıkar ya çıkmaz bu evliliklerinde ne kadarı gerçek partnerler olup tek parça olarak mutluluğa ulaşmış olarak bir ömrü tamamlar bilinemez... aslında galiba bu konuda yazmak içimi rahatlatıyor sanki üstümden büyük bir yük gitmiş gibi hissediyorum neden böyle hissettiğime anlam veremedim? genede bu konuda düşüncemi açıklamak gerçekten rahatlattı beni.

Sürekli bu konudan mail geldiginden ya da psikolojik ama dün rüyam da görme engelli bir bayanla evleniyordum ve çok mutluydum. Çok güzel birisiydi.
Çok saçma bir konu olmuş. Evlilikte bu konuları sadece beyin engeli olanlar sorun yapar.
Yani kısaca engelli ile evlenilir. Beyni kıt insanla evlenilmez. :)

Dizem

Evet.Tek artım, o tip bir insandan kurtulmak.Eksim, hayatım söndü. ''ÇARE KÖK HÜCRE''

Bir iki satır yazamadan geçemedim,
Engelli olan arkadaşlarımız da hatta engelli toplumumuzun çoğunda içine yer etmiş bu korku.Ve bu korkuyu aşılayan malesef yine aynı toplum.Sonuç kültürsüz ve bencil bir bakış açısı olan insanlar aileler.Gözler görsellik seviyor ya kalp bir başka seviyor ne engel tanıyor nede sebep.Sevdikten sonra sağlam ve engelli aşkı yada iki engelli aşkı değişen ne var ki.? kalbi ile sevebildikten sonra.Yapılacak tek şey var.Tutacaksın ellerinden karşılıklı olarak sımsıkı adam gibi güçlüce.Ne kendi engelini nede karşının engelini eleştirmeyeceksin görmeyeceksin.Sadece sevgiyle aşkla bakacaksın bu benim sevdiğim diyeceksin.Çevre senin umrunda olmayacak kimin ne düşündüğü nasıl bir profil gördüğü seni ilgilendirmeyecek işte o zaman hiç bir neden bozamaz bu mutluluğu.Bu arada sadece engelsiz insanlar değil çok kendini bilmez engelli arkadaşlarımız da var.Kendinin engelini diğerinin engeli ile kıyaslayan kendi engelini görmeyip sadece karşısındakini gören.Hal böyle olunca tabi ne değer kalır nede aşk.Biraz klasik olsa da her sağlam bir engelli adayıdır sözü vardır sabaha nasıl uyanacağımız belli değildir ama malesef başa gelene kadar bu söz kimsenin umrunda değildir.Aşk bir korkulu rüya olamaz onu kabusa dönderen insanlar olmadıkça.Bu konu uzar gider dostlar sadece Allah vicdanlı ve adam gibi adamlarla karşılaştırsın yeter.Her insan kendi sınıfında yaşar.Sağlıcakla kalın

Ağzına sağlık aysun hanım keşke herkes zere kadar sizin gibi düşünse

Ben sonradan %40 engelli biriyim evlendiğimde engelli deyildim 10 seneye yakındır evliyim, birde çocuğum var, onu cok seviyorum Allahın zoruna gitmesin, Evlilik cok büyük sabır gerektiren bir kurum.
Bir insana verilecek en büyük yükü taşıyorum, bakıyorumda Dayımın kırdığı cevizlere, haklı olduğumu birkez daha anlıyor, bazen isyan ediyorum kaderime, yanlış yorumlamayın Ateis veya Artis deyilim sadece ezilmiş bir engelliyim.
Evliliğe çok kôtü başladım, kazalar, hastalıklar, izinler, zamanla kimin eli kimin cebine oldu, özgürlüğümden ve bağımsızlığımdan eserkalmadı, evim, arabam gitti çok büyük tehditler aldım, yaralarımı sarıyorum fakat iyileştiremiyorum bir sedef gibi bir behcet gibi hani derlerya salla behcet kalede begovic var, eher siz anlıyacak olduysanız, tabi bu benim kaderim bu benim kadınım,
Evlilikte önce bağımsızlık ve özgürlük gelir sonra sevgi ve saygı orda yaşar sonsuzadek, Benim kaynanam ve kayın pederim ikiside engelli kaynanam böbrekten kayīnpeder kalpden benim eşimde engelli sedef hastalığı şerefsizliğinde bukadarı diyenler olmuştur belkide boş ver ip inceldiği yerden kopsun, muhafazakar olmak bu olsa gerek, keçi can derdinde kasap et pazarında.
Sizce benim yaşadıklarım ne gibi bir fikir oluşturdu, karı parası yiyen jigolamıyım yoksa parcala behcet nasılsa annamaz o kulda, kısacası her şeyin hayırlısı öylede olmuyor öylede, yinede bütün engelliler bağımsız ve özgürdür delikanlılardır özgür iradelerine saygı duyulan insanlardır onlar yaşam mücadelesi verirler fakat asla haksızlıha tahammül etmezler haklarını nerden alacaklarını bilirler gerekirse kadıkızına kadar gideriz,

Engelli biri Olarak Bu Soruya Cevap Vermem Yanlış Olur. Bunu Dürüst Konuşacak Engelsiz Arkadalara Sormak Lazım...

Engelli bir insan illa engelli ile mi evlenmeli ?

Arkadaşlar ben bir engelli olarak sorarım size illa engelliyiz diye engelli ile mi evlenmeliyiz ?

Arkadaşlar ben bir engelli olarak sorarım size illa engelliyiz diye engelli ile mi evlenmeliyiz ?
GÖNÜL BU NEREYE KONACAĞI BELLİ OLMAZ..ENGELLİ SAĞLAMLA EVLENMELİ AMA MAALESEF AŞKLAR HEP MUCİZE ADLI FİLMDEKİ GİBİ OLMUYOR.BİZ ENGELLİLERE DEGER VERİLMEDİĞİ İÇİN HERKES KENDİ GİBİ BİRİ İLE EVLENMEK İSTER.ENGELLİ BİR KIZA YADA ERKEĞE KAÇ SAĞLAM ARKADAŞLIK YADA EVLENME TEKLİF ETMİŞTİR.ÇOK AZ SAYIDA OLMUŞTUR ODA ENGELLİ ZENGİNSE BELKİ..BEN ÇOK YAKIŞIKLIYIM CAFELERDE TÜM KIZLAR BAKIŞLARIYLA HOŞLANDIKLARINI İFADE EDERLER AYAĞA KALKIP ONLARA DOĞRU YÜRÜDÜĞÜMDE SURATLARI DÜŞER BU GENÇ GÜZEL ENGELLİ KIZLAR İÇİNDE GEÇERLİDİR..sitemize bir bakın 25-40 yaş arası hepsi bekardır neden acaba...derneklere gidin ordada böyle..kısacası arkadaşlar bizler dengimizi bulmalıyız aşk bu devirde çok karışık gerçek sevgi aşk çok zor ben 25 yıldır bulamadım..Başka amaçlar için ararsanız çok bulursunuz.Araba kullanan çok güzell bir engelli bayana engelli olmadığını zannederek çok laf atılmıştır.Engelli olduğunu gördükten sonra vah vah sakatmış deniliyor..Bizler ayrımı anne ve babamızdan gördükten sonra elin oğlu kızı anası babası insana neler yapmazki..valla dünya iyisi engelli güzel kızlar var ama hepside sağlam aradıkları için evde anası bası kullanmakta onların sakatlık maaşını yada çalışma maaşını yiyerek kullanılmaktadırlar..Hepimiz tüm engelliler kullanılmaktadır..siyasiler belediyeler dernek kuruluşları..sırtımızdan az çakallar geçinmedi..söylenecek çok şey varda söylesen ne yazar öylede gelir geçer..Allah sonumuzu hayır etsin merhametli insanlar çıkarsın karşımıza..engelli hatun sağlam erkek mezara girinceye dek bekleyeceksin..o beyaz atlı prens gelmeyecek elindeki kısmete bak fazla ayrıntıcı olma..Allah yar ve yardımcımız olsun

Allah razı olsun , Evet kısmetimi beklemekten başka çarem yok . Bende de aynı şey geçerli insanlar güzelliğime bakıyor konuşmak için sonra duyuyorlar ki yürüyemiyorum anında uzaklaşıyorlar çok acı bir durum ve can yakıcı . Allahım bizlere yardım etsin .. Sevgi aşk herkesin hakkı lakin bunu biz pek göremiyoruz canımızı sıkan da budur . Selametle iyi günler :)

Herkesin hakkında hayırlısı olsun herkesin bir kısmeti vardır zamanı gelince herkes kaderine yazılanı yaşar saygılar..

engelli ile sağlıklı insanın evlenmesi yaşadığımız devirde binde bir ihtimal..hele ki, insanlar görselliğe öyle önem veriyor ki..ha elbette insanın canı kaynaması için az çok yüz güzelliğine falan bakar.. o ayrı..fakat şimdi bi bakıyorsun bildiğin manken arıyorlar.kızlarda aynı erkeklerde aynı.. halbuki karşıdaki insanı güzelleştiren huyları tavırlarıdır. ben bu konuya çok kafa yorardım önceden. sonunda şuna inandım ki sanırım engelli ile engelli evlenmeli..çünkü birbirini iyi anlarlar..ama şuda var engeller birbirini tamamlamalı..mesela biri duymuyosa diğeride duymalı.biri yürüyemiyorsa diğer onun gündelik işlerinde yardımcı olmak adına güç olarak ona yetebilmeli.eğer yetemeyecekse o kişi için daha da zor durum olacaktır.yani yürüyemeyen için zor olacaktır.karşısındakine yük oluyorum düşüncesine girebilir.anlayacağınız bizlerin evlenmesi çok meşakkatli..konuyu açan arkadaşım senin yaşın daha çok genç..bence insanları tanı iyice..bu site onun için en güzel yer..burda engel adına baya olgunlaşırsın.sürekli takıl buralarda..ama tek amacın olmasın..insanlara faydalı olmaya çalış..gruplara katıl. hemcinsinlede tanış karşı cinsinlede tanış..sana samimi gelen ile gelmeyeni ayırt et..söylencek çok söz var ama..en iyisi sen yaşayarak öğren..

Eğer nasibimizde varsa engelliler olarak engelli olmayan biriyle evlenebiliriz ben imkansız olarak görmüyorum inşallah Allah herkesin gönlüne göre verir

aslında hatice çok büyük engeli olan insanlar var oda iman zayıflığı sizi ta nımak isterdim

Topluma göre engelli ile engelli,çengelli ile çengelli evlenmeli.bu yaygın bir görüş nedense.hatta mümkünse hiç evlenmemeli.hele bir de maaşı varsa ooohh yiyip içip keyfine bakmalı...:-D
-meli,-malı'ları çokta umursamıyorum artık.nasipten öteye gidilmiyor onu anladım. Eskiden engelli olsun isterdim,beni daha iyi anlar mantığıyla...ama artık öyle düşünmüyorum. Anlayış engelli olmayanda daha fazla oluyor bazen.Gönlüme hitap etmediyse engelli diye o kişiyi kabul etmeye hiç mecbur değilim.ama sanki mecburmuşum gibi davranıldığı oluyor. Gıcık oluyorum :)

Bende bir kaza sonrası engelli kaldım.Tabi ki de insanların size bakış açıları değişiyor ama gerçek sevgiyi bulmuşsanız engelli veya sağlam olması gerekmez bence.Yeter ki kafa da engel olmasın.Nasipte varsa engelli de olsanız oluyor...

Çok güzel bir soru .. Vicdanı olan insan evlenir diye düşünüyorum sonuçta insan olanın başına herşey gelebilir . Bende böyle olduysam karşımdaki kişiş de olmuştur . Ve ben engelli olmasaydım evlenirdim muhakkak..

Ne geldiyse basima vicdan dediginiz o lanet seyden basima geldi zaten.

Allah gönlüne göre versin güzel kardeşim.

tam tersine, engelli birey sağlıklı bireyle evlenmeli bence...

engelli hayat arkadaşını engelleyen engelleri elinden geldiğince gidermesi için sağlıklı eş gerekli...

Üst Alt