Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

Toplumumuzda böyle bir algı var malesef. Bir çok engelli tanıyorum sağlam normal birisiyle evli ve yine bir çok engelli tanıyorum bekar. Bana göre bu işler nasip çokta kafaya takmamak gerek tabi 😀

Bazı kavramlar vardır dağın gülü dağa bağın gülü bağa yakışır diye mesela bir doktor okuyan bayanın köyden çiftçi ile evlendiğini kimse duymamıştır veya bir hakimin savcının köyden görücü usulü evlendiğini :) ama mesela bir hakim bi öğretmenle evlenebilir biraz denklik var o yüzden böyle düşünmek katlanabileceği insanla evlenmek gerek

Ahmet kılıç fikirlerine saygı duyuyorum ama dedigin örnekler yok degil.ben rastladım yada duydum.oladabiliyor yani,olmaz deme :)

Sevgi,saygı, anlayış ve herşeyden önce nasip meselesi bu, engelli de olur engelsiz de.
''Davul bile dengi dengine'' diyen bile olmuş, yapmayın arkadaşlar, kendinizi başkalarından eksik görmeyin, eksiklik uzuvda değil kişilikte, karakterde olur, kompleks yapmayın, kendinize güvenin.
Biri sizi sırf engelli olduğunuz için eksik görüyor reddediyorsa zaten onunla bir hayat çekilmez, o kişilikte biri ile evlenmek size fayda değil zarar getirir.
Benim işitme kaybım var, %40 oranında engelliyim. Eşimin ise hiç bir engeli yok tamamen sağlıklı.
21 yıllık evliyiz ve biri üniversiteye biri ortaokul son sınıfa giden 2 oğlumuzla mutlu ve huzurluyuz Allah'a şükür.

la tahzen ;
[FONT=sans-serif]Eskiden engelli olsun isterdim,beni daha iyi anlar mantığıyla...ama artık öyle düşünmüyorum[/FONT]
demişsin..

anlaşılan başınızdan bir olay geçmiş olmalı ki düşünceniz değişmiş..gerçi dediğiniz binevi doğru..

engelli insan psikolojik olarakda zor olabiliyor.. sağlıklı insanların çoğunda aslında şu var,hayatta bir kez evlencem o yüzden engelli olanla hayatımı birleştirmem gibi düşünceler gelebiliyor ama dile dökemez tabi..vicdan boyutu var.herkesin hakkında hayırlısı olsun..

Ufukalp davul bile dengi dengine evet karekter bakımından anlamanızı beklerdim bunu. Mesela ben engelli raporu için girdiğim bu forumda kaldım rapor için müracaat etmedim henüz sürekli takip ediyorum durum budur engel kalpte karekterde olmasın kafi
latahzen istisnalar kaideyi bozmaz. Mesela kifoz ameliyatı geçirdiğim için evlenirken buna göre tercih edeceğimi umuyorum ortopedik engeli oşan birinin bir iç hastalığı oşan birini seçmesi mantık evliliğidir bence gayette olumlu tabi evlilikte önemli olan soyu devam ettirmek mi islamı yaşayacak evlat yetiştirmek mi doktor büyütmek mi orda anlaşmalı fikirler

aslında bir çok kişi engel farketmez desede yalandır bence,benim düşüncem engelliyseniz kendinize uygun eş bulmanız daha saglıklı olucaktır,tabiki ufuk abi gibi örnekler mutlaka vardır,ama yaşadıgımız ortamda bunlar çok çok azdır ne yazıkki,mesela ben sonradan işitme engelli oldum,halbuki cihazlarımla rahatlıkla duyabiliyorum,konuşabiliyorum,bu durumda bile 6 yıllık kız arkadaşımdan ayrıldım,kız arkadaşım yadırgamasada ailesi yadırgadı,sonuçta bitti yani,kimseye bişeyler anlatamıyorsun,senin çektigin acılar sana kalıyor yani,sonuç olarak rabbim herkesi vicdanlı ve mutlu olabilecegi insanlarla karşılaştırsın,hani flört filan neysede evlilik bayagı ciddi iş,güzellik filanda farketmez,evlilikte saygı bence sevgiden önemli,sevgi belk birgün gelir biter ama saygı asla bitmez.sonsuza kadar sürer,rabbim herkese hayırlı kısmetler versin inşallah...

aslında bir çok kişi engel farketmez desede yalandır bence,benim düşüncem engelliyseniz kendinize uygun eş bulmanız daha saglıklı olucaktır,tabiki ufuk abi gibi örnekler mutlaka vardır,ama yaşadıgımız ortamda bunlar çok çok azdır ne yazıkki,mesela ben sonradan işitme engelli oldum,halbuki cihazlarımla rahatlıkla duyabiliyorum,konuşabiliyorum,bu durumda bile 6 yıllık kız arkadaşımdan ayrıldım,kız arkadaşım yadırgamasada ailesi yadırgadı,sonuçta bitti yani,kimseye bişeyler anlatamıyorsun,senin çektigin acılar sana kalıyor yani,sonuç olarak rabbim herkesi vicdanlı ve mutlu olabilecegi insanlarla karşılaştırsın,hani flört filan neysede evlilik bayagı ciddi iş,güzellik filanda farketmez,evlilikte saygı bence sevgiden önemli,sevgi belk birgün gelir biter ama saygı asla bitmez.sonsuza kadar sürer,rabbim herkese hayırlı kısmetler versin inşallah...
çok doğru..amin

Sevgi,saygı, anlayış ve herşeyden önce nasip meselesi bu, engelli de olur engelsiz de.
''Davul bile dengi dengine'' diyen bile olmuş, yapmayın arkadaşlar, kendinizi başkalarından eksik görmeyin, eksiklik uzuvda değil kişilikte, karakterde olur, kompleks yapmayın, kendinize güvenin.
Biri sizi sırf engelli olduğunuz için eksik görüyor reddediyorsa zaten onunla bir hayat çekilmez, o kişilikte biri ile evlenmek size fayda değil zarar getirir.
Benim işitme kaybım var, %40 oranında engelliyim. Eşimin ise hiç bir engeli yok tamamen sağlıklı.
21 yıllık evliyiz ve biri üniversiteye biri ortaokul son sınıfa giden 2 oğlumuzla mutlu ve huzurluyuz Allah'a şükür.
senin engel durumun biz bedenseller gibi degil senin dış görünüşünde bir sıkıntı yok yakışıklısında 25 yıldır ben bu eksikliği yaşadım ve yaşattılar..Görmemezlikten görenleri hep gördük biz..sağlam çok kız arkadaşlarım oldu ama hepsinin buluşma noktası yürünmeyecek alanlardı:)yürüsem yanlarında utanacaklardı:)

bu işler nasip kısmet işi benim eşimin engeli yok bende doğuştan kalça çıkığı var 4 yıllık güzel bir evliliğimiz var 1 çoçuğumuz var. Rabbim herkezin gönlüne göre versin

Engellileri aileleriyle, kederleriyle baş başa bıraktığımız sürece bu işler ne nasiptir nede evlilik adına bir adım olabilir. Yukarıdaki yorumları okudum. Hepsine sizin adınıza katılıyorum. Sizler toplumda bir yerde karşınıza engeliniz görüldü mü bakışlardan ve davranışlardan rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz haklısınız. Peki bir ağır engelli bir kişi ne yapsın devamlı yatağa mahkum olması sonun sevmeye, aşık olmaya hakkı yok mu? Burada nasibi nerede nasıl arayacaksın. Yatakta devamlı yatan bir kişiyi görüldü mü filim baştan kopuyor. Bende evlenip yuva kurmak isterim. Ailemle yaşamak tabi ki güzel neden sevdiğim kadınla yaşamayayım. Ağır engelli bir kişi ile sizler evlenmek ister misiniz bir de buradan bakın. Belki sağlıklı olarak gezen kişiler neden engelli bir kişi ile evlenmek istemediklerine anlayabiliriz hep beraber bir empati yapsak toplum adına büyük bir adım atmış oluruz. Sevgilerimle...

vicdanı olan evlenir ne demek ya, bizler acınası insanlarmıyız.
hislerimiz duygularımız önemli değilmi.
rabbim bana bu sınavı layık görmüşse, isteyenler sıraya girsin evlenmek için.
Allah var gam yok.
nefes aldığın her an mükafattır bu dünyada.
Değerinizi bilin.
Kaderde yazanı yaşarsın, tevekkülünü et inancını kaybetme.
Herşey vakti saati gelince.

Çok önceden bir arkadaş bu konuyu açmış bende aynısını sormak istedim engelli

olmasaydınız engellibirisiyle evlenirmiydiniz gerçekten samimi içten duygu ve düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Noktayı koydum ve öyle uzaklara gittimki ta lise yıllarıma gittim bir vesileyle bilmiyorum ne sebeple bir jimnastik musabakasına seyirci olarak gittim 15, 16 yaşında ya varım ya da yokum çok da güzeldim gerçekten bu güzelliğim daha sonra çok da başıma bela olduda neyse anlatmak istediğim başka bir şey oturduğum yerden sakatlığım belli olmadığı için etrafımda o kadar çok kişi dolaştıki arkadaşlık teklif eden edene o zamanlar çıkma denmiyorduda arkadaşlık teklifi deniliyordu ya neyse uzatmayım hep içimden o etrafımda dolaşanlara diyordum ki bakalık yürüdüğüm zaman haliniz tavrınız nasıl olacak diye tabiki tecrübelerim ve hislerim beni yanıltmadı hiç birisi etrafımda kalmadı hani derler ya çil yavrusu gibi dağıldılar. Ah gençlik sadece niye ben böyleyim diye hayıflanır dım çok ama çok üzülürdüm onun içinde yanlış bir seçim yaptım sağlam birisiyle evlendim iki tane çok akkıllı aklı başında iki oğlum var yani bu evlilikten sadece kazancım onlar oldu. Şimdiki aklım olsaydı benim gibi özürlü birisiyle evlenirdim benim bu düşüncelerimi belki gençler kabul etmezler ama allah korusun benim gibi çok acı tecrübeler başlarına gelirse hiç bir zaman dilemem tabiki ama bana hak verirler o yüzden aman seviyorum aman senin için ölüp bitiyorum diyenlere asla inanmasınlar sadece aklınıza ve mantığınıza güvenin Allah yardımcımız olsun hepimizin inşallah bu dünyadaki sınavdan geçeriz de öbür dünyaya biraz olsun günahlarımızdan arınırız Allah hiç birimizi evlatla sınava tabi tutmasın bu dünya geçici bizleri özürlerimizden dolayı aşşalayan insanları öbür tarafda görücem inşallah. Çok yazdım deyilmi çenem düştü vallaha neyse bitiriyorum şimdilik hoşçakalın.

ya bırakın bu lafları arkadaşlar ya! herkes işine geldiği gibi davranıyor mutlaka bir menfaatleri oluyor kadın olsun erkek olsun.BU BİR GERÇEK...

tabiki evet engelli olarak engelsiz biri ile evlenmek çok da istemezdim bunun için arada çok büyük aşk ve çok iyi bir anlaşmanın olması gerekir çünki hayat ilerleyen günlerde kişiye ne getirir ne götürür bilinmez düşünceler fikirler değişebilir engel durumuna göre hayattaki zorluklara bağlı olarak yada topluma bağlı olarak ama aslında en güzel örnekte yüz nakli olan biri vardır yüz nakli olduğu hst tanıştığı orda çalışan bir basyanla evlendi ve cocukalrı oldu bunlarda çok iyi bir örnek ve çok güzel aslında hiç böyle bir konuyu açmamak bile gerekir kişi istedği ile evlenir ebgelli yada engelsiz diye değil kısmet neyse yaşayacağı neyse o olur ve engelsiz diye kimseyi ayırmam çünki ben 39 yaşıma engelsiz biri iken engelli oldum bunun için diyorum ha eşim engelsiz arada problem varmı yok benim engelim yada o kadar problem değil

berkemeteatasoy
Sizi çok iyi anlıyorum.
Bahsettiğiniz zihniyetteki insanlar için de söyleyecek söz bulamıyorum.
Allah gönlünüze göre versin inşaallah.

kenanevren20

Şimdi bastonla yürüyorum. Felç geçirip tekerlekli sandalye ile dolaştığım zamanlarda aklımdan geçen şeyler aşağı yukarı aynıydı. Azim ettim ve fizik tedavi ile bastonla yürür hale geldim. Tekerlekli sandalyede iken en büyük korkum merdivenlerden tek başıma inip çıkamamaktı. O korku benim ayağa kalkıp bastonla da olsa yürümemi sağladı. Şimdi bastonla da olsa merdivenlerden kendi başıma inip çıkabiliyorum. Pek çok şeyi kendi başıma yapabiliyorum.

TONTİŞ

Görüntü en önemli şey, insanların ilk görüşte düşündükleri hayatlarını etkiliyor.

Ben bastonla yürüyen birisiyim, bazı sıkıntılarım var, yapamadığım bazı şeyler var. Bu sebeplerden dolayı bana yardımcı olacağını düşündüğümden sağlam birisiyle evlenirim.

Engeli olan bir bayan arkadaşım var; kocasının 2. eşi. Kocasının ilk eşi kendisini aldattığı için ve engelli bir bayanın aldatmayacağını düşündüğü için engelli bayan arkadaşımla evlenmiş.

belki aşık oldun evlenmek istedin ya ailen ?

aile muhtemelen "hayır evlenemezsin. Ben seni bunun için mi yetiştirdim? Benim dediğimi yapmazsan hakkımı sana helal etmem" diyecektir, daha doğrusu annelerin büyük bölümü böyle der!

Bence hic bir sağlıklı erkek yada kadın ,engelli bir erkek yada kadınla evlenmez hatta evlenmek istemez . ama önemli olan insanin dış görünüşü yada yürüyüşu olmamalı. engelli diye hor görenler o gözle bakanlar da birer engelli adayı 5 dakika sonrasina kimsenin garantisi yok . saglikliyken evlendiği eşi engelli kalınca onu bırakıp gitme ihtimali %90.
En güzel sonuç en doğrusu engelliysen engelli biriyle evlenmek

parasi cok olan tekerlekli sandalyede 60 yasinda meshur biri saglam, dunya guzeli mankenle evlenmis, ogullarida mankeni balkondan atip oldurmustu.
ahhh parrrrraaaa, nelere kaadirsin.
ama sagirlari sagirdan baska kimse istemez. olsun sagirlarda bi gururlu olurki kimseyi begenmez:eek:
evlenmeyin sizde, basiniz gogemi erecekti. kendini saglam zannedenler evlensin evlensin bosansin. ortalik anasiz babasiz yumurcaklardan gecilmiyo zaten.

Bu soruyu yaşayarak yanıtlamak daha güzel. Mesela ben asla evlenmem diyordum. Açık NET evlenmem diyordum. Bir sevgilim oldu, trafik kazası geçirdi hal böyle olunca tekerlikli sandalyeye mahkum kaldı yüzünde ayağında çok ameliyatlar geçirdi yine eskiyee dönemedi. Fakat nedendir aşırı seviyordum sürekli yanında olmak istiyordum git gide bağlanmıştım. Fakat bu olaydan sonra kendisi benden utanırsın diye ayrılmak istiyordu sürekli. Ben bunu kabul etmiyordum. Eve almıyor benimle buluşmuyor ama ben vazgeçemiyordum sevince böyle oluyor işte. Evlilik hayalleri bile kuruyordum... ta kiiii beni aldatasıya kadar.

İnternettlerden bir kız bulmuş beyefendi moralini onunla düzeltiyormuş, dalga geçiyormuş. Benide evlenilecek kız olarak görüyormuş bak bak yerler öyle işi.
Sonuç ? Bitti.
Büyük konuşmanın zararlarını yaşadım fakat anladım ki sevince göz birşey görmüyor.

shukufe canım kimse kimseyi beğenmiyoki. Sanırsın erkekler bred pit kızlar ancelina coli. Herkes kendine bakmadan karşısındakini beğenmemelere, küçümsemelere bi havalara giriyor. Ya arkadaşlar bi kendinize bakında sonra karşınızdakini eleştirin shukufe haklı kimse kendine iğneyi batırmıyor ha bire çuvaldız saldırısında, %40 engeli olan %70i beğenmiyor, kaldı ki engelli engelsiz ayrımı.

Ben bu işlerin Nasip olduğuna inanan arkadaşlara katılıyorum. Balıkçı tezgahında son kalan balığı almaktan farkı yok, Nasibiniz varsa o gün o saatte o balıkçının tezgahının önünde olur ve o son kalan balığı alırsınız aslında bu kadar basit. Nasip sizin ise kimse alamaz...

Üst Alt