Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

empati kurmalı insan kendisini karşısındakinin yerine koymalı eğer böyle yaparsa zaten engel ortadan kalkar mutlu bir yuva kurulur benim öyle arkadaşlarım var mesela bir tanesi nişanlı iken gözlerini kaybediyor eşi buna rağmen onunla evlenmek istiyor yine bir arkadaşım bir kız istemeye gidiyor kızın ailesi görme engelli olduğd için kızlarını vermek istemiyor kız çocukla evlenmek istediğini söylüyor ve evlendiler şu anda 2 oğlu var sapasağlam yani yine dediğim gibi empati sevgi saygı vicdan

Bu konunun açılış tarihi 2004 , Ben o zamanlarda engelli değildim . İş için bir müşteri ziyareti yaptım ve beni karşılayan güzel ve şık bir bayandı . Birlikte iş yemeği yedik güzel bir gün geçirdik. Kızın gözlerinin içi gülüyordu mutluydu engelli olduğunu hiç hissettirmedim ve evine bıraktım. Kızın ortopedik engeli vardı sağ ayak bel kısmında ve beni gece arayıp teşekkür etti. Çok güzel bir gün geçirdiğini söyledi ama evlilik konusuna gelince zor arkadaşlar çok zor engelsiz biri ile engelli biri bence zor ben güzel bir dille kırmadan soğuttum o nu kendimden ve 2006 yılında trafik kazası geçirdim. Türk filmi gibi çok aradım o nu bulamadım şimdi karşıma çıksa hiç düşünmem evlenirim.

aşık olunca ne göz görür ne beyin çalışır.sadece kalp büyük bir seviçle yerinden durmaz laf anlamaz kuş kanadı gibi çırpınır.

insansın insana ihtiyacı var mutlaka engellinin daha çok ihtiyacı var..birbirlerin zorluklarına göğüs gerecek fiziki dayanışma ruhsal yardımlaşma bir ihtiyaç.. ben işitme engelliyim eşim skolyoz iki yıllık bir evliliğimiz var bir aya kadarda ailemize yeni bir birey katılacak.. mutluyuz hamdolsun.. evlenin arkadaşlar en azından çaba sarfedin nasip karşınıza çıkar..

ben engelliyim eşim ise gayet sağlıklı ve cok mutluyum

egerkı karsıma engelli biri çıksaydı ve hayatımızı bırılerıne bağlı olmayacak sekılde yasama ımkanımız olsaydı evlenırdım

ancak ıkımızde bakıma muhtaç olsaydık cok zor olurdu hersey ınsanlar ıcın tabıkı yarının ne getırecegı bellı olmuyor

İron

çok etkileyici cidden inşallah bulursunuz o bayanı ve evlenirsiniz ,hayat bu ne zaman ne olcagını kimse bilmez ...

Tabii ki evlenirdim engel insanlari nbeyinlerindedir ablam saglam enistem engli ve cokta mutlular

Saglam insanlarin cok azi bizi anliyor sanki bir canavarmissiniz gibi acinicak birseymissiniz gibi bakiyorlar size ve ben bundan nefret ediyorum

İşte Allah in sopası yok,et kulum bul kulum.hiç büyük konuşmamak lazim.Birde şunu söylemek istiyorum arkadaşlar Bu dünyada kim kime ne yaptiysa onun aynisini yasamadan olmezmis.o yüzden ayağınızı denk alın kimsenin ahini da almayın..
İron

:) O kizda belki iyilesmistir oda
sizi ariyordur belkime.

faruk34

sende işin hep gırgırındasın bee :) hiç ciddi bir lafın yok mu senin? :D

Aşk herşeyin ilacıy mış.
Büyük konuşmak istiyorum, aşık olursam 1 saniye bile düşünmem..

bu işlere filozoflar düşünürler yorum getirememiş her şey olacağına varıyor. engelli engelsiz çok farkımız yok

Engelli Olmasaydın engelliyle kesinlikle evlenmezdim, davul bile dengi dengine çalıyor, belki fikrime karşı gelenler olacak fakat dost acı söyler, Engelliler yaşamdan çok şey öğreniyorlar ve kendilerini adeta kamuflaj ediyorlar sağlam insandan daha fazla enerji sarf ediyorlar kendini topluma kabüllendirmek zorunda olduklarından ekolarak başkalaşım ve farklılıklar oluyor vücut dilini öğreniyorlar işaret dilini öğreniyorlar saymakla bitmez paydost

Ben geçenlerde adana avm de gezerken bir bayan görmüştüm. Bir an gözgöze geldik. Sanki o anda dünya durdu gibi oldu. Herşey yavaş yavaş hareket ediyordu. Kalbim yerinden çıkacak gibi oldu. Yıldırım aşkı gibi birşey olmuştu galiba. Hiç aklımdan çıkmıyor o saniyeler. Yanım da arkadaşım da vardı. Yarım saat boyunca kıza hayranlıkla bakıyordum. Saçlarına , gözlerine... Cesaret edip gidemedim yanına. Hatta bayan engelliymiş ayağından. Ben bunu hiç farkedemedim. Arkadaşım söylemişti bana ve hiç umurumda olmamıştı. Konuşmadığım için çok pişman olmuştum. 4 gün boyunca hergün Osmaniye den Adana ya gittim. Sabahtan akşama kadar avm nin kapısında beklemiştim belki gelir diye. Bilmiyorum hiç aklımdan çıkmıyor. Belki yanlış birşey yapıyorum ama insan böyle olunca gözü hiç birşey görmüyor

Ben teyzemin kızını çok beğeniyorum hatta hoşanıyorum ondan normal mi bu arkadaşlar hatta bütün sülale biliyor artık bunu ağzımdan kaçırdım çünkü ben sapık mıyım yoksa biri bana akıl versin lütfen kendimi küçük düşmüş hissediyorum

rümeysa ayşe

gerçekten çok güzel bir kız ama teyzemin kızı işte bu sapıklık mı aklımdan geçen duygular onu merak ediyorum kendimi kötü hissediyorum

Evet haklısın keşke kimseye söylemeseydim zaten psikolojim çok bozuktu o zaman döktüm içimde ne varsa . şu an da kendimi sapık gibi hissediyorum :(

geceyry

Çok romantik olmuş :) keske konuşsaydiniz belki oda sizin konusmanizi beklemistir.

sokrates

est sapıklıkla alakası yok kuzenle evlenilebilinir sevmek sapıklık deyildirki...

sgurkan

Cesaret edememiştim. Bugün son kez adanaya geldim. Belki görürüm :)
İnsan ikinci kez boyle olur mu acaba...

@sokrates arkadaşım neden olmasın. Aşık olmak günah değil. Kendini sapık gibi hissetmeye gerek yok. Cevrem de çok var kuzeni ile evlenmiş olan

geceyry

Hadi hayırlısı inşallah görürsünüz. :)
Sokrates kadeş gönül kimi severse aşk onda güzeldir.Duygularınıza gen vuramazsınız.:)

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar yüreğime su serptiniz .

Valla zor arkadaşım hiç bir şey zoruma gitmiyordu evlat açısı zoruma gidiyor. davul bile dengi dengine Hz Musanın 10 emrini okuyanvarmı herşeyde bir hayır vardır yinede, engelliyor engel sizin evlenmesi normal hayatta polisle doktorun evlenmesi gibi biri suçluyu kanuna teslim ediyor diğerinde görevi uğruna hastasını tedavi tedavi ediyor, ne piskobatlar ne şizofrenler gördüm şu zalim dünyada bir tarafta mafya bir tarafta terör sanki bunlar yetmez vgibi bir taraftan da iş kazaları ve doğal afettler değişen bizmiyiz yoksa benliğini mi ne sanıyorlardı engelliyi kapı zilimi yoksa bir papağanı yoksa evdeki antika bir eşyamı bir çok insan engellinin süregelen kronik bir durum olduğunu kabüllenemediğim istemiyor özürlü hayatta şerefsizce yaşıyor acaba sonradan engelli olan arkadaşlar bu olayları yaşıyormuş bir engelliyi dövmeye kalkışan hasta ruhlu piskobatlar ve şizofrenlerin eyvallah tabiki karşılaşıyorsunuz.
Ben şahsiyetim için engelliyor engel sizin evlenmesinin bir suç olduğunu savunuyoruz tabiki aşkın gözü kördür fakat her engellinin arkasında gözü vardır
yol yakın ken bu cinayetten uzak durun eğer bir bakıcıya ihtiyacınız varsa oda hayat arkadaşımız olmasın evlat açısını bizlere yaşatanlar utanç içinde yaşıyorlar aramızda Allah engelliyi cezalandırmadı engelliyi cezalandıranlar mafya bebek yetmezliği içinde olanlar

Sıkıntılı bir konu gibi görünsede, kalbi(n) engelli değilse neden olmasın =)

Engelli biri ile evlenmek ,seni anlamayan ,kıran inciten patavatsız biri ile evlenmekden her zaman daha iyidir...engelli yada engelsiz önemli olan kişiliktir...

Éngelli olmasaydı k farklı kişilikte olurduk. Bir engelliyim empati kurarak ne hissettiğini anlamadım. Anlamaya çalışmakta aklımıza gelmezdi eğer engelli bir yakınımız yoksa. Engelli biri aşkını itiraf etsene köşe bucak kaçacak yer acardik herhalde. Gerçek bu arkadaş lar Üzgünüm

Üst Alt