Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor oranları değişti | 20 Şubat 2019

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
En çok da doktor ayarlayarak veya rüşvet vererek rapor alanlar tutuştu :) Haram zıkkım olsun aldığınız raporla istifade ettiğiniz bütün imkanlar. Allah cc kan kustursun. Bu namussuz alcaklarin yüzünden bizler de sıkıntı çekiyoruz. Umarım raporlarınız yeniden istenir, usulsüz olduğu anlaşılır ve hapse girersiniz.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

toprak1453

Bu namussuzlar yüzüne bizler mağdur oluyoruz.neticede vergi vermeyenlere af getirilip verenler enayi yerine koyulmuyor mu? Sonra ona donmesin de bizim işler. Benim hastaligim rapordan sonra daha da arttı.oranim daha da yükselir ancak rapor almak başlı başına ayrı bir işkence.hele ki üniversite hastanelerinde.benim SGK tarafından onaylandığı için ve emekliliğime 6 ay kaldığı için artık şafak sayıyorum kazasız belasız inşallah.

yani dün kabul edilen bu yazı ile devletin demek istediği şu : önceden parayla eş dost doktor prof yardımıyla aldığınız raporları artık alamazsınız. Öyle önüne gelene artık rapor yok. İnce elenip sık dokunacak tüm işlemler. diyor devlet...

benim raporum işitmeden dolayı %52 şimdi bende ağır engelli mi sayılıyorum. birde işitme engelliler için ne avantajı ve dezavantajları ne oldu hiçbişey anlaşılmıyor.

@mka41 özel mesajiniza cvp veremiyorum mesaj kutunuz dolu.temizlerseniz cvp yacazam

HakanEs26
Kusura bakmayın ama bu yönetmelikte bunu düşündürecek bir bir şey yok.nerden çıkardınız bunu? Önceki yönetmelikten çok bir farkı yok. Hile hurda yapacak adamı yönetmelikle zor engellersiniz.bu ancak denetimle olacak bir iş.yonetmeligi okursaniz çok büyük farklılıklar yok.cogu hastalıkta oranlar aynı kaldı.birnkac küçük kelime değişikliği var.yani sahte rapor alanları engelleyecek yorumunu nasıl çıkarıyorsunuz ben tam olarak anlayamadım.

Şimdi benim % 40 raporum var beni etkiler mi acaba yoksa yüzde 50 altında olanlar engelli sayılmayacak mi turkuaz06

polio sekeliler %40 dan %19 a düşmüştü yeni yönetmelikle değişen birşey var mı

Arkadaşlar her yorumu şahsen itinayla okudum..
Bazı arkadaşlar durduk yere kim neden rapor istesin demişler..
Kamuda işe giren engellilerin başvurularında bile sürekli raporu olanlardan dahi tekrar engelli raporu al gel dedikleri oldu. Şimdi artık engelli kimliği için veya başka şeyler, işin dahi bu yönetmeliğe göre düzenlenecek yeni engelli raporu isteyebilirler..
Anlaşılan şu ki Devlet ülkemizdeki engelli sayısını azaltmaya çalışıyor galiba.. Nüfusumuzun %10'u engelliydi artık %2'lere çekerler yakında ülkemizde hiç engelli kalmamıştır derseler de şaşırmam açıkçası..
Kalın Sağlıcakla..

benim 2013 yılından yüzde 50 ve ortopedik sürekli sağlık raporum var.geçerlimi değilmi kafam karıştı?

devlet işi karı yok her 4 yıl 5 yılda bir yönetmeligi degişillik yaparak insanlara sıkıntı çıkarmaktan başka yaptıkları bişey yok eski raporlar ne olacak şimdi emekliligine yakın insanlar gene hastane hastane dolaşıp rapor alabilirse alacak eviss neden çalışmadıgının sorunu şimdi ortaya çıktı burası türkiye bir günde istedikleri gibi karar alıp uyguluyolar bundan sonrası survivor engelli hastane aşaması hayırlı olsun

Lütfen artık özür oranı %50 mi yazmayın ağır engelli tabiri tam bağımlı oldu mesele bu oranlar eskisi gibi 40/60/80 ve 40/49,50,59, 60 ve üzeri

merhabalar, şu kısmı anlamadım.
benim kızım %95 ağır engelli ve 18 yaşından küçük.
yeniden rapor mu alacağız,
tşk ederim...

Pluvia okudum da anlamadım bazı oranlar mi değişti yani şimdi yüzde 40 değişmedi değil mi

değişen bir yok sadece kurumlar gerek gördüklerinde süreli süresiz rapor olsun tekrar rapor isteyebilecekler

Yani isteseler yine yine den heyete girmem lazım derse yeniden mi rapor cikaracam sürekli olsada

Tam emekli olmaya hazırlanırken vergi indirimide almıştık herşey yolunda gidiyorken bu çık kesin sgk tekrar rapor ister al baştan birdaha hiç bitmiycek demi bu rapor çilemiz

kurunun yanında yaş ı yakmaya meraklıdır bu hükümet...suçlunun üstüne yüzde 20 suçsuzun üstüne yüzde 100 çökerler!...tıpkı elektrik su doğalgaz faturalarını ödemeyenlerin faturalarını masum insanlara ödettikleri gibi!

Ben dün okudum bu yazıyı, bu konulardan birşey anlamasamda.; konuyu takip ediyorum ama kimse cevap yazmıyor, merak edenler mesaj yazıyor. %50 engelli en düşük oran olsa çoktan kokusu çıkardı. Haberlerde bile duyardık. Alduğımız v. İndirimleri ne olacak oda var tabi..

kazanılmış haklar aynen korunuyor sadece kurumlar istedikleri zaman yeni rapor talep edebilecekler

18 yaş altı İçin değişen birşey yok erişkinler için değişiklik oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt