Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor oranları değişti | 20 Şubat 2019

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yani pisikiyatriden vergi indirimi alan bu indirimden faydalanır ama emeklilik için geçerli olmazmı ne demek istiyor %40 üstü 3 derece pikisiyatri rapor olan kişi artık bundan yararlanamayacakmı

yani kısaca diyorki devlet,ben seni erken emekli etmiş olabilirim ama normal emekliliğin gelene kadar da yakana yapışırım!

hiç bir değişiklik yok ssk istediği zaman kontrole göndere bilir isterseniz sürekli olsun veya süreli olsun işkenceye devam sadece araya psikiyatri % 65 girmiş hiç bir değişiklik yok eziyetten başkaa hastaneler saten tıklım tıklım dolu debelenmeye devam

Son düzenleme:
sıkıntı yok kazalımış haklar 15.maddede belirtiyor 2002 öncesi olanlar için geçerli aynı şekilde haklarımız gene korunuyor isterse hastaneye çagırır veya sevk eder gerçekten durumun aynı tanı üzereyse aynı koşullar devam eder

gabriel pasternak

Sosyal yardım kanununu rahmetli erbakan hocamız çıkardı ve aylık asgari ücret tutarında maaş bağladı engellilere..ondan sonra gelen hukumetler bu maaşları düşürdü şuan erbakan hükümette olsaydı En düşük engelli aylığı asgari ücret tutarında olacaktı..şimdi 480 tl engelli aylığı hakmı bu

gabriel pasternak

siyaset yapma diye başlayıp kendin siyaset yapıyorsun. öncelikle şunu kafana sok. insanlar eleştirme, düşüncelerini aktarma hakkına sahiptir. kimsenin bu hakları kısıtlamaya haddi yoktur. kimseyi nankörlükle suçlayamazsın, verilen yardımlar kimsenin babasının malı değil, bu halkın verdiği vergidir. bu nedenle hiç bir siyasi partiyle alakası yoktur, bunlar kanunen kazanılmış haklardır, tüm dünyada benzer haklar vardır, bazı haklar kabul ettiğin uluslar arası anlaşmalardan gelir, siz sanki birileri cebinden çıkarıp bize harçlık veriyormuş gibi konuşuyorsunuz, bu kimsenin bizlere lutfu değil! bir haktır. son 16 yılda çok şey değişti, hayatınıza giren her yeniliği bir siyasi partinin size lutfuymuş sanıyorsunuz. bu gün gelinen durumda torpili görmeyip, geçmişte torpil vardı demek için insan biraz düşünür, utanır! maaşlar arttı diyorsun, enflasyondan haberin var mı? diğer insanlarla engellilerin aldığı maaş oranları adil mi? maaşlar alım gücüne göre hesaplanmalıdır, ben geçmişte düşük maaşla aldıklarımı şimdi daha fazla maaşla alamıyorsam bu nasıl artıştır?

hnr

Ya aslında senle çene yorma ya bile değmezsinde yinede söyliyim 16 yılda ne değişti bide bakam satılmayan fabrika kaldımı.üretim.çiftçilik yandaşlık yapa yapa ülkede enflasyon tavan yaptı.şimdide 80 lere geri döndüler soğan patates kuyrukları başladı..Daha ne konuşuyorsun

Mrb arkadaşlar yazacaklarımla ilgili bana yardımcı olursanız sevinirim diyabet tansiyon ve stent den dolayı 2008 yılında aldığım sürekli ibareli raporum vardı sonrasında bypass ameliyatı oldum ve yeni vuku bulan hastalığımdan dolayı sağlık müdürlüğü kanalıyla itiraz etmem gerekir denildi bende itiraz ettim 2.hastaneye hakem hastanesi olarak gönderildi %49 ve sürekli olan raporum 2 yıl süreli ve kollestirolden 6 puanlık artışla %55 oranla adresime yollandı baypass olmama ve stent olmasına rağmen bu karar doğru bir kararmıdır.Oturan boğa kardeşim.

Ve ayrıca hastaneye itiraz dilekçesi oradaki memur bypassa %30 vermişler stent oranı değiştirmez gibi bişey söyledi stent olan damarlar bypass dışındaki damarlar yardımlarınızı rica ediyorum

@toprak1453 benim raporum %50 ve onayladindi Ekim ayında. 16 yıl dolunca emekli olabilirsiniz dediler. 6 ay sonra surem doluyor ve dilekçe verecektim. Hastaligim tedavisi olmayan crohn hastalığı ve oranlarda hiçbir değişim yok. Ankara SGK ya Eylül'de emeklilik isterken mevcut raporum geçerli mi diye sordum ancak ne yazık ki olumsuz cevap verdiler.yani benim hastaligim tedavisi yok yeni yönetmelikte oranlar değişmedi ancak yeniden rapor almam gerekecekmis.kisacasi önceki onaylanan rapor bir işe yaramayacak yani. Hastalik aynı oran aynı neden bir daha rapor alacam çok anlamsız. Kısacası hayrimiza bir iş yapmadıkları belli zaten. Hasta engelli halimizle uğraş dur. Böyle kanun duzen mi olur? Hastanelerde rapor almak için çile çekmek kolay mı sanıyorlar? Neden bir vatandaş olarak hep biz mağdur oluyor anlamıyorum? Kendi çıkardıkları yönetmeliği kendileri bir kaç yılda bir değiştirip tekrar rapor istiyorlar! Bir de kazanılmış hak diye madde koyuyorlar anlamsız şekilde. Kısacası raporlar geçersiz ve kurumlar yeni yönetmeliğe göre tekrar rapor isticek belli oldu.

Bu durumda senin raporun ve emekli olabilir yazin da geçersiz oluyor.benimle aynı durumda olduğun için. Bizim hastalığımiz sebebiyle yeniden rapor alırız ancak bize çile cektirecekler yeniden ne yazık ki

Ogorken

Cevabı paylaşmanız mümkün mü? Bence yeni rapor almanıza gerek yok.İşi bilmeyen bir memur cevap yazmıştır.2008 öncesi memur olduğunuz gözardı edilmistir.Raporu hiç onaya göndermediğimizi düşünelim.Elimizdeki mevcut raporla tekrar basvursak yeniden mi rapor alın diyecekler.Kurumun yeni rapor isteme hakkı var ama bunun gerekçesinin olması gerek diyor yönetmelik

Görüş istemek hataydı aslında.Çünkü elimizdeki raporu bunlara vermiş olduk.

İşin aslı emekli olacağınız zaman belli olur.

login ben resmi olarak sormadım telefondan sordum. Cimere başvurdum resmi olarak artık. Bakalım cimerden ne gelecek? Ama bana söylenen bu. Mantık arama kardeş zira mantık ülkemizde hangi alanda varki? 3-5 yılda bir yönetmelik değişir mi değişiyor işte! Kazanılmış hak falan filan hikaye bu ülkede.Eyt mağdurları ise girdiğinde yasal olarak 20-25 yılı doldurduklarında emekli olabilirken kanunu geriye doğru isletiletip mağdur etmediler mı insanları? Kanun adalet kimsenin umrunda değil valla.Altta kalanın canı çıksın mantığı var bu ülkede

Ogorken

Telefondan sorduysanız yüzde yüz (o kadar net konuşuyorum) sallamadır.Çünkü ben de birkac defa konuştum bunlarla.Siz onlardan daha çok şey biliyorsunuz.Bunların gerçekten bir şeyden haberi yok.

login Valla artık cimere yazdım.resmi olarak bakalım ne gelecek cvp olarak. Zaten Eylül de dilekçe verince durum tam netlesir.yeniden rapor isterlerse mecburen gidip alacağız ama çile babam çile durumu ne yazık ki. Şimdi kafada soru isaretleriyle 6 ay nasıl geçecek zor valla. Bahtsız bedevilikte üstümüze yok arkadaş :(

değerli dostlar sgk nın görüş yazısı olumlu gelenlerden rapor istemesi kadar saçma bişey olamaz,amir hüküm deyip sonrada yeni rapor istemek kanun ve yönetmeliklere aykırı verilen hak geri alınmaz diye biliyorum 100 defa mı rapor alıcaz sürekli verilmiş raporumuza,selametle

Eyt mağdurları da aynı onalarin da hakkiydi 25 yılda emekli olmak. Ama kanunu geriye döndürerek işlettiklerini unutmayın. O sebeple verilen hak diye birşey yok bu ülkede ne yazık ki

Ogorken

Ben zaten istesem de emekli olamıyorum çünkü maaşım çok düşüyor ve ailemi geçindirme şansım hiç yok. Onun için emeklilik benim için hayal (çok istesemde). Ancak sizin karşılaştığınız durumla alakalı benimde bu yönde kanaatim oluşmuştu.

Yeni düzenlenen kanuna göre ;

"2) Ancak, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen;
a) Süreli engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin yeniden sağlık kurum ve kuruluşlarına sevk işlemleri uyarınca düzenlenecek raporlar,
b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,
c) Hakkında engelli sağlık kurulu raporu düzenlenen kişi, vasisi veya kurumlarca yapılan yeni rapor başvuruları, kontrol muayeneleri,
bu Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır."

Her şeyin olması mümkün. Tahmin ediyorum ki mevcut raporla emeklilik isteyenlerin çoğu aynı kaderi paylaşacak çünkü bu işe sıkı denetim getirmek istiyorlar. Nedeni, rüşvet ve torpille engelli raporu alıp erken emekli olmaya çalışan bazı o.çocukları yüzünden.

Bundan sonra yeni ve yeniden rapor alanların işi de kolay olmayacak çünkü tek hastalıktan 3 uzman görüşü isteniyor. Böylece rüşvetle doktor kiralayıp rapor alınması zorlaştırılıyor. Bir de rapor kurulunda bulunan ve rüşvetle, torpille engelli raporu verdirten bazı o.çocuğu memurlar var.

Ha sen veya ben gerçekten hastayız. Belki de bir daha başvuru yapsak aynı oranları alamayacağız. Çünkü doktorların bakış açısından dolayı bunun bir standardı yok. Ha ben haketmiyorsam da verilmesin zaten ama basit hatalar yüzünden hastasının ölümüne sebep olan bir meslek dalından bahsediyoruz ve seni haydi haydi ezerler, gereği neyse yapmazlar. Ayrıca doktorlara da bu konuda baskı var ve git gide iş daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çünkü millet olarak bu konuda namuslu ve dürüst değiliz. Bazı namussuzların yüzünden namuslular da sıkıntı çekebiliyor.

Burada bütün suçu sisteme veya devlete bulamayız. Vatandaş olarak bizler ödevlerimizi yerine getiriyor muyuz? Elbette hayır.

emin misiniz?

madde şöyle;
[FONT=&quot]Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. [/FONT][FONT=&quot]Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez.

[/FONT]
[FONT=&quot]2002 öncesi ve süreli raporlarda da sürenin bitimine 6 aydan az kalmış ise rapor istenecek diyor...

DPB açıklama yaptı... süreli raporlarda 6 aydan az kalsa da yeni rapor istenilmeyecek diye...
[/FONT]

Yeni yönetmenlikte açıkça belirtilmiştir zaten
Engelli raporu olan süreli veya sürekli ibaresi olanlar dahil
kurum isterse kontrol veya yeni rapor istene bilmekteoranlara gelice aynı sadece psikyatri rahatsızlıkların bazıları vergi indirimi ve iş için geçerli olmayacağı belirtilmiş en dikkat çekenide bu madde olmuş.

toprak1453 birimde çalışan yetkili bir memur baktı gördü evraklarimi sorun olmaz Eylül'de emekli olabilirsiniz dedi.telefonda sorduğum kişi sanırım beni yanlış anlamış neticede hastalığımiz aynı oranlar da aynı. Tek hastalıktan 3 doktorun görüşü zaten vardı. Benim mevcut raporumda zaten aynı branştan 3 doktorun imzası var. Kısacası eskisi gibi durum.sgk onayladığı rapordan tekrar rapor istemiyor ancak yeni alınan raporları da eskiden olduğu gibi yeniden isteyebiliyor.iyo aksamlar

Arkadaşlar ben uzun süre sendika ile uğraştım üsdüzeyde pek cok toplantıda bulundum inanın memurun işçinin durumu hiçbir siyaset cinin nede siyasi partinin umrunda onlar sadece bu konuları gündeme getirerek kendi çıkarlarının peşinde koşuyorlar bu ülkede insanlar iş gücü olarak cok erken yıpranıyo ve yaşam şartları yaşam kalitesini düşürüyo 20 yıllık memurum beş yıl sonra süre olarak emekliligi hak ediyorum beş yıl sonra 50 yaşında olacam ama maaş bağlanma yaşı 60 benim şimdi soruyorum Avrupa'da Atmiş yaşında çalışan biriyle bide atmiş yaşında çalışacak biri aynı konfordamı çalışabiliyo yaşayabiliyo 45 yaşında yüksek şeker yüksek tansiyon Piskiyatri hastasıyım hep doktor sitressiz yaşa şunu ye şunu yeme deyip duruyo yarına cıkacamızın garantisinimi var 8 yaşından beri çalışıyom acaba atmiş yaşınını görüp emekliliğin tadını yaşatabileceğim emeklilik surem dolup 25 memurluk yaptıktan sonra 9000 bin gün calişmişim sonra 10 yıl daha çalış 12600 gün bide 2 bin gün ssk var 550 gün askerlik 16000 günle emekli ol peki bu ülkede calişmanın yaşananın karşılığı bumu Avrupa'da yaş yukarda ama orda devlet insan için burda insan devlet icin dürüst olalım bu rahatsızlıklarımızla bu iş sitresiyle sizce rabbim bilirde atmiş yaşını görebilirmiyim görürsem görürsem hastanelerdemi evde televizyon başindami hayatımız geçer yaş cok yüksek pirim günü hizmet süresi dolan emekli olmalı isdeyen çalışmalı saygılar

Bende pıhtılaşma var genetik mutasyon bozukluğu daha önce doktor eğer vücutta şuanda atmış pıhtı yoksa oran alamazsın demişti ama genetik bozukluk olduğuna dair rapor var ve ömür boyu coumaidin kullanacağım sorum şu ki genetik hastalıklara oran verilecek mi bu yeni yönetmeliğe göre 3 kez de sol kola pıhtı atmıştı ve devlet hastanesinde çekilen ultrason raporları mevcuttu illa oran için pıhtı olması gerekiyormuş yani doktora göre yatalak yada ölmek lazım coumadin verilmiş pıhtı atmasın diye bu nasıl kanun diye serzenişte bulunmuştum ama yapacak bir şey yok demişti inşallah bu yeni yönetmelikte bu değişmiştir çok anlamadın ben

Yoktu diğer arkadaşın adı.her neyse size kolay gelsin ben herşeyi zamana biraktim

Merhabalar. Öncelikle burada yada başka platformlarda derdine derman arayan herkesin Allah yardımcısı olsun.
Benim 9 yaşında bir kız öğrencim var. Kendisinin görme problemi bulunmaktadır. Gözlerinden biri %10 diğeri %5 görme yetisine sahip olan özel bir insan.Öz ihtiyaçlarını kendisi zorlanmadan karşılayabiliyor.Tek sorunu gözleri. Geçen yıl belediye başkanı ve ilçe kaymakamı ile yaptığım görüşmeler sonucunda sağlanan imkanlar sayesinde Ankara'da özel bir göz polikliniğine götürebildik. Tek seferlik tabii. Bu klinik önerisi ile sınıfta yada evde ders çalışırken kullanabileceği , sol tarafında özel bir mercek monte edilmiş gözlük alındı Ancak istediğimiz verimi tam anlamıyla alamadık. Bu da bir hayır sever vatandaşımızın desteği sayesinde oldu. Öğrencime RAM tarafından kaynaştırma öğrencisi raporu da aldık. Şuan sizlere sormak istediğim ; bu öğrencimin gelecekteki hayatını rahat ve kendi ayakları üstünde durarak yaşayabilmesini sağlayacak olan , belkide resmi yada özel kurumlarda çalışabilmesine olanak sağlayacak bir ''özel ihtiyaç sahibi raporu '' alma imkanı var mı? Elim yazmaya varmasa da ( engelli raporu )

kızımızın gözlerindeki sorun nedir bilgiiz varmı ?

engelli raporu alınabilir sosyal yardımda baglanır bu raporla tabi bazı krıterler var bunun icin

gözle alakalı bi deyisiklik yok

cetin sen 24 eger kızımızla alakalı gözlerinde bi tedavi imkanı varsa ben istanbuldayım elinden ne gelirse yapmaya hazırım benimde dogustan görme kayıplarım var ama tedavisi yok malesef cok ama cok zorluklar cektim bunları yasayanlar bilir onun icin. mumkun olan herseyi yapmak isterim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt