Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

arkadaşlar bence varya olayları yaşamak gerekiyor.bazı arkadaşlar sevdikten sonra demiş bence sevmekde tek başına yetmiyor sevmek güç istiyor cesaret istiyor bunu taşımayan arkadaşlarda var.bukız neyazmış diyrsunuz ama inanın içimden geçenleri yazmak isterdim olmuyor işte.

maya;
işte budur!
millet sevgiden mevgiden bahsediyor. engelliler bile engelliyle evlenmek istemiyor kalmış ki sağlıklı biri kabul etsin.
bişey yazayım da ne olursa olsun milsali....
sevgi felan yalan, o eskidenmiş, şimdi millet mantık evliliği yapıyor.

boşuna yoruluyorsunuz...

çok güzel bi soru olmuş..:) ben engelli değilim ama bunu hep düşündüm acaba diye.. insan bazen sadece üzülmemek istiyo belkide beni mutsuz edecek biriyle evlenmek yerine beni gerçekten çok sevdiğine inandığım bi engelliyle evlenebilirdim.. şimdiki aklımla söylüyorum bunları böyle biri gerçekten teklif falan ederse neyapacağımı hiç bilmiyorum ama neden olmasınki???

ensar öyle diyosun ama gerçekten çok sevdiğin biri olsa da mı olmazdı?? bide engelliden kastının ne olduğu önemli.. belki zihinsel engelli biriyle evlenmezsin ama aklı yerinde olan birisiyle.?

tabiki herkesin kendi düşüncesi saygı duyarım..:) ama içinden böyle bişey geçiyosa bile yansıtma bence dışarı.. benim bi engelim yok ama henüz yarına neolcağımız belli değil.. diyelimki sağlam!? dediğin bi insanla evlendin sonra kaza geçirdi o kişi we.... o zaman ne yapardın?

Ensar-Egrek elemişse eğer; sen de elemeyiverirsin Kalem... Bizim açığımızı sen kapat... :D

ya ensar arkadaşım bunu içtenmi söylüyorsunuz ama mantık nediyor. evet tamam siz olsanız evet ama bakın bakalım normal olsanız evlenirmisiniz.evlendiniz belki ama ilerisi ne olacak. gerçek hayat başlayınca yanında engelli biriylen dolaşmak el ele tutuşmak.ya söyle baksanız kendinizden daha fazla engeli olan birini bile görünce olmuyor birde normal insanı düşünün ben normal biriylen kesinlikle evlenmek istemem.onun yanında rahat olamam.huzur bulamam.

peki aşk nezamana kadar sürerdi sence.ben aşka inanmıyorum.birgün bittiğinde neyaparsınız.sizi yanıda taşımaktan yanında olduğunuz için üzülen bir eş tabiki benim fikrim.

önemli

slm arkadaşlar ben engelli olmasaydım engelli biriyle evlenmeyi isterdim çünkü benim için beden önemli degil önemli olan kalp ve beyin bunlar anlaştıktan sonra gerisi küçücük bir detay engelli bir insan çok duygulu sevdimmi sonuna kadar sever mutlulugun doruguna ulaştırır............ aşk biter aşkın yerini sevgi alır bunuda unutmayın

düşüncenize saygı duyarım.benim yazdıklarımda benim fikrim.ben aşka inanmayan birisiyim onun için yazdım.

Size bir hikaye anlatacağım ama tam olarak hatırlamıyorum hatırlayabildiğim kadar anlatayım. Bir gün iki zenci beyaz olmanın yolunu aramaya kalkarlar uzun uğraşlar sonunda o bölgede bulunan yüksek bir dağın zirvesine çıkmayı başarırlarsa istedikleri tene kavuşacaklarını öğrenirler hemen işe koyululurlar ve dağı tırmanmaya başlarlar bir o onun elinden tutuyor bir diğeri diğerini çekiyor son bir hamle kalıyor zirveye çıkmaya hemen biri atılıyor hadi beni kaldır sonra da ben seni çekerim o da olur diyor arkadaşını kaldırarak zirveye çıkmasını sağlıyor bir de ne görsün zenci anında beyaz bir tene sahip oluyor diğeri öyle heyecanlanıyor ki nerdeyse delirecek elini uzatıyor tabi bizim diğer arkadaş beyaz olduya çekil ordan pis zenci diye aşağıya inmeye başlıyor
bazı arkadaşlar biz engelli olmasaydık engelli biri ile evlenirdik diyorlarda birde işin bu yönü var

benim kız arkadasım engelsiz ama ciddi düşünüyoz onu kimselere değişmem çok iyi biri onu çok seviyorum

alın size ali imrandan bir örnek.. seviyorum derkenki içtenliğe bakar mısınız.? Allah bozmasın mutluluğunuzu arkadaşım..:)

niye karıştırıyosun sen ortalığı bakiim..:)
niye yalan olsunki??

Arkadaşlar
Bende sol hemiparezi rahatsızlığı var. Bundan 10 sene evvel şu anki eşim ile tanıştım ve 8 sene oldu hayatımızı birleştireli. Eşimde herhangi bir rahatsızlık yok. Çok şükür ki aramızda bugüne kadar engelin konusu dahi geçmedi. İnsan sevdikten sonra hiç bir şeyi gözü görmez. Yüce Rabbime çok şükür ki Şuan elinizden öper sağlıklı 2 tane erkek çocuğum var. Allahım evlenmek isteyenlere güzel hayırlı mutlu yuvalar, çocuk isteyenlere de nur topu gibi sağlıklı evlatlar bağışlasın.

evet güzel örneklerimizde var ama benim cesaretim yok.ama herşeyden önemlisi insan olması allah korkusu olması gerisi gelir diye düşünüyorum.ben bu yaşıma kadar hala gerçek bir insanla karşılaşamadım ama neyse.

ewet ya ne güzel yaşam hikayeleriniz var aslında..:) Allah mutluluğunuzu bozmasın kenan.. sudenur sen de umutlu ol azcık şimdiye kadar tanımadıysan bundan sonrada tanımıycaksın anlamına gelmezki bu..:) hepinize mutlluluk nasip etsin Allah.. amin..:)

değerli arkadaşlarım sağlam birinin engelli birisiyle evlenmesi konusunda benim düşüncem tabiki sadece bana ait sanırım daha çok bayanlar özveride bulunuyor ben ortopedik engelli bir arkadaşınızım ve eşim normal onun gösterdiği özveriyi ben gösterirmiydim hayır ne yalan söyleyim göstermezdim

busoruyla cok karsılastım ben de dusundum acaba dedım yanımdakı ınsan benden utanırmı dıye cp bulamadım cvp bunmayan sorular hep olumsuz yanıtır

sayın ege arkadaşım bende sizin gibi düşünüyorum.ben yanımda bir engelliylen dolaşmak istmezdim. bunuda karşımdaki kişi düşnürse saygı duyarım.

ben suan engelli olduğum için evet diycem ama benn sağlam biriyle evlenmeyi düşünmüyoru cunki ben yanmışım zate başkasını niye yakıyım

Alıntı yaptığınız yazımın devamını (Birkaç mesaj sonrası) okudunuz mu acaba?(!)

[FONT=Verdana]Allah'tan hafızam çok iyi, ne yazdığımı doğru hatırlamışım. Alıntı yaptığınız mesajım 1 Haziran 2006'da yazılmış, 11. sayfada idi. Bir bakıma iyi, 3 yıl önce yazılan mesajların okunuyor olduğunu bilmek güzel.[/FONT]

[FONT=Verdana]A_GEYiK[/FONT][FONT=Verdana] isimli üyeden alıntı: [/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Bir çok kız arkadaşım oldu. Hepsi de sağlam diye nitelendirdiğimiz kişilerdendi, ha bu arada özürlü olanları vardı ise de ben farketmedim, görmedim. Beni kız arkadasımla beraber yürürken görenler her halde bir çok kişi beşik kertmesiyiz diye de düşünmüştür.[/FONT][/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Ben şunu anladım ki önem vermiyoruz desek bile fiziki görünüm son derece önemlidir. Saf bir şekilde düşündüğümde ben bile özürlü biriyle beraber olmam. Ha şu var ben kendini özürlü hisseden biriyle beraber olmam. Beni sevecek olan kişi beni öyle sevmeliki onun yanındayken ya da yanımda olmadığı anlarda bile kendimi özürlü hissetmemeliyim.[/FONT]
[FONT=Verdana]Alıntı:[/FONT]
[FONT=Verdana]Menekşe[/FONT][FONT=Verdana] isimli üyeden alıntı: [/FONT]
[FONT=Verdana]Biz kendimizi birbirimizden dışladığımız sürece.Normal insanların da bizleri dışlaması gayet normal ve açık[/FONT]

[FONT=Verdana]A_GEYiK[/FONT][FONT=Verdana] isimli üyeden alıntı: [/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
Biz kimiz?
[FONT=Verdana]Aklıma hemen şu soru geliyor. Benimle evlenmeyi düşünen bir kişi ben engelliyim diye mi benle evlenecek? O zaman benle evlenmeyi hiç düşünmesin bile. Yoksa "ben" olabildiğim için mi evlenecek?[/FONT]

[FONT=Verdana]Ben engelliyim diye asla bir engelliyle evlenmeyi düşünmem. Davul bile dengi dengine mi çalacak?[/FONT]
[/FONT]

şayet kişinin kafasında engel yoksa ve sevmişse evlenir engel tanımaz.ben 2 yıldır evliyim ve çok mutluyum kendim engelliyim ama eşim sağlam.bana söylediği ben senin yüreğini sevdim.gerisi hikayeee....

yüreğini seviyorsun ve nişanlanıyorsun. sonra engelli kişi yüreksiz, kişiliksiz, şerefsiz biri çıkıyor o zaman ne yaparsın. böle biri var. yaşanmış bir olay...
içine girmeden kimsenin içini bilemiyorsun...

a_geyik haklısınız ama bende söylüyorum.bana göre biz hayal kuruyoruz "söylemişssin asla engelliylen evlenmezdim "diye.tamam bunu her yönden dengesi kastetmişssin bile.ama mantıklı düşünmek gerekiyor bence

zehirliyaprak herkez aynı değil ki kötülerin oldugu kadar iyilerde var bence engelli engelsiz evlenmesi normal bişey kendimizi soyutlamamız gerekiyor

bundan 2.5 sene önce bir kızla tanıştım internette ve msn tlf derken arkadaşlık sürüp gitti
o bana anlatıyodu derdini ben ona genelde engellinin derdi çok olurya inanın onun benden
çok derdi oluyodu erkek arkadaşları ailesi falan filan bundan 15 gün önce bana bir şarkı yolladı
ve hala anlamadınmı dedi ben bir ilişkiye başlamak istemiyordum onla iyi bir arkadaştı
çünkü ama o gece ne olduysa oldu başladık tabi 2 gece aşkı yaşadık ama ona dedim ateşle
oynuyoz bak senin manivi özgürlüğünü kazanmadan olmaz bu iş bu 2 gece oyuna devam etti 3 gece galiba aklı başına geldi bana benim moralim çok bozuk
eski sevgilisinin doğum günüymüş benim doğum günüm neydi dediğimde hatırlamıyordu
bile biz en iyisi artık görüşmeyelim dedi hay hay dedim hayat bu ya dedim beni bir yerde görürsen slm vermem slm da verme
herşeyini sildim resimlerini tlf msn ne varsa hayatımda haa diyeceksiniz cahil bir kızdır filan
hem grafiger hemde hemşire idi ama zaten ona aşık olmamıştım erken bitti allahtan.

sağlam ve engelli kişinin bir arada olması olur ama şu şartlar olmazsa olmazlar bence
1 aşk
2 maddi özgürlük 2 tarafında
3 manevi özgürlük bu sağlam kişi için geçerli baskı onda olacak
4 2 den alıntı 2 tarafın maddi özgürlük deme sebebim yine sağlam kişi için o engelli
ile parası için deme fırsatı olmuyacak ki bunu engelli kişide sölüyebilir nede olsa
insan oğlu çiğ süt emmiş
benim düşüncem bu arkadaşlar

Üst Alt