ruhsatında "engelli otomobil", "sakat otomobil" yazmakta, kendisinden başkası kullanamaz denmekte yani özel tertibat takılı durumda satın alınan aracın; engellilere has araç, engelliler için üretilmiş araç olduğu plakasına varıncaya kadar tartışmasız olarak adeta ilan edilmektedir. Burada "üretim" kelimesini dar yorumlamamak gerekir. Engelliler için otomobil üretilirken ayrı bir fabrikada mı üretilmeli, otomobilin her parçasında engelliler için üretilmiştir mi yazmalı, direksiyonunda da mı engelli amblemi olmalı vs..
Hoskal,
Teşekkürler.
En açıklayıcı bilgiyi sen verdin. Arabam olmasada bu açıklamayla hakimin karşısında şu paragraf savunma için yeterli bence.!
Hiç bir aklı başında hakim şu paragrafa muhalefet edemez!
Hem arabayı engelliden başkası kullanamaz diyeceksin! Hemde normal arac gibi vergi alıcaksın!
PES....
Dadas06 tipik memur örneğini bizlere gösterdi. Devletin memuru işte ne olucakkk

Yaptığı yorumla az daha beni bile kandırıyordu.
GİB bu yolla engelli kardeşlerimizin hakkı olanı gasp etmiştir.
Dava sadece geri ödeme davası olmamalıdır. GİB e vatandaştan haksız yolla para tahsilatı davasıda açılmalıdır.
Varmı böyle bir baba yiğit, mahkeme! Kendini mahkum edicekkk? Kamu kamuyu dava ettiği görülmüşmü?
Adalet miş, yargı bağımsızmış..muşş.....
Hadi ordan......
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hoskal, Protez için dava açıcam fakat bir arkadaş buna benzer bir sağlık ödemesi için dava açmış eksik ödemesini geri almış.
Fakat o nun işt.cihazı 3000 tl cebinden vermiş almış. Sonra mahkemeden karar çıkarıp ödemesini geri tahsil etmiş.
Benim sorunum benim protezimin çok pahalı olması!
Atıyorum.. 100 000 tl ben cebimden nasıl vereyim, alayım da sonra mahkemede 2-3 sene bekleyip paramı tahsil edeyim?
Bununla ilgili ne yapılabilir? Bir fikrin, bir önerin varmı?
Teşekkürler, saygılar.