Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor oranları değişti | 20 Şubat 2019

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
rist53

Kızımızın gözlerinde görme yetersizliği var. Sağ göz bebeğide sürekli oynama yapıyor. Ankara'daki doktorumuz Ayşen Hanım ve Kütahya'da bulunan göz doktorumuz tedavinin mümkün olmadığını belirttiler.

bana net konuyla alakalı bilgi vermeniz mümkün olursa benim istanbuldaki doktorumdanda bilgi almıs olurduk

Arkadaşlar bipolar hastası yüzde 40 raporum var raporum 5 yıl süreli vergi indirimim süresiz 3 yıl sonra raporum yenilenecekraporu 30.12.2016 da aldım. şindi vergi indirimim geçerlimimi blen arkadaşlar yazsın.buda kazanılmış hak değilmivergi indirimiyle emekli oldum

tüm haklar korunuyor sadece kurumlar istedikleri zaman tekrar rapor isteyebilecekler

Kardeşim zaten 2021 in sonunda kontrol şerhim var.rahatsızlığım kronik süreğen bipolar

yeni yönetmelikte bipolara vergi indirimi yok diye yazdı o yüzden anlayamadım zaten 3 yıl sonra raporum yenilenecekti

Son düzenleme:
Sürekliysa çıkiarmayabilirsiniz

Son düzenleme:
arkadaşlar devlet personel başkanlığının yaptığı açıklamada

13-Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerliğini koruyacak olup, bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemeyecektir. diyor.

Şimdi benim 2017'de almış olduğum %55 sürekli raporum var. Bu durumda EKPSS ile atanmam durumunda kurum benden yeni rapor istemeyecek doğru mu anlamışım ? Lütfen bu konuya hakim arkadaşlar cevaplarsa bilgi kirliliğinin önüne geçmiş oluruz.

Kontrol muayenesi tekrarı

Merhaba
Yeni yönetmeliğe göre kontrol muayenesini rapor bittiği aymı yaptırmak zorundayız?

3-4 ay önceden gidemeyecekmiyiz artık?

Herkese selamlar....
Ben nakilliyim
hipertansiyon var
1 derece diyebet insülin kullanıyorum. Engelli oranım kaç olur. Ağır engelli raporu alabilir ve bakıcı parası alabilirmiyim?
Teşekkürler.

bipolar

bipolar ilgisi yok .yenileyen depresif bozukuluğa ilgili yoksa neden süresizoran veriliyor

KİŞİLİK BOZUKLUKLARINA İŞ BAVURUSU VE VERGİ İNDİRİMİNDE BU DERECELENDİRME DİKKATE ALINMAZ.
BİLGİ KİRLİLİĞİ YAPMAYALIM

Balhazar hesaplamasi hala aynimi yoksa oran hesaplamada bir degisiklik varmi?

Birden fazla hastalığı veya engeli bulunanların engel oranları
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Raporların elektronik ortamda düzenlenmesine dair sistemlerin oluşturulmasına kadar geçen sürede; birden fazla hastalığı veya engeli bulunanların engel oranları Ek-2’de yer alan, alan kılavuzunda aksi belirtilmedikçe balthazard formülü ile toplanarak kişinin engel oranı hesaplanır.
(2) Balthazard formülü aşağıdaki şekilde uygulanır:
a) Engel oranları ayrı ayrı tespit edilir.
b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.
c) En yüksek oran, engellinin tüm vücut fonksiyonunun tamamını gösteren % 100’den çıkarılır.
ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen engel oranı ile çarpılır. Çarpımın 100’e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek engel oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci rahatsızlıkların engel oranı bulunmuş olur.
d) Engel ikiden fazla ise birinci ve ikinci rahatsızlıkların engel oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki engel oranı ise ikinci sıraya alınarak formül tekrarlanır.
(3) Balthazard formülünün uygulanmasına ilişkin olarak Ek-3’te yer alan Balthazard Hesaplama Tablosu da kullanılabilir.
son nefes

Ben yeni yönetmelik inceledim sgk kontrol muayenesi yolu açıldı .bundan sonra kontrol artacak bahane hazır yeni yönetmelik.

muhammet1453

Hangi maddeye dayanarak bunu çıkarttıniz yönetmelikte? SGK nin kontrol hakkı zaten vardi!!! Yeni bir şey degil ki yeni yönetmelikten bunu çıkartiyorsunuz.

Ben piskoz hastasiyim yüzde 80 raporum var ve sürekli psikiyatri değişmiş 10 yildir tedavi görüyorum benden engelli vergi indirimi emekliligimde tekrar rapormu istenecek

2018 yılında sürekli aldim

merhaba Nurtan OturanBoğa Ufukalp
benim eski raporum vardı yeni raporu 18/02/2019 gecen gün aldım daha önce %57 olan engel oranım *sürekli * %60 olarak değişti (%60 önemli çünkü 2006 yılında sgk girişim olmuştu 18 yıl 4000 güne tabi oldum) böylelikle şimdi yeni çıkan bu yasa değişiliklik ile bana yansıyan bişey varmı ??? sol kolum omuz sevıyesinden 5 cm aşağıya kadar yok tablo 2.7 yazıyor ( sol kol amputasyonu detoid ınversiyonu prosimali) emeklilik yılım günüm geldiğinde yeni rapor isterlermi ?

siyaset yapma deyipte siyaset yapan arkadaş.Akp gelince kazanılmış hak kayıplarından haberin yok herhalde?siyasete girersek sen kaybedersin.en basitinden 2008 yılında çıkardıkları yasa ile 2003- 2008 yılı arasında abo oranı %60 dan kaçlara düştü ve 2008 den sonra abo oranları kaçtan hesaplanıyor haberin varmı senin.kazanılmış haklar nasılelden gidiyor biliyormusun?%60 lardan %30 lara abo oranı düşünce maaşlar yarı yarıya nasıl düşüyor o zaman göreceksin.
torpil olmayan işe giremez diyorsun,görüyoruz akp mvekılleri genel kurulda masa üstlerinde alenen torpil nasıl yaptıklarını.

engelli başvuru form kontrol için yer açılmış.bunu anlamak ve yeni yönetmelik için yolunu açmışlar

Raporum işyerime tebliğ oldu vergi dairesinden de orijinalini aldım.Bekleyen herkes umarım istediğini alır. ✌🏼✌🏼✌🏼

basvuru tarihiniz birde hangi ilden gitmisti tesekkürler

beyler ben deişiklikleri okumadım çok fazla yazı vardı ben atipik psikozum acaba beni etkiliyor mu özetleye bilirmisiinz rıca etsem ?

gabriel pasternak

parayi nereye koyacagmizi sasiriyoruz acaba dolarmi alsak hissemi 480 lira ne artmis cakma enflasyon bile yuzde¦20 gecen sene 0.75 krs olan su 1,5 lira su yahu su basma kalip laflardan bikmadiniz hep ayni laflar 2022 maaslari hakti simdi yardim yani devlet su varsa vermem bu varsa vermem 1 lira gecerse vermem engelinin gss odedigi kac avrupa ulkesi var hastne ilac parayla ne anlatiyon sen .

erken emeklilik

Arkadaşlar,raporumuz sürekli mi?
Evet
sgk sağlık kurulu şu kdar günün dolduysa durumunuz incelenir diyip raporumuzu %40 ve üzeri onayladı mı ?
Evet
Bırak artık gün say derim ben, daha ne diyecekler,kendilerinin verdiği onayı tekrar mı onaylayacaklar ?
Yeni yönetmelik okuduğuma göre bizi hiç mi hiç etkilemeyecek,iyi günler

Son düzenleme:
[FONT=Lato]Kazanılmış haklar
Kaldı ki 2005 yılında yürürlüğe giren Engelliler Hakkında Kanunda usulüne uygun alınmış tüm raporların süresi içinde geçerli olduğu açıkça ifade edilmektedir. Dolayısıyla “belirli bir tarih öncesi alınmış raporlar geçersizdir” söylemi yanlıştır. Çocuklar için olan ÇÖZGER Yönetmeliğinde kazanılmış haklar bölümünde aynı ifadeler açıkça yer almış, herhangi bir tarih sınırlaması olmadan sürekli raporların çocuk 18 yaşını dolduruncaya dek geçerli olduğu açıkça ifade edilmiştir. Dolayısıyla hiçbir kurum, “sürekli” ibareli raporu olanlardan 18 yaş dolduruncaya dek, bu Yönetmeliği bahane göstererek yeni bir rapor istemeyecektir. Yıl olarak süresi belirlenmiş olanlardan ise süresi içinde yeniden rapor istenemeyecek ve sağlık kurulları bu kişiler için rapor düzenlemeyeceklerdir. Burada bilinmesi gereken; çocuk 18 yaşını doldurduğunda rapor sürekli dahi olsa geçersiz olacak ve 18 yaşını doldurduğu günden itibaren en geç 3 ay içinde erişkin engelli raporu almak zorunda olduğudur. Erişkinler için de durum aynıdır. Yönetmelikte yer alan ifadelere göre; bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. Bununla birlikte her iki Yönetmeliğe göre; Özel Tüketim Vergisi Kanuna göre ÖTV istisnalı araç alımında 01.08. 2002 tarihi öncesinde alınan raporlar geçerli olmadığından, bu tarih öncesi sürekli raporu olanlara yeni rapor düzenlenir. Bunun yanında ÖTV istisnalı araç alımında yıl olarak süreli raporu olanlar, raporun bitimine 6 ay kalıncaya dek ÖTV istisnalı araç alabilecekleri için bu kişiler rapor bitimine 6 aydan az kaldığında yeni rapor talebinde bulunabileceklerdir. Ancak her iki Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen; a) Süreli engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin yeniden sağlık kurum ve kuruluşuna sevk işlemleri uyarınca düzenlenecek raporlar, b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar, c) Hakkında engelli sağlık kurulu raporu düzenlenen kişi, vasisi veya kurumlarca yapılan yeni rapor başvuruları, kontrol muayeneleri, bu Yönetmeliklerin hükümlerine göre sonuçlandırılır. Dolayısıyla 20 Şubat 2019 öncesi alınmış raporların yenilenmesi, rapora itiraz edilmesi halinde yeni Yönetmeliklere işlem yapılır.[/FONT]

[FONT=Lato]Kaynak ==> [/FONT]https://www.engelolma.net/2019-enge...vcMU6FDEeqR9YzPX0cnmF6HHIQojg3xzbQH9uwjE2FmA8

arkadaşlar selam, benim raporum tamamlandı ama son bir imza için (ilgili birimden 0 alıcam zaten) bekliyordum, bu hafta o son imzayı da tamamlayıp sağlık kuruluna teslim edicem raporumu, şimdi benim tekrar mı rapor almam gerekecek? fikri olan var mı?

yeni oran ceteveline göre 2 oranım değişmiş görünüyor, biri 80 den 40'a düşmüş, öteki 20'den 50 ye çıkmış, bu durumu heyet raporu onaylarken dikkate alır mı? düzeltir mi?

Rahatsizliginiz nedir ki. Ben kendim ile ilgili birşey bulamadim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt