Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
az önce Erzincan Milletvekilimiz Serkan Bayram bey aradı. Dünkü programa o da katılmış. bizzat kendisi Cumhurbaşkanımıza konuyu söylemiş. aile bakanı ve maliye bakanına da iletmiştim demiş vekilimiz. Cumhurbaşkanımız da bakacağız demiş. limitte bir artış olacak buna eminim ama zamanlaması konusunda bir fikrim yok benim açıkçası.

tanerbudak

hade bakalım hayırlısı inşallah en kısa zamanda çözülür. zaten dün aktarıldıysa aktarılır yoksa kalır

ötv indirimde hükümet bazı değişiklikler düşünüyormuş

konuyla ilgili internetten 2021 yılına ilişkin otv ındırımlı aracların limitleriyle ilgili araştırma yaparken karsıma genelde bazı gazetelerde şöyle yazılar çıktı.bu durumu sızlerle paylaşmak ıstedım.
mesela araç alırken bızlere soracaklarmıs kaç yıl bıneceksınız dıye eger5-6 yıl hıc satmadan bıneceksek daha fazla ındırım 2 yıl ıcınde saracaksak daha az ındırım olcakmıs. normal suresı (5 yıl ya) bu sure için istiyorsakta sadece şuankı yapılan ındırım yapılacakmıs
anlayacagınız yıla sayısına göre aracı satmadığımız zaman indirim oranı artıyormuş.kaynak mynet posta gazetesı bırkac sıtede daha gördum ama ısımlerını hatırlamıyorum.

Bakarız dediyse başından savmak için söylemiş anlaşılan :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe

En azından bakarız demiş içimizdeki hainler ahlak eğitimi almamışlar gibi 330 yeter clio bana yetiyor sanada yeter dememiş
Allah razı olsun :)

adamin basindan savma amacli bakariz kelimesiyle umut yeşerten kardesim , bu kadar kaptirma kendini .
hele alirken engelliye kac yil kullanacaksin sorma meselesi kulliyen yalan.
ben limit artisindan umut kesmisim aklim kaskoda.
sizlerin de olmasi lazim cimere yazin yuklenelim. aklınızı kullanin.
kasko sirketleri sana tam bedel uzerinden police yapip pert halinde senden otv istiyor. amaaan pert mi olacak deme bir hamleye bir teker patlamasina bakar.

limit artisi konusu cari acikla yakından alakali. bosuna senelerdir operasyon yapmadilar
once motor hacmi sinirini kaldirdilar millet sevi ndi sonra 1.6 yukarısına devasa vergi koydular . sonra limit koydular. onceden mesela passat alabilirken simdi yanina yaklasamazsin.
su an eskisinden cok daha kotu hale getirdiler.
togg yerli araba cikarsa engelliye ithal araci tamamen kapatabilirler.
her 5 yilda bir araba aliniyor kendilerinin makam arabalari goze batmaz ama senin araban batar kusura bakmayacaksın.
limiti trilyon yapsa ne olacak?
kac kisi alabilecek?
ama hepiniz mecburen kasko yapacaksınız
ve 5 yil boyunca da diken ustunde olacaksiniz.
bu konu ciddi biçimde gundem olmali. adama diyorum otvsiz kasko yap. diyor yok olmaz seni hem soyarim hem de kaza aninda vermem.

Son düzenleme:
Serkan555

Ne biliyoruz belkide bakarız diyen reisimizin düşünceside 330 yeter şeklindedir :)

Ben aracımı şimdi teslim almaya geldim büyüklerimiz hala baksınlar

Taner Bey Sonuç olumlu veya olumsuz olur hiç önemli değil. Size canı gönülden teşekkür ederim. Bundan sonra bize tevekkül etmek düşer. Sağ olun iyi ki varsınız.

2008 1.2 gt Soysal Peugeot Dan 200 bine rapor süresi bitiyor diye mecbur kaldım yoksa 185-190 a bulunuyor
Bayilerin hepsi fırsatçı..
Bu arada tanerbudak ilgi alakanıza teşekkürker

Valla tam fırsatçılarmış 200 bine 3008 allure veriyorlar hayırlısı olsun

zorildiz

bekledıkce araç fiyatlarıan zam gelecek ve araçta alınmaz hale gelecek. Corolla hybird flame x aldım. Mis gibi biniyorum

melihbe

Nerde veriyorlar acaba bilginiz var mı? Şimdi baktım liste fiyatı allure 1.6 2020 model 445 bin tl

Keremxx
bursa şançelik de 1 adet ada mavi 3008 alure 1.6 180 beygir vardı 200 tl . fiyatı bi şansını dene satılmadıysa ara

Kia sportage elegance plus icin fiyat alan oldu mu? Araba var ancak genelde 200 diyorlar.

Çarşamba günü aradılar beni 1 adet araç oluştu size ayıralım diye satmadiysalar aracı bı arayın derim benim raporda bı ibare yanlış yazılmış onu halletmeye çalışıyorum .ama Şubat ayında bayileri arayın büyük ihtimal 3008 verecekler

Şubat ortası 2021 modeller gelmeye başlarsa ve yeni fiyat listeleri yayınlanırsa cam tavanlı Skoda Karoq ta verecekler gibi .
Sizce Karoq mu 3008 mi ?

bu tutar 330 bin tl olan yani, engelli indirimi düşülmemiş hali demi ? bu fiyata kadar olan araçların üstünden pazarlık edip vergi düşüyor sanırım doğrumu anladım

Çağdaş_A

Kim verdi bilgiyi, şubat gibi fiyatlar düşer mi

Bilgiyi Vosmer Skoda satış danışmanından aldım tabiki kesin değil .
Ama bu günkü kur düşüşünün bile bir miktar etkili olmasını umuyorum .
Bu kur düşüşleri yeni ithal edilip faturası yeni kesilecek araçlara etki eder sadece .
Ellerinde eski araçlar yüksek kurla yüksek fiyattan fatura edildiği için ötv indirimine sokamıyorlar .
Örneğin 340-350 binlik bir araç artık 330 binlik limite girebilir diye düşünüyorum .

Anladım seat 2021 model geldiği için fiyatlara zam yapmış o yüzden merak ettim.

2021 Limit üstü (330 bin) araç alımı hakkında

arkadaşlar merhaba,

aracımın 5. yılı 1 nisanda bitiyor nasip olursa aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. şu an limitimiz 330 bin lira diye biliyorum.

bu şartlarda örnek olarak 400 bin liralık bir aracı alabilir miyim? bu şekilde araç alan oldu mu?

yani bayi aracı 330 binden fatura edip geri kalan farkı elden ödeme şekli gibi.

Dikkat ederseniz 2020 yılı olan ateca nın net giriş fiyatı 2021 den daha pahalı aslında .
Sadece kampanya ile düşük fiyattan satıyorlar .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt