Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Neden "Engelli olmasaydınız" diye sordunuz soruyu?
Engelli olan herkes engelli olan biriyle mi evlenmeyi düşünüyor?
.....

engelli değilim ama sevdikten sonra kesinlikle evlilik için düşünmezdim,sorun olmazdı.

gerçekten sevmek..! önemli olan bu?

Selamlar Arkadaslar... mesajlarınızın bazılarını okudum. Bence Önemli olan sevmek degil, Sevilmektir... Siz Güleryüzlü olduktan sonra (Hayatla barısık) Önemli olan bu... insan sevdikten sonra (sözüm gerçekten sevenlere).... karsındaki, özürlü, Dul, isterse 10 kere evlenmis olsun... insan sevdikten sonra dünyayı, sagı,solu dinler mi? önemli olan bizim Bunun için yaptıklarımızdır. Sen somurtursan hayata.!!! karsındakinin bir suçu yok ki... Ben sevdikten sonra Babamı bile tanımam.... iyi günler...

Evet kesinlikle evlenirdim... Ben engelli değilim ama engelli biriyle birlikteyim... Kim ne derse desin ondan ve onun kocaman yüreğinden asla vazgeçmicem!

mantıklı olan bu soruya engelsiz kişilerin cvp vermesi gerekir neden olsa biz bu konuya duygusal yaklaşırız zaten çogu engelli bile engilli biriyle evlenmek istemiyor

Kadınlar, söz konusu aşk olunca erkeklerden daha mert oluyor...Ve daha cesur ve daha yürekli... Oysa Bayke Abimiz bana demişti ki ilk yazdığı mesajda, "Onu yine başka bir kadın korkutur...Biz ona "anne" deriz..."

Nutkum tutulmuştu...

Hala tutuktur...:)

Kadınlar, söz konusu aşk olunca erkeklerden daha mert oluyor...Ve daha cesur ve daha yürekli... Oysa Bayke Abimiz bana demişti ki ilk yazdığı mesajda, "Onu yine başka bir kadın korkutur...Biz ona "anne" deriz..."

Nutkum tutulmuştu...

Hala tutuktur...:)

Bayke abimiz gerçekten haklı bir kadını, bir kadından başkası korkutamaz.

tabiki hayır, evet diyenlerde kendini kandırmasın lutfen..

Engelli degilim ve evlenirim...Hiç bir engel Allaha kul olmaya engel degildir.! İnancı ve yüregi engelli olmamalı gerisi vesairedir..

bence biz kendımızı kandırıyoruz bu benım görusum örneğin benı seven ama engellı oldugum ıcın benı bırakıp giden o saglıklı genç kızı örnek olarak verebilirim buna ne dersinizz

Mezom,aç artık nutkunu artık...:)
Bak kendin bile farkına varmışsın,aşk konusun da kadınların cesur erkeklerin korkak olduğu konusunda...
Kadın için aşk önemliyken,erkek için farklı şeyler önemli...O nedenle de kadınlarla erkeklerin aşkı birbirine benzemez bir türlü orta yolu bulamadık.:rolleyes:

mezopotamyali kederi;

ben sana katılmıyom kadınlar zayıfdır bence en kötü olumsuzlukta kolay yolu seçerler

Öyleyse orta yolu bulalım,hepimiz haklı çıkalım arkadaşlar... İlişkilerde kimi zaman erkek kimi zaman kadın korkak oluyor.Benim karşıma hep korkaklar çıktı...:) Anlaştık mı?

Sevdıgım kısıyı varsa engellı ve eeger engellı ıcın vaz gececek olursam o zaman demek kı ben hıc o kısıyı sevmemısım.Ve bunuda unutmayalım kı damdan dusenın halından ancak damdan dusen anlarmış..ancak damdan dusende,damdan dusenle bırlıkte olur.ama evet vardır engellı olmayıp engellı ıle evlenen olurda ama oyle bırı ıle karsılasmak yada tanısmak bulmak :) neredeyse ımkansız..allah'tan dılerım butun engellılere oyle bır ınsan karsılasır kısmet.

Benim karşımda 3 tane örnek var üçündede engelli olan taraf erkek bu yüzden benim istatistiğime göre bayan daha cesur ve gözü karadır aşk konusunda....(söz konusu aşk ise bir bayan sadece başka bir bayandan korkar);)

seviyorsam o kişiye asık olmuşsam evlenirdim hiç birimizin yarını belli degil saglam insanın bile ne olacagı belli degil garanti veremeyiz sonuçta şöle düsünürüm oda insan oda bir allahın kulu

bardagın hem dolu hem bos tarafından bakıyorum.evlenırdım..seversem evlenırııım.ama capkın olmassa tabii.eger capkınlk varsa ıseter engellllllı olsun ıster olmasın at çöpe

yanlızlık allaha mahsus ben karşımda ki engelli olsun olmasın evlenirdim önemli olan kafamızdaki engelli kaldırmak ve sol tarafında sonsuz sevgi ve sadakat la bir birine baglı olmak

cevremde saglam olup engellı eslerı arkadaslarım var neden olmasın hıc bırseyın garantısı yok onemlı olan yureklerde engel olmasın.....

yaşanmadan bazı durumları cevaplamak kolay cevaplanması beklendiği gibi cevaplar yazmak da kolay. yani kısaca bu soruyu cevaplamak zor.örnek vermek gerekirse sevdiği kişi kaza geçirip tekerlekli sandalyeye mahkum oldugunda bir cok kişi bırakdı okuyoruz gazetelerde kaldı ki engelliyken bu durumu göze alması zor bir durum. bırakın herşeyi günümüzde kız istemeye gıttıgınde evin var mı araban var mı işin var mı vs sormazlar mı.engelin var mı sorusunun sorulmasının geregi yoktur zaten bu bir engeldir gelişmemiş bir toplumuz daha aleviler sünlilere sünliler alevilere kız vermezken engelliyi anlamaya sıra gelir mi
yaşamak gerek bu sorunun cevabını bulmak için

sonradan engelli olan biri olarak şunu söylemek istiyorum engelli ile engelsiz insanların birlikteliği çok zor :( ( ne kadar bunu sana farkettirmemeye çalışsalarda) sen bu zorluğu hep hissediyorsun :(

önemli olan ruh ve akıldır.Bedensel engelli biride sağlıklıolabilir.

Merhaba Arkadaşlar, :)

Bence buradakiler birbirini kandırıyor :) yok engelli olmasaydım, karşıma engelli birisi çıksaydı sevseydim evlenirdim. Arkadaşlar bırakın bunları kendinizi kandırmaktan başka birşey değil.

Bakın hayat tecrübeyle sabittir en ilerisi ne gerisi.

Aşk veya sevgi geçicidir. Evlendiğinizde en fazla aşkınızda sevginizde 4 bilemedin 6 senede biter artık ve yerini alışkanlığa bırakır. aşk meşk sevgi bitincede yeri alışkanlığa bırakılınca bu seferde aldatmacalar başlar.

Sizden rica ediyorum annenize babanız sorun bakalım birbirlerini ne kadar çok seviyorlar veya birbirlerine ne kadar çok katlanıyorlar veya birbirlerine nasıl alışkanlık yapmışlar.

Eğer evilik olacaksa engeli engegelliyle (birbirine uyacak şekilde), sağlam sağlamla evlenmeli. Gözlerini sevgiğim atalarımız bile "davul dengi dengine" demişler. Anlayana sivrisine saz, anlamaya davul zurna az :)

O yüzden çok kasıp durmayın. Boşverin hayatınızın tadını çıkarın hayatınızı yaşayın geriye dönüp bir baktınızda sonra kendinizi hayıflamayın.

Lütfen bu yazdılarıma karşı saldırı mahiyetinde yazılar yazmadan önce aklı başında düşünüp ne kadar doğru ne kadar yanlış diye öyle yazınız. Laf olsun diye yazmayınız

Not: Bende bir engellliyim

Evlilik kadar zor bir karar yok şu dünyada bana göre tabi..:)

Sorunsuz sıfır kavgasız -gürültüsüz bir evlilik istiyorum ben çok şey istediğimin farkında olaraktan:)

Biz insanlar abartıyoruz bence evliliği hiç sorun yaşamadan güllük gülistanlık yürütebilmek heleki günümüz şartlarında çok zor..Allah kimin alnına ne yazdıysa bundan kaçış yok yaşacağız..

Mantıksız olan Engelli-Engelsiz ilişkilerinin yürümeyeceğini düşünmek..Hayat şartlarının zorluğunu ikiye üçe katlayabilir belki ama karşına seni anlayan yanında huzurlu olabildiğin güvendiğin bir insan hayatta karşına kaç kere çıkar ki.?

Böylesi bir karşılaşmada engellidir engelsizdir düşünceleri dönüp durmamalı insanın beyninde zor olacaktır evet ama evlilik zaten yürütülmesi çok zor bir şey..Ha engelli ha engelsiz mühim olan önemsediğin değerlere sahip bir insan olması karşındakinin..Dili,Dini,Irkı,Rengi vs bunlar bile hiç problem değil..olmamalı..

Sen ya nasip der çıkarsın yola niyetini temiz tuttuktan yuva olmakta gözün gönlün olduktan sonra Allah'ında yardımıyla yürür evlilikler..

Hiçbir sağlık sorunu olmayan çifler çok mu sorunsuzlar sanki..? çok mu iyi gidiyor evlilikleri..?

Allah herkese herşeyin hayırlısını versin evlilikte hüsrana uğramak ve uğratmak en büyük korkum..

Bu işler birazda evlilikten sevgiden yuva kurmuş olmaktan ne anladığına bağlı..diyorum ben..:)

memphis aşk biter alışkanlıklar başlar ve her insan için alışkanlıklarını bir çırpıda gözden çıkartmak mümkün değildir çok güçtür yani.. Davul bile dengi dengine demişsin ımmm yanlış kabul etmiyorum bunu ben..:) Hatta ısrarla karşı çıkıyorum bilesin arkadaşım..:)

Alışmak güzel birşeydir bence:)

ben sonradan engelli olan biri olarak bütün samimiyetimle yazıyorum engelli biriyle asla evlenmezdim çünki hayattan beklentiler çok farklı bikere tmm benim eşim bana çok değer veriyo olabilir ama acaba en başından engelli olsaydım gene aynımı olurdu benimle evlenirmiydi yada ben engelsiz biriyle evlenirmiydim mesela küüçük bi örnek kızım benimle birşeyler yapmak istiyo ben yapamıyorum eşim şunu yapalım diyo ben gene aynı sonra herkes vazgeçiyo ben düşünüyorum onlarada engel oluyorum diye yani beni ne kadar anladıklarını söyleselerde ben asla engelliyle engelsiz bi hayat çooook zor diyorum

EE ne olacak peki şimdi evlenmesin mi engelli insanlar..? Çok sinir oluyorum bu düşünceye ben..:mad:

Evlenmek evlat sahibi olmak aile sıcaklığını yaşamak her ama her insanın hakkı..
Dünyaya bir kere geliyoruz hayatını yaşamalı insan düşüncesine aslaaaa katılmıyorum..!!

Engelinden dolayı eşinin hayatının kısıtlandığını eşine yük olduğunu düşünen insanlarada kızıyorum bu karşındaki insanın adına kararlar almaktır ki eşin bile olsa iyi niyetle bile olsa hakkın yok buna..!

Seninle olmaktan şikayet etmediği sürece yaşamana bakacaksın hüsnü kuruntu olmanın bir alemi yok yanii..;)

serapcım çok doğru söylüyorsun ama ben sadece içimde gelenleri yazdım herkes aynı düşüncede olamazki zaten :)

Üst Alt