Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
malesef bu sosyal devlet anlayısı bizi yıldırmak ıcın getırılmıs.kurumların bırbırlerıne muhalefetı varken arada kalan engelli vatandaş ne yapsın?malıyeye goru ozurlu ssk ya gore degıl..bu ne sacma bır durum.cıkartın kardesım bır yasa ortapedık engellı ve % 90 uzerı engellıler ıcın arac alımında kdv odenmeyecek dıye olsun bıtsın nedır bu ızdırap..boyle bır haber verıldı televızyonlarda ma hala bır ses cıkmadı nedense..allah yardımcımız olsun bu arada herkese hayırlı cumalar

Bende kanunun çıkmasını bekliyorum ve eminim ki çıkacaktır, biraz sabır.
Çünkü Hükümet engelliler için bir çok şey yaptı yapacaktırda.

Hükümet diyorum Devlet değil.

. ÖZÜRLÜLERİN KULLANIMINA MAHSUS ARAÇ VE GEREÇLERİN TESLİMİNDE İSTİSNA UYGULAMASI
4.1. 5378 sayılı Kanunun 32 nci maddesi ile KDV Kanununun 17 nci maddesinin (4) numaralı fıkrasına, 7/7/2005 tarihinden geçerli olmak üzere eklenen (s) bendi uyarınca, özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve bilgisayar programlarının teslimi KDV’den müstesnadır.

Buna göre, münhasıran özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamlarında kullanmaları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç (örneğin görme özürlülerin kullandıkları baston, yazı makinesi, kabartma klavye; ortopedik özürlülerin kullandıkları tekerlekli sandalye, ortez-protez gibi cihaz ve araçlar) ile özel bilgisayar programları istisna kapsamında kabul edilecektir. Binek otomobili ve diğer nakil vasıtalarının ise sözü edilen "araç-gereç" kapsamında değerlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

arkadaşlar maliyenin dayanagı olan teliği işte bu.

1 bu bir tebliğ dir yani kanun değil yasa degil . kurumun görüşüdür

2 adana bölge idaresi mahkemesi maliyenin binek arabalar hakkındaki görüşünü dikkat edin görüşünü yanlış buldu ve dediki kanunda böyle bir sınırlama yok. aslolan kanundur dedi.

3 bu bir görüştür mahkeme nezdinde bir geçerliliği yoktur .mahkeme kanuna ( ana kanuna bakar ). dolayısıyla iptal ettirilecek bir kanun yada madde yada yasa olmadığı gibi mecliste eklenmesine gerek bir yasa da gerekli değildir . bunun için meclisin bu işi düzeltmesini beklemek çok iyimserlik olur.

4 dava açma zamanı geçmeyen arkadaşlarımız iade taleplerini bakın iade taleplerini kdv ödedikleri vergi dairesine yapacaklar. eğer yukardaki tebliğdeki renkli olan kısmın iptalini isterlerse bu sefer gelir idaresi başkanlığına baş vuracaklar çünkü düzenleyici işlemlerin iptalinde sorumlu olan gelir idaresi başkanlığıdır . ( gerçi tebliğdeki renkli kısımda yazanlar mahkeme nezdinde yok hükmündedir çünkü aslolan kanundur )

saygılar sunarım

Dadaş;

Bu kısım "Binek otomobil ve diğer nakil vasıtalarının ise sözü edilen "araç-gereç" kapsamında değerlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır." sözü edilen kanunun (s) bendinin açıklayıcı alt metnidir yani bu sözü edilen kanunun açılımı örneklendirilmesidir.

Gelir idaresi başkanlığının dayanağı bu metin değil, asıl kanunun şu kısmıdır "özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş" burda özürlülerin yaşamları için özel olarak üretilmiş araç gereçten bahsettiği için yaptıkları savunmalarda/ açıklamalarda otomobil özürlülere mahsus olarak üretilmemiştir, otomobil alan özürlü kişi otomobilini özürüne göre tadilattan geçirdikten sonra kullanabilmektedir yönünde açıklama yapıyorlar.

Yani herhangi bir otomobil fabrikada üretilirken örneğin; sağ ayak özürlü veya sağ kol engelli vs. bir kişinin kullanabileceği şekilde sonradan herhangi bir tadilat geçirmesi gerekmeden üretilmiş olsa o zaman KDV ödemeyiz. O zaman alacağımız otomobil bizim günlük yaşamımızı kolaylaştırmak için özel olarak üretilmiş olacaktır.

Aslında otomobil markalarına böyle bir teklif götürülse, en azından bi seri modelini genel veya çoğunluk olan özürlere göre üretebilirmi diye düşündüm ama sanırım o zamanda maaliyetli olacağı için fiyatta farkeder veya böyle bişeye yanaşmazlar.

ÖTV muafiyetnin sol ayaktan rahatsızlığı olanlar için otomatik vitesli araçlar özel tertibatlı sayılmaktadır der. buda ayrı bir bakış açısı diye düşünüyorum özel tertibatlı sayılmakta ise sol ayak engelli kişiler için özel üretilmiş olmuyormu bu konuda ne düşünür arkadaşlarım ? Bence bu yüzden bile direk kdvden muafiyeti söz konusudur bir yerde binek otomobiller kdv kapsamı dışında ancak diğer yandan her ne kadar ötv muafiyeti için özel tertibatlı notu düşülsede buradanda kaynaklı bir boşluk mevcut mahkeme sürecindeki arkadaşlarım bunuda dikkate alsınlar bence faydası olcaktır diye düşünüyorum bu bölümle alakalı sizlerin görüşü nedir arkadaşlar?

[FONT=Verdana]GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI[/FONT][FONT=Verdana]Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı[/FONT][FONT=Verdana](Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)[/FONT]
Sayı : B.07.1.GİB.4.06.17.01/KDV-14017-4/ [FONT=Verdana]Konu: [/FONT][FONT=Verdana]Dilekçeniz.[/FONT]

[FONT=Verdana]……………………..……………[/FONT]​
[FONT=Verdana]İlgi : ………...2005 tarihli dilekçeniz.[/FONT]
[FONT=Verdana]İlgide kayıtlı dilekçeniz ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17/4-s maddesi hükmünün uygulaması hususunda görüş talebinde bulunulmuş olup, konu ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan …….2006 tarih ve ……… sayılı yazıda:[/FONT][FONT=Verdana]“Katma Değer Vergisi Kanununun 17’ nci maddesinin (4) numaralı fıkrasına 5378 sayılı Kanunun 32’ nci maddesiyle 07.07.2005 tarihinden geçerli olmak üzere eklenen (s) bendi ile “Özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programları” teslimi katma değer vergisinden istisna edilmiştir.[/FONT][FONT=Verdana]Katma Değer Vergisi Kanununa 5378 sayılı Kanunla eklenen istisna hükmündeki kapsamı belirleyen ifade “araç-gereç” şeklindedir. Buradaki “araç” kavramı, “tire” işaretiyle bağlandığı “gereç” benzeri aparat, edevat, aygıt gibi küçük aletleri kapsamakta olup, nakil vasıtalarının sözü edilen “araç-gereç” kapsamında değerlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır.[/FONT][FONT=Verdana]Bu durumda, münhasıran özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamlarında kullanmaları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç (örneğin görme özürlülerin kullandıkları baston, yazı makinesi, kabartma klavye, sesli kitap; ortopedik özürlülerin kullandıkları ortez-protez gibi cihazlar) ile özel bilgisayar programları istisna kapsamında kabul edilecektir.[/FONT][FONT=Verdana]Ancak, istisna hükmünün amacını aşacak şekilde uygulanmasına engel olmak bakımından, özürlüler yanında özürlü olmayanların da kullanabilecekleri her türlü araç-gereç ve bilgisayar programlarının katma değer vergisine tabi tutulması gerekmektedir.[/FONT][FONT=Verdana]Buna göre; [/FONT][FONT=Verdana]1-Söz konusu istisna hükmü sözü edilen araç-gereçlerin yalnızca tesliminde uygulanmakta, kiralama işlemlerini kapsamamaktadır. Dolayısıyla, bu araç-gereçlerin özürlülere kiralanması halinde 2002/4480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hükmü gereğince genel oranda (% 18) katma değer vergisi uygulanması gerekmektedir.[/FONT][FONT=Verdana]2-Katma Değer Vergisi Kanununun 16/1-a maddesinde, bu kanuna göre teslimleri vergiden istisna edilen mal ve hizmetlerin ithalinin de katma değer vergisinden istisna edildiği hükme bağlanmıştır. Bu çerçevede Kanunun 17/4-s maddesi kapsamında değerlendirilecek araç ve gereç ile bilgisayar programlarının ithali de katma değer vergisinden istisna olacaktır. Katma değer vergisinden istisna olduğu halde ithalat esnasında ödenen katma değer vergisinin ise 91 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinin (I) bölümüne göre iadesinin talep edilmesi mümkündür.[/FONT][FONT=Verdana]3-Katma Değer Vergisi Kanununun 17/4-s maddesi hükmünün yürürlüğe girmesinden önce alınan mallara ilişkin olarak yüklenilen ve o dönem itibariyle indirim konusu yapılan katma değer vergisinin iadesi söz konusu değildir. Ancak, bu malların Kanunun 17/4-s maddesine göre vergiden istisna olarak teslim edilmesi halinde indirilen katma değer vergisinin bir taraftan indirim hesaplarından çıkarılarak beyannamenin 30 uncu satırında beyan edilmesi, diğer taraftan da gelir/kurumlar vergisinin tespiti bakımından gider veya maliyet hesaplarına alınması gerekmektedir.[/FONT][FONT=Verdana]4-Katma Değer Vergisi Kanununun 5228 sayılı Kanun ile değişik 18/1. maddesi ile vergiden istisna edilen işlemleri yapanların, ilgili vergi dairesine yazılı başvuruda bulunarak, belirtecekleri işlem türleri için vergiye tabi tutulmalarını talep edebilecekleri, bu talebin dilekçede belirtilen ve dilekçe tarihinden sonra ifa edilen işlemlerin tamamını kapsamasının şart olduğu ve mükellefiyetin devam etmekte olan işlemlere şümulünün bulunmadığı hükme bağlanmıştır.[/FONT][FONT=Verdana]Buna göre, mükelleflerin istisnadan vazgeçme talepleri, talep tarihinden sonraki tüm aynı mahiyetteki işlemlerini kapsayacak; ancak, bu tarihten önce başlanmış olan işler bitinceye kadar istisna hükmü geçerli olacaktır.[/FONT][FONT=Verdana]Dolayısıyla, istisnadan vazgeçilmesi halinde katma değer vergisi oranlarını belirleyen 2002/4480 sayılı Kararname eki I sayılı listenin 10’ uncu sırasında belirtilen ve münhasıran sakatlar için imal edilmiş olan araç-gereçlerin tesliminde % 1; bunların dışında kalan ve yine münhasıran özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamlarında kullanmaları için özel olarak üretilmiş olan diğer araç-gereç teslimlerinde ise genel oranda (% 18) katma değer vergisi uygulanması gerekmektedir.” denilmektedir.[/FONT][FONT=Verdana]Bilgi edinilmesini rica ederim. [/FONT]

sayın bay cin
yukarıdaki resmi bir yazıdır . başkanlıgın resmi yazısıdır renkli kısımları okursanız belki fikriniz degişir .

ayrıca bu bir görüştür yasal olarak kanun degildir ( sizin anlayacagınız benim gibi işgüzar maliye memurlarının görüşüdür) kanunen bir anlam ifade etmez

ayrıca ve ayrıca bu görüşün yanlış olduguna hükmeden bir mahkeme kararı var (adana bölge idare mah.)

saygılar sunarım

yani yeni araç alıcak olanlar vergi dairesine dilekce vermelerine gerek yok drek drek gib bemi başvurucak? yoksa vergidairesinine iade talebinde bulunup ondan sonramı gib e başvurucak?

Jungle;

Merhaba, Yeni araç alacak olan kişiler vergi dairesine başvurmadan doğrudan vergi mahkemesine başvurabilecekler.
Eskiden araç alıp dava açma süresini geçiren kişiler ise, önce vergi dairesine yazacak ve ondan sonra da gelir idaresine yazacaklar. Yeni araç alanların gelir idaresi ile bir işi bulunmamaktadır.

Yasa lehine arkadaşların ama uygulayan doğru yorumlayan yok!

admin bu nasıl reklam yazıyı kapatıyor?

ÖTV muafiyetnin sol ayaktan rahatsızlığı olanlar için otomatik vitesli araçlar özel tertibatlı sayılmaktadır der. buda ayrı bir bakış açısı diye düşünüyorum özel tertibatlı sayılmakta ise sol ayak engelli kişiler için özel üretilmiş olmuyormu bu konuda ne düşünür arkadaşlarım

Doğru tespit. Konsolu sağda olan araçlarda üretildiğine göre...

Evet, masiva'ya gelen yanıta bakılırsa, vergi dairesinden red yanıtı aldıktan sonra gelirler idaresi başkanlığı'na konuya dair itirazda bulunmamız, oradan olumsuz sonuç gelirse dava açmamız gerek.

Bence mahkeme yersiz bir iş yaptı ve işi uzattı. Dİleyelim de bu itirazlar sonucu gelirler idaresi başkanlığı konu mahkemeye gitmeden kdv istisnasını onaylasın.

masiva, vergi dairesinin red yanıtına istinaden mahkemeye sunduğun dilekçenin bir benzerini gelirler idaresi başkanlığı'na hitaben yazar mısın lütfen.

Gib'e dilekçe yazıp sonuç bekleyeme gerek yok. Vergi Mahkemesine davamı açtım ve sonuç geldi. Sonuç geldikten 10 gün sonra da Gelir İdaresi Başkanlığından da adresime savunma yazısı geldi ve olumsuz şekilde.

Diyeceğim şu: Mahkeme zaten Gib'dan savunma istiyor ve şahıs adresine tebliğ edilmesini rica ediyor. Gib'da savunmasını hazırlayıp hem mahkemeye hemde şahıs adresine tebliğ ediyor...

Kısacası aracı aldığınız acentenin bağlı olduğu vergi dairesine dilekçenizi yazıp cevap almanız kâfi...

Hüseyinpala;

Ayrıca bu arkadaşımızın söyleyişe katılıyorum. Gib'e dilekçe yoluyla gidilmesi durumunda Vergi mahkemesi ve Bölge İdare mahkemesi devreden çıkmış olup, devreye danıştayın girmesi söz konusu olacaktır.

masiva, senin durumun yukarıda Hüseyin beyin yazdığı gibi mi? Başvuru gününü geçirdiğin için mi reddedildi dava sürecin?

Peki Hüseyin bey, bu süreci geçirmemeiş kişilerin masiva'nın reddedildiği gibi reddedilme olasılığı var mı? Aracı yeni alan kişi vergi dairesinden red yanıtı aldığında gelirler idaresi başkanlığına başvurup "bu yanlışı siz düzeltin" demeli mi, yoksa ilk günden beri yazdığımız gibi doğrudan dava mı açmalı?

Abi Vergi Mahkemesi dava açma sürecini geçirdiğimide yazmış. Masiva arkadaşa verdikleri sonucun aynısı bana da verildi... Bölge idareden ise henüz bir sonuç yok.

Bu durumdan dolayı benim anlamadığım şu: Madem ben hata edip Gib'dan sonuç almadan mahkeme yoluna gitmişim, ee peki niçin Gib'dan bana savunma yazısı geliyor? Veyahutta nasıl geliyor?

Bay_Cin;

Gelir idaresi başkanlığının dayanağı bu metin değil, asıl kanunun şu kısmıdır "özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş" burda özürlülerin yaşamları için özel olarak üretilmiş araç gereçten bahsettiği için yaptıkları savunmalarda/ açıklamalarda otomobil özürlülere mahsus olarak üretilmemiştir, otomobil alan özürlü kişi otomobilini özürüne göre tadilattan geçirdikten sonra kullanabilmektedir yönünde açıklama yapıyorlar.

Kardeşim çok güzel açıklamışsın ama bende sana bir örnek vereyim. Görme özürlü bir şahsın laptop aldığı zaman engelliler için seri üretimli bir yerden aldığını görüp veya duydun mu hiç?

Benim düşünceme göre bir laptopu alırken ona ses sistemi yükletiyorlar ve KDV den muaf ediyorlar sanırım...

Kardeşim çok güzel açıklamışsın ama bende sana bir örnek vereyim. Görme özürlü bir şahsın laptop aldığı zaman engelliler için seri üretimli bir yerden aldığını görüp veya duydun mu hiç?

Benim düşünceme göre bir laptopu alırken ona ses sistemi yükletiyorlar ve KDV den muaf ediyorlar sanırım...

Amaç gasp - hak yemektir.!
Emekli maaşların dada eksik ödeme yapmışlar. Bu gapscı maliyenin bakanı tv de seçimden önce siyaset meydanına çıktı.
Seyircilerden saadet parti sempatizanı bi vatandaş bunu sordu ve iade istedi. Banamısın demedi bu gapscı bakan.
Ve buna rağmen bu %50 oy la aynı görevde devam. Bu illete her şey müstahak.

Benim derdim araba değil. Benim derdim ömürboyu kullanılması gereken olmazsa olmaz. Ortopedik hertürlü araç gereç. (t.sandalye,protez/ortez, işt cihazı, yol, rampa, ulaşım v.s.)
Bunları vermeyenlerin Allah destekicileri ile birlikte kahrı perişan eylesin.

Arkadaşlar ben arabamı 08-09-2011 tarihnde aldım ve 15-09-2011 tarihinde İstanbul T.C GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA dilekçemi yazdım ve red cevabı 2909-2011 tarihinde elime geçti, red cevabının başlığı ise T.C GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI (VERGİLENDİRME GRUP MÜDÜRLÜĞÜ) Şeklinde içerik ise diğer arkadaşlarınki ile aynı, şimdi birinci sorum benim yeniden gelir idaresine dilekçe yazmam gereklimi? bana verilen cevabın başlığı T.C gelir idaresi ile başlıyor ikincisi arabamı 08-09-2011 tarihinde aldım yani daha 30 gün olmadı, bazı bölümlerde 30 gün olmadan direk mahkemeye gidilebilir denmiş mahkemeye neye istinaden gideceğiz elimizde red cevabı olmadan? ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.....

birde şu var araç almadan başvuramazmıyız siz kdv yi almazsanız aracı alıcam diye ?

Abiler kardeşler ya kdv vsvs alınmyacak diyorunuzda ben kimseyi göremiyorum oh be dediğini herkes dava acmış bekliyor

Allah sana akıl fikir versin be saww
Allah kimi kahredeceğini iyi bilir.Siyaset yapma hakaret etme.Emekli maaşımızda tam yattı ve yatıyor yalan yazıyorsun.
Madem % 50 falan dedin. bende sana diyorum ki oy verdiğin partinin oranı kadar atıp tut.Bundan önce yüzümüze bakan yoktu.İnsanda biraz insaf izan olur be.

.Siyaset yapma hakaret etme.Emekli maaşımızda tam yattı ve yatıyor yalan yazıyorsun. .İnsanda biraz insaf izan olur be.

Bakan imek'ten doalgaz zamm aklamas - Hrriyet EKONOM % 14 haşırt, elektiriğe de % 10 zam var.! Dolar 1, 85
Birileri bizden önce asgari ücret şukadardı diyorya kuyruklu yalannn. Bunlardan önce asgari ücret 400 $
Bunlardan sonra 350 $ 9 senede fakir daha fakir. Bi elin parmakları kadar olan dolar milyonerleri 3 hanelere ulaştı.

EL İNSAF!

Ben siyaset yapmıyorum. Ben bu partiye iki kere oy verdim. Bidaha günahımı vermem...
Akıllı insan kazık yediğini er yada geç gören insandır. Hatasından ders alandır.

Ben gaspcı dedim Bülent Arınç da itiraf etti. GASP çı olduğunu devletin dur onuda linkini yapıştırcam.

"Gasp ettiğimiz gayrimenkulleri cemaat vakıflarına iade ediyoruz"-HABERTÜRK

Sizin gibi şakşakcılarla yola çıkanın akıbeti helak olmaktır.

saww
siyaset yapmıyorum diyosun yok 3 kere oy verdim yok 5 kere oy verdim diyosun sorduk mu? dönüyosun zam haberleri yapıştırıyosun ordan burdan linkler yapıştırıp forum kirliliği yapıyosun burası yeri değil konuylada alakası yok bi derdin varsa bunu başka biryerde hallet. sürekli bi isyanlar belalar falan... burda insanların ortak dertleri konuşulup çözüm aranıyor. konu hakkında bi bilgin varsa paylaş ama yoksada forumlarda boş konuşup kirlilik yapma...:mad:

% 6 ya ve % 13 e göre atıp tutma hakkın bitti.% 26 ise sınırdasın devam et atıp tutmaya çook duyduk bunları.Burayı kirletmemek için ancak hakaret edersen cevap veririm.

Engelliler araç alımında KDV sini geri alan arkadaslar varmı

arkadaslar geri alan arkadaslar varsa acılamalarını bizim ne tür yol izlememiz gerektigini açıklarsa sevinirim iyi günler

Evet bu sürec çok karıştı yeni alacaklar için ayrı daha önceden araç almış olanlar için ayrı yollar var sanırım her 2 sinide detaylı bir şekilde acıklarsanız çok yardımcı olacaksınız?

GİB den savunma ve cevap geldi diyen arkadaşların yanılgısı şu ; O yazılar vergi dairelerinin cevabı (ANKARA VD ve BÜYÜK MÜKELLEFLER VD.) Bu cevabı alan kişi onların bağlı olduğu üst kurumu G İ Başkanlığına itiraz etsin olmazsa bana gelsin diyor mahkeme.Yazıyı yazan makam iyi bilinmeli askeriyeden örnek ;Gen Kur.Bşk.lığı KKK lığı 5.P Tug.3 Alay dan gelen bir yazı 5.Tug. 3.Alaydan gelmiştir.Ne KKK lığı ne de Gen.Kur.dan gelmemiştir.

MAHKEME KARARIYLA KDV mi alabilirmiyim

''ÖZEL DONANIMI'' olmayan ''OTOMATİK VİTESLİ'' 30 EYLÜL 2011 TARİHİNDE ALDIĞIM SIFIR ARACIN KDV sini alabilirmiyim?(ADANA bölge idare mahkemesinin KDV nin geri ödenmesi konusunda verdiği karar ''ÖZEL DONANIMLI'' aracı mı kapsıyor yoksa tüm ''ENGELLİ'' statüsünde tescil edilen ''ÖZEL DONANIM''ı olmayan araçlarda faydalanabilir mi bu mahkeme kararından.Lütfen bilgisi olan arkadaşlar paylaşssın.

Bu ne biçim iş. Onca yazışma olmuş ama hala bir sonuca giden olmamış. :) puahahah çok komik yav :)

slm herkese ben çocuğuma %92 ağır özürlü maluliyet raporu aldım araç alımında bu rapor yeterlimi, birde trafikçi arkadaş söyledi kdv muavfiyeti ile ilgili yeni kanun tasarasının yakın zamanda çıkarılacağını söyledi. araştıran arkadaşlar varmı böyle birşey gündemdeyse mahkeme kararına ne gerek var herkese selamlar.

Rizikocu;

Rizikocu sende prosedürü takip etmelisin. senin gibi olan ve mahkemeye başvuran arkadaşlarım var.

Şuana kadar adana bölge idare mahkemesinden başka bir mahkemeden karar henüz cıkmadığı için bekliyoruz. Benim davam 3-4 aydır bölge idare mahkemesinde bekliyor. sonuç çıkar çıkmaz sizlerle paylaşacağım.

vuralh;
Vural umarım kazanırsın kazanırsan kararı Jpg le ekle buraya senide emsal gösterelim..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt