Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Engelli bile engelli ile evlenmiyor . Sağlıklı biri neden sağlıksız biri ile evlensin ki ? para yada hayat şartları zorlamadıkça evlenmez.

Engellilerin geneli ezik karakterli, bu karakterde olan insanlarla kimse evlenmek istemez sebebi engeli değil ezikliğidir...yalnız şunu fark ettim ki gerçek hayatta çok farklı düşünceye sahip olup, bu başlık altında sırf cici görünmek adına tamamen zıt görüş belirten arkadaşlar var, Üzücü bir durum insanın kendisi gibi olamaması...günümüzün hastalığı "oynuyoruz"...

hayatı paylaşmayı engellemeyecek, hayalleri gerçekleştirebilecek bir evlilik, bir yuva... henüz sağlıklı olan insanlar arasında bile çok zor kurulmuyor mu günümüzde?

insani bazı duygular hep engellerin en büyüğünü teşkil etmiyor mu dünya hayatında. özellikle kıskançlık çekememezlik ve az ile yetinmeme hatta elindekinin kıymetini bilememe. kaçımız bu sabah elini yüzünü yıkaya bildiği için şükretti yaratana.

evlenmekte amaç ne? sevgi? aşk? cinsellik? bence hiçbirine bir çok engel engel değil ama insan fazlasını isteyip durur yaratılışı böyle. sabredenlerden olmak kolay değil.

engelli olduktan sonra ayrılanların sayısı az mı? hayat toz pembe değil olmadı olmayacak...
Taki biz art niyetli olmayana dek.

Bu zamanda insanlara guvenmek çok zor.iki iki dört..

Boyu boyuma değil, huyu huyuma uygun olsun :)

slm güzel bir konu açmışsınız bende paylaşayım kimselere anlatamadığımı siz değerli abilerim ablalarım ve kardeşlerimle paylaşmak istedim biraz uzun yazdım ama kusura bakmayın ben sanal bir oyun oynarken birtane bayanla tanıştım ilk zamanlar faceden konuşmaya başladık sonra telefon numaralarımızı bir birimize verdik başladık konuşmaya derken bir birimize aşık olduk görüntülü sohbet ediyoruz devamlı ben onu çok seviyorum oda beni çok seviyor şimdi dersiniz sorun ne diye sorun çok büyük aşık olduğum kız Azerbaycan lı ve azerbaycanda önemli iş adamlarından birtanesinin kızı onla öyle bir arkadaşlığımız olduki 1 senedir konuşuyoruz ve bir birimize hiç yalan söylemedik yani ne sorduysa cevapladım hiç birzaman ona engelli olduğumu söylemedim keşke ilk bastan soyleseydim artık çok geç o benim engelli olduğumu hala bilmiyor ve ben ona nasıl söyleyeceğim bunuda ben bilmiyorum benim fakir olduğumu biliyor ben defalarca söyledim aramızda maddi manevi herseyimiz farklı uçurum var benle sen neden konuşuyorsun defalarca dedim her seferinde bana hersey para değil zenginsek bu babamın parası benim değil dedi çok mütavazi çok iyi birisi hatta ablası avukat buraya gelirsen sana oturma izni rahatlıkla ben çıkarırım dedi bir keresinde babasıylada konuştum buraya gelirsen sana iş kurmanda yardımcı ben olurum dedi hiç birisi bilmiyor benim engelli olduğumu söyleyemedim bir türlü sorsa söylerdim ama hiç bir zaman bana fiziki soru sormadı bana deseki sen bana neden söylemedin daha önce diye sorsa sen sormadınki derdim yalan hiçbir zaman ona söylemedim bu yüzdende arkadaşlığımız çok sağlam oldu bir birimize aşık olduk sonumuzun olmadığı için bu yüzden kaç defa ondan ayrıldım kaç defa buraya istanbula gelmeye kalktı ayrıldığım için gelmesin diye tekrar tekrar başladım konuşmaya tek nedenide beni görmemeli beni engelli bilmiyor görürse bütün dünyası yıkılır ben ona onun yasadıgı hayatı asla sağlayamam zengin bir hayat yasadıgı için onun bir günde harcadığı parayı ben bir ayda anca çalışıp kazanırım bir keresinde ona evlenme teklif ettim onu çok seviyorum kabul etmeyeceğini bilerektende olsa teklif ettim cevap olarak bana seni çok seviyorum sana aşığım ama evlenmeyi düşünmüyorum dedi devamlı beni azerbaycana davet ediyor gelmessen ben oraya gelcem diyor aşık olmak güzel birsey ama bir yere kadar burda devreye para giriyor keşke zengin degilde fakir birisi olsaymış bendede ne şans varmış ben hala onla evlenmek istiyorum kabul edeceğini bilsem gidip kaçırırdım :( herkese çok selamlar

burda bi çelişki var seviyorsa neden evlenmek istemiyor madem seviyor evlensin ,yok evlenmiyorsa sevmiyor demektir sende engelli oldugunu söyle bi an önce ne olacaksa olsun ,okurken bile çok gerildim valla üzüldüm...

selda*

Merhaba Selda Hnm,
Size hak veriyorum kimse ezik bir kişilik ile evlenmez. Ben sonradan engelli olan ve çalışan biriyim ekonomik sıkıntım yok yalnız yasıyorum 10 yıl oldu ve hayatıma giren bir engelli bayan var . Çok temiz saf üniversite muzunu ekonomik sıkıntısı yok ama ben kendimi o ` na yakıştıramıyorum. Bunu söyleyemedim . Biz görüşüyoruz o temiz ben ise kirli beyaz ile siyah yapamam o ` na kıyamam üzülmesini istemem ama yapamıyorum elimi tutuyor yeni doğmuş bebek gibi bana güveniyor ama benden daha iyilerine layık olduğunu düşünüyorum. Bu benim ezikliğimden değil hayat tecrübelerimden kaynaklanıyor. Ya o ` nu kırarsam ya üzersem düşüncesi beni deli ediyor. Yapamayacağım galiba annesi ile tanıştım bir evin bir kızı nasıl derim olmaz diye . çok zor inanın çok zor pişman oldum. Eğer şimdi vazgeçmezsem evleniriz .

sevgili unfeeling,seni 1 yıldır bu forumda tanıyorum,yorumlarını zaman zaman okuyorum,başkalarının kendini karekter ezikligi içinde hissetmesine,veya engelliler karekter ezikligi içinde demesine,dikkate alıpta verilecek bir cevabım yok,ama ben senin kendinide karekter ezikligi içinde tanımlanama yada kabul etmene hem şaşırdım hemde üzüldüm dogrusu..

@İron, yanlış anlama da sakın kızı kendine yakıştıramıyor olmayasın ?

@UnFeeLinq önündeki maçlara bakacaksın artık:)

@hakancan06, Pembe gözlüklerle dünyaya bakmak da başka bir çözüm şekli tabiki...

@İron, yanlış anlama da sakın kızı kendine yakıştıramıyor olmayasın ?

Selam Selda ,
yakıştırmama değil bir evin bir kızı ailesinden kopamaz . Annesi ile arkadaş gibi olmuş her yere anneyle gidiyor. Evlensem aileme yakın olalım diyecek. Evliliği yapamaz çok nadir , kırılgan yapısı var. üzmek istemiyorum kimseyi sadece bunu nasıl derim kendine olan güvenini kırmadan ve incitmeden .

Ulan engelliyi de ne gömdünüz be engelli genellemelere bak arkadaş engelliyle evlenilmez engelli ezik vs bu ne arkadaş biz insan değil miyiz yani sevgimizin niye bu kadar değersiz olsun ben engelli olmasam da engelliyle evlenirdim hani sevgiyle alakalı bu mutlu olamayacağım manken de olsa ne işe yarar ... aynı şekilde çok güzel olmayan bir bayanla da evlenirdim ama sevgilim çok güzel ve çok iyi :D önemli olan iyi olması insanın ...

Arkadaş paran olsun bir de şeyin herkesle evlenirsin paris hiltonu bile alırsın..bu devir aşk meşk devri degil..cüzdanın dolu ise tüm kapılar açılıyor..valla kendi memleketimde bilirim engelli kızları aileleri defolu diye yaşlı başlı adama satarlardı erkekleride ahıra bağlarlardı ben ahırdan kaçtım istanbula geldimde medeniyet gördüm.ailem sakatım diye bunun şeyide sakattır diye erkek olamayacak diye çok söyledi ama yanıldılar engelli erkek 3xxx large erkektir kadında öyle sağlamı eline su dökemez..

ALLAH razı olsun inşallah herkese nasip olsun Eyüp dostum ya dediğinde doğru da hani işte bu malesef sert bir paradoks bizim topluma kendimizi iyi tanıtmamız gerekiyor yani hani hemen hemen herşeyi yapabildiğimizi göstermek lazım ama malesef dışardaki her yer engellilere uygun değil bu yüzden dışarda çok fazla var olamıyoruz ve biz var olamadıkça da toplum da buna göre hareket edip bizi düşünerek hareket etmiyor malesef ALLAH bu paradokstan kurtulmamıza yardım etsin ... ve hani kız da severse ailede ister istemez ikna olur yani kızının mutluluğundan daha önemli de değil ... ayrıca hani görünüşe dışa bu kadar önem veren ailenin kızı / oğlu da gelir mi bilmiyorum tabi ki ... para pul olayına da katılmıyorum paran olsa ne olacak insanlık hali zaman gelir insan da dara düşer o zamanda destek olmadıktan sonra ne anlamı var ki yanındaki kızın bir ömür derdine de sevincine de hastalığına da sağlığına da borcuna da parana da ortak olacak yani o düşerse sen tutacaksın elinden sen düşersen o tutacak önemli olan bunlar bence ALLAH iyilerle karşılaştırsın bizleri inşallah :D

Uzun zamandır tartışma içeren konularda yorum yapmadığımı fark ettim...
Düşüncelerimi paylaşmamışım ne zamandır... :)

Bu sorunun cevabı;

güven duyuyorsam ona
Seviyorsam tereddüt etmeden,inanıyorsam içindeki sevginin samimiyetine
Beni tamamlıyorsa varlığı,kalbim onunla atıyorsa, aşk tutkuyla ilk günkü gibi devam ediyorsa
Heyecanım asla bitmiyorsa...
Ve Allah benim adımı onun adıyla bir kıldıysa, kaderime yazdıysa, ömrüm ömrüne nasip olduysa..
Beni mutlu eden onun aşkıysa, sevgisiyse...
Onu mutlu eden benim aşkım ve sevgimse...
Karşılıklı bir bütünün iki yarısı isek... Tamamlanmayı bekliyorsak aynı hisleri hissediyorsak
Gerçek aşksa... Ve bu aşk bana huzur veriyorsa...
Ben o adama "EVET" derdim,derim yani teklif ederse...
Neden evlenmeyelim?
Niye beni mutlu ve huzurlu kılan bir aşka kayıtsız kalayım???
Neyin garantisi var ki?
Yarına çıkacağımız belli bile değilken
Engelli,engelsiz ayrımı yapmakta ne demek? Kimin haddine?
Kalbimin sesini dinlerim... Bildiğim,hissettiğim gibi davranırdım

Sezen Aksu'nun dediği gibi;

[FONT=Arial]Değer canım, değer elbet[/FONT]
[FONT=Arial]"Değer bir tanem aşk için her şeye"[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]

Kendimi kandırmiyim Evlenmezdim heralde şuan bile kendine uygun birileri seçmeye çalışıyorken insan ama aşk herşeye kadirdir.

Aslında bende evlenirdim, çünkü her insan engelli olma adayıdır. Önemli olan gerçekten iyi bir insan :)

Engelli kişi bile engel ayrımı yapıyorken siz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamış değilim...

Şurada hikaye yazanların bir çoğu palavra,yok evlenirdim,yok sevdikten sonra neden olmasın vs vs...

İron, sondan 2. Mesajında kendini kıza yakıştıramadığını, Son mesajında ise kızın ailesine yakın olması, kırılgan mizaca sahip olması gibi spesifik sebeplerden dolayı evliliği istemediğini belirtmiştin!? Her iki mesajında da kendi içinde birbiri ile çelişen farklı sebepler sunmuş olmana rağmen, aslında bu kızı istemediğin çok bariz farkediliyor. İnsan sevdiği Zaman hiçbir kusuru görmek istemiyor ancak işler değişip araya soğukluk girdiğinde karşındaki kişinin su içmesi bile gözüne batıyor...
Evliliğe sıcak bakmadığını bir şekilde anlatırsan senden soğuyacaktır. (Böyle bir çözüm sunduğuma inanamıyorum :cool:) Bir taraf kırılmadan ne yazık ki bu işler olmuyor...Hakkınızda hayırlısı olsun.

ben çok kız istemeye gittim engelsiz lakin elimden dolayı yani engelimden dolayı olmadı bunu yüzünüze söylemiyorlar dolaylı yönden anlatıyorlar ve çevremdeki engelli insanlara baktımki evli olanlar kendi engelli eşi engelsiz olanlar baktığımda kendisi memur olduğunu kamuda calıştıgını yada gelir düzeyinin yüksek olduğunu gördüm yada engelli olup da özel sektörde çalışıp engelli biriyle evlenenlerde gördüm çok nadir engelli olup özel sektörde calısan eşi engelsiz olanlarıda gördüm suan normal birini istemeye gitmiyorum birde insanların ön yargılarını yıkamıyorsun aşk sevgi inanırım lakin askta sevgide bence belli bir yere kadardır

engelsiz olanların bana dedikleri "seni istemememin nedeni engelinden dolayı değil, seni arkadaş olarak gördüğümden". Bu kızların hepsi de aynı mı olmak zorunda :)

İnsanın canını yakan bir nokta da şu ki siz seversiniz değer verirsiniz ama bunun hiçbir önemi yoktur o kız ya da erkek gider gözünüzün önünde başkasıyla çıkar çaresizsinizdir yapabileceğiniz hiç ama hiç birşey yoktur aynı ortamda bulunmak en ağırı lisede bunu yaşadım çok canım yandı üniversiteye gittim gene aynısını yaşadım ve artık çok yoruldum sevdiğim her kız bana düşman oldu beni yanına yakıştıramadı onlara da kızamam ayaklarımda sorunum vardı sadece çok sıkıldım hayat çok acımasız herşeyi parayla satın alabilirsiniz ama sağlığı ve sevgiyi alamazsınız şimdi de üniversitede kızlar var ama artık kimsenin yanına yaklaşmamaya yemin ettim ALLAH nasip etmiyor işte yapacak birşey yok yalnız geldim yalnız yaşayıp gideceğim

Hic birşey icin büyük konuşmamak lazım. Ama engelli birey normal engeli olmayan biri ile evlenmek istiyorsa, engelli olmayanda engelli biriyle evlenmek istemez sanırım. Yani günümüzdeki aşk çok farklı.

Valla şu da bir gerçek ki bir kişi engelli değilse bu onun ömürboyu engelsiz olacağı anlamına gelmez.Yarının garantisi yok.bugün engelsizsin yarın engelli.insanların empatiyle bu duruma yaklaşmaları lazım.

Valla yapılan bu ayrımı mantıklı bulmuyorum,bana göre aşk varsa ve nasibinse her şekilde olur.Ben ayrım yapmazdım aşık olduktan sonra ama,mesele nerde bi engelliyle aynı ortamda bulunup ona aşık olcaksın..Şimdi nasıl bizi farketmiyolarsa sizde engelli olmasaydınız eğer engellileri farketmeyecektiniz,yol verecektiniz yada yardım edip geçecektiniz. Yani bir şekilde engelli bi adamla tanışsaydım,ve çook aşık olsaydım,(çook aşık olmadan bunu yapamazsınız çünkü) evlenirdim tabiki.

herkese cok selamlar . bugun olan birseyi sizlerle paylaşayım bizim birtane komsu var bayan onun eniştesinin kız kardeşi varmış ben hiç görmedim komsum beni anlatmış engelli olduğumu falan söylemiş neyse kız israrlan benim resmimi istiyor ben vermedim tabiki beni görüp beğenirse benle konuşabilirmiş banada kendisi beni beğenirse resmini gösterecekmiş sanke ben de onun için ölüp geberiyorum resim falan vermedim komsum çok ısrar etti kızda ben resim vermeyince iyice merak etmiş beni bu sefer komsuma başlamış sormaya sorduklarını aynen yazıyorum benim için demişki onun köyde evi arsası yeri varmı ben istanbulda oturuyorum bayan doguda biryerde oturuyor neyse istanbulda evi varmı yeri varmı çalısıyormu arabası varmı evlenirsem bana baka bilirmi güzel bir işte çalısıyormu aynen bunları sormus komsumda hepsi var demiş ozaman ben onla tanışmak istiyorum demiş ben istemiyorum dedim onla tanışmak kız bana degilde mala mülke geliyor daha ben neyim neciyim kimin iyimiyim kötümüyüm engelim ne derecede onları bile daha bilmeden mal varlığına geliyor ben allaha çok şükür çalışıyorum kimseyede muhtaç değilim güzel bir mesleğimde var şimdi engelsiz birisi engelli biriyle evlenirmi diyoruz ya alın size bir örnek hersey para paran olunca engel diye birsey kalmıyor engelimi bile gözü görmeden mal varlığını duyunca tanışmak istiyor benle allah korusun böyle bayan olsun erkek olsun bu düşüncede olanlardan hepimizi komsum artık ondan kurtulamıyor ne olursun resmini ver seni görsün yoksa beni rahat bırakmıyor diye bana sitem ediyor :) ben daha önceden yazmıştım benim azerbaycanda var sevdiğim inşalah olursa onun olmasını isterim oda imkansız kaderimizde kim varsa sonuçta allah onu nasip edecek ne verirse hayırlısını versin herkese amin

Üst Alt