Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Konunun en trajik yanı engelli engelliyi hor görüyor bide kalkmış engeli olmayanların bize bakış açısına hayali yorumlar yapıyoruz.

Engeli ile niye evlenilmesin diye hep sordum kendime ve hep ben haklı çıktım ve hep ben doğru düşündüm. ÇÜNKÜ BIR ENGELININDE KALBI VAR. ve ben ona engeli demem,çünkü yaradan onu o şekilde yaratıp hediye ile ödülendiştir. Engelinin ayağımı yok, Allahın izniyle cennette uçan güzel bir kuş olarak uçacaklar,elimi yok,en güzel bir nurla el ele kok kola tutuşurlar inşallah,dilimi yok,en güzel kelamlar,nağmeler,söyleyişiler söyletirilecek ve hediye edilecek cennette inşallah. Asıl engeliye engel ismini veren,engeli konuşandır, ONLARIN KALBI DÜŞÜNÜLMEYECEK KADAR SAF,TEMIZ VE İÇİ SEVGİ DOLUDUR

Evlilik kurumuna olan insancını 7 yıldır sorgulayan evli bir erkek olarak şunu söyleyebilirim ki bir engelli olduğum halde engelli biriyle evlenmezdim. Nedenlerine gelince..;

1: Toplum biz engelli bireylere hayatın zaten kabul etmemizi zorladığı şeyleri kabullendirmek için uyguladığı psikolojik ve sosyolojik bir baskı var; Ve bu baskı çoğu zaman da ailelerden geliyor. Ailelerin "çoğu olmasa bile önemli bir bölümü" engelli çocuklarını bağlı ve bağımlı olmaya zorlama eğilimleri var. Kimi buna merhamet diyor kimi acıma duygusu ben ise tek bir tanımla özetliyorum "İYİ NİYETLİ CEHALET" diyeceksiniz ki başında "İYİ NİYET" olan cehalet zararsızdır. Peki o zaman Kalp masajı yapmayı bilmeyen birinin ilk yardım müdahalesine kalkıştığını bir düşünün ondan sonra bakın bakalım "İYİ NİYET" Yaşamaya ve yaşatmaya yetiyor mu?
2:" Davul bile dengi dengine çalar" diye bir safsata var. Ben buna safsata diyorum çünkü daha baştan sınıflandırmayı yapan kişi kurum ya da birey kategorizasyon yapıyor ve insanları sınıflara ayırıyor bu da tabii bi seçkinciliğe neden oluyor. Oysa ki her insanın kendisi için en iyi olanı seçmeye bu seçim doğrultusunda karar vermeye yani. Bütün seçeneklerle yüzleştikten sonra duygularını, düşüncelerini ve değerlerini özgürce ifade etmeye hakkı vardır. Bu hakkı vermediğiniz hiç bir insanın aldığı kararları sorgulayamaz yargılayamaz hüküm kuramazsınız..
3:Kadın olsun erkek olsun engelli biriyle evlenmek demek her şeyden önce hayatın ve hayatın içindekilerin istediği gibi yaşamayı kabullenmek demektir. Oysa ki kabullenmek bir nevi esaret anlamına gelir. Ruhunu kalbini ve düşüncelerini özgürleştirmemiş bir insan kat i suretle ister engelli ister engelsiz olsun kat i suretle başka biriyle evlilik yapamaz! Yaparsa ne olur, Evlilik değil Evcilik olur ki; bunun üç sonucu vardır. A)Mutsuzluk B)Pişmanlık C) İhanet
4:Sevgi ve aşk bir ömür boyu sürecekse evlilik için doğru bir referans teşkil eder Zamanla tükenen sevgiler se sevmek değiil "Sevdiğini zannetmek" tir esasında. Ve bu da örtülü bir ihanet anlamına gelir. Neden? Çünkü İhanet in en büyüğü insanın kendine ve yüreğine ihanet etmesi dir. insanların ömür boyu vicdan azabı çekmelerinin mutsuz olmalarının hatta kendi yaşamlarına son vermek gibi çılgınlar yapmalarının en önemli sebebi "KENDİ DUYGULARINA, DÜŞÜNCELERİNE ve DEĞER" lerine ihanet etmiş olduklarını fark etmeleridir..
5:Engelli biriyle evlenmek zorunda kalmak ister aşk olsun ister diğer şekillerde olsun insanı kendi kabul sınırlarının dışında yaşamaya zorlayan bir koşullandırmadır. Ekonomik açıdan varlıklı olan bir kişi engelli olsun engelsiz olsun mutlaka ama mutlaka kendisi için en iyi olanı isteyeceği gibi bu imkan ve koşullara sahip olmayan insanların da aynı hakka sahip olması gerekir. Dolaysıyla Her bağlılık bağımlılık gerektirmeyeceği gibi, Uzun yıllar devam eden her evlilik te mutlu ve sağlıklı demek değildir.. Bilhassa zorlayıcı koşulların desteklediği evliliklerde bağlılığın yerini bağımlılık aldığından sağlıksız ilişkiler ortaya çıkar bu ise her iki tarafın da birbirini "Sevdiğini zannederek" bir arada kalması ile sonuçlanır...

Bunlar aklıma gelen ilk gerekçelerim. Merak edenlere kendimi tanıtayım. Ben 7 yıldır evliyim ve engelliyim ama engelli olarak hiç bir zaman engelli biriyle evlenmem gerektiğini düşünmedim. Benim evlilik için düşündüğüm kriterlere sahip olmayan birine asla evet demem. Bunu büyük konuşmak olarak algılamayın sakın sadece TOPLUM un ve TOPLUM u oluşturan unsurların bana biçtiği rol e bir İSYAN bu.. Yine söylüyorum engelli biriyle evli olmadığım halde ve engelli olduğum halde asla engelli biriyle evlenmeyi kabul etmeyeceğimi söyleyebilirim. Bu şu andaki evliliğimin benim istediğim şekilde olduğu anlamına gelmez elbette. Ama eğer biriyle evleneceksem o hayatımın aşkı olmalı ve ömrüm boyunca sadece bana ait olmalı ben de kendimi ona ait hissetmeliyim ki sonsuza kadar birlikte olabilelim.. Bunun yolu da Duygulari ın düşünceler, in ve Değerler in bir bütün olmasından geçiyor.. Sonuç itibarıyle diyorum ki; Engelli bir insan illaki engelli biryle evlenmek zorunda değildir. Hatta daha da ileri gidiyorum evli olan hiç bir insanı mevcut evlliği çok uzun sürdü diye "MUTLU ve SAĞLIKLI BİR EVLİLİĞİ VAR" diye nitelendiremezsiniz. Çünkü Bizim toplumuzda özellikle de ailelerin kontrolü altında başlatılan ve sürdürülen evlilikler YALAN üzerine kurulmuştur... Kimse bu konuda karşıma çıkıp "AMA BİZ BEYAZ YALAN SÖYLÜYORUZ" klişesine sığınmasın. İNSAN denen varlığın söz konusu kendi menfaatleri olunca ne kadar ALÇAK laşableceğine defalarca tanıklık ettim çünkü..

Engelli veya engelsz fark etmaz eyer fikir ve dusunceler uyuyosa o insanla mutlysan o zmn gozun kapanir ve hicbir sorun olmaz.Mesela ben eyer ic dunyasina gercekten asik olsam hicbisey umrmda olmaz

herkes kalbine sorup cevaplamış bence ama malesef hayatın çok çok acı gerçekleri var.aslında düşünerek cevap verilseydi,kimsenin kendisine biraz bile yük olacak birini istemeyeceğine eminim.bu devirde bir anne bile engelli evladının yükünü ya taşımak istemiyor ya da zaman zaman isyan ediyor.düşünün bi kere,anne ve evlat arasındaki sevgiden daha büyük,daha fedakarca olabilir mi başka herhangi bi sevgi.hayatın normal halinin sorunları yetiyor insanlara zaten.ekonomik sorunlar,iş yaşantısının stresi vb.hiçkimse bir de ek olarak,engelli bir eşin sorunlarıyla ilgilenmek istemez.ben engelli olmasyadım,engelli biriyle evlenmeyi hiç düşünmezdim.ne kadar anlamaya çalışsamda,onun hissettiklerini ve düşündüklerini anlıyamazdım.engelli biri ile evlenen sağlıklı insanlar var diyebilirsiniz,doğrudur vardır ama hem çok nadirdir,hem de ne kadar uzun ömürlü evliliklerdir o evlilikler,bilinmez.uzun lafın kısası,herşey ve herkes dengi dengine güzel bence.

Neden düşünülmesin ki engelli olmayıp o kadar çok kafadan engelli olan var ki saymakla bitmez asıl mesele kafadan engelli olmamak gerisi pekte önemli değil benim açımdan.

genelleme yapmak cok yanlıs.engelli olarak engellı es ıstemıyorsan ozaman bana toplum sunu yaptı bunu yaptı demıceksın.benı hor gordu demıceksın.saygısız demıceksın.ben engellı olmasaydımda engellı bırıyle evlenırdım..vucut saglıgı tam olupta karakter yoksunu kalpsız kısıler var.karakterın cınsıyet ayrımı yapılmaz.

Engelli bir bayanla evlenirmiydım evet
Hastalandıktan sonra evlenirmiyim ÇOK ZOR
Hastalıktan sonra "engelsiz" biriyle evlenirmiyim BİLEMİYORUM

Hayat hepimize türlü şeyler gösteriyor hastalandıgım sırada yanımda olan ve aşik oldugunu söyleyenlerin hiç biri suan etrafımda değil haliyle ister istemez insan soğuyor bu tür şeylerden ben bu konuya sadece kendi bakış açımla yaklaşıyorum evlenebilmek için engelli yada engelsiz olmak değil evleneceğin kişiye ve kurulacak AİLEye nasıl sahip çıkabileceğin taşıyabileceğin onları kendinden öne yani onlar için ne yapabileceğini kısacası KENDİNİ AİLENE ADAYIP ADAYAMAYACAĞINA BAKAR.

Son düzenleme:
şimdiki aşklar prizle batarya arasında gidip geliyor. Eğer telefonunun bataryası %92 ise sen aşıksın demektir

Ne istediğine bağlı, seçimlerimiz hayatımızdır "
1- denk bir evlilik mi
2- dengeli bir evlilik mi? istiyorsun. soruyu önce karşıdakine sor sonra kendine dön ve karar ver..

yaşamak sözcüklerden daha zordur, konuşurken mangalda kül bırakmayanlar bir de bakmışsın kendisi kül oluvermiş.. benden bu kadar!!

belkidde sadece birazcık karşılıklı mücadele gerekir bi tarafın engelli olup diğer tarafın sağlam olması.... araya aile tanıdık derken her kafadan bi ses çıkıyor ve sonra davul dengi dengine deniyor ve dediğim gibi mücadele edilmezse sevgiler kanıtlanmazsa hersey yalan olup gidiyor...............

bakın gerçekçi olalım bizler hayata 1-0 geriden başlıyoruz ve arayı kapatmak için hep çabalıyoruz. Engellilerin evliliği gerçekten zor :( sağlam birisiyle anlaşmak zor, engelli birisiyle anlaşmak daha da zor. burda önemli olan adaleti yakalamak..

Kişisel şahsi görüşüm engelli olmasam engelli biriyle evlenmeyi asla düşünmezdim, hiç o ruhu güzel olsun masallarını dinlemeye gerek yok. Satış ve pazarlama dersinde bir hocamızın da dediği gibi herhangi bir tercihi yaptıran onu diğerlerinden ayıran süsüdür. :) Bu konuda DJ_BORAN özetlemiş düşüncelerimiz kesinlikle benziyor.

Evlenmek istemezdim.ama aşık olursam evlenir miydim bilmiyorum. Ailem karşı çıkardı muhtemelen. İkna edebilirsem evlenirdimde ikna edemezsem evlenirmiydim bilmiyorum. Ailem herşeyim olduğu için. ...aşıkta olsam onların rızası,memnuniyeti çok önemli benim için. Bu yüzden de aşık olamıyorum zaten.Sevgi boyutunda kalıyor. Gözümün görmediği bir durumda yaşayamıyorum o yüzden.

ben engelliyim ve engelli olmayan biriyle evlendim ama beni çok sevdiğini iddia eden eşim engelimi her kızdığında yüzüme vurdu çevre de hep bu evliliği yadırgadı aslında engellilerin sevme sevilme ve evlenme hakkına saygı gösterilmemesi çok yanlış ben engelli olmasaydım hiç tereddütsüz engelli biriyle evlenirdim neden evlenmeyeyim

gönül ve vicdan meselesi kendi adıma kesinlikle diyorum tereddütsüz evlenirdim hele ki gerçekten seviyorsam ne olursa olsun evlenirdim

İnsanda önce vijdam olacak engellide engeksizde olsa mutlu oynadıktan sonra hiçbir seyin önemi yok bence..Mühim olan sevgimi hakedecek karşılıklı saygı çerçevesi içinde olan bir es olsun..Engelli olmasam sevgimi hakedecek engelli birini bulursam evlenirdim.Ki örnek olsun diye tüm dünya alemine :)

Engelli insanlardan böyle düşünenler varsa, engeksizler ne dusunmezki.Hiç demeyin engelliyiz diye bizi hor görüyorlar.

Bu konu hala devam ediyormu ,ben egeli degilim karadenizliyim karadenizli ile evlenmek isterim :D

Oku yorum ,bundan sonra bu saatten sonra tabir caizse kor tutani, topal yakalayani demis atalarimiz bu soze hak vermeye basladim.istekler bitmiyor cita devamli yukseklerde.

faruk34

Aynen katılıyorum .Ama benim cıdamın hiçbir zaman düşeceğini sanmıyorum :) Düşmekten ziyada daha da artıyor :D

Kiz evi naz evi kizlarda cita hep yukseklerde :) Doviz gibi devamli artiyor.

Sonuçta her insan bir engelli adayı ben engelliyim eski ilişkilerim hepsi engelsizdi ve şu an eşimde engelsiz önemli olan sevgi saygı ve sadakat aşk herşeye kadirdir

aşkı tanımlamak zor, fakat platonik olmayan bi aşk kenince mantığını buluyor. aşk bazen ulaşılmaz, üstün gelene karşı olabiliyor, bazense bizi seveceğine inandığımız, mutlu olacağımıza inanığımız kişiye karşı vücud buluyor.
dünya adaletsizliklerle dolu, insanların buna karşı, rüzgara karşı durması çok güç. bu adaletsizlik eğer varsa tanrı kavramına dönük pek çok soru oluşturabilir, fakat bi kişinin gördüğü saygıda, sevgide öle yada böle elinde olmayan pekçok faktörün payı var. vehbi koçun torunu olsanız herkes saygıyla bakacaktı, siz de onu yolda görseniz beyefendi der, tanışmaya çalışır ya da en azından bakarsınız. ama memurun çocuğu olarak doğan önemli bi mevkide değilse kim gidip durup dururken beyfendi der. mankenlerin onlarca platonik aşkı var, o genleri o fiziği taşımasa niye herkes sevsin? onların işaamlarını, işadamlarının da onları sevmesi hep mi tesadüf? onlarınki gerçekdışı ilişki demeyin, aşk kendince mükemmelliği arar, istediği mükemmelliğe karşılık bulabilenlerin ilişkisi belki bu.
kısacası eğer aşık olabilirseniz, engel önemli değildir. ama kimse de rol yapmasın en sevgi pıtırcığı rolleri yapanların güce paraya mevkye nasıl sırnaşabildiğini de biliyorum. fakat aşk, vucud bulmadan önce kendi durumuyla kıyaslayarak karşılık alıp alamayacağı da dahil, fizik de dahil çoğu zaman bisürü artıyı eksiyi kendi kendine tartar. bu yuzden hele günümüzde, üstünlerin ve ideal mükemmelerin gözümüze sokulduğu günümüzde aşk idealler mükemmeller etrafında toplanır, 100 yıl önce köydeki adam yakışıklıysa yakışıklıydı, diğeri de iyi ama belki biraz daha tıknazdı, şimdi telefonlara instgramdan her saniye fiziğiyle, genleriyle milyonlar kazananların fotoğrafları düşüyor.çoğu kişinin buluştuğu aşk deil, sevgi temelli yaşam paylaşım protokolu

Ruh güzelligi ön planda bana göre ,aldatmıyorsa, beni anlıyorsa, oturup konuşabiliyorsam ,beni seviyorsa neden engelli olmasın önemli olan sevgi sagı dostluk azda maddiyat :)bundan bi kaç sene önceye kadar maddiyat çok önemli deyil derdim şimdi önemsiyorum ... ALLAH herkesin gönlüne göre versin...

Evet maddiyat çok önemli bence de .

Son düzenleme:
Üst Alt