Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Sayın başkanın görevi ne o da açsın bir dava bizlerde hak edelim ÖTV muafiyetinden faydalanmayı...Boztaş, engelli plakalı otomobillerdeki 5 yıllık satış kısıtlamasının 5378 sayılı özürlüler kanunu ve anayasanın 10. maddesiyle de örtüşmediği, H sınıfı ehliyeti olan fakat engelli otomobili alma hakkı bulunmayan engellilerin de (işitme engelliler, tek gözünde görme yetisi kaybı olanlar gibi) bu haklardan faydalandırılmadığı ve ayrımcılık yapıldığını belirterek bu hususlarda yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini de söyledi. Boztaş açıklamasını şöyle sürdürdü:
merhaba arkadaşlar ben 2006 yılında ötv indirimli araba aldım.tabı kdv'ye yapacak bırseyımız yok suanfakat yenı bır araç almayı dusunuyorum ınsallah dıger arkadaşlardan olumlu haber gelırde cok daha uyguna alabılırız.yanlız diyelimki vergi mahkemesi bizim lehimize karar verdi bu davanın temyize gitme durumu söz konusumu yok vergi mahkemesi kararı verdikten sonra direk kdv iademizi alabiliyormuyuz?