Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor oranları değişti | 20 Şubat 2019

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Psikiyatride oranlar iki adet iken, ortaya 2. şık gelmiş, tedaviyle kısmı düzelen

eskiden oran iki adetti

İncelediğim zaman

şizofreni bölümü;

tedaviyle işlevselliği düzelen %45

tedaviyle işlevselliği kismi düzelebilen %65

tedaviyle işlevselliği düzelmeyen %80

2. şık yönetmelikle yeni gelmiş.

ve güzelde olmuş yani

Şizofreni de %45 yani tedavi ile işlevselliği tamamen düzelene yeni bir hak mı verilecek örneğin her işi yapabilme (öğretmenlik yapabilme) gibi ???

şimdi yeni rapor çıkarsak emeklilik için gittigimizde yeni çıkardıgımız rapor geçerli olurmu git bitane daha getir derlermi acaba?

2000 yılından belli rapor var evde bir sürü etti hepsi aynı tanı ne saçmalıktır anlamış degilim

serchar
Emeklilik gelmeden rapor çıkarma şimdiden çıkacağın raporu büyük ihtimalle emeklilikte kabul etmezler, ama eski raporlar geçerli yani hakların saklı, emekli olacağın zaman sgk yeniden hastaneye sevk ederse o zaman zaten mecbur yenisi çıkacak.

rapor sisteme otomatik olarak düşer,yeniden rapor alman gerekmiyor,siz e devlete rapor yükleyemezsiniz..

maviilii

18 yaşından küçükler için yeni bir rapor alınacak diye bir durum yok. 18 yaşını doldurdugunda yeniden rapor isteniyor benim anladığım..

[FONT=sans-serif]kanun kanunla çelişiyor itiraz olursa istenir diyor öte yandan sürekli raporlar geçerli diyor anlamadım nasıl olacak bu durum[/FONT]
Kazanılmış haklar
''MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez.''Bu madde 2002 tarihinden önce alınmış raporlar ile ,eger raporun süreli ise ve bitmesine 6 ay kalmışsa yeniden rapor düzenlenebilir,diğerleri için yeniden rapor düzenlenemez diyor.Asıl kafaları karıştıran ''süreli yada süresiz raporlar için kurum tarafından yeni bir rapor istenmesi'' ise bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra alınacak raporlara itiraz sürecini düzenlemektedir.bu 12.madde'de: ''raporlara itiraz'' başlıgı altında düzenlenmiş..yeni alınacak raporlarda izlenecek prosedür bu olacak.tabi ki bu benim anladığım.konuyu daha uzman arkadaşlar degerlendirebilir

Akp Hükümetinin Engellilere Zarardan Başka Neyi Olduki.Sizde Hâlâ Nasıl Oy Veriyorsunuz Aklım Almıyor Size😕

SOSYAL HİZMETLER KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun No. 7166 Kabul Tarihi: 21/2/2019
MADDE 1 – 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Bu fıkranın uygulanmasında, 5510 sayılı Kanunun ek 18 inci maddesi uyarınca Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyeleri hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasına dâhil edilmez.”
MADDE 2 – 2828 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 17- Ek 7 nci maddeye göre evde bakım yardımı almakta iken 5510 sayılı Kanunun ek 18 inci maddesi uyarınca 2018 yılında ödenen bayram ikramiyeleri nedeniyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir şartının aşılması hâlinde; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar evde bakım yardımı henüz kesilmemiş olanların yardımları kesilmeksizin ödenmeye devam olunur, kesilmiş olanların yardımları kesildiği tarih itibarıyla tekrar başlatılır ve kesilen döneme ilişkin ödenmeyen yardım tutarları defaten kendilerine ödenir.”BUGÜN YAYINLANAN RESMİ GAZETEDE BAKIM YARDIMI İLE İLGİLİ BİR MADDE VAR.KONUYLA İLGİLİ DEĞİL AMA BURDA PAYLAŞIYORUM.

siyaset yapma !!! nankörlük de yapma...

son 16 yılda engelli ve bakıma muhtaç insanların işe alınması, yapılan maddi yardımları görmezden gelmek nasıl bir kafa yapısıdır ???
2002 öncesi her kurum kendisi sınav yapar, torpili olmayan işe giremezdi... taaa erzurum' dan sınava girmek için istanbul' a gelirdi insanlar...

şimdi ekpss var. Türkiye geneli sınav yapılıyor puan alırsan istediğin heryeri tercih edebiliyorsun.

maaşlar arttırıldı... sana burada AKP reklamı yapmıyorum. gerçekleri konuşuyorum.
sanki olağanüstü iyi haklara sahiptin de AKP gelince elinden almış gibi davranıyorsun.

biraz mantık...

yönetmelikte de kötü bir durum yok... raporu olanlar hak kaybına uğramıyor...
süistimallerin önüne geçmek ve gelişmelere ayak uydurmak için yönetmelikler belli aralıklarla güncellenir hepsi bu...
derbo78

Zorlaştırmışlar anlaşılan

Muayene eden doktoruda çağırcaklarmış

Çalışmıcağı alan dolu olcakmış

Benimki boş orası:(

Süreli rapor süresiz vergi indirimiyle emekli olanların durumunda değişiklikler ne (rapor 1 yıllık 2016 süresi doldu 2017den beri emeklilik devam ediyor) herhalüka da kontrol isteme hakları var ama yönetmelik rapor suresi bitince istenir diyor yada ben öyle anladm anlayan varsa acıklama yapabilirmi

Bakınız, bunu kaç defa buraya yazdık ama kimse anlamıyor değil, anlıyor ama işine gelmiyor. Böyle olduğu için olayı farklı şekilde sorup istediği cevabı almaya çalışıyor. Bir kez daha yazayım...

Vergi indirimi başvurularınızda veya erken emeklilik başvurularınızda veya çalıştığınız kurumun talep etmesi halinde, raporunuzu ne zaman almış olursanız olun, raporunuz süreli veya süresiz olsun farketmez, yeniden rapor çıkarmak durumundasınız. Kurumların kanunen bunu talep etme yetkisi var. Bunu anlamak, algılamak çok mu zor? Aynı şeyi sorup sorup duruyorsunuz. İnanmak size zor geliyorsa bağlı bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğüne telefon açıp benim anlattığım gibi sorun. Aldığınız cevap buraya yazdığımdan zerrece fark etmeyecek. Bunların hepsi tecrübedir, karnımızdan konuşmuyoruz.

Yeni yönetmenlikte açıkça belirtilmiştir zaten
Engelli raporu olan süreli veya sürekli ibaresi olanlar dahil
kurum isterse kontrol veya yeni rapor istene bilmekteoranlara gelice aynı sadece psikyatri rahatsızlıkların bazıları vergi indirimi ve iş için geçerli olmayacağı belirtilmiş en dikkat çekenide bu madde olmuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt