Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

erkek engelli bayan engelsizse evlilik oluyo ve güzelde sürebiliyo ama tersi olursa olmuyo çünkü erkeklerin doyumsuzlukları farklı arayışları iş ciddiye geldiginde su yüzüne çıkıveriyo belki arkadaşlar bana kızıcaklar ama bu böyle gerçeklerimizi cesurca konuşalım

Defne bu durum daha çok engelsiz kişilerin, kaza ya da hastalıktan dolayı engelli olduktan sonra ortaya çıkıyor...Kadınlar eşleri engelli olduktan sonra evliliklerine devam ederken; erkekler, eşleri engelli olduktan sonra,hepsi olmasa da,büyük bir çoğunluğu eşlerinden ayrılabiliyorlar...Kadınlar bu konuda daha çok vefalılar...

Şu an bir engelliyim ve hangi bakışta, kaç oranında merhamet duygusu var göz kararıyla anlayabiliyorum.Merhametin böylesinden nefret ediyorum...Yolun öte tarafına geçtiğimde engelsiz bir kimliğe büründüğümde bana yaşatılan merhamet duygusundan sıyrılabilirsem bunun cevabını verebilirim..."Evet " deme ihtimalim yüksek...Oysa,merhameti gördüm,acıyı tattım...Şimdi ise İnsanın bir ihtimal üzerine kurduğu yorumları sağlıksız buluyorum...

Evlilikte sevgi kadar saygının da çok büyük rolü var.Merhamet eden insan,acıyan insan, karşısındakine saygısızlık etmiş demektir kanaatimce.Acıyacak kadar küçük görmüştür onu...Her hangi bir durumda özründen dolayı zorlanan sevgilinize aynı aşkı duyabilir misiniz?İnce bir sızı geçmez mi içinizden?O sızı aşkınızdan büyüktür o an...Sızı kalmıştır,aşk derinlere göç etmiştir...Ve kolay kolay yüzeye çıkamayacağı bir taş bağlanmıştır sevdanın ucuna...

Engelli değilim ve seviyorsam hiç düşünmezdim..yarın ne getirir kim bilebilirki..

Slm arkadaşlar;
Okuduğum mesajlarda EVET - HAYIR şeklinde yazışmalar vardı, bu soruyu bu sitede sorulduğunda genel olrak EVET kelimesi çıkacaktır ki gayet normal çünkü bu sitedeki üyelerin %99,95 özürlüyüz. Birini düşünün sağlam ve bi sebepten dolayı kalıcı olarak özürlü oluyor ve o kişi özürlülere sadece acıma hissi ile bakarken özürlü olduktan sonra fikirleri tamamen değişiyor. İstisnalar haricinde özürlü birinin sağlamla evliliği % olarak kaçta kaç olurdu. Erkek yada Kız kardeşleri olanlar sağlam olan kendi kardeşleriniz özürlü biriyle evlendimi... yazlabilecek şeyler çok var ama sanırım bunu cevabını burda değil dışarıda ANKET yaptırıp sonucu daha net bir şekilde alırız, genel olarak cevap HAYIR olur fakat hayır cevabını verenler özürlü olduktan sonra sorarsanız EVET olacaktır. Arkadaşlar istisnalar kaideyi bozmaz diyerek her türlü düşüncelere saygı duymalıyız. Saygılar.

Merhaba arkadaşlar;

Daha öncede bu gibi sorular soruldu ve ben net bir cevap vermiştim bana sert cevaplar gelmişti.
-HAYIR olamaz demiştim.
Sağlam bir insanla arkadaş olabilirsin, dost olabilirsin, sevgili olabilirsin ama bir eş olmak evlenmek o zor işte... Çünkü onlar bizim ne hissettiğimizi neler yaşadığımızı toplumla nasıl mücadele ettiğimizi bilemez.Bazı arkadaşlar her engelsiz bir engelli adayıdır demiş.Doğru haklılar ama bunu yaşadıkları müddet bilemezler.Ancak başlarına geldikleri vakit anlarlar. Her ne kadar istisnalar olsada ben yinede HAYIR diyorum.

Ben engelli değilim. Bu demek değilki engelli olmayacağım. Her insan engelli adayıdır. Çünkü insan her an bir kazaya uğrayabilir, bu kaza özür bırakabilir. Onun için engelli olmak veya olmamak evllilik için kriter olmamalı.

Songül seni sonuna kadar destekliyorum.arkadaşım görüşlerne katılıyorum.ben normal biriylen evlenmeyi düşünmüyorum.herşeyin hayırlısı şuan için hiç evlenmeyi düşünmüyorum ki zaten.

sudenur_m;
hemşerim, size katılıyorum bu işler aceleye gelmez hayat arkadaşını seçerken inanın ince eleyip sık dokuyacaksın.Birde günümüz evlilikleri pamuk ipliğine bağlı biribirlerini deli gibi seviyorlar bakmışsın al ay sonra ayrılmışlar Acele yok Acele yok

slm bence engellide evlenmeli ama ekonomik gucu olmalı bence her iki gozle bakmak lazım konuya ben evlenmezdim sanırım

kardesim ozurlu ne demek yapmayin sunu sakat deyin engelli deyin bundan iyi
afedersiniz benim ozrum var ... cok eskiden koylerde magdur derlermis magdur
...

bence bu konuyu 2 ye ayırmak gerek, 1. si cınsıyet 2.si ekonomık;1.den başlarsak normal bırının bır engellı bırkızla evlenme olsılığı erkeğe gore daha yuksek gıbı gelıyor bana bu tamamen benım fıkrım tabıı gozlemlerım sonucunda.2. ye gelırsek işsiz bır engellının budevırde bır normal bı kızla evlenecegıne sanmıyorum olma olasılığı varmıdır bılemıyorum boyle bışey varsa bıldığım herseyı unutmya hazırım ve kendımı hemen sokağa atıyorum...

Bu konuya cevap yazdımmı yazmadımmı bulamadım..
Neyse mevzu o değil zaten..
Ben kafada dahil hiç bir yerinde engeli olmayan biriyim..
Yani sanırım dışardaki dünyanın en farklı adamı..
Sizin dünyanızın farkını en yakından bilenlerdenim..
Sadece ve sadece sizinle ilgileniyor sizin sayenizde hayattta var
olabilceğimi kanıtlamaya çalışıyorum..
Kendi açımdan şöyle bir bakıyorumda..
Önce kısmet..
Sonra alınyazısı..
Ve şöyle yaklaşıyorum..
Kendi adıma benim yolda yürürken düşüp engelli olacağım belli olmadığı
gibi..
Bence biz kısmetimizide bilmiyoruz..
Eğer olurda gerçekten aklı aklıma uyacak bir insan olursa..
Onun her türlü ihtiyacını zaten zorlanmadan karşılarım..
Bilgim var..
Bunun üzerine eğer sevgide eklenirse.

Ben istedikten sonra bana Allah'tan başka kim engel olabilir..
Bence hiç bi şekilde hiç bir konuda kesin konuışmamakta fayda var..
Bilemezssiniz..
Hangimiz geleceğimizi tam olarak biliyorki..

Ben engelliyim ve eşim engelsiz ve engelli olmasaydım da yine normal biriyle evlenmek isterdim yada çok hafif bir engeli olan biriyle, çünkü bence aşk gelip geçicidir, çoluk çocuk sahibi olmak, ev işlerinin yapılması, gelecek için planlar vs vs. engelli biriyle bu konularda çok zorlanırdım bence, dost acı söylermiş kimse kusura bakmasın.

Benim bu konudaki kriterlerim farklı,daha öncede yine böyle bir başlıkta yazmıştım. Eşimin engeli yok.Benim engelime bakış açısı çok ilginç olduğu için paylaşmak istiyorum.
İnsanı sağlığıyla,yaşamıyla ilgili neler bekliyor hiçbirimiz bilmiyoruz.Bir çok konuda anlaştığın yüreğini,insanlığını,azmini,ahlak yapısını ve karakterini bildiğin bir insanı problemli diye es geçemezsin.Herkesin problemi var,senin problemin çok net ve açık seni öteki insanlardan ayıran senin probleminin gözle görülmesi onların görülmemesi durum bundan ibaret.Bize düşen problemini artırmamak hayatımızı buna göre düzenlemek,götürebildiğimiz yere kadar hayatı paylaşmak.
Engel oranlarıyla ilgili olarak maliye raporu düşürünce eşim; onlarda senin görünüşte fiziken engelli,aslında benim diyen adamdan daha sağlam olduğunu anlamışlar dedi:)
Evlilik veya ciddi ilişkiler konusunda engelli engelsiz ayrımı yapmayacağım,çünkü benim arkadaş çevremde çok şükür böyle bir tanım yok.Evlilik yaparken yüreğine inandığım, adamlığına güvendiğim insanla evlendim.Ne zenginlik,ne kariyer,ne etiket,ne yakışıklılık, ne tip; sorumluluk sahibi,merhametli,objektif,kültürlü,inançlı akıllı olanını seçtim.
Allah herkesin gönlüne göre versin.Yaşama azminiz,inancınız ve gerçekleşen umutlarınız hiç tükenmesin.

Ben engelli olmasaydım bu fikri taşırmıydım bilmiyorum ama yaşadığım ortam bulunduğum konum bana şimdi ayrım yapmadan dil din ırk engel ayrım yapmadan sevmeyi öğretti.Ben hayata ölümlü dünya kimseden cekinmeden kısıtlamadan kendi gönlünce yaşa fikrindeyim .buda ayrım yapmadan gönlümden ne geciyosa onu yaşamamı sağlıyor.yani anlayacağınız engelsiz olsaydım bu mantıklada olsaydım ben istiyorum ben seviyorum kimene derdim:)

sorun bi kendinize farklı bir dinde olan biriyle evlenirmiydim,farklı ırktan olanla yada ten rengi farklı olanı secermiydim yada cinsel tercihi farklı olan biriyle dostluk arkadaşlık yaparmıydım ?Eğer bu sorulara evetse cevap hisettiğini yaşamana engel yoktur zaten:)

Evlenemezdim,çünkü engelli erkek yok çevremde:)

oda güzel ben bizden heryerde var sanıyodum meğerse azınlıkmışız:)

merhaba arkadaşlar bende eşimi bulmadan önce hep evleneceğim erkeği engelli olarak düşünürdüm nasılsa diğer türlüsü mümkün olmayacak diye ama aşk öyle değil işte kalbine söz geçiremiyorsun karşı tarafta eğer gerçekten aşık olduysa aşık olduğu süre içerisinde seni engelli görmüyor şuan engelli olmayan biriyle evliyim çok mutluyum ve dünyalar güzeli bir kızımız var herkeze aşk dolu bir hayat diliyorum

benimde çevremde hiç engelli yok şaşkınım bakalım hayat ne getirir bizlere

aklım allak bullak.. ewlanirmiydim bilmem... ben 19 yaşındayım we bu yaşıma kadar kime aşık olduysam bi arkadaşımızında burada paylaştığı gibi top hep TACA çıktı ....... hep 90 dan gol yedim..

bu şiiri daha öncede ekledim ama nedense kaldırmışsınız. hadi bu hayatın benimle alıp veremediği bir şeyler var ben bunu anlayabiliyorum peki siz benden ne alıp veremiyorsunuz işte onu anlamıyorum.

Umut, salt şiir belki duygularına tercüman ama,şiiri konuyla yoğurmadığın sürece o şiirin "beğendiğiniz şiirler" başlığında yeri var... Ben de sık sık yazılarımda şiir kullanırım ama öncesinde ya da sonrasında birkaç kelam ederek o şiirin orda ne amaçla olduğunu belirtmeye çalışırım... Tabi ki duyguların ve düşüncelerin konusunda saygı beklemek hakkın.Ama platforma çeki düzen vermek arada yönlendirmede bulunmak da bizim hakkımız değil mi?:) Bu arada telefonla rahatsız edilme konusunda şikayet etme lüksün yok.Bile bile lades olan,numaranı bırakan sensin...Özel alanlarımızı korumak konusunda biraz hassas olmak gerekmez mi?:)

ben de doğuştan engelliyim ve benim gibi engelli biri tarafından reddedildim yani engelli olmak yada olmak önemli değil sevgi ve aşk varsa herşey mümkün

aşk insana imkansızı imkanlı yapma gücü veriyor tabiki karşılıklı olmalı...

alperen kardesim dur bakalim bu ne hiz yasin daha 19 hemen sermisin kendini
yerlere engelli engellsiz farkmez karsina bir insan evladi cikar nasilsa yada cikmaz
:) takma kafana yoluna devam et...

arkdaslar tek bır engel vardır bence kafadır kafada engel varsa engellidir onun dısında hıc bı sey engel olamaz ben engelli olmasaydım sevseydım asık olsaydım evlenırdım ve dusunuyorumda engelli bırı ıle evlenmeyı...

bende gülen kız gibi düşünüyorum.sevgi bütün kusurları örter yeterki sevmesini billl

Gözlemlerime göre engelli bir insanla evlenme cesaretini duygusal yanı ağır basan kişiler gösterebiliyor, yani daha çok kadınlar. Bu kişilerin güçlü bağlılık hisleri var. Aşık olduklarında, aşık oldukları kişiden ayrılmamak için, engellilik gibi yüksek maliyetleri göze alabiliyorlar.

Gelelim bana: Bağlılık hislerim zayıf, çabuk sıkılıyorum; yani hoşlansam bile engelli birinden, muhtemelen etrafta ilgimi çekecek başka birilerini bulur gözlerim.

Üst Alt