Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

hodbin;
Sen aldatırsan emin ol ki sen de aldatılırsın arkadaşım. ben spastik engelliyim ve engelsiz biriyle beraberim. inş yakında da evlenicez. beni hiçbir zaman engelli olarak görmedi nişanlım. neden derseniz ben kendimi engelli olarak görüp komplekslere girip aşağılamıyorum kendimi. engel denilen olay sadece beyindedir. bazı arkadaşlarımız bunu yenemeyip kompleks içinde yaşayıp gidiyorlar ne yazık ki. kendinize saygınız olursa karşı cins için engelli olmuşsunuz yada olmamışsınız inanın farketmez. yeter ki komplekslerden uzak olun ve kendinize güvenin. sevgiler saygılar...

engelli olmasaydım tabiki bir engelliyle evlenırdım... sevgi aşk engelleri aşmak değilmıdır... arkadaşlar başimdan şöyle bir olay geçtı paylamak istedım :( bir kız arkadaşim vardı çok seviyordum oda benı ben engelliydım o değil... sevgimiz şiddiyet kasandıkca cevreden kız arkadaşima tebkıler artıyordu... ailesı tarafından.. dayanmak istede baskı kurtular... ve şu an hayatımda öyle bırı yok :( paylaşarak şunu anlatmak istedım.... ne olursa olsun sevginizin arkasında durun eğer ortada gerçek bir sevgi kalesı varsa o kaleyı kımse yıkamaz....

Bir yanlışlık olmasın: Aldatırım demek istemedim. Zîra ben, yalan söyleyememe sıkıntısı çekiyorum, inanmıyorsam "seni seviyorum, aşkım" falan diyemiyorum. Hattâ karşı tarafın bir takım beklentiler içine girdiğini hissetmek, beni depresyona kadar götürüyor. Yani vicdan mı artık, her ne haltsa bana pek rahat vermaz. Demek istediğim şey: Aşkın yüksek derecelerini yaşayabilenler, bağlılık hislerini tek kişiye indirgeyebilenlerin böyle bir yükün altına girebileceğiydi. Mâlesef bu yetenekler bazılarımızda yok.

mrb

valla bu işler dimle dımla olacak gibi diğil . bu derin bir konu bu ağır bir konu sadece engeli ile değil normal bir vatandaşla bile. önemli olan beyindeki engelleri öldürebildin ise ozaman herkezle evlenebilirsin.fiziki şeyler önemli değil aşılamazda diğil ama beyindeki kalpdeki engelleri aşamazsan bu engellide olsa sağlamda olsa hiç bişey değişmez sadece evlenmiş olursun.

Engeli biri ile evlenirmisin evlenmezmisin? Bu gibi sorular hesap kitap işidir.
Evlilik ise hesap kitap kaldırmayan bir kurumdur. Zaten ,erkek arkadaşların cevabı bellidir.
"Ev işlerini yapabilirmi acaba? " diye düşünecek olan bir sürü erkek var.
Onlara önerim evlenmeden önce dişlerinide kontrol etsinler adayların,sağlık durumu tam olsun.
Böyle soru sorulduğunda ya da cevaplardaki tereddütler veya olurluluk olunca ,şu eleştirdiğimiz TV'deki evlilik programlarına çıkan
"eviniz varmı? ne kadar maaş alıyorsunuz" diyenlerden ne farkımız kalıyor.

umutacar arkadaşım haksız değilsin ama hayat herşeye rağmen mücadeleye değer.
doğru zaman da doğru kişiyi bulmak önemli olan..biraz da nasip kısmet işi..

ya umut arkadasım ....keske bastan benım durumum böyle böyle deseydın be .....hersey dürüst olunca daha baska oluyo ...bı dene ıstersen....

senın yalan dedıqın seyı ben bırebır yasıyorum .....bu uyelık nısanlımın arada ben de qırıyorum ....her baktıqımda senın yazına takılyorum ....sen bastan durust davranma ...sonra bana tavır aldı qörusmuyo .....ne yalan söylım benden de nısanlım saklasaydı ... dönüp yüzüne bıle bakmazdım....o anda posta....kı kaldıkı bunu oda okuyacak ...şeffaf olmayı dene....dürüstçe ben buyum de...bı dene....bır kere olsun dene....

Umut kardeşim bu mesele baya bı kangren oldu aramızda….gün ısıqına cıkarmamak zaten saklamanın dıqer adıdır… kaldıkı yazın ılqımı cekmıyo , ılqımı ceken sende bazı eksıklerın olusudur.bunun harıcınde yazılarını senın de dıkkat ettıqın üzere tamamını tabıkı okumuyorum…tek seye takılı kalmıssın….

Sen zaten benı ıstersen bırakabılırsın dıye hak tanımısın..fanı kısı bu hakkı o vakı deqıl bu vakıt kullanmıs…senın de ıznın dahılınde…ben senın ıcın dıye baslayan coqu cumlelerde bır rıya kokusu zaten mevcuttur.

Senden defalarca ayrılan kısı sen onu defalarca kabul edeceqını bıldıqınden yıne qelse sen yıne kabul edeceksın ve o fanı kısı yıne qıdecek….bu bır kısır dönqü böyle devam eder qıder..

Bana kalırsa sen beynını bı formatla yenıden basla …..

Dokuz köyden kovulma mevzusuna qelırsek 1o .köyü cok aradım hala arıyorum ..bu dünyada olduquna ınanmıorum….ahrette ıns…

Meyve veren ağac taslanır elbet.ancak meyve veren ağac meyvelerı olqunastıkca eğrılır …tevazulu olur bı deyısle….sen olgunlastıkca basını eqkı olqunluk meydana cıksın …tevazu cok baskadır…ben suyum ben buyum en muhtesem benım demek ınan kibre qırıyo….bosver sen ….

Gidene dur qelene qıt denmez…..

Evlilik anısı

Slm herkese ben 2006 yılında evlendim ve 1. Yıla yakın evli kaldım evliliyim fazla sürmedi ve mecburen ayrıldım 2007 yılında yanlış bir evlilk yaptım geç fark ettim çükü eşim olacak kişi benimle istemiyerek evlendi bunu geç fark ettım ozamanda evlenmiştim çünkü eşim olacak kişi ebgeli yoktu ve tabiki beni kendine yakıştırmak istemedi ve benimle istemiyerek evlendi ama eşim olacak kişi benim gibi azda olsa engeli olsayda ozaman bu evliligim bitmezdi ve evliligim devam ederdi ama benim allahoma karşı vicdanım rahat be onu allaha havale ettim allah onu bildigi gibi yapsın arkadaşlar böyle bir evliligime ramen yinede hayat yaşamaya değer bana göre.

arkadaşlar bu konu beni biraz ilgilendiriyor. 95 yılında 27 yaşındayım ve takıntılarım var engelimden dolayı. artık yaş gelmiş ama evlilik bana uzak görünüyor ve kendi kendime diyorumki sen olsan engelli biriyle evlenirmisin diye.
sonra bir gün biriyle tanışıyorum ve karşılıklı etkilenme gözlerdeki anlamlı bakış ve o aşk denilen şey kapını çalıyor. ben sağ ayağımdan % 40-45 engelliyim O ise cıvıl cıvıl bir halk oyunları hocası, bunu düşünebiliyormusunuz. Kendi ekonomik bağımsızlığı var işi var ve gayette güzel bir bayan ve sonunda çok güzel bir evlilik ve süren giden yıllar şimdi 10 sene oldu gene o sevgi, saygı ve aşk devam ediyor 2 güzel çocukla mutluluğa bezenmiş bir yuva. Yani kısaca sevgi engel tanımaz...
bence çok iyi bir açıklama olmuş bu soruya karşılık sevgi olduktan sonra engeller engel olmaktan çıkar bence.allah mutluğunuzu dağim etsin :)

Ben engelli değilim ve engelli birine aşığım. Kendisi başını, buynunu ve omuzlarını hareket ettirebiliyor. Durumundan dolayı benimle yakın olmaktan çekiniyor, tanıştığımızdan bu yana geçen yedi ayda dört defa görüştük ama telefonlaşıyoruz, msnden konuşuyoruz. Onu daha yakından tanıma fırsatını henüz bulamadığım için evlenmek isteyip istemeyeceğimi bilmiyorum. İyi anlaşıyoruz, ortak zevklerimiz var, hayata bakışımız benzer ve aramızda bir elektrik var. Onun ne düşündüğünü tam bilemiyorum ama ben hayatım boyunca aradığım kişinin o olduğunu düşünüyorum, ufak bir ayrıntıdır kendisinin birazcık! felçli olması. Ancak bunlar evlilik için yeterli değil. Şöyle anlatmaya çalışayım, engelli birine aşık olabilirsiniz, sorun yok. Engelli ve kumarbaz birine de aşık olabilirsiniz (sadece örnek, onun böyle bir sorunu yok) ve isterseniz aşkınızı yaşayabilirsiniz, yine sorun yok. Ancak o kişiyle evlenmeye kalkmak hata olabilir, siz işte çalışırken kocanız evde internetten kumar oynayıp tekerlekli sandalyesine kadar kaybedecek, yaşamınızı alt üst edecek, size bir de borç çıkaracak biriyse burada durmak gerekir. Evlilik yeni bir sosyal yaşama geçmektir, iki kişilik bir dünyada yaşanan aşka benzemez. Bu sosyal yaşamda aileler, ortak arkadaşlar, iş arkadaşları, akrabalar, ortak bir hayat, bir ev düzeni, sorumluluklar söz konusudur. Bu konularda da uyum içinde olmak, olamadığınız yerde ortak çözümler bulmak gerekir. Engelli biriyle evlenmek isteyen kişinin kendisini çok yi tartması gerekir çünkü onun sorumlulukları daha fazladır. Hem gündelik olağan giden yaşamda hem de çıkabilecek sağlık sorunlarında eşinin daima yanında olabilecek mi, onu yarı yolda mı bırakacak, bunlar için sadece karşısındaki kişiyi değil kendini de çok iyi tartması gerekir bildiğiniz gibi. Diğer yandan, engelli olan kişinin de fiziksel olmasa da manen aynı şekilde bu ortak yaşamın sorumluluklarından payına düşeni yerine getirmesi gerekir yoksa evlilik yürümez. Ha, bir de, o kişinin de evlenmek istemesi gerekir haliyle :)

ya arkadaşlar bence bu verdiğiniz kararlar anlık bir cevap olduğu için pek sağlıklı bi karar olduğunu sanmıyorum insan karşısına evleneceği kişi çıktığında sorun olarak görülen herşey bir anda yok olup gidiyor ama önemli olan o kişinin karşınıza çıkması, sonrası bir şekilde gelişiyor şahsen ben 22 yaşındayım ve inanıyorumki aradığım kişi bir gün pat diye karşıma çıkacak. belkide yanılıyorumdur. ama kanaatım bu yönde.

Aşk engel tanırmı sizce

slm herkese aşk engel tanımaz genel olarak baktığımızda ama bazı aşlklar yalan yapmacık sonu olmayan aşklar ve bizim için önemli olan aşk sonsuz ölümsüz olmalıdır ve herşeyden önemlisi eşitlik olmalıdır yani bizler engelliyiz diye belki aştan sevgiden kortuğumuz anlar oluyor ama en önemlisi davul bile dengi denginedir yani kendi dengimizi bulursak ozaman aşktan sevgiden korkma gibi bir söz konusu olmaz özelllikle bizler bizim durumuzdaki kişiler kendi dengimizdeki birini bulursak ozaman güven saygı sevgi ve eşitlik olur ve sonuda hayırlı olur mutlu bir yuva kurulur ve iyi bir evlilik sürer gider bana göre.

Ben denkliği sadece fiziksel anlamda görmüyorum...Ruh halinizde uyuşmalı diye düşünüyorum.Hayata bakış açımızda düşüncelerimizde aramalıyız denkliği bence...Fiziki anlamada uyuşmuşunuz yada uyuşmamışınız çokta önemli olmayabiliyor...

engellimutlu

engelliyim ve nişanlıyım nişanlımın bir engeli yok ama biz cok mutluyuz ben olsaydım o engellı ben saglam olsaydım yınede onu severdım evlenırdım

Merhaba,

Yakın zaman önce yazmıştım, engelli birine aşık olduğumu. Yedi ay önceydi ve onu görür görmez aşık olmuştum. Yedi ay boyunca ona yakın olabilmek için çok uğraştım, böylece dört defa görüşebildik. Birkaç hafta sabahlara kadar telefonda konuştuk, arada bir msnden konuştuk, görüştüğümüzde çok yoğun duygular yaşadık ama arkadaşlığımızda bir ilerleme olmadı. En son üç ay önce bana bası yaraları olduğunu ve bu yaraların baharda iyileşeceğini (daha önce de olmuş ve geçmiş) söyledi ve bu durumdayken benim onu görmemi istemediğini söyledi. Son olarak da 'seni seviyorum, beni bekle' dedi. Ben de, o beni hiç aramadığı halde (zaten ben aradığımda kesinlikle telefonu açmazdı, hep o arardı) üç ay bekledim. Ortak bir tanıdığımızı arayıp durumunu soruyordum ve en sonunda yaraların iyileştiğini öğrendim. Bir süre daha bekledikten sonra mesaj attım ve 'yaraların iyileşti, bahar da bitmek üzere, seni seviyorum beni bekle demiştin ama aramıyorsun, ben yedi aydır sabrediyorum, mayısın sonuna kadar sabrederim sonra ben yokum' şeklinde yazdım. Bunun üzerine hemen beni arayıp benden süre istedi. Ben de ne kadar ve ne için istiyorsun diye sordum ama cevap alamadım ve telefonu kapattı. Ben de 31 mayısta ortak arkadaşımızı arayıp onda kalan yüzüğümü getirmesini istedim, o da arayıp neler oluyor diye sormuş ama o pek birşey söylememiş ve yüzüğü gelip almasını söylemiş. Başka biri mi var veya bana karşı birşey hissetmiyor mu diye sordum ama değilmiş, durumundan dolayı benimle görüşmek istemiyormuş fakat bunu bana söylemedi bile. Her şey olacağına varır, belki de böylesi daha hayırlıdır ama yine de çok üzgünüm. Engelleri öne sürenler sadece engelsizler değil yani. Benim de sabrım tükendi sonunda :-(

ben ne aşklar gördüm engelleri yıkıp geçen!!ne engeller gördüm aşkları yakıp giden!!herşey nasip bana göre.........

arkadaşlar ben bukonuda söyleyecek hiç birşey bulamıyorum inannın kararzısım.artık emin değilim.herşeyden önce belki insan olmasıdır.diye düşünüyorum

aa engelli olmasaydım kesin bi engelli ile evlenirdim isteyen olsa şimdi bile evlenirim de:((
hayatım boyunca o nu taşırdım,
sorumluluğunu alırdım,ben insan üstü bir sevgi duyardım.
o da şımarırdı çünkü görevi yapıcak tabi ki diye düşünür ve yüklenirdi.
yürümediği için veya yetersiz olduğu her durumda kaprisler yapardı ben de
''ayyy canım üzülme ben seni seviyorum ya önemli olan bu derdim''.
ne güzel hayatımız olurdu , en basit eş dost arkadaş gezmelerinde seyehatlerde
hep o nu ve gidilecek yerdeki merdivenleri ya da nasıl rahatca sorunsuzca çıkabiliceğini düşünürdüm.
bu benim asli görevim olurdu. ben hacıyatmaz olduğum için ivme yaparak tavan yapmış psikolojimle hep destek olurdum .
sonra bi bakardım yaşlanmışım kıymet bilmez sakatın biriyle bi ömrü yemişim.
kıymet bilse de bana yük olduğu için bende vicdanenen kendimi adadığım için geçmiş gitmiş ömür.
böyle mutlu olurduk ne güzell.

Ben vakti zamanında evlenmezdim demiştim ama ne zaman hangi sayfada demiştim araştırmadım :) cevabım hala aynı. ikinci baharın yazısı çok duygulandırdı beni belirtmek istedim. Sen bu iyi niyetini sürdürürsen eminim karşına çıkacak :-D Allah gönlüne göre versin inşallah ;-)

İkinci bahar'ın yazısında yine göndermeler var amma sonunu mutlulukla başlamış,bende o şekilde anlamak istiyorum.(Bayan Polyanna yine iş başında anlayacağın Bahar hocam)
Engelli birisi olarak inanın bu soruya objektif cevap vermek mümkün değil.Hayatı hep engelli yaşamış,engelsiz bir insanda nasıl bakar bizlere,ne düşünürü çokda hissedemeyen birisi olarak evet,aşık olur evlenebilir de diyemem hayır,asla evlenemez de diyemem.Engelsiz kişinin hayat görüşü,düşünceleri,duyguları,aile baskısına ne kadar boyun eğip,eğmeyeceği ve aklıma gelmeyen bir takım kriterler belirleyici olurdu sanırım böyle bir evlilikte.

Yazına bayıldım ikinci bahar. :)
Yalnız şunu bil ki erkekler sağlam da olsalar, pek çok konuda “görevi, yapacak tabi ki diye” düşünmek üzere programlanmışlar.
Kadınlar her halükarda anlamsız bir adamışlık içinde tüketiyorlar ömürlerini. Ya da bir noktada uyanıp “yetti bea” diye isyan bayrağını açıyorlar (tecrübeyle sabittir).
Anne ve babanın ilişkilerini düşünsene. Muhtemelen onlar engelli değiller. Özveride bulunan, kapris çeken, bir sürü angaryayı asli görevi olarak üstlenen taraf hep anneler değil mi:confused:
Üstelik yürüyemeyen bir erkeğin merdiven sorununu niye sen düşüneceksin ki, bırak kendisi düşünsün, çözüm üretsin.
Engellilerin merdiven inip çıkmasına yardımcı bir sürü alet edevat var. Çalıştırsın kafayı, sıksın paçasını, para kazanıp alsın hayatını kolaylaştıracak zamazingoları değil mi ama:rolleyes:

bahar aklımı karıştırdın..... seviyorsan tabiki yaparsın o dediklerini ama cidden ya kullanırsa ay ben ölürüm o zaman heralde , empatizan da yazmış valla hepiniz gözümde şuan bi dev oldunuz ben ezildim sanki aranızda........

bende gülen kız gibi düşünüyorum.sevgi bütün kusurları örter yeterki sevmesini billl

sevgi hiçbir şeyi örtmüyor. Ne kadar seversen o kadar karşındaki insan rahatsız oluyor ve sana zarar veriyor.
Bu zamanda sevgi, aşk, evlilik ölmüş...
Her ikisi ilede evlenmemek gerek.

Ben engelliyim pınarımı çok seviyorum ve yaşıyorum.engellimii aşmışım daha neleri aşarım ben:)

aşkın gözü kördür.şahsen kız engelli olsun insanın aradığı bi bakış vardır.insanın içine işler o zaman arada ne engel kalır nede bi şey

Buda benim hikayem

sene 1995 amcamın evlilik çağında iki kızı vardı babamlar büyük kızı bana istemişler kız kabul etmedi ben evlenmem engeli olduğu için değil evlenecek olsaydım alırdım hala bekar.
tartışmalar sürerken küçüğü babasına benimle amcamın oğlu evlenirse ben evlenirim ve bana anlattılar durumu
bende ALLAH derim böylece engeli olmayan eşim ben engelli olduğum halde benimle evlendi şu anda çok mutluyuz iki çocuğumuz da var biri kız biride oğlan
inancınız olsun şuanda sorduğumda aynı şeyi tekrar yaparım ve hiç ama hiç pişman da değilim olacağımıda sanmıyorum diyor............

Acaba

Sevgili arkadaşlar,

bu konuda şuna inanıyorum ki,

sevginin aşkın ne engeli ne sorunu var o sadece hissedilmek paylaşılmak ister onun en yakın arkadaşıda saygıdır.

Işte bu ikisi birleşince dünya çook güzel olur ve olmakta o kadar çirkinliklere ve acımasızlıklara rağmen 2 savaşcı sevgi saygı her zaman zafere ulaşıyorlar.

Evet sevmek insanı insan yapan bir güzel duygudur.

Yalansız sevgili günler dilerim

bence bir engelliyle evlenmeyi kolay kolay kimse göze alamaz bu soruya ancak şuan engelli olan biri kolaylıkla evet diyebilir ama sağlıklı biri engelli biriyle evlenmeyi istemez çünkü çoğu dış görüntüye bakıyor insanların gerçek olan bu bence

Üst Alt