Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

evlenmezdim .!! bu soruyu engelsiz kişilere başka sitelerde engeli birisiylen evlenirmiydiniz sormalıydık ..!

ben bu siteden tanışarak evlendim 5 yıl oldu 2 yaşında kızımız var ve çok mutluyuz herkese allah nasip etsin

Evlenmezdim. Engelli olduğum halde bir engelliyle anlayamıyorum. Arkadaşlar bile bencilce kaprisler bunalım. Dert yarışı kıskançlık böyle basit muhabbet lerle ömür tüketiyor çoğumuz .... Malesef durum bu

sorunun özü engelli olmasaydık. engelilerin halindende anamıcakdık gorüp normal gorup gecenlerden olacakdık .engeliyse neden evlenimki olcakdı ben fikrimi soledim gene soleyeyim evlenmezdim :)

evlenirdim ama malesef asklar saglikli olan icin yada engelli icinde yalan olmus. Dürüst birini bulmak cok zor olmus

Ve bir de şu bir gerçek , evlilik için herkes önemli olan kafa yapısı huy güzelliği, anlaşma bilmek der ya, yalan. Görsellik çok daha ön planda.

Davul bile dengi dengine demiş büyükler. Herkesin bir engelli adayı olduğunu da unutmamak lazım yine de.

Kisinin tibbi engeli olmayip beceriksizliginden ve isteksizliginden kaynakli engeli de olabilir.ornegin bardagi yikarken kiriyordur.arabayi kullanirken carpiyordur surtuyordur cevresindekilerle kavgali kus savas halindedir hicbir iste tutunamayip isten atiliyordur yemege tuz yerine seker katiyordur... Bunlari da engelden saymak gerek

radikal, kavram karmaşasını netleştirmek adına,

bardağı sürekli kırana 'sakar'
arabayı sürten eğer İstanbul trafiğinde kullanıyorsa normal bişey:cool:
sürekli işten kovulana 'bahtsız bedevi'
yemeğe tuz yerine şeker atana 'embesil' diyoruz biz :eek:

FBenim de kalcamda protez var,yurumemde aksama var 7 yil once esimle tanistik ve 7 yillik evliyjz esim engelli degil.beni ilk gordugunde gozunun yurumemi gormedigini bile soyluyor..ve bir de oglumuz var ...mutluyuz cok sukur...

Ben böbrek nakli oldum engelliyim 1 sene önce engelli olmayan biriyle evlendim , benim durumum diğer arkadaşlarıma göre biraz farklı fiziki bir sıkıntım olmadığından dolayı söylemesem kimse engelli olduğumu bilmez , fakat işin içine fiziki sorunlar girdimi insanlar uzak duruyor . Hepimiz bir engelli adayıyız sağlığımızın garantisi yok .

Ben aşığım,zaten...Ama kendisine bunu söyleyemiyorum.Çünkü bunun gerçek olduğuna inanmayacak,acımak yada merhamet etmek diyecek ve benimle bir daha konuşmayacak belkide.Çok gururlu hemde çok...Onun yürüyememesi değil kendisi engel oluyordu ona yaklaşmama.Hiç inanmıyordu bana,beni hep uzaklaştırdı kendinden.Ben ise hiç vazgeçmedim.Konuşmadığımız zamanlar oldu,görüşmediğimiz,ve ben bir gölge gibi onu izledim.Arkadaşlarına sordum nasıl ?iyimi diye ...Ona hep uzaktan baktım.
Yıllar geçti ve biraz bana izin vermeye başladı.En azından artık hayatındayım.Ve bunu hissetmek benim için harika bir duygu.Tekrar beni kendinden uzaklaştırmasını istemiyorum.Hiç istemiyorum çünkü o olmadan ben eksik kalacağım...
Herzaman Aşk vardır.Sevgi vardır.Önemli olan Insanların kalplerini açmaları ve her ne durumda olunursa olunsun birbirine güven duyması gerekir.
Hiç birşey imkansız değildir,yeterki imkansızı yaşatmayalım birbirimize ...
Sevgiler

iç hastalıkları olan kişiler,zengin olanlar,iyi bir etiketi olanlar; %98'zi engelsiz bayanla evleniyor.

sgurkan

Yanılıyorsun Sultan , herkes aynı değil. Benim engelim anlaşılmıyor ve özel sektörde 3.000TL maaş alıyorum fakat zengin değilim ve karşıma hep evlenmiş boşanmış yada çocuklu bayanlar çıktı. Engelli bir bayanla tanıştım bir evin bir kızı o da ailesine aşırı düşkün çıktı. Ailesinden kopamıyor evliliği yürütemez diye geçen hafta ayrıldım.
Zor işler bunlar hemde çok zor.

@sgurkan

Yanılıyorsun Sultan , herkes aynı değil. Benim engelim anlaşılmıyor ve özel sektörde 3.000TL maaş alıyorum fakat zengin değilim ve karşıma hep evlenmiş boşanmış yada çocuklu bayanlar çıktı. Engelli bir bayanla tanıştım bir evin bir kızı o da ailesine aşırı düşkün çıktı. Ailesinden kopamıyor evliliği yürütemez diye geçen hafta ayrıldım.
Zor işler bunlar hemde çok zor.
Şu aileler işin içine girmese ne iyi olur ya..Bende ailesi yüzünden ayrıldım engelliyim diye istemediler beni :(

iron Bey,
Herkes bir değildir tabiki,İstisnalar hariç.

Hayata ve evliliğe bakış açınıza göre cevabınızda değişecektir.
Ben sgurkan'ın bahsettiği iç hastalığı olan biriyim ve eşim engelli değil. Ama "eşim engelli olmasın" diye bir çabam olmadı ve evlenmeyi düşüneceğim bir engelli ile tanışmamıştım. Ama şunu belirtmem gerek tanıştığım engelli bayanları ya İşkur'da ya hastane sürecinde ya da dernek faaliyetlerinde tanıdım. Maalesef engelli bireylerin sosyal hayatla bütünleşmesini sağlayan politikalar uygulanmadığı için engellilerin eşit bir yaşam sürmesi her anlamda zorlaşıyor.
Ama soruyu şu şekilde cevaplamak istiyorum: Benim kızım (her hangi bir engeli yok) engelli bir erkekle evlenmek isterse mutlu olacağına inanmam koşulu ile her türlü destek olurum.
Not: Mutlu olacağına inanmam koşulu damat adayının engeli ile ilgili değil tamamen kişiliği ve insanlığı ile ilgilidir :))

Kalbi güzel kendisi de güzelse evet Engel yüzdeside önemli tabi

benim engelim yok. engelli dostu olarak buradayım. ben bekarım. beni seven sayan deger veren biri olsun hiç tereddütsüz evlenirim. engel fizikte degil beyindedir. öncelikle insanlar bunu bilmeli. engelsiz tüm insanların hallerini görüyorıuuz duyuyoruz okuyoruz. önemli olan insan olması vicdanı olması karşısındakine deger verip saygı ve sevgiyle bakması. gerisi benim için boştur

benim engelim yok. engelli dostu olarak buradayım. ben bekarım. beni seven sayan deger veren biri olsun hiç tereddütsüz evlenirim. engel fizikte degil beyindedir. öncelikle insanlar bunu bilmeli. engelsiz tüm insanların hallerini görüyorıuuz duyuyoruz okuyoruz. önemli olan insan olması vicdanı olması karşısındakine deger verip saygı ve sevgiyle bakması. gerisi benim için boştur
Bu şekilde düşünen kişilerde zamanla değişiyor.

degişmesi için kişi aklını yitirmesi lazım yada ne bileyim karşısındakini. sevmiyorsa degişir bence

arkadaşlar engeli ve engelsiz kelimesi hiç hoşuma gitmiyor bence sevği herşeyi aşıyor benim eşim in gözler görmüyor ben bilerek evlendim tabi bazı meşakatler oluyor ama inanın ben pek şikayetçi değilim ama tüm kardeşlerime mutluluk ve başarılar dileri

Üst Alt