Ogorken
Ben zaten istesem de emekli olamıyorum çünkü maaşım çok düşüyor ve ailemi geçindirme şansım hiç yok. Onun için emeklilik benim için hayal (çok istesemde). Ancak sizin karşılaştığınız durumla alakalı benimde bu yönde kanaatim oluşmuştu.
Yeni düzenlenen kanuna göre ;
"2) Ancak, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen;
a) Süreli engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin yeniden sağlık kurum ve kuruluşlarına sevk işlemleri uyarınca düzenlenecek raporlar,
b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,
c) Hakkında engelli sağlık kurulu raporu düzenlenen kişi, vasisi veya kurumlarca yapılan yeni rapor başvuruları, kontrol muayeneleri,
bu Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır."
Her şeyin olması mümkün. Tahmin ediyorum ki mevcut raporla emeklilik isteyenlerin çoğu aynı kaderi paylaşacak çünkü bu işe sıkı denetim getirmek istiyorlar. Nedeni, rüşvet ve torpille engelli raporu alıp erken emekli olmaya çalışan bazı o.çocukları yüzünden.
Bundan sonra yeni ve yeniden rapor alanların işi de kolay olmayacak çünkü tek hastalıktan 3 uzman görüşü isteniyor. Böylece rüşvetle doktor kiralayıp rapor alınması zorlaştırılıyor. Bir de rapor kurulunda bulunan ve rüşvetle, torpille engelli raporu verdirten bazı o.çocuğu memurlar var.
Ha sen veya ben gerçekten hastayız. Belki de bir daha başvuru yapsak aynı oranları alamayacağız. Çünkü doktorların bakış açısından dolayı bunun bir standardı yok. Ha ben haketmiyorsam da verilmesin zaten ama basit hatalar yüzünden hastasının ölümüne sebep olan bir meslek dalından bahsediyoruz ve seni haydi haydi ezerler, gereği neyse yapmazlar. Ayrıca doktorlara da bu konuda baskı var ve git gide iş daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çünkü millet olarak bu konuda namuslu ve dürüst değiliz. Bazı namussuzların yüzünden namuslular da sıkıntı çekebiliyor.
Burada bütün suçu sisteme veya devlete bulamayız. Vatandaş olarak bizler ödevlerimizi yerine getiriyor muyuz? Elbette hayır.