Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
akrepyusuf
öyle bir şeyi yapmazlar .bu kanunen de suçtur zaten . zira sen farkını öderim dediğin kısmın da ötvsi var. ama şu olur misal daha önceden ucuza alıp da plazaya koydukları ama güncel fiyatı 350 bin tllik aracı bayi sana pazarlıkla 330 yaparım der faturayı ona göre keser ve alırsın

Sardonyx35
evet 330 brüt son sınır . daha pahalı olan araçları sana 330'a da bırakabilirler. faturada 330 yazsın da istersen ferrari al :)

Ellerindeki araçları ÖTV indirimli satamiyolar.
ÖTV indirimini bayi direk fabrikaya a bildirerek sipariş veriyo ve ona göre ÖTV muafli satmak zorunda tam tersi ÖTV indirimli aracı da
ÖTV li satamiyor.

Geçmiş olsun.
Biz iyi bir haber beklerken şaka gibi kötü bir haber geldi.
Dünyada elektrikli araçları teşvik etmek için vergi inidirimi yapılır ama bizde de tam tersi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ÖTV artışı geldi..
%3-15 arası olan ÖTV, %10-60 arasına arttırıldı.
Ak Parti yi destekleyen biri olarak artık yapılan bu uygulamalardan dolayı sinir katsayım her geçen gün dahada artıyor.
Biz 330 bin ₺ limit artışını bir kararname ile Cumhurbaşkanımızdan beklerken böylesi haberleri duyunca engelliler olarak umudumuz, moralimiz, inancımız dahada azalıyor.
Bu yüzden tanıdık milletvekili, bakan, bürokrat, gazeteci kim varsa onları devreye sokarak mağduriyetlerimizi her gün yinelemeliyiz.
Zamlar ile ilgili kararnameler böylesi kolay çıkıyorken Cumhurbaşkanımızdan ricamız yetkisini kullanarak %50 limiti arttırarak en azından 445 bin ₺ ye çıkarması.
İnşallah sonuç alırız.

Bizim durumumuzu bilmiyormuydu sanki biliyordu ve arttırmadı, 330 olarak kaldı gibi görünüyor. Seneye belki arttırır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

adam çekinmese limiti düşürecek siz artis bekliyorsunuz.
senden alamadigi her otv kuruşu devlet kasasından cikiyor. adam böyle bakıyor.
seneye 370 falan olur . hic zaman kaybetmeden alin bayiler fiyat yükseltiyor ha bire.

arkadaşlar tiguan kampanyası bu ayda devam edecekmiş elinizi çabuk tutun bayilerden araç ayırtın derim.

Passat business paketide vereceklermiş sanırım bayilerle görüşün

vaybe MAŞAALLAH diyorum, ben 30 bin lira kredi çekebilsemde kapıda bir araba olsun 2020 de virüs yüzünden belki 10 kere dışarı çıkabildim araba hayali kuruyorum daha fazla dışarı çıkabileyim diye burdaki arkadaşlar 330 bin tl yi az bulmuş ne diyimALLAH daha çok versin

dolunay3473

30 Bin TL'ye piyasada arabamı var belki şahin bulursun. 30 Bin TL'lik araç senin işini görüyorsa doğal olarak 330 bin TL ile senin işin olmaz. Ben 330 Bin TL yi az görüyorum. Allaha şükür açgözlüde değilim ortada 330 Bini savunacak bir durum yok ortada koskocaman engellilerin mağduriyeti var. Sen ÖTV yi arttıracaksın araç fiyatları iki üç kat artacak ama limiti eski düzen hesaplayıp hiç araçlara zam yapılmamış gibi 330 bin yeterli diyeceksin bende diyorum ki. Padişahım çok yaşa!!!

tiguan

tiguan benzinli paketler var sanırım dizel yok

Son düzenleme:
Passat business paket 1.5 tsı ötv muafiyeti olarak veriyorlar birde skoda super b elite paket 1.5 tsı oda oluyor ama fiyatı fazla diyorlar 225 ile 250 bin civarı fiyat istiyorlar

emre_nx

Devlet bir an önce hatasını anlayıp, bu hatadan vazgeçmelidir. Aksi halde devlete güvenimiz kalmayacaktır. Araba yerine at mı kullanalım?

Devlete güven kalmadığı için bu halde değilmi ekonomi. İnş bişeyler olur.. bu hafta bende kararımı verip araç alacağım, bunları bekleyeceksek..

Busines passat kapora verdik hayırlısı ile 195 bin

Keremxx hayırlı olsun bende karar veremedim cam tavan olmadıgı ıcın dusunmedeyım.

Keremxx

araç kaç liraydı kaça aldınız? ben bakıyorum benzinlisi bile 420 küsür bin lira 330 bin üstü nasıl alınıyor biri izah etsin lütfen.

biraz araştırdım 2020 model araçlar alınabiliyormuş ülkeye giriş fiyatı 330 bin liranın altındaki araçlar için şu an 400 isteseler de indirim veya kampanya ile alınabiliyormuş.

daha neler göreceğiz bakalım bizi düşürdükleri hale bak allah sorsun başka bir şey demiyorum.

Liste fiyatlarına bakmayın orayı yüksek gösteriyorlar.

Teşekkür ederim. İsteyen, hakeden herkese nasip olsun. Umarım tamamına erer :)

valla internet liste fiyatına bakmayın. Firmalar kampanya yapıyor. Benimde umudum yoktu. Hemen bir bayiye uğrayın
mansion

Yarın öbür gün bunu alamamak var. zaten stoklar sınırlı. superb elit 1,5 cam tavan vardı 195 bine ama cam tavana rağmen passat tercih oldu

akrepyusuf

valla internet liste fiyatına bakmayın. Firmalar kampanya yapıyor. Benimde umudum yoktu. Hemen bir bayiye uğrayın

Normal satış fiyatı 232bin olan araç %80 ötv dilimine girmiyor mu arkadaşlar? Bu aracın da ötv indirimli fiyatı 129bin olmaz mı?

Kısacası %80 ötv dilimine giren aracın minimum satış fiyatı ne olur?

Keremxx

Superb elite ile arasında fark nedir acaba

Değerli arkadaşlar, bulabildiğim en ucuz otomatik vites araç Hyundai i10, onun fiyatı da 160 bin lira, ÖTV indirimi ile 106 bin liraya geliyor daha uygun fiyatlı bir şey bulamadım, Bir öneriniz var mı? teşekkür ederim.

Down Kızlı Baba

1600 cm3 130.000 üzeri araçlar % 80 lik ÖTV indirimine düşer. en düşük fiyatı hesaplayacak olursak
130xÖTVxKDV yani 130x1.8x1.18= 276 bin TL

Keremxx

kapora nasıl aldılar, ben bugün gittim araç ellerinde yok kapora almıyorlar, pek kaale almadılar ya.. çok talibi var herhalde.

Ateca tercih eden yokmu 184.450 tl fiyat verdiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt