Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün reno scenic 1.5 dizel otom.araç sormak için bayiye gitdim.fiyataldım.
ilginçdir :) bayideki arkadaş bana ötv ve kdv siz.fiyatı verdi.
üsteledim henüz resmiyet kazanmadı kdv olayı dedim.
ateş olmadık yerden duman çıkmaz dedi.
yıllardır bu işin içindeyiz kurban bayramını bulmaz resmiyet kazanır dedi.
hatda bekle o zaman alırsın dedi :)

forza KDV savaşçıları

beklemekteyiz arkadaşlar.

göktürk arkadaşımızın dışında dava açıp olumlu olumsuz sonuç alan başka kişi oldumu?

Arkadaşlar araba alımlımlarında kdv indirmi kalktı diye haberler okuyoruz ama bügün opel bayisini aradım satış temsilcisi kdv nın şuan için alındıgını ama siz mahkemeye başvurarak geri iadesini isteyebilirsiniz dedi yani mahkeme sureci sonunda alırsınız dedi.

Bilgisi olan varmı bu konuda

Kayhan, abi bugün yarın araba alıyorum ya... Önceki mesajlarından birinde araç faturasına "itiraz kaydı" düş demiştin. Bu nasıl olacak? Yani pratik olarak, faturanın üzerine elle bişey mi yazmak lazım?

Ben arabayı aldıktan sonra kdv istisnasına dair bir düzenleme yapılırsa, açıkta kalmayayım istiyorum! :) Aracı aldıktan sonra "geri verin" diye dilekçeyle başvuracağım hemen. Beraberinde bu "itiraz kaydı"nı da yapmak lazım mı, yapmak lazımsa nasıl yapmak lazım, bunu öğrenmeye çalışıyorum..?

Du bakalım bu ay biraz hareretlendi bu konuda ortalık. Ay sonuna kadar bu kıvılcım bir yangına sebep olmazsa gelecek aya anca dumanını görürüz. İnşAllah lehimize bir şekilde bu süreç tamamlanırda sene sonu gelmeden bir araç alabiliriz.

Birde en çok neye şaşırıyorum biliyormusunuz? Madem bana ilk alımda lütfedilen ötv'yi ben aracı satarken alıyosunuz ee ne diye kdv'yide kesmiyosun ne de olsa onuda satış zamanında alıcaksın. Bir acaip devlet bu ülke arkadaş.

kdv iadesını bir yıl üç yıl beş yıl gıbı eskıden arac alanlar da odedıklerı kdv yı gerı alabılırlermı bılgılerınıze tesekkurler.

Kayhan, abi bugün yarın araba alıyorum ya... Önceki mesajlarından birinde araç faturasına "itiraz kaydı" düş demiştin. Bu nasıl olacak? Yani pratik olarak, faturanın üzerine elle bişey mi yazmak lazım?

Ben arabayı aldıktan sonra kdv istisnasına dair bir düzenleme yapılırsa, açıkta kalmayayım istiyorum! :) Aracı aldıktan sonra "geri verin" diye dilekçeyle başvuracağım hemen. Beraberinde bu "itiraz kaydı"nı da yapmak lazım mı, yapmak lazımsa nasıl yapmak lazım, bunu öğrenmeye çalışıyorum..?

Bülent, aracın faturası kesilirken, fatura üzerine KDV itiraz kaydı ile ödenmiştir diye şerh yazdır bayiye, bunu el ile de yazdırsan olur bilgisayar yazıcısınada. Bunu yazdırırsan olası mahkeme durumunda elini güçlendirirsin. Vergi mahkemesi bile tek başına çözebilir. Bölge idare mahkemesinde uğraşmana gerek bile kalmaz diye düşünüyorum. İtiraz kaydı ile ödediğin için iade talebinde bulunacaksın vergi dairesi de sana red cevabı verdiğinde ilk adım olan vergi mahkemesi bunu çözer bence. Olmadı gene bölge idare mahkemesi olacak ama sen mutlaka yazdır iyi de aklına gelmiş ben bunu yazdığımı bile unutmuştum.

Not: El ile yazdırırsan bayinin kaşesini ve yetkilinin parafını attırmayı unutma. Sendeki suretle bayide kalan suret de aynısı olsun Bülent.

Tamamdır, yarın o şerhi düşüp devralacağım aracı. Sonra da vergi dairesine kdv'Nin geri ödenmesi için başvuracağım. Red gelirse, ver elini mahkeme kapıları :)

Kolay gelsin OturanBoğa ve tüm arkadaşlara,hak verilmiyor alınıyor...

Eger sekiz ay once aldigim araba icin odedigim 6650 tl KDV yi alamazsam geriye bunun ciddi bir haksizlik oldugunu dusunecegim. MAdem boyle bir hak var ortada ve KDV iade ediliyor o halde bizim verdigimiz parayi da alabilmemiz lazim. Tabi burada geriye donuk odeme yapilacaksa ne kadar geriye gidilecek sorusu one cikiyor. Devlet iki yil once aldigi kdv yi iade eder mi bilmiyorum ama benden 8 ay once aldigini versin lutfen :))

Benimde 2 ay oldu gelişmeleri bekliorum başvurmak için .. Bülent abi araç ne alıyorsun hayırlı olsun diyelim şimdiden :D

Gülüyümmü üzülüyümmü bilmiyorum.Bende 08,09,2011 tarihinde sıfır bir araç oldım.ÖTV ödemedim ama KDV ödedim.bizde mahkemeye sanırım.Alalı iki hafta oldu

arkadaslar sunu öfrenebilirmiyim sizlerden ben %90 bedensel engellıyım vede devletin bana tekerlekli sandalyemle içine girebilirim diye arac alabilirsin dediler oda minibüs türü voswagwn veya vito türü 2500 motora kadar bu tür arac alsamda kdv iadesi alabilirmiyim bunu sizlerden ögrenebilirmiyim

aşşağıdaki linkte özel tertibatsız araçlar içinde kdv iadesi uygulaması olduğu anlatılmaktadır.
[h=1]TERTİBATSIZ ENGELLİ OTOMOBİLLERİ İÇİN KDV İADE HABERİ[/h] TARİH Eylül - 20 - 2011 0 YORUM

Facebook'da Paylaş 53 kez okunmuş.
1994′te engellilere sağlanan ÖTV imkânına benzer bir iyileştirme Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kararında yer aldı. Mahkeme, görme engelli bir vatandaştan alınan 5 bin liralık Katma Değer Vergisi’nin (KDV) iadesine hükmetti. Bunun emsal teşkil edeceğine dikkat çeken Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı İlimdar Boztaş, kararın genel içerik kazanması için 30 gün içinde mahkemeye müracaat edeceklerini söyledi. Söz konusu dava, görme engelli Cuma Balpetek’in başvurusu üzerine açıldı. Satın aldığı otomobili için Katma Değer Vergisi dahil 35 bin lira ödeme yapan Balpetek, önce vergi dairesine gitti. 5 bin liralık KDV’nin iadesini istedi. Ret cevabı alınca mahkemenin yolunu tuttu.
Zaman gazetesinin haberine göre; görme engelli Cuma Palpetek, vergi dairesinden aldığı ret cevabı üzerine KDV iadesini avukatı Ömer Faruk Üstündağ aracılığıyla İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, davanın ardından KDV Kanunu’nun 17. maddesinin 4. fıkrasına 1 Temmuz 2005′te 5378 sayılı kanunun 32. maddesiyle eklenen ‘s’ bendini gerekçe göstererek görme engelli vatandaşın hakkının iadesine karar verdi. İlgili maddede engellilerin eğitimleri, meslekleri, günlük hayatları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programlarının KDV’den istisna tutulmaları yer alıyor. Kararın ardından engelli vatandaştan tahsil edilen 5 bin liralık KDV, mahkeme masrafı ile birlikte kendisine iade edildi. Avukat Üstündağ, mahkemenin vermiş olduğu kararın ‘emsal’ niteliği taşıdığını belirterek, engellileri daha cesur olmaya davet etti. Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı kararın ardından gözler, binlerce engelli vatandaşı temsil eden derneklere çevrildi. TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş, mahkemenin kararının kendileri için bir emsal niteliğinde olduğunu, 30 gün içinde mahkemeye gideceklerini ifade etti.

Kategori: Haberler

yönetici arkadaşlardan bir ricam olacak bu konunun başındaki tertibatlı araç için konulan belgeleri bu dava içinde bulup benzer bir dilekçe haline getirebilirmiyiz yada en azından nereden nasıl temin edebiliriz?
haberi kaynağında okumak isteyenler için linki:
http://www.teday.org/tertibatsiz-engelli-otomobilleri-icin-kdv-iade-haberi/

kdv iadesi

merhabalar

arkadaşlar yeni bir araç aldım

kdv iadesiyle ilgili büyük mükellefler vergi dairesine dilekçe verdim
red cevabı geldi

şimdi hangi mahkemeye dava açacağım bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ederim

peki bu arkadaşımız kdv iadesini vergi dairesinden almış mı

en önemlisi mecliste bu konuda bastırıp kdv mevzuatını değiştirtmek gerekiyor

OturanBoğa;
şimdiden hayırlı olsun! mahkeme sürecini takipteyiz! alacağın aracın markası nedir?

Pegasus;
aynı dilekleri paylaşıyoruz! benim kdv yide verse iyi olur;)

Dilaver66; hayırlı olsun gelişmeleri takipteyiz!

Sağolun arkadaşlar. Renault Mégane Sport Tourer Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg alıyorum. Hem alım işlemlerine dair hem de KDV sürecine dair tüm gelişmeleri yazacağım...

valla kdv geri iadesindeki süreç 3 yıl geriye gitse hiç fena olmazdı...

bülent bey hayırlı ugurlu olsun.allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.bu arada kaça alıyorsunuz bu canavarı :)

Teşekkür ederim. Yaklaşık 60 binlik aracı ÖTV istisnası ile 40 bine alıyorum.

Abi pazarlığı ötv düştükten sonramı yaptın ? :D boş araba alma almışken tabii bütçe müsaitse ;)

Bülent abi hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

1.5 ay geçmesine rağmen hala Bölge idare mahkemesinden sonuç bekliyorum.

Bulent abi bende alicam 70 bin civari bir arac raporum onaylandi vw e vermisdim bugun haber geldi..

ama 2 hafta daha beklemek istiyorum Plaka da yaptiklari gibi KDV de de habersizden birsey yaparlar diye bekliyecem..

en azindan bir ekime kadar bekliyecegim EMNIYETTE yapilan islemler artik acenteden halledilebilcek..

Izleyeceginiz yollari sabirsizlikla bekliyorum

75 binlik bi arac kac bine gelir otv siz ?

Pardon;
54 bin civarı bir rakam.

OturanBoğa;
Hayırlı olsun bülent bey, emiynim ayrıntılı bir şekilde KDV konusunda bilgi aktaracaksınızdır. Yardımlarınızı bekliyoruz. Teşekkürler.

bülent bey hayırlı olsun. krediylemi alıyorsunuz.

Bülent'cim yeni aracın Hayırlı uğurlu, kazasız belasız, dertsiz tasasız, çiziksiz vuruksuz, az yakıt harcayanından olsun inş.

Birde şu Bayilerinden Kdv indirimi bekleyen 2 arkadaşın süreci ne durumda acaba???

Eger sekiz ay once aldigim araba icin odedigim 6650 tl KDV yi alamazsam geriye bunun ciddi bir haksizlik oldugunu dusunecegim. MAdem boyle bir hak var ortada ve KDV iade ediliyor o halde bizim verdigimiz parayi da alabilmemiz lazim. Tabi burada geriye donuk odeme yapilacaksa ne kadar geriye gidilecek sorusu one cikiyor. Devlet iki yil once aldigi kdv yi iade eder mi bilmiyorum ama benden 8 ay once aldigini versin lutfen :))

Pegasus;
Avukatlarla görüştüm,yasanın çıktığı 01/07/2005 tarihinden sonra alınan tüm araçların KDV'sini geriye dönük alabileceğimizi söylüyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt