Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
istikbal, biz özel tertibatlı aracları kast etmememiştik. %90 üzeri engeli olup emmioğluna araç kullandıran arkadaşlarımızın araçlarında SAKAT ambleminden söz ediyorduk. Öyle hak devirleri söz konusuki biz kardeşine, ana babaya demedik. zira engelli birey olan her eve araç lazım.

SAYIN ARKADAŞLAR

hala kime yaradı kime yaramadı konusunu tartışıyoruş . aslında bu konuda tartışılması gereken şey bu yasaklar niye getirildi olması gerekirdi . zamanında kötü niyetli insanların yüzünden bu kısıtlamalara gidildiğini hiç düşünmedinizmi . kısıtlamalar yüzünden sürekli tepki verdik ama hiç birimiz kötü niyetli insanlara karşı girişimde bulunmadık . engelliler üzerinden rant sağlayan insanları hiç konuşmadık . şimdi kısıtlamalar kalktıkça kötü niyetli insanlardan bahsediyoruz . asıl sorun şu ki yeni düzenleme bu kötü niyetli insanlara kolaylıklar getirmiştir ve aynı zamanda engelli olupta bu kısıtlamalardan rahatsız olanlarada rahatlık getirmiştir . şimdi ne olacak ? yeniden eski kötü niyetli rant hastası olan insanlar gene engelliler üzerinden rant sağlayacak bu durumun peşinden belkide daha ağır şartlarda gelebilir bunu düşünmemizdi bunu düşünmenizde fayda olduğunu düşünüyorum .bu sebeple kötü insanlara karşı birşeyler yapmamız lazım eğer bu işi devlete bırakırsak bilindiği üzere kısıtlamalar gelir .

sonuç olarak yeni düzenleme engellilere olduğu kadar kötü niyetli insanlarada kolaylıklar getirmiştir bu böyle bilinmeli ve kendi aramızda sana iyi bana kötü gibi atışmalara sebep olmamalıdır

saygılar sunarım

ben mart 2011'de aracımı aldım. kimi sitelerde araç aldıktan en geç 1 ay içerisinde başvurup bu hakkı elde edebilirsin diyorlar, kimi sitelerde de kdv iade talebine gelen ret yazısını 1 ay içinde mahkemeye taşımalısın diyorlar, şaşırdım kaldım. ancak bu işin çözümünü bu işlemleri yaparak göreceğimizi düşünüyorum ve hafta içi vergi dairesine kdv iadesi ile ilgili yazıyı verip ret cevabını bekleyeceğim. ret cevabı gelir gelmezde vergi mahkemesine , vergi mahkemesi büyük ihtimal aleyhime sonuçlanacak , 2. hakkımda bölge idare mahkemesine gidip başvurup sonucu göreceğim. yoksa kimseden net bir bilgi almak mümkün görünmüyor, bu iş için sanırım 150-200 lira harcamamız olacak. şansımı denemeye karar verdim. hafta içi dilekçeyi verip işlemlere başlayacağım Allah izin verirse.

Merhaba Arkadaşlar,
Ben işlemlere başladım. İki konu var. İstanbulda firmaların otv ödedikleri vergi dairesi var. Birde firmaların bağlı oldukları vergi dairesi var. Beni önce ötv ödemesi olan Ümraniye nakil vasıtaları verği dairesine gönderdiler. Orada müdür yardımcısı bir beyefendi "Neden herkesi buraya gönderiyorlar burası ÖTV ödenen yer.Firmanın bağlı olduğu yere dilekçe vereceksiniz. " dedi. Denileni yaptım. Firmanın bağlı olduğu verği dairesine başvurdum. Normalde aracı 2 ay önce almıştım. Dilekçemi kabul ettiler.Yarım saatlik bir işlem sonucunda.Aşağıda belirtilen cevabı verdiler.
"Dairemiz sicil kayıtlarının tetkikinde adınıza herhangi bir mükellefiyet kaydı olmadığı diğer taraftan araç aldığınız firmanın Dairemiz kayıtlarında da adınıza rastlanmadığından dilekçenize işlem yapılmamıştır."

Bu sonuçla mahkemeye başvurabileceğimi söylediler.

Mahkeme deneyimi olan var mı?

özürlü ambleminden hiç rahatsız degilim çıkartmayıda düşünmüyorum.
özürlü otopark kartı denmiş plakada amblem yoksa inanın istanbulda kaç araç var ise her araçta enaz 2 tane bulunur. :)
k.d.v içinse beklemekteyim.bir tv kanalında haber olması bile iyi yolda oldugumuza işaret.
emeği geçen ugraşan tüm arkadaşlardan allah razı olsun.....

Araç alımında KDV kalktı (turkiye.gov.tr)

gözümüz aydın arkadaşlar ben sıfır araç alıyorum citroen c4 özel tertibatlı ötv ödemeden alıcaktın geçen gün bayiye gittiğimde bana 1 hafta daha bekle kdv de kalktı düzenleme yapılıyo flan gibilerinden bişe söyledi artık kdv için dava acmaya gerek yok dedi.Ancak bu konuyla ilgili resmi bir yazı göremedim kaç günden beri ama sonunda türkiye.gov.tr den e-devlet şifrenizle girip özürlüler linkinden bakabilirsin kdv uygulanmaduğı yazıyo.

"KDV İstisnası:
Özürlüler Kanunu ile, özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programları KDV'den istisna tutulmuştur.
H Sınıfı Sürücü Belgesi Özel tertibatlı olarak imal, tadil ve teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak özürlüler H sınıfı ehliyet almak zorundadır. H sınıfı sürücü belgesine ilişkin düzenlemeler Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yer alır. H sınıfı ehliyet almak için, "Özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi olan sağlık kurulu raporu ile birlikte sürücü kurslarına müracaat edilmelidir. H sınıfı ehliyet kurslarında, kursiyerler trafik ve ilkyardım derslerinden sorumludurlar. Motor dersinden muaftırlar. Dört haftalık teorik ders süresi vardır. Geri kalan sürede de direksiyon eğitimi alınır. H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanmak veya belirli aralıklarla güncellemek, alınacak sağlık kurulu raporunda kesinlik kazanır. El veya ayakta ortopedik sakatlığı olanlar ve işitme engelliler H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanabilir. Tek gözü olanlar (Monoküler) için sürücü belgesi "Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik"te de belirtilen usul ve esaslar dahilinde tek gözlüler ehliyet alabilmektedir."
https://www.turkiye.gov.tr/?icerik=...ve+Hizmetler/Vergi+İstisnaları+ve+İndirimleri

yani ne oluyor bu şimdi ötv ve kdv ödemeyecekmiyiz

detayına bakmadım(bakamadım) . inşallah bir bit yeniği yoktur. eğer herşey normalse yani kdv ödememek için 40 dereden su getirmiceksek bugün bayramdır bence. haydi lilili lilili lilili yaarr :)

Süper haber Engelli Camiasi için;)

ayrica şimdi sirada Engelli Ruhsatli araçalrimizda Akaryakitta ÖTV ödemeye karşiyizi kdv ödemeye raziyiz sloganiyla 2 dönem halinde maliye ye Akaryakit fişlerinii ibraz ederek hesaplarimiza geri yatirirmali bunun için Engelli milletvekilerini bu konuda organize etmeliyiz.Araçlar lüx değil mecburi ulaşim ihtiyaçi olduğunu hatirlatmaliiz bu konuda el ele çalişma yapmaliyiz en azinda aylik belli bir litre sinirda koyulabilir tabii ayrintilar daha sonra belli olur.

bende okudum ilgili yazıyı ama pek net bişey anlayamadımm şahsen bülent beyi bu konuyu bi analiz etmesi gerekiyor derin tecrübelerinden bizlerde bu şekilde bilgilenmiş olabilecegiz saygılarımla

evet konuyu inceleyip bişeyler anlayan lütfen bizi aydınatsın. kendisine duacı oluruz. birde örnek olarak 30.000 tl lik bir aracın kdv+ ötv siz fiyatını hesaplarsa çok makbule geçer. hayır duamızı alır.

Prens Esat;

inşallah yapılacak/yapılan çalışmalar olumlu yönde sonuçlanır. bu tür şeyler olunca insanın yaşama sevinci artıyor. değer verildiğini falan düşünmeye başlıyor nedense :)

Erken sevinmeyelim arkadaşlar, bahsedilen linkdeki "araç gereç" kapsamına özel tertibatlı araçlar dahil değil eskiden de böyleydi şimdi de böyle. Orada sadece tekerlekli sandelye, baston gibi araç gereçlere istisna uygulamasından bahsediyor.

arkadaşlar bahsedilen kdv muafiyeti otomobiller için değil, bilgi kirliliği yaratmayalım

Boş yere sevinmeyin uygulamada değişiklik en azından şimdilik yok.E-devlette bahsedilen uygulama yeni değil.önceki kanunu aynen yazmışlar. yani KDV muafiyeti uzakların dediği gibi tekerlekli sandalye ,baston,klavye,vs günlük kullanımdaki araçlar için.Otomobiller için değil.Ama inşaallah yakında düzelir ve KDV istisnasıda gelir.

zeki günaydın;

18.557.466 tl olarak alabilirsin

arkadaşlar ben bursada citroen bayii ile biraz önce yine konuştum ben araçı aldım tertibat işlemleri kaldı sadece ama bana bekle kdv yi de düşücez dedi.Anlaşılan onların bu konuda bilgisi var resmi acıklama bu hafta içinde yayınlanıcak ki bana bu hafta içinde belli olcak bir hafta daha bekle dedi.İsterseniz CİTROEN SERTEPE BURSA YETKİLİ BAYİİNİ Arayıp sorabilirsiniz tel-0 224 2672100

Arkadaşlarr ford bayini aradım en geç 1 ekimden sonra kdv kalkıyor denildi.

Herkese hayırlı olsun..

şu mahkeme sürecinde olan arakdaşlar gelişmeleri paylaşırmısınız. kazanan oldumu?

emrahfb88;

emrah kardeşim bu indirimleri nasıl hesaplıyorsun? bende 50.000 araç hesaplıyorum mesela 50.000 7 si 18.500 50.000 - 18500 = 31500 - 5.670() = 25.830 yanlışmı hesaplıyorum doğrusu nasıldır?

Birde ben bu kdv indiriminin yasallaşmayacağını ve hatta mahkemelerde geriye ödenmesini sağlayan kararların çıkmasını önleyecek düzenleme yapılabileceğini düşünüyorum. Çünkü devletin ciddi kdv kaybı olacak. Buna göz yumarlarmı bilmiyorum... umarım yanılırım, yasal düzenleme bizim lehimize olur..

zeki günaydın;

18.557.466 tl olarak alabilirsin

arkadaşlar ben bursada citroen bayii ile biraz önce yine konuştum ben araçı aldım tertibat işlemleri kaldı sadece ama bana bekle kdv yi de düşücez dedi.Anlaşılan onların bu konuda bilgisi var resmi acıklama bu hafta içinde yayınlanıcak ki bana bu hafta içinde belli olcak bir hafta daha bekle dedi.İsterseniz CİTROEN SERTEPE BURSA YETKİLİ BAYİİNİ Arayıp sorabilirsiniz tel-0 224 2672100

Boş yere sevinmeyin uygulamada değişiklik en azından şimdilik yok.E-devlette bahsedilen uygulama yeni değil.önceki kanunu aynen yazmışlar. yani KDV muafiyeti uzakların dediği gibi tekerlekli sandalye ,baston,klavye,vs günlük kullanımdaki araçlar için.Otomobiller için değil.Ama inşaallah yakında düzelir ve KDV istisnasıda gelir.

Emrah ve Yakup arkadaşlarım size bu bilgiyi veren bayiler ne tür bir kaynağa dayanıyor bizleri bilgilendirebilirseniz müteşekkir oluruz. Bu hafta Honda Civic için kesin alım yapıcaktım sizler bunları yazdıktan sonra beklemeye geçiyorum.

Az önce Türkiye'de en çok engelli aracı satışı yapan Renault'un Genel Merkezini aradım ve KDV muafiyeti ile ilgili bilgi istedim ve bana "her ötv indirimli araç almaya gelenin bundan bahsettiğini şu anda böyle bir şey olmadığını konunun kesinlikle resmi gazete'de yayınlanmadan firmaların bir şey yapamayacağını ve gündemlerinde de böyle bir şey olmadığını çıkan haberlerede asparagaz gözü ile bakmam" gerektiğini söyledi. Bence bu konu hakkında aramızda milletvekili tanıdığı olan kişilerin bu konuyu yeni yasama yılında ilk yapılacak icraatlar arasında gerçekleştirilmesi için bol enformasyon yapması gerekmektedir.

@istikbal,

Bütün kabineyi ayağa kaldırıyım o zaman :p

arkadaşlar bende hafta sonu bulunduğum şehirdeki toyota bayii ile kısa bir görüşme yaptım bir kaç araç için fiyat alıcaktım.beklememi önerdiler kdv muhafiyeti sözkonusu biraz daha bekle dediler.Ama nerden bilgi edindiğini sormaya vaktim olmadı yakın zamanda arar bilgi isterim .

turkiye.gov.tr adresindeki bilgi uzun zamandır orada zaten var. Dolayısıya buradaki konu açısından hiç bir anlam ifade etmiyor...

x54;

aracın anahtar teslim fiyatı 50.000 tl ise 50/1.37=36.496 tl ötv düşünce alıcağın fiyattır eğer kdv yi de düşersek 36.496/1.18=30.929 tl olur.
ben kendim citroen c4 e-hdi 112 bg MCP dizel otomotik vites aldım 54 tl fiyattan ötv düşünce 40 tl alıcaktm bursa ertepe bayinden kredim cıktı araç suan benim sadece tertibat takılcaktı gecen cuma bana bekle kdv de düştü 33.800 alıcaksın dedi arabayı bende canıma minnet beklerim dedim yeter ki düşsün kdv mahkemeyle uğraşmam en azından.Bugun yine aradım bu hafta kesinleşir dedi ben aracı aldığım halde bayi beklememi öneriyo demek ki bir bildikleri var.İnsallah bir an evvel resmi gazetede yayınlanır hergün bakıyorum sabuırsızlıkla bekliyorum.

x54;

aracın anahtar teslim fiyatı 50.000 tl ise 50/1.37=36.496 tl ötv düşünce alıcağın fiyattır eğer kdv yi de düşersek 36.496/1.18=30.929 tl olur.
ben kendim citroen c4 e-hdi 112 bg MCP dizel otomotik vites aldım 54 tl fiyattan ötv düşünce 40 tl alıcaktm bursa ertepe bayinden kredim cıktı araç suan benim sadece tertibat takılcaktı gecen cuma bana bekle kdv de düştü 33.800 alıcaksın dedi arabayı bende canıma minnet beklerim dedim yeter ki düşsün kdv mahkemeyle uğraşmam en azından.Bugun yine aradım bu hafta kesinleşir dedi ben aracı aldığım halde bayi beklememi öneriyo demek ki bir bildikleri var.İnsallah bir an evvel resmi gazetede yayınlanır hergün bakıyorum sabuırsızlıkla bekliyorum.

kardeş senin olay dikkat çekiciye benziyor aman bizi gelişmelerden haberdar et.

Hocam gerçekten sizin olay çok büyük bir gelişme. Durumlardan haberdar edersen ve olayların nasıl geliştiğinden bahsedersen şu an sıfır alacakların işine yaracaktır.

özel tertibatı olmayan %90 raporlu için araçlardada kdv iadesi olurmu?

uzman arkadaşlar açıklarsa sevinirim özel tertibatı olmayan %90 raporlu için araçlardada kdv iadesi olurmu yoksa sadece adı geçen davadaki gibi sadece özel tertibatlılardamı?eğer öyle ise eşitlik ilkesi bunun neresine düşer?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt