Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Geçmesin bacım içinden öyle şeyler sen yaşamana bak tadını çıkar hayatının evlatlarınla eşinle yaşadığın her anın tadını çıkar..:)

Kuruntu yook yasaklıyorum sana dermişim..:):) İnsan elindeki güzellikleri zehir etmemeli kendine..:)

Bu yalan dünyada sıkıntısız hiç kimse yok bende karamsarlığa düşüyorum bazen ama değmez yani biliyorum..:)

serap_vuu;

canım benim yaaaa :)
allah herşeyi o güzel yüreğine göre versin inşallah o güzel yüzün hiiiiiiç solmasın (amiiiiiiiiiin ) ;):eek:

Teşekkür ederim bacım Allah tüm bekarların gönlüne göre versin evli olan engelli arkadaşlarımında yuvalarını korusun kem gözlerden..:)

Dilleriyle yuva yıkan tiplerden..:)

Herşey insanlar için deyip detaylara fazla takılmamak lazım bence..:) Engelli-Engelsiz evliliği olur olur olur anam bal gibi olur diyorum son olarak..:)

Geyiğe çevirmeyelim konuyu kızmasınlar sonra bize..Nokta..:eek:

Hayat tecrübeyle sabit değildir. Aksine hayat sürprizlerle doludur. Sadece iyi olan bitenden söz etmiyorum. Belki başınıza gelip geçen olayları tecrübeyle sabittir deyip atıp tutabilirsiniz fakat hayat öyle değil. Yaşlıları düşünün, yaşlandığınızı ya da. Belki tüm hayatın boyunca sağlıklı olduğunda 70ine vardığında sen duymazken eşin görmeyecek, sen ona gördüklerini anlatıcaksın o sana duyduklarını. Evliliğin asıl temel yapısı budur, insanlar hayatlarının ilerleyen bölümlerinde "hayat arkadaşı" mayetinde en yakınına tutunmak ona sarılmak, onunla hayatı yaşamak, bir cana ortak olmak..

Ben hala birbirine deliler gibi aşık bir sürü çift tanıyorum. Bu tamamiyle dayanışmadan kaynaklanıyor ve bu dayanışma aralarında ki saygıyı sonrada aşkı canlı tutuyor. Bu konunun herkesin aklında bambaşka fikirler ortaya cıkarması olası çünkü herkesin evlilikten beklentisi öyle farklı ki.

Son olarak, bir anne tanıyorum çocukları ile yapayalnız yaşıyan, kimin sağlık kiminin başka problemleri olan. Ama o anne ben çocuklarımla evliyim diyebiliyor, çocuklarından biri hiç yürüyemiyor, diğeri doğuştan görmüyor. Babaları gibi kaçıp gidebilirdi belki doğduklarında engellerini öğrendiği an bir cami avlusuna atabilirdi ama herşeye rağmen daha sesini bile duymadığı çocugunu seviyor. Peki bu neden? Kabullenmişlik, insanlar birbirlerini her haliyle sevebiliyor, siz sevmeyip istemeyebilirsiniz ama gerçek olan ve sabitlenmemiş sürprizlerle dolu hayatta bu iş böyle yürüyor.

sevgi kalpte olduktan sonra tüm engelleri aşardık diye düşünüyorum yani ben evlenirdim

neden olmasınki?? :) kimseyi eleştirmek veya kimsenin fikrini yargılamak için yazmıyorum bunları ama engelliyle engelsiz neden evlenemesinki?? bunu öyle boş laf olsun diye de yazmıyorum inanın çok düşündüm.. benim henüz bi engelim yok ama kalbim war..:) sevmek geçici bişey değildirki.. geçici olan aşktır.. birine hayır seninle olmaz diyosam bunu onun engeline bakıp veya daha da güncelleştirelim kariyerine,kılık kıyafetine bakıp olmaz demiyorumki.. insanlık lazım,sevgi lazım,anlayış lazım.. gerçekten sevebileceğim ve de beni çok sevdiğine inandığım biriyle neden olmasınki?? düşüncelerimi kiminiz doğru kiminiz yanlış bulucaksınız ama şimdiki tüm düşüncem bu..

ben kimseyi anlamıyorum ya.size içtenlikle soruyorum.kendiniz engellisiniz yanınızda bir engelliylen dolaşırken nasıl hissediyorsunuzki bunu normal bir insan için düşünün.evet seversin aşık olursun evlenirsin sevgi bititği zaman neyapacaksınız.tabiki bu benim fikrim.herkesin fikrinede saygım var.

tamam hadi diyelim sevgi de aşk da bitiyo ama sevgin bitebiliyosa karşındaki kişi engelli diye bitmezki.. normal birisiyle evlendin sevgin bitti diyelim o zaman ne yapıcaksınız? ikisi de aynı kapıya çıkıcaktır düşündüğümüzde..

çetrefilli bi soru..zamanında karar vermek ve kişiye bağlı derim ben. fakat karşı da değilim açıkcası. kimi kaldıramaz mücadeleyi..evlilik farklı bir platform çünkü..platform diyorum çünkü hep birşeyleri tartışarak orta yol bulunuyor..

ben diyaliz hastası ve şu anda nakilli olan biriyim. eşim biz daha flört ederken biliyordu diyaliz adayı olduğumu. fakat kabul etti..evlendik 2 yıl sonra diyalize başladım tam 5 yıl girdim. 3,5 yıllık nakilliyim ve 6 aylık bi oğlum var. anlatması ne kadar kolay değil mi? yaşaması atlatılan badereler öyle değil ama.. her şeye rağmen benim yanımda olduğu için Allah ondan razı olsun.

diyeceksiniz ki engelli değilsin.! inanın uzuv kaybı kadar organ kaybı da çok zor...

arkadaşlar bizim gibi özel durumu olan insanlarda AŞK yoktur..çünkü o geçicidir. var olan SEVGİ dir. sevgi de vefa ile yoğrulmuştur.

not: dün 10. evlilik yıldönümümüzdü ve 1999-2009 hayat icmalimizi yaptık, herşeye rağmen sevginin kazandığını bir kez daha gördük..

SEVGİlerimle..:)

lavinia;

teşekkür ederim..mutlu olmayı hakeden herkesle beraber inşallah.;)

bence bu konu gerçekten her açıdan çok özel bi durum ön yargılardan ziyade ortak yaşamı paylaşıp sürdürmek ve kişilerin birbirlerini tamamlayabiliyor olması çok önemli, sevgi etkileşim olmadan zaten bütün bunları konuşmak yersiz ben daha yakın bi zamana kadar engelsiz biriydim ama bütün bunlar geride kaldı hayat herşeye rağmen devam ediyor iyisimi mutluluğu yakalamak amaç olmalı...............

seviyorsam ve birbirimize yetebileceksek ne olursa olsun engel tanımam

Gerçekten oldukça önemli bir konu engellilerin evliliği...Ben %80 hanım % 80 ikimizde hiç yürüyemeyen sakatız.Görücü usulu oldu.Eşimin ve babasını annem zor ikna etti.25 yıl üç kızımızla mutlu bir beraberlik.Gerçek şu ikimizden biri sağlam olsaydı bu evlilik olmazdı.Görücü veya aşk, engelli çok hafif olanlar, erkek veya bayan farketmez evlenebiliyor.Ama ağır engelliler sağlam biriyle çok ıstisna dışında olmuyor.Çünki sağlam sahsın ailesi karşı çıkıyor.Evlendikten sonra çevredekilerde taktir ediyor ama bir mana teşkil etmiyor.Bizi tanımadan her sağlamda olumlu olumsuz bir ön yargı mutlaka var.Bizleri tanıyıp arkadaşlığımızı görünce yinede belirli bir sınırda kalıyor,çünki olarla dans edemeyiz.Kırlarda koşamayız.Beraber yüzemeyiz.Kendimizi hayatın gerçekleri dışında tutmamalıyız.Keşke hep duygular mantığın önünde olsa..!

ben olsam engelli biriyle evlenmezdim ben engelliyim normal biriyle bile evlenmek istemiyorum çünkü anlaşmak çok zor farklıyız

ßuNun cevabını normaL oLup da engeLLi insanLa evLenen ki$ide buLabiliriz :D $ahsen yorum yapmaK zor.

Evet Arkadaslar Bende engellı bır bırey olarak Sonunda Engelsiz Bir hanımda DesTi İzdivaç yapma hazırlığı içerisine Girmiş bulunuyoruz.O bugüne kadar tanımıs oldugum en seviyeli en dürüst en nazik en kibar en doğrusuda guzelı de Kalbiyle hareket etmesidir.Allahım Bu Mutluluğu Canı Gönülden Herkeslere yaşatsın.Mutluyum yaşamaktan mutluluk duyuyorum

Bak "bulentuygun" sen kimsin tanımıyorum bilmiyorum ama sakın sakın bana atıp tutuyorsun deme. Bende seni tanımam. Evet hayat tecrübeyle sabittir. Hayatta süpriz diye birşey yoktur. O sadece elinden birşey gelmeyen beceriksizlerin lafıdır.

Ben hayatta işimi süprizlere bırakmadım ve hayatımda süprizlere yer yoktur.

Lütfen yazarken dikkatli yaz kimseye atıp tutuyorsun deme. Senin hayat tecrüben yoksa ben ne yapabilirim.

korkut arkadaşım eğer sevdiğim kişi engelli olsaydı sevgim zaten onun engelini görmeme engel olurdu...bak, aşk demiyorum sevgi diyorum.aşk bence çok başka birşey...aşık olunca o an için gözün kör olur ve engelini görmeyebilirsin.ama aşk ne yazıkki çok uzun sürmüyor.aşk bittiği anda gözündeki perde iner ve herşeyi çıplaklığıyla görürsün.ve ne yazık ki böyle olan birlikteliklerin sonucu hazinle biter.....kısacası benim için onun iç dünyası kişiliği önemli......

ben böle bişi asla düşünmüyorum BÜYÜK SÖZÜME TÖVBE!

engelli olmasaydım engelli biriyle evlenir miydim? evet evlenirdim...
düşünmezdim bile.

ancak şöyle bir olay var.

ileride çocuğum olunca ve cocuğum bir engelliyle evlenmek istediğini bana söylerse, biraz düşünürüm. en azından karşılaşacağı zorlukları bütün detaylarıyla anlatırdım.

çünkü gerçekten zor bir iş ve açıkcası herkes buna katlanamayabilir, kişiler evlenir ve engelli olmayan 5 ay sonra ''ben çekemiyorum '' der ayrılırsa bence engelli kişiye büyük bir darbe olur.

o yüzden karşılaşacağı bütün zorlukları anlatırdım çocuğuma.

ben evlenirdim, ama açıkcası çocuğum olsa aynı şeyi bu kadar rahat söyleyebilir miydim bilmiyorum...

genelde bayanlar sevınce engellı engelsız pek farketmıyor ama erkeklerde öyle degıl maalesef eger erkek engellı degılse engellı bır bayandan hoşlanması ımkansız gıbı bırşey ..

Mantığım uyuyorsa evlilik için uygun şartları taşıyorsa elbette evet evlenirdim.
Ama düşünüyorum da ben doğuştan engelliyim yani diğer durumda engelsiz olarak düşünme imkanım olmadı ki :) belkide bunu sonradan engelli olan birinin cevaplaması gerekiyor.
Önceden ve sonradan hissettikleri arasındaki farklılıklar açısından :)

bence aşk engelli yada engelsiz olarak ayrılmamalı, ama şahsen ben engeli birini tercih ederim :)

sevince her şeyi tamamlıyor insan :)

Ben açık konuuyım engelli bir bireyim ve daha önce engelli biriyle evlendirilmek istendim "Onun beni çok sevmesine rağmen yine de HAYIR dedim.. Bu gün olsa bu gün de hayır derim bunu engelli kişileri aşağılamak adına söylemiyrum ama eğer biriyle evlenecekcem onun bazı özelliklere sahip olması gerekir gibi geliyor bana dolayısyna bu konuda HERKESİN SEÇİCİ OLMAYA HAKKI VAR

aşk palavra değil aşk menfaatsiz ce sevmek o karşındaki insana insan gibi değer vermek tir aşkı ancak yürekten ebedi sevenler anlar aşk kelimesin de menfaat olmaz menfaatin olduğu yerde aşk yapmacıktır saygılarımla

Ben biraz daha farklı bir şey yazayım, ben 7.yıldır diyalize giriyorum. üç kez diyaliz merkezi değiştirdim . Bu kadar zaman zarfında diyaliz merkezlerinde bir çok dost arkadaş edindim. Dikkatimi çeken bazı bayan yada erkek arkadaşlarımın eşleri, Arkadaşlarımda bu rahatsızlık başladıktan bir müddet sonra boşanmak istemeleri olmuş.! Ve özellikle benim tanıdığım bayan hastalar bu konuda daha çok mağdur olmuş durumdalar. Şimdi bu nasıl bir sevgidir bu nasıl bir yola birlikte çıkmadır, hani varlıktada yokluktada,sağlıktada hastalıktada her şeyi birlikte yaşayacaklardı.? Ben bunu bir türlü anlayamıyorum aslada anlayamayacağım. Benimse Allah binlerce kez razı olsun canım eşim, hayat arkadaşım, Can nefesim bir an bile yanımdan ayrılmadı adeta beni hayata bağlayandır,Rabbim eşimin tuttuğunu altın etsin inşallah. Allah her zaman doğru inşanlarla karşılaştırsın inşallah.

Üst Alt