Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tahsin kardes vergi dairesinin red yazısıyla mahkemeye basvurmadın mı ? mahkeme ne karar verdi ?

ya zaten vergi dairesi sana cevap verdikten sonra 1 aylık süren baslıyo.

Bu başlığın ilk mesajında bu detaylar mevcut: Araç alım tarihinden itibaren vergi mahkemesinde dava açma süresi 30 gündür (vergi dairesine başvurduktan sonra oradan cevap beklerken geçen süre bu 30 gün için etkisizdir). Bu süreyi aşan kişilerin dava açma hakları ortadan kalkmış oluyor.

umut21982;

Daha vergi dairesinden red yazısını almadım henüz. onların keyfi nezaman yerine gelirse artık ozaman alırız. canım türkiyemin güzel memurları arı gibi çalışıyorlar maşaallah ;)

red yazısı vermeseler bile 60 gün içinde (vergi dairesine dilekçe verdigin tarihten sonra) red yazısı yollamazlarsa sana zaten otomatıkmen mahkeme acma hakkın doguyor.(bunuda 1 ay içerisinde yapman lazım) ve bence benim önerim mahkeme asaması geldiğinde dilekce doldurma ve mahkeme sürecini bir avukatla beraber yapmanız.emin olun avukat bu işin peşini hepimizden daha iyi ve kolay çözer.ona mahkeme kazanılması ve kdv iadesinin yapıldıgı taktırde ödeme yapıcagınızı söylerseniz (ama bunu her avukat )işinizi daha kolay halledersiniz.

Bu konu da şehir efsanesine döndü. Bakalım kim ilk kez ortaya çıkıp "ben KDV de ödemeden aracımı aldım." diyecek.

Bülent abi avukata sordum. Red cevabını alınca 1 ay içinde başvuru yapıyoruz zaten.. Aracımı alalı 50 gün oldu. Red kararını alalı 15 gün oldu. Şimdi dava açamaz mıyız.. Red cevabı tarihinden itibaren 30 bence. Hadi diyelim maliyeye aracı aldığımız gün dilekçe verdik. 60 günde cevap verme hakkına sahip değil mi bu kurum ve tut ki 45 gün sonra karar alıp red cevabını gönderdi. o zaman vatandaş niye uğraşsın ki

Bu başlığın ilk mesajında bu detaylar mevcut: Araç alım tarihinden itibaren vergi mahkemesinde dava açma süresi 30 gündür (vergi dairesine başvurduktan sonra oradan cevap beklerken geçen süre bu 30 gün için etkisizdir). Bu süreyi aşan kişilerin dava açma hakları ortadan kalkmış oluyor.

Buna bir açıklık getirirmisin abicim.

UZAKLAR;

Bu arada sormak istiyorum ki; farz edelim herhangi bir mahkemeyi kaybettik. Mahkeme harç masrafından (yani 100-150 meblağlardan) başka üzerimize yüklenecek bir masraf doğabilir mi?

fullmoongokturk;
Evet tekrardan Temyiz için harç yatırmak gerekiyor. 50-80 TL arası bir şey anca tutar.

bir dava en erken 6 ayda sonuçlanıyor diye biliyorum.yani davalar yeni açılmaya başladı.sonuçları aylar sonra öğrenebilcez.:)sabredelim,bakalım hak yerini bulcakmı:)inş. bulur.

2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu

Dava açma süresi
Madde 7 - 1. Dava açma süresi, özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde Danıştayda ve idare mahkemelerinde altmış ve vergi mahkemelerinde otuz gündür.
2. Bu süreler;
a) İdari uyuşmazlıklarda; yazılı bildirimin yapıldığı,
b) Vergi, resim ve harçlar ile benzeri mali yükümler ve bunların zam ve cezalarından doğan uyuşmazlıklarda: Tahakkuku tahsile bağlı olan vergilerde tahsilatın; tebliğ yapılan hallerde veya tebliğ yerine geçen işlemlerde tebliğin; tevkif yoluyla alınan vergilerde istihkak sahiplerine ödemenin; tescile bağlı vergilerde tescilin yapıldığı ve idarenin dava açması gereken konularda ise ilgili merci veya komisyon kararının idareye geldiği;
Tarihi izleyen günden başlar.
3. Adresleri belli olmayanlara özel kanunlarındaki hükümlere göre ilan yoluyla bildirim yapılan hallerde, özel kanununda aksine bir hüküm bulunmadıkça süre, son ilan tarihini izleyen günden itibaren onbeş gün sonra işlemeye başlar.
4. İlanı gereken düzenleyici işlemlerde dava süresi, ilan tarihini izleyen günden itibaren başlar. Ancak bu işlemlerin uygulanması üzerine ilgililer, düzenleyici işlem veya uygulanan işlem yahut her ikisi aleyhine birden dava açabilirler. Düzenleyici işlemin iptal edilmemiş olması bu düzenlemeye dayalı işlemin iptaline engel olmaz.

Sürelerle ilgili genel esaslar
Madde 8 - 1. Süreler, tebliğ, yayın veya ilan tarihini izleyen günden itibaren işlemeye başlar.
2. Tatil günleri sürelere dahildir. Şu kadarki, sürenin son günü tatil gününe rastlarsa, süre tatil gününü izleyen çalışma gününün bitimine kadar uzar.
3. Bu Kanunda yazılı sürelerin bitmesi çalışmaya ara verme zamanına rastlarsa bu süreler, ara vermenin sona erdiği günü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzamış sayılır.

İdari makamların sükutu
Madde 10 - 1. İlgililer, haklarında idari davaya konu olabilecek bir işlem veya eylemin yapılması için idari makamlara başvurabilirler.
2. Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer altmış günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler. Altmış günlük süre içinde idarece verilen cevap kesin değilse ilgili bu cevabı, isteminin reddi sayarak dava açabileceği gibi, kesin cevabı da bekleyebilir. Bu takdirde dava açma süresi işlemez. Ancak, bekleme süresi başvuru tarihinden itibaren altı ayı geçemez. Dava açılmaması veya davanın süreden reddi hallerinde, altmış günlük sürenin bitmesinden sonra yetkili idari makamlarca cevap verilirse, cevabın tebliğinden itibaren altmış gün içinde dava açabilirler.

Üst makamlara başvurma
Madde 11 - 1. İlgililer tarafından idari dava açılmadan önce, idari işlemin kaldırılması, geri alınması değiştirilmesi veya yeni bir işlem yapılması üst makamdan, üst makam yoksa işlemi yapmış olan makamdan, idari dava açma süresi içinde istenebilir. Bu başvurma, işlemeye başlamış olan idari dava açma süresini durdurur.
2. Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır.
3. İsteğin reddedilmesi veya reddedilmiş sayılması halinde dava açma süresi yeniden işlemeye başlar ve başvurma tarihine kadar geçmiş süre de hesaba katılır.

2) (KOD 1)

fullmoongokturk;
Evet tekrardan Temyiz için harç yatırmak gerekiyor. 50-80 TL arası bir şey anca tutar.

Sağol kardeşim onu biliyorum zaten ama asıl öğrenmek istediğim şu: Davacı olan taraf bu vatandaş bize dava açmış diye bizden tazminat talep edebilir mi?

boş boş konuşuyoruz. hepimiiz maliyeye dilekçemizi vermişiz red cevabı bekliyoruz. dava ile ilgili olmazsa boşuna yazmıyalım.

fullmoongokturk;

Hayır böyle bir şey söz konusu bile değil, Tazminat Davalarının konusu çok farklı şeyler. Burada biz bizden verginin haksız alındığı gerekçesiyle dava açıyoruz. Tazminat Davasını gerektirecek bir uygulama söz konusu değil.

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler...

mehmeth21;
Mehmet21; biz burada bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Sen Maliyeden cevap bekliyor olabilirsin ama benim Maliyeden cevabım geldi ve ben hukuk evresini başlatacağım. Bunun hakkında da burada soru yöneltip cevabını arıyoruz. Yazıları dikkatli oku olur mu. Boş boş laf etme. Hiç kimse bu durumdan şikayetçi değilken sana niye dokundu yazılan cevaplar anlamış değilim... (Empeti şart)...

göktürk karagöz kardeş;

maliyeden cvp geldiyse bekle..mahkemenin belirli bir süre kısıtlaması yok bu konuda ferah ol.sen arada bir dosya numarasından mahkeme sonucunu sordur .ben ankarada restoran çalıstırıyorum, maliye ve vergi dairesi baskanlıgı buraya çok yakın.çok müsterimiz var gelen.o kadar kişiye sordum hepsi otv mtv duyduk ama kdv yi ilk senden duyuyorum dedi.adanada ki davayı kazanan arkadasın dilekce ve mahkeme kararını gösterdim bir kacına hepsi okuduktan sonra bu yakında yasalasır dediler.bende cok umutluyum.

siteye her girişimde direk bu konuyu acıyorum :) bir umut bir haber varmı diye..kimi derdini yazıyor kimi yorum yapıyor son günlerdeki yazılarda sevindigim veya farklı bir yazıyı okudugum umut kardeşim yazmış :) inşallah yasalaşır...

Vergi Dairesinden red cevabı alan arkadaşlar belgenin fotosunu buraya koyarlarsa bu kararda diger vergi dairelerine bir örnek oluşturabilir. Böyle bir belge ile müracatımız sonucunda red cevabını daha erken alırız, diye düşünmekteyim. Bende aracımı yeni aldım , pazartesi salı vergi dairesine dilekçemi vereceğim.

umut21982;
Kardeşim bende Afyonda çalışıyorum, haftaya cuma gideceğim Konya'ya. Ayın 11 inde de mahkemeye dava açacağım...

naser34;
En kısa sürede red cevabını atmaya çalışırım inş.

merhaba arkadaşlar özürlü araç alımında kdv indirimide yapılacağını duymuştum son gelişmelerden bilgisi olan varmı herkese iyi günler

Arkadaşlar vergi dairesine dilekçe ile ek olarak neler verdiniz. Ben bu gün dilekçe vermeye gittim(anadolu kurumlar vergi dairesi içerenköy/ist)dilekçe ve bölge idare mahkeme kararı ile kabul etmediler ehliyet ,ruhsat, fatura, aparat proje,sağlık kurulu raporu, altı çizili olanlar noter tastikli yarın tekrar gidecegim

Vergi dairesine sizler neler verdiniz. Red kararı belgesinin fotosunu buraya kayarsanız yeni başlayanlara büyük kolaylık olacaktır.

vergi dairesine ne verirsen ver mutlaka ret cevabı verecktir.tek yapılacak o ret cevabıyla dava açmak...
gerisi hikaye...

Bende bugün vergi dairesinden ret yazısını aldım.. 1 haftada sürdü ret yazısını almam. aldığım yazıyı ekliyorum..

http://img715.imageshack.us/img715/9683/scanjpg1.jpg

scanjpg1.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/9683/scanjpg1.jpg

naser34;

EKLER:

1- Bölge İdare Mahkemesi Karar Sureti (2 sayfa)
2- Özürlü Sağlık Kurulu Rapor Sureti (1 adet)
3- Özel Tertibat Proje Sureti (6 sayfa)
4- Araç Fatura Fotokopisi (1 adet)
5- Kimlik Fotokopisi (1 adet)

Uploaded with ImageShack.us

Bu gün baş vurdum ve red cevabını hemen aldım.yanımda örnek red belgesinin büyük yardımı oldu Sizler vergi dairesine giderken bunları hazır edip gidin bence git gel olmaması açısından
1:Nüfus cüzdanı fotokopisi
2.H sınıfı ehliyet fotokopisi
3.Ruhsat fotokopisi
4:Fatura noter tastikli
5:Aparat projesi noter tastikli
6:Saglık kurulu raporu noter tastikli
7:Örnek mahkeme kararı fotokopisi
8:Örnek vergi dairesi red kararı fotkopisi

Noter tastik ettirirken 2 adet çıkartın vergi mahkemesinede birer adet gerekli

Kardeşim onların 3 ünü de noter yaptırmaya kalksak 200 TL gidiyor zaten. Ben Maliye ye dilekçe verirken bana oradaki müdür yardımcısı da bunların noter onaylısı olsa daha iyi olur diye ama bende dedim yaa müdürüm onları yaptırmaya 200-250 lira para mı veriyim dedim. bizde devlet dairesinde görevliyiz ama bu kadar zorlaştırmıyoruz iş ve işlemleri dedim. Sonra noter suretlerinden vaz geçip evrakı aldı ve 10 gündede posta ile gönderdiler. Notere falan gerek yok..

sormak isterşm ki %46 engelli birisi olarak işitme cihazı takar yazıyor ehliyetimde ve b gurubu benim vergi indirimim var bu araç vergi indiriminden ben yararlanabilirmiyim cevap yazılırsa şimdiden çok tsk ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt