Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayırlısı ne diyelim kimseyi mağdur etmeden bulurlar inşallah o çözümü de herkesin gönlüne göre olur.

Allah kimseyi muhtaç etmesin.....Ama burası engelli sitesi ve ayrım olmak zorunda....Ben niye engelli yakınları yüzünden hakkımdan oluyorum devlet versin ticari aracı versin pikapı indirsin vergileri ne güzel....

O kadar çok suistimal var ki artık bayiler bile engelliyi dolandırıyor elden para isteme olayları-Aksesur adı altında 3 k lık malzemeyi 10 hatta 20 k kitliyor bunu herkes yaşamaştır.

Devletimize bunu bildirmek vatandaşlık görevidir..

İhtiyacı olan şahıs neden 0 km de satar neden 2-3 günlük ya da 1 haftada satar kendimizi avutmayalım hadi ihtiyacı var 300 lere hatta 400 k lara yakın neden fiyat çeker bakın burası engelli sitesi ve birbirimizi kandırmayalım..Siz de biliyorsunuz sermet bey...

Skyw

Evet haksız kazanç sağlamaya çalışan bayii leri tabiiki şikayet etmek en doğal hakkımız. Ben kimse yapmıyor demedimki tabii ki yapanlar var suistimali ama herkesi aynı kefeye koyup yargılamak haksızlık oluyor... devlet bu limit olayını koyarken engelli yakınlarını bahane edip koydu yaa sonra engelli yakınları eskiden 3. Derece akrabaya kadar kullanabiliyorken şimdi herkes kullanabiliyor yani devlet bu işinin önüne kapatmaktan yana değil önünü açmaktan yana davrandı engelli yakınlarınıda zan altında bıraktı...( suistimal etmeyen be gerçek amaçlı kullananları kasdediyorum )

Ben nacizane düşüncelerimi ve mağduriyetimi,yaşadıklarımı yazıyorum Abi işte bu sebeple ayrımımız olmalı...
Katagorizasyon olmak durumunda Kullanım amaçlarımız bile aynı değil...
İhtiyaçlarımız bile aynı değil...

Mantıken bakarsak burda hatalar var...

Bu yazdıklarımı kimseyi sinirlendirmesin burası engelli forum paylaşım sitesi bunlar benim düşüncelerim 3 yıldır aynı geyik tartışılıyor hep takip ediyorum ama geçenlerde yaşadığım olaylar beni buraya üye olmaya ve sesimizi yüklsetmeye sevk etti...ve ayrımın olması içinde elimden ne geliyorsa yapacağım....

Biz engelliyiz ve hakkımızı bir takım kişilerce yanmasını kabul etmiyorum...

ve Allah kimseyide tekerlekli sandalyeye muhtaç etmesin..Ben yaşadıklarımı gördüklerimi bilirim..

Stratos abimiz ve Murat Bey 2-3 yıldır uyarıyordu kendisini hep takip etmiştim adamın her öngörüsü patır patır çıkıveriyor..Nedeni de belli...

Skyw

Tabii kide herkesin düşüncesi ve fikri ayrı olacaktır, tek katılmadığım alınan araçlar engelli bireye ait olduğu için ayrımın bana göre mantıksız oluşu... Sonuçta biz burda nekadar tartışsakta devletin vereceği kanuna uymak zorundayız, birbirimizi kırıp üzerek bişey elde edemeyiz...

Yok abi kırıp üzmek olmaz herkes düşüncesini yazacak tabi...her ne kadar engelli bireye ait olsada tertibatsız araç oluşu engelli kavramını aşıyor gibi yakının istediği kullanma kısmını doğrumakta tabi bu konuları sabaha kadar tartışırız ama bir arpa yol alamayız...

Ben bana düşen görevi üst makamlara ulaşabildiğim kadarıyla ileteceğim 2021 de zaten bu sistem değişecek...

skyw

Tertibatlı aracıda yakınları kullanabiliyor biliyorsun dimi.
Hayırlısı olsun bakalım nasıl bir değişim gelecek

Kullanılabiliyor mu gerçekten. Benim aracın ruhsatına kendinden başkası kullanamaz diye şerh düşmüşler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Melih bey Bu herkes için geçerli değil yanlış bilgi....

Her tertibatlı aracı herkes kullanamaz isterseniz gidip TSE den bilgi alabilirisniz..etraflıca size açıklarlar

Benim aracımı kullanamaz zaten ruhsatımda yazıyor.

Sonuç hakkında bilgisi olan var mı sınır ne kadar olduğu belli oldu mu

Şuanlık 330 gözüküyor.

Merhaba , yeni tip ehliyetlerde engellinin engeline göre kullanabileceği tertibat kodu ile verilmekte, ve dediğiniz gibi her engelli her aracı kullanamaz engel tertibat kodlarına göre değişir.. syg,

Geçmiş yorumlardan okduğum kadarıyla Bu konulara hakim olan 2 kişi var tanerbudak ve marto1 üstadlar sizin bir duyumunuz ya da bilginiz var mı?Vekillerimizle siz görüşüyorusnuz marto1 murat bey'in CB'nin başdanışmanızla görüştüğünüzüde biliyorum.

330.900 ile araç falan alınmaz ki ben tekerlekli sandalyemi bu limitteki hiçbir araca sokamam ne pikap alabiliyorum ne de geniş iç hacimli bagajlı araç Bu benim için hayati öneme sahip bir cevabınız olursa seviniriz Üstadlar

Emeğiniz ve çabalarınız için Allah razı olsun...

Herkese iyi akşamlar bugün yayınlanan resmi gazetede bizim konu ile ilgili yani engellilik Araç alım limitleri ile ilgili bi sey bulamadım. Yoksa benmi bulamadım, bellimi olmadı, yoksa bizi unuttularmı?

Geçen sene 27 Aralikta yayinlanmis ben iyice karamsarlastim artik bizle ilgilenmiyorlar bence yada unuttular baksana sitede bile kimse yazmiyor demekki bi bildikleri var abi @ uzman9575

Belkide 330 yerine limiti dahada yükseltecekler onla ilgileniyorlardır :)

Bunların sağı solu belli olmaz fazlada ümide kapılmayalım :)

yine engelli ayrımı yapanlar başlamış. neredeyse engelli %90 üzeri ise engelli bile değil at pickup ın kasasına diyecekler. arkadaşın biri ne güzel demiş allah sizi bir yakınınıza muhtaç etmesin.

Burada engelli yada engelli yakını diye birbirimizi kırıp dökmenin anlamı yok.

Devlet enine boyuna düşünüp suistimalleri tespit edebilecek düzgün bir sistem kurup denetlemelerde bulunmalı.

Diyelimki beceremiyorlar ve böyle bir sistemi hayata geçiremiyorlar.
Mevcut koşullarda bile ülkede 5 yılda bir ötv muafiyeti ile araç alabilecek engelli sayısını toplam 5 yılda satılan sıfır araç sayısına oranladığımızda okadar düşük kalacaktır ki; dolayısıyla burada devletin bu yükün ağırlığını kaldıramama gibi bir zaafiyeti söz konusu olmamalıdır.

Bu yüzden bizlere düşen şey, engelli yada engelli yakını diye ayrım yapmaksızın hep birlikte kamuoyu oluşturup 330 bin ₺ limitinin daha iyileştirilmesine çalışmamız gerekliliğidir.

Linkteki kanun tasarısını takip ediyorum.
Umarım kabul olur.
Öngörülen madde:
Limitsiz olacak şekilde 2.0 motora kadar alınacak araçlarda ÖTV muafiyetinin tanınması.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=283960

Bu arada engelli yakınıda değilim.
Bilakis %94 engelli olan, hergün babası tarafından işe götürülüp getirilen biriyim.

Kim duzenledi bilmiyorum ama birileri ciddi hata ediyor anlamsiz

Son düzenleme:
Anlaşılan hiç bir şey yapmayacaklar 330 da kalacak kimsede bi duyumda yok. Neyse merakla beklemeye devam. Yıl sonu da geldi. Son dk bıraktılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt