Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor oranları değişti | 20 Şubat 2019

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onkoloji yani kanser hastaları ile ilgili evrelerine göre engel oranları yazıyor. Bir şey yazmıyor diyorsunuz. Onkoloji kanser demek....

İşitme ilgili birsey anlayan varmı ben pek anlamadım

Kazanılmış Haklar 15. madde de aşağıdaki cümleyi tam anlayamadım. Anlayabilen var mı acaba

Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez

Burada tam olarak ne demek istiyor acaba

Ha bire kanun değişiyor kafamız allak bulak oldu kimse net bir bilgiye sahip değil
okuduğunu anla prensibi ile bu iş olmayacak :D
kanser li hastalar veya iyileşenler eğer tam bağımlı engelli durumundan çıkarsa artık %40 %50 %70 gibi raporlar maaş almak için geçerli değil miş gibi
birey sadece tam bağımlı olursa mı engelli kabul ediliyor ?

Arkadaşlar başka konuda da sordum fakat cevap alamadım. Non Hodgkin lenfome orta ve yüksek dereceli remisyondayım. Artı hem otolog hem de allojenik kemik iliği nakli oldum. Oran lenfomaya göre mi, yoksa nakile göre mi, yoksa balthazar formulune göre 3ünün hesaplaması mı yapılır? Bilen biri aydınlatsın lütfen

Eskiden yeni kanser olanlar direk %80 oran alıyordu. İyileşmiş olanlar %20. Şu an yeni oranlar belirlenmiş. Evrelerine göre. İyileşmiş kanser hastaları % 20 mi ek alıyor yoksa 5. seneden sonra olan orana mı tabi. Bunu anlayamadım ben de. Hangisi geçerli yani..?

Merhaba,

Çok teşekkürler bilgiler için.

28 Aralık'da işgöremezlik kontrol muayenem vardı. SGK Okmeydanı Hastanesi'nde Heyete girdim. Onlar da Kurul kararı için Kurul'a yolladılar dosyayı. 2 yıl önceki İlk tespitte oranım %34,2.Kurul'dan hala sonuç yok. Eve de yollanmadı, bağlı olduğum Unkapanı'na da bildirilmemiş. Neden olabilir acaba? Kurul'a ulaşıp sorabileceğim bir Numara var mıdır? Sürec, hızlandırmanın bir yolu bulunmakta mıdır?

Çok teşekkürler,
Ahu.

Eskiden yeni kanser olanlar direk %80 oran alıyordu. İyileşmiş olanlar %20. Şu an yeni oranlar belirlenmiş. Evrelerine göre. İyileşmiş kanser hastaları % 20 mi ek alıyor yoksa 5. seneden sonra olan orana mı tabi. Bunu anlayamadım ben de. Hangisi geçerli yani..?

Halen aynı rapor, değişmemiş ki

Kazanılmış Haklar 15. madde de aşağıdaki cümleyi tam anlayamadım. Anlayabilen var mı acaba

Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez

Burada tam olarak ne demek istiyor acaba

Bunu anlayabilmiş olan var mı arkadaşlar

O diğer yüzdeler metastazı olanlar için demek ki.

Metastaz zaten %80 alıyor iyileşirse %20 alıyor ama 5 yıl dan sonra %40 alıyor diyorsa bu durumda 5 yıl içinde iyileşirse %20 kabul edilmiş oluyor eğer tedavi 5 yıl kadar sürmüş ise iyileş sede % 40 veriyorlar gibi anladım :D

1996 yılında işe giriş için alınan (%55 rapor )geçersiz mi?

Ben 2015 te rapor aldım sürekli şimdi bir kurum istese yenidenmi rapor çıkartacam arkadsşlar bu nasıl bir sistem böyle

engellinin yararına bir yasa çıkmaz merak etmeyin ya oran düşürürler yada aldığı maaşı kesmek için yasa çıkarırlar

turkuaz06

benim rapor 2011 den beri sürekli raporudur e devlet sistemine işlenmesi için yeniden rapor mu almalıyız yoksa mevcut raporu e devlete nasıl yüklüyoruz

Ben bişi anlamadım değişen ne

@toprak1453 dediğin gibi kurumlar gerekli görürse yeniden rapor isteyebilir diyor.kazanilmis hak falan hikaye.yonetmelik kendi icinde celisiyor aslinda.yani emeklilik için başvuru sırasında SGK tekrar rapor al diyebilir.burada tamamen sgk yeniden rapor almamızı gerek gorur mu gormez mi olay bu.mesela geçen yıl crohn hastalığında %50 sürekli rapor aldım.sgk raporumu onayladı ve 16 yıl tamamladigim takdirde emekli olabileceğimi tarafıma bildirdi 4 ay önce.

Şimdi yönetmelik değişti ancak hastalığımla ilgili ölçüt çizelgesinde en ufak değişiklik yok.bazi hastlaliklarda ise değişiklik var örneğin psikolojik hastalıklarda.benim yorumum eğer hastaligimizla ilgili oran değişiklikleri yoksa yeni yönetmeliğe göre rapor istemezler.netice oranlar tanımlamalar aynı birebir hem de.ancak değişiklik olanlardan yeni rapor isterler gibi geliyor.yani herkesten bir daha rapor isteyecekler tespitine ben sahsen katipmiyorum.benim hastaligimin tedavisi yok oranlar ayni kalmis hatta sgk raporumu onaylamis.her sey ayniyken neden benden de rapor yenilememi istesin? Oranlar desimis olsa haklisiniz.tabi ki şahsi yorumum bu.eylul ayında emeklilik dilekçesini verdiğimde göreceğiz sonucu.ancak tedirgin oldum orası gerçek.neticede konu SGK olunca asla kesin konusamiyorum

Arkadaşlar bu değişen oranlar raporu olanları da kapsıyor mu biriniz özet geçsin bişey anlamadım ben bizden sonrakiler yeni alacaklar için mi geçerli? Sürekli raporu olanlar veya raporu olanları ilgilendiriyor mu? Sahte rapor olaylarından sonra değişmesi de düşündürücü bugüne kadar nerelerdelerdi acaba? Resmen zorlaştırıyorlar herşeyi kptada doluyor zaten öyle her hapşıran her öksüren alamasın demişler gbi zaten bizde engelli olmayı kendimiz seçtik dimi

Göktepeli63 Evet isterlerse yeniden rapor alacaksınız.eger hastalikla ilgili oranlarinizda değişim olmadıysa yeni yonetmelikde tekrar istsyeceklerini düşünmüyorum.oranlara baktığımda azalmadigini çoğu hastlaliklarda aynı kaldığını bazılarında ise oranların arttığını gördüm.normal şartlarda oraniniz çizelgede aynıysa yeni rapor istenecegini düşünmüyorum ancak Türkiye de olmaz denen herşey oluyor o ayrı konu

bakın arkadaslar burdan benim anladıgım bu yeni yönetmelikle topu tamamıyla ssg ya atmıslar artık ssg istedigi zaman bu raporu kabul etmiyorum yenisini al veya emeklilik icin basvuru esnasında yeni rapor al deme hakkını tamamıyla eline gecmis oldu özeti bu

OturanBoğa raporlar yenilenecek mi tam olarak haber nedir kimi kapsıyor bilgilendirirseniz sevinirim diğer forum yöneticilerindende ricamdır

açıklamalı olarak anlayalardan bilgi rica ediyorum

özet şekilde

Arkadaşlar tekrar soyluyorum kurumlar isterse raporumuzu yenilemek zorundayız açık ve net madde koyulmuş.ancak ben diyorum ki eğer hastalığımizla ilgili herhangi bir oran değişikligi yoksa yeni yönetmelikte yeniden rapor isteyeceklerini sahsen düşünmuyorum.netice hastalığımizla ilgili en ufak bir oran değişikligi yoksa rapor yenilenmesi saçmalık olur.bazi hastaliklarda oranlar değişmiş mesela psikyatri.o hastalıklarda rapor istemeleri yüksek ihtimal.benim anladığım yorumladığım bu.ozetle evet rapor tekrar isterler ancak oranlarinizda değişiklik varsa yeni çizelgede.yaniliyorsam düzelten olursan sevinirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt