Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

evlenmezdim ben sonradan engelli oldum ve engelli insanların gerçekten kahrı çekilmez.

KonuraIp

Neden olmasın.. önemli olan hayata bakışaçısı karşımdakinin fiziksel bir engeli olmaz ama benim engelimi kabullenecek özgüvene sahip değilse, engelime birde onun korkuları endişeleri ekleniyorsa yanidüşüncelerinde dahi engelleri aşamıyorsa (KAFAdaki ENGELDEN kastedilen bu) ben o kişiyle yola çıkmak istemem.. Allah her zorlukla bir kolaylık veriyor elbet önemli olan tevekülle yüreğinin sesini dinlemek.

Nefes alması yeterdi Allah yarattı der severdim şu kısa ömürde neyi kime neden nerde nasıl niçin ne alaka seçiyoruz :D

SGB
Sözün bittiği yer. Sgb hanım kutlarım çok doğru bir cevap oldu.

KonuraIp
Hiçbir alakası yok. Empati kurup geniş kapsamlı bakacaksınız. Olay o. Engelli yaratan da o imtihanı veren Allah değil mi. Sende öyle olamaz mıydın ? Bu bakış açısı ile bakmak gerekiyor.

Bence engelli olmayan birinin engelli olan birinin baktığı pencereden bakması çok zor birşeyleri anlamak için bence aynı duyguyu yaşamak gerekir bir örnek vereyim normal insanın yürümek gayet günlük sıradan normal doğal bir eylem ken yürüme engelli birinin hayali ise normal insanlar gibi yürümek kosmaktir bu çok önemli birşeydir onun içindir. sevip engelini kabul edip mutlu olan evlenen insanlarda vardır ama bu nadir ve sayilidir bence ben engelli biri olmasaydım engelli biriyle evlenmezdim bence bir ön yargılarım olurdu insanın birşeyleri kabul etmesi kolay olmuyor
Birilerini anlamak için aynı duyguları yaşamak gerekir Bence son olarak
bunlar benim dusuncelerim katilmaya bilirsiniz saygi duyarim .Diyor ki bir söz
^^Ön yargilari yıkmak atomu parcalamaktan daha zordur ^^

eğer eğitim seviyesi ve hayata bakış açısı benzerse, onunla oturup sohbet etmekten hoşlanıyorsan, onun yanında senin veya onun engelini gözün görmüyorsa evlenmek gerek. yoksa sana da ona da eziyetten ve acıdan başka bir şey olmaz o evlilik

Engelli olup olmamak kişilerin elinde değil maalesef. Ben evlendim ve 3 - 4 yıl sonra hastalığım belirdi. Evlendiğim sıralarda ve ondan öncesinde amatör ligde futbolcuydum şimdi ise bazen yürümeye dermanım olmuyor. Allah dert verip derman arattırmasın ancak kişinin engelli olup olamaması kendi elinde değil bu nedenle Allah' ın ve kişilerin gücüne gidecek niyetlerde, tavırlarda bulunmamak lazım. Kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Evleneceğiniz yada evlendikten sonra engelli olan kişilerde ise, evlendiğiniz kişi insani karakterlere sahip olduktan sonra bedensel engel veya hastalık pekte önemli olmaz ve olmuyor. Yeter ki "insanların karakterleri engelli" olması.

@yciv; Öncelikle geçmiş olsun, çok güsel ifade etmişsiniz,ve önemli bir noktayı vurgulamışsınız, kesinlikle katılıyorum sorun engel değil; önemli olan "Karakter" hayatın karşısındaki duruşun.

@Şekerçocuk34 teşekkür ederim, ben öyle düşünüyorum açıkçası :)
Rica ederim hanımefendi iyi günler. Hayırlı cumalar

ben tercih etmiştim ama engelli arkadaşımız tercih etmedi. Sonuçta tercih meselesi @şeker çocuk 34 ))
oğlum sevdikten sonra gerisinin önemi yok. İlk eşim rahmetli ablan engelsizdi. Hiçbir şeyi yoktu beni aldı. Şimdi sevdiğim kız engelli. Hiç umurumda değil. Ben kalbini seviyorum onun. Herşey onun evet ine bağlı. Mühim olan insanlık. Yemişim engeli.

yo ben kendi meselemi anlattım. İstanbuldaykende anlatmıştım ya :))

SGB
Teşekkür ederim. Cümlemize geçmiş olsun.
Gerçekten insanlar saniyesinin garantisi olmayan hayatta sürekli bir çıkar çatışması içerisine girmekte ve kendi geleceklerinde, acaba ben nasıl olurum yada acaba sağlığım sıhhatim sürekli iyi olacak mı düşüncesine girmemektedirler. Ancak ömür dediğimiz sınav süresince bizlerin ne ile karşılaşacağı hiçte belli değil ve hep iyi standartlarda hayat şartlarının garantisi de bulunmamakta. Bu nedenle hayatı ve hayattaki kişileri saygı ve sevgi çerçevesinde anlayışla karşılamalı kırıcılık yerine yapıcılık tercih edilmeli.

Ha sırrımız o :) Anladım. Oğlum benden abi nasihatı bu dünyada hayata ve insanlara hangi gözle baktığın önemli. Üstünlük sadece takvada.

@Şekerçocuk34 iyigünler hayırlı cumalar :)

restless arkadaşımız bir yazısında gayet iyi açıklamış. "Engelli biriyle evlenirmiydiniz?" Salak cevap:"aşık olursam, seversem evlenirim"
Abicim aşık olursan tabiki evlenirsin, tamam da aşık olur musun??

özzgee kardeşim niye olmayasın ki engelli olan insan değil mi ? Bu bakış açısı ile alakalı.

Biraz gerçekçi olun hepiniz nerde yaşıyorsunuz? Kimse engelliye aşık olmaz. belki milyonda 1 falan şansınız vardır

özzgee

Ha demek ki rahmetli eşim hiç engelli değildi beni aldı. Ben şimdi o milyonda bir kişiden biri mi oldum yani. Bu sitede de evlenenler var. Benim arkadaşım Ufuk abi de var 7 milyon da 7 kişi biziz yani öyle mi :) Sen çok fazla hayal dünyasında yaşıyorsun. Empati kurmuyorsun. Sen aşık olacağın kişinin durumunda olamaz mısın olabilirsin. Sen kalbini mi seveceksin engeli mi ? Onlarda yürek kalp yok mu ? Onların durumuna gelmen saniye sürer mi bu gözle bakacaksın. İyi o zaman git sağlam la evlen. Allah korusun bir kaza olup sakat kalırsa bırak git. Engelli ye kimse aşık olmaz ya senin mantığınla !

Tamamen farklı frekanslardayız ben olmam demedim neyse siz umut edin

Benim umut etmeme gerek yok. Genele dayanarak söyledim. Bu herkes için eşit derecedir. Anlatmak istediğim bu örneği de onun için verdim. Neyse bence de frekanslar farklı uzatmaya gerek yok.

Benim birşey okuma ma gerek yok. Bende engelliyim şu anda da engelli kızı seviyorum. Hiç umurumda değil engel ben kalbini insanlığını seviyorum. Sağlamlık, engellilik değil bu iş mühim olan insanlık ve kavuşmak için engel olmaması. Empati denen şeyi kurduğun sürece sıkıntı olmaz.

Evlenmem galiba

Çünkü sanırım önce aşık olmaö gerek ki olmam da
Bana aşık olunmaz mesela ben olurum da...çevremdeki erkekler bana acıyarak yardım ediyorlarsa neden aşık olsunlar ki

özzgee

Hakikaten ya bunlar gerçek bir engelli görmemiş gördükleride manken gibi falan galiba engelinin trilyonu olsa da kimse engelli ile evlenmez.

Çok aşık olursam sınırları zorlardım ama öbür türlü evlenmezdim gerçekçi olmak gerekirse

Ya oldugun gibi görün
Yada görundügun gibi ol.

musty35

Mustafa kardeşim Allah'ın izniyle inşallah hayırlısı ile yuvanı kurarsın. Hiçbir şekilde karamsar olma. Kimin ne olacağını ancak Allah bilir. Burda da dışarı da da bir sürü engelli evli kardeşim. Ne kimsenin engeli sahte ne de trilyonları var. Ne de manken gibiler. Bu işler nasip işidir. Allah tan başkası bilemez.

Üst Alt