Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Konu çok güzel, bazı cevaplar şiir gibi, bazıları iş yerinde sesli güldürüyor yapmayın böyle :)

Unutmayalım ki Gözüne Güzel Görünen Değil Kalbe Güzel Olan Güzel...

2004 den bu yana tüm mesajları neredeyse okudum. Ve birseyi fark ettim. Hepimiz aşka inancımızı neredeyse kaybetmişiz galiba...
Arkadaşlar aşk hâlâ var. Bence bu soru da çok yersiz olmuş. İnsan kalbinin attığına gider. Yani sen sevip aşık olduysan hiç bir olumsuzluk karşı koyamaz ki.
Ve kadere inanan birisi olarak şunu söylemek istiyorum. Eğer alnımızda kim yazıyorsa onunla evleniriz. Engelli veya engelsiz. Aşkın ve sevginin her türlü engeli aşacağına inanıyorum.
Yeter ki beyinlerimiz engelli olmasın...

Engelli ya da engelsiz olana bakmıyorum azimli, güçlü ve sadık olmasını tercih ederim bir de çok sevsin gerçekten sevsin bir ömür boyu.

slm konu dıkkatim çekti herkez evlenirdim diyoda kendin kandırıyo neden kardeşlerimiz kız beğenirken engelli asla düşünmüyoruz şurda şu kız var bak diyoruz ailelerimiz biz asla sağlam yakıştıramıyo bu hayatın gerçekleri özelliklede erkekler hep sağlam bayan istiyo şimdi engelliyiz işin içindeyiz diyoruz ddeğiliz bizde sağlam olsaydık çak farklı düşünmezdik

Evet bence de o yüzden davul bile dengi dengine denmiş, biz kendimizi eksik mi görüyoruz ki engellileri istemiyoruz engelsiz bekliyoruz?

Ben mesela engelli deilim tsk.personeliyim engelli birisiyle su andada olsa evlenebilirim. Hem gonlum sevsin hemde ALLAH sevsin

Merhaba iyi günler Bende tıp1 diyabet hastasıyım bunaldım artık bu insanların bakış açısından..:mad:

keşke tıp1 diyabet bir insanla tanışsam derdime ortak olacak beni anlayabilecek

Değerli kardeşim benim görüşüm önemli olan gönüllerin engelli olmayışı ''varsın karşınızdakinin gözü görmesin sizin iki gözünüz var ikinizide yeter'' bu ve benzeri bir çok pozitif düşünceyle hareket edildiğinde ''neden olmasın ki'' diye sorarsınız kendinize...

Gönlü ve yüreği güzelse ewt ewlenirdim herşeyden de önemlisi allah korkusu olmasıydı çok şükür..

yazmış gereksiz diye filan ama gerekli bi konu empati yapanda olmuş evlenmem diyip de gönlünü kaptıran da

aşkın sabit bi noktası yok sevgi gibi kimi karşısındakinin gülüşüne tav olur bakmaz engeline, kimi bakar engelli veya engelsiz maddiyatına...

Engelli bireyle evlenmek kendimden bahsedeyim. kendimi engelli olarak görmedim... sonradan küçük yaşta engelli olan ve dışardan bakıldığında engelimi anlayamaz çoğu kişi, bence herkes potansiyel bi engelli ve bunu sadece görme işitme vs. olarak ele almadım... düşünce katilini mi dersin kara cahilini mi dersin milletin kuyusunu
kazan mı dersin yankesicisini mi dersin hepsi gözümde engelliydi.
kimse kendini kandırmasın yarının karşında duran engelli den kötü olmayacağının garantisini veremez...

Olaya bu çerçeveden baktığım için engelli veya değil!!! bi süre tanıdıktan sonra hayatta sevgi, saygı ve güven verecek ve bu insanla bir ömür geçiririm dediğim biri olduğu zaman evlilik benim için olmuş bitmiştir.

ben bu mantıkla hareket ettim hep insanları sınıf sınıf zümre zümre ayırmadım. Asıl olan dürüst sağlam insandır bu yüzden çevremde sevilen ve aranan insan oldum hep... Kalp nasıl bakarsa göz öyle görür diyorum.

Engelli olmadan önce eskı işyerımde çalışırken üstkatımızda çalışan kişinin engelli olduğunu hemen farkedemedık.Fark edince de işyerindeki kız arkadaşımla konuşmaya başladık konu evliliğe geldi.Sen evlenirmisin diye sormuştu bende evet demiştim.
Engelli olunca o kız arkadaşım nafiye hatırladın mı bunları konuşmuştuk demişti.Şimdi bu soruyu okuyunca aklıma geldi paylaşmak istedim.Aşk herşeye değer diyorum. :)

Mesaj çok eski ama konu güncel..

Ben engelliyim. Ama sağlam olsaydım evlenir miydim?

Benim evlenmem için eğitimi ve kişiliği engelli veya sakat olmasının önüne geçiyorsa yani eğitimi ve kişiliği sayesinde engelli olduğunu farkedemiyorsanız evlenirim.

iki ailem var benim. biri dünyaya getiren anne ve babam, diğerleride beni büyüten emek veren göznurum olan ailem. iki ailemde de tek engelli benim. asla kendimi engelli görmedim görmemde. çok nazlı büyüdüm. babacım rütbeli askerdi. işten eve geldiğinde, bana hep nasihat verir, dışarı çıkamadığım zamanlar annemle beraber evde bana arkadaş olurlardı. maddi durumumuz çok çok iyiydi hamdolsun ve, asla eski nedir bilmedik. kimsenin sofrasındakilere, üzerindekilere keşke bizimde olsa demedik hamdolsun. ama ailem, dışarı çıktıklarında, bana mutlaka hediyeyle gelirlerdi eve. semamız gelin olamadı, duvak koyamadı diye okdr çok altın taktılarki bana. herşeye sahiptim maddi olrk. ve bigün tanıştığım hiç engelsiz biri, sema ömür boyu seni sırtımda gezdirceğimi bilsem yine senden vazgeçmem çnk senin yüreğini çok seviyorum dedi. 2 ay görüştük ve ailesi onay vermedi ama eşim her şeye rağmen çok büyük emek vererek evlenmemizi sağladı. sen engellisin ben dğl konusu asla girmedi aramıza. ama onun alkol tutkusu o çok büyük emeklerle kurulan yuvayı çökertti. engelliyle engelsiz evliği bazen sonuna kdr sürmüyo..

Selamun aleykum arkadaşlar öncelikle engelli kardeşlerime acil şifalar dileyip konuya geliyorum. sağ elim diğer elimden biraz küçük ve kısıtlı kullanabiliyorum çözümü varmı işin açıkçası üzerine hiç düşmedim. yaşım 21 kamuda çalışıyorum ekonomik durumum gayet iyi yakışıklı biri olduğumu söylerler her ne kadar ben böyle görmesemde. fiziksel engelimi hiç dert etmedim Allah'tan gelen baş göz üstüne lakin son zamanlarda kafamı kurcalayan nokta evlilik. geçmişte ilişkilerim oldu fakat evlilik farklı bir konu 1-2 yıldırda ilişkilere uzak yaşıyorum sanırım endişe duymamın sebebide bu son zamanlarda evlenmek istediğim zaman problem yaşama endişesi oluştu inancıma aykırı olsada kıramadım bir türlü değerli görüşlerinize başvurmak ve duygularımı paylasmak istedim şimdiden tesekkurler

Son düzenleme:
Bir erkek olarak düzenli gelirim ve kendi üstüme tapulu evim olduktan sonra,boynumun karşı cins karşısında hiçbirzaman bükülemeyeceği bu durumda engelli bir bayanla evlenirdim ama bir noktadan tabiki etkilenmem lazım.Yüreğiyle olur,gurururyla olur,bağlılığıyla olur,sevimlliğiyle olur birşeylerden birşey olması illaki gerekir :)

Merhabalar evet malisef bir cok kişi bu konuda kısır dônğú icinde kabül ediyorum davul bile dengi dengine calar hattaki peygamberlerden Hz Musa nın 10 emri vardır. Sonradan engelli biri olarak şahsi kararım sevgiden saygıdan kardeşlikten yana fakat biliyorumki Türkiyede belkide Dünyanın bir cok ülkesinde engellilerin hizmetleri hakları kısıtlanıyor okadarki tehtidlere kadar gidiyor.
Engelli kendisini tanıyacak kendisinin yaşamda yerinin olduğunu bilecek gelip geçici olaylardan uzak duracak hevesdende uzakduracak labalilikten kendisini uzaktutacak, kaderinibilip kadınına sahip cıkacak.
Evliliğin sadece kağıt üzerinde olmadığını hic bir engelli bilmez Evlilik ne kadar eşler arasında yapılsa bile o Dünya evine girmektir yani Aileler yeni oluşacak nufus ve çevre ve toplum, En çok eğlenmeye ve ôzgürlüğe bağımsızlığa engelliler muhtactır yine en cok sevgiye, sayğıya ve kardeşliğede engelliler muhtactır
Kısacası çok ama çok zor zaten engelli yeterince bağımlı yaşamın vazgeçilmez bir parcası olmazsa olmazlarından delikanlılık zaten ôlmüş ruhumuzun bir yerlerinde, tabiki şansa çok ihtiyacımız var herkesten cok fakat zalim kaynana(parelel Devlet) bir túrlü bırakmaz iki yakamızı Alemin heryerinde

aşk normal bir şey değilki zaten kör kurşundur aşk sana isabet ederse gözlerin bütün kusurlara kapanır sadece yüreğini seversin gerisini görmez gözlerin

Arkadaşlar inanın mesajları okuyorum ama bazı arkadaşlar çok karamsar, ben ortopedik engelliyim eşim ise normal evleneli tamı tamına 16 yıl oldu engelimle ilgili hiçmi hiç sorun yaşamadık pazar alışveriş digger işler hep onun üzerinde birgünden bir güne de yeter artık demedi demezde. rahat olun evlenilmez diye bir kural yok şart yok iki gönül sevdimi inanın güllük gülistanlık olur. Yeterki adım atın arkadaşlar.

Bu soruya, başına böyle bir şey gelmeden cevap vermek çok zor. Çünkü insanın yaşadığı olaylarla, edindiği tecrübelerle eş-dost-akraba faktörüyle kararı değişebilir. Benim başıma bu olayın tersi geldi. 2005 yılında flörte başladığım kız arkadaşımla askerden geldikten 1 sene sonra 2009 yılında nişanlandım.Fakat nişandan 4 ay sonra omuriliğimde T10-T12 bölgesinde oluşan A.V fistül nedeniyle geçirdiğim ameliyat sonrası engelli oldum. Fizik tedaviyle falan değneklerle yürür duruma geldim. Doktorlar,Fizyoterapistler 2 sene içinde normal olarak yürüyebileceğimi söylemişlerdi. Maalesef dedikleri olmadı 2 sene sonra rahatsızlığım nüksetti ve yeniden ameliyat oldum. Bu ameliyattan sonra beni çok sevdiğine inandığım nişanlımın bana karşı olan hareketlerinde değişiklik oldu. O melek gibi insan gitmiş yerine soğuk ve duygusuz bir insan gelmişti. Ve sonunda ilişkimiz soğuk soğuk devam ederken en sonunda bu şekilde yürümüyor diyerek gerçek niyetini belli etti.Nişanlımdan bu şekilde ayrıldım.O saatten sonra bayanlara karşı güvenimi yitirdim.O melek gibi beni gerçekten çok sevdiğine inandığım insan bile böyle yapıyorsa kim bilir başka bayanlar neler yapar. Ama bu olayda ailesinin ve çevresinin de faktörü olduğunu düşünüyorum. Neyse bu durum öyle kolay karar verilecek bir şey değil. Melek sandığımız insanlar bir anda olayın gidişatına göre değişebiliyor. İlk zamanlar ona aldığı bu kararda hak veriyordum. Fakat daha yeni bu sitede okuduğum engelli olup ta engelsiz biriyle evlenenlerin güzel hikayelerini görünce hak vermiyorum. Hakkımı da helal etmiyorum.

Çok geçmiş olsun kardeşim yerinde olsaydım o sana
Niyetini söylemeden ben ona git derdim

Teşekkür ederim. Gerçek niyetini bilseydim,ilişkiyi bir saniye bile tutmazdım.Fakat o zamanlar soğukluğunun sebebini sorduğumda çeşitli bahaneler üretiyordu. Bende beni çok sevdiğini ve çok iyi bir insan olduğunu düşündüğümden olayın bu boyutunu düşünmemiştim. Olayın özü bu dünyada engelli olmayacaksın, olursan hem kendin hem ailen hayatın boyunca üzülür.

Hiç kimse engelli olmak istemez kaderde ne varsa o gürülür .kadere inanmak lazım.her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır bunuda kimse unutmasın.o kiz seni hak etmemişki allah seni onun hayatından çıkarmış hakında bu hayırlıymış kardeşim rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Üst Alt