Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@mina1323 evet bende oyle dusundum ama ellımızde kalmadı dun sattık dedıler aradım tekrar Kia Hatay bayii görüştüm cool modeli 206 Bin tl elegance plus var 1 adet kaldı 220Bın TL bılgısı verdıler

Avukat14 n

Kia Hatay bayii görüştüm cool modeli 206 Bin tl miş satılmış , elegance plus var 1 adet kaldı 220Bın TL bılgısı verdıler

Avukat14

Tiguan için daha önce Samsun, Osmaniye gibi yerlerde vardı. Ancak en son bulunduğum şehirde (Antalya) teklif almıştım. İlk gün 195 dendi ertesi günü gittim 200 dendi. Vazgeçtim.

Peugeot'da genel olarak sanırım kota geliyor haftalık. Yani bana öyle geldi. Sözüme göre hareket etmeyin tabi ama. Her aradığımda bir şekilde araba vardı. Ancak opsiyon adı altında elden para çok alınıyor. Tamam araçlar limit üstü limite uydurmak için yapılıyor olabilir ancak Ötv'li alacak olanlardan daha yüksek fiyat çekiyorlar.

Son aldığım fiyatlar Antalya'da.

3008 yok, şubatta tekrar arayın dendi. Satılan son 3008 Allure 1,6 Benzin 215.000-TL dendi.
2008 GTLine 1,2 Benzin 195.000-TL dendi. Yine son aradığımda yoktu, arayıp sormak lazım.

Hyundai'den fiyat aldım en son 2020 Kona Elite paket için 200.000-TL dendi.

Bu ülkede 1.500.000'dan fazla engelli var. Toplasan kaç tane engelliden engelliye satıcı var malum sitelerde. Herkesin dilinde bir istismar ediliyor. Bu bir bahane bana kalırsa. Gerçek neden istismar falan değil. 1.500.000'luk bir grubun içinde 10000 kişi bu şekilde alım yapsa binde 6 kişi eder. 100.000 kişi desek %6 eder. 100.000 kişi olduğunu da düşünmüyorum. Oldu ki 100.000 kişi istismar ediyor, ülkemizde elektrik kaçak kullanım oranının en düşük olduğu yerde %7'ye yakın. Türkiye ortalaması yüzde 12. O zaman istismar ediliyor diye elektriğe de kota konulsun veya elektrik hizmeti verilmesin.

İstismar ettiği söylenen insanlar kaç tane araba alıp satabiliyorlar acaba. Bir engelli üzerinden kaç tane araba alınıp satılabilir? Yani normal şartlarda 5 yılda 1 defa alım hakkı var. Kaza vs olmadığı durumda 5 yıllık süre içerisinde 2'den fazla alım satım yapan varsa takibe alırsın olur biter. Çağırırsın mantıklı bir açıklama istersin.

Artık her yerde EDS'ler var, trafik kameraları var. Engellinin ikametgah adresi belli, varsa maaşını çektiği yer veya aile doktoru vs. sürekli hastaneye gittiği yer belli. Devlet her şeyin kaydını tutuyor. Kayıtlarında görünüyor basit bir çapraz sorgu yaparsın. Engelli A şehrinde yaşıyor. Araba atıyorum yılın 100 günü B şehrinde kullanılmış görünüyor. Çağır sor, neden bu araba engellinin ikametgahında değil diye?

Hyundai Tucson 330.800 en boş paket power edition. Liste fiyatı

PASSAT ın standart hali bile olmuş 1 milyon TL, 330 bin TL ye şükredin diyenler herhalde bu sistemi kuranlarla aynı kesimde :) Bence her toplum hak ettiği şekilde yönetilir.

Arkadaşlar varmı gelişme sorduğunuz araçlar fiyatlar nedir 3008 soran varmı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fc34 hayır yanlış bilgi. Sadece ocak ayında her bayiiye 1 veya 2 geldi kampanya yapıldı ama şimdi yok diye biliyorum. Belki şubat ayında yeni kampanya olabilir. Şubat'ın 2-3 ü gibi bayilere sorun bence. Fiyatlar 190 ile 220 arası satıldı ocak kampanyasında

Ferhat1981

Neresi yanlış bilgi ! Sonuçta Verdiler yani
Belki vazgeçen Oldu Halen bayiiler elinde Olabilir sormak Gerek Hangi araç Olursa Olsun

Fc34

Nasıl neresi yanlış bilgi ?
Yukarıda yazdığınızı okursanız anlarsınız.
"3008 benzinli 1.6 alabilirsin veriyor bayii" şimdi bunu okuyan tüm bayiilerde var gidip alınabilir zannedecek.. o anlama geliyor. Birde benim yazdığımı okuyun ocakta kampanya vardı diyorum ve tüm bayileri aradım aşağı yukarı ve malesef yok gelmeden tükenmiş araçlar. Arkadaşımız tabiki sorabilir ve sorsun da ama bayide var benzinli demek yanlış veya eksik bilgi oluyor.

Sordum araçta buldum hem 3008 hem 508 veriliyor ama paket olarak şuan kullandığım araca göre çok boş geldiler. Bakalım şubatı bekliyorum.

melihbe

3008 prime derken 1.2 mi buldunuz ? 1.6 larda yok bu paket ve ben sorduğumda bunun da girmediğini söylediler yaklaşık 30 kadar bayii

Engelliler içn ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Ferhat1981
Evet 1.2 benzinli active prime. Bilmiyorum ben dün aradım vardı. Gelir gelmez satılıyor zaten sürekli takip etmek lazım. Çanakkale bayisinde 508 prime 1.6 180 beygir vardi dün satilmadiysa. Onun dışında yalova bayisinde 1.2 motor otomatik cam tavan allure paket pejo 2008 var almak isteyen olursa

Son düzenleme:
O kadar insan cimere yazdı bu sitede siyasi tanıdığı olanlarda onlarla görüştü sonuç? Limit 330 da kaldımı şimdi Cumhurbaşkanı limiti yükseltecekmi ocak ayıda bitmek üzere. Kimsede net bilgi yok.

Yükseleceğini sanmıyorum ben artik umudumu kaybettim. Belki ötv yi %80 den düşürürler bi umudumuz olur.

Bu düzenleme ilk geldiğinde işin buraya geleceğini söylemiştik. Bazı arkadaşlar "200 bin TL neyinize yetmiyor illa mercedes bmw mi istiyorsunuz" diye bize serzenişte bulunmuştu. Alın buyurun iş standart c segmenti araçlara kadar geldi. Benim tekerlekli sandalyemin sığacağı hatchback c segmenti bir araç yok. D segmenti olmazsa bagaj konusunda sıkıntı yaşıyorum. Tekrar söylüyorum bu düzenleme böyle kaldıkça durum daha da kötüye gider. Acilen motor hacmine bağlı düzenlemeye geri dönülmelidir.

Limit Sınır kalkması İmkansız Ama çok düşük Limit Bi
İhtimal yükselebilir Yada Ötv Düzenlemesi Gelir araç fiyatlar düşer

Engelliler Konfederasyonu bildirisi

17 Oca 2021 yılı bütçesi engellilerin ÖTV siz araç alma hakkını büyük ölçüde engelledi.
Bütçe kanunundaki kota artış oranları ÖTV artışlarının çok gerisinde kaldı. Engelliler Konfederasyonu olarak Sayın Cumhurbaşkanına bir yazı yazarak kendi yetkisini kullanmasını ve bu hak kaybının bir nebze de olsa düzeltilmesini talep ettik. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya, kamuoyu yaratmaya çağırıyoruz.

İlgili yazımızı aşağıda yayınlıyoruz.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI
SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Engelliler Konfederasyonu 5253 Sayılı Yasaya göre kurulmuş olan engellilerin çatı örgütüdür. Bünyesinde görme engelliler, işitme engelliler, fiziksel engelliler ve zihinsel engelliler olmak üzere dört engel grubunu ve onların federasyonlarını toplamış bulunmaktadır. Bu yapısıyla Konfederasyonumuz resmi makamlara göre sayıları dokuz milyon dolayında ifade edilen engelliler kitlesini temsil etmektedir. Konfederasyonumuz Avrupa Birliğinin danışmanı ve Avrupa Ülkeleri engelli örgütlerinin çatı örgütü durumundaki Avrupa Engelliler Forumunun üyesidir.
Bilindiği üzere Özel Tüketim Vergisi Kanunun 7. maddesine göre sağlık kurul raporları indirim şartlarını taşıyan her engelli veya engelli yakını ÖTV istisnalı araç alabilir. 2017 yılından önce ÖTV istisnası kapsamında engellilerin alabileceği araç 1600 cc olması ve ticari araçlardan olmaması şartları ile herhangi bir fiyat sınırlandırması bulunmamaktaydı. Ancak çıkarılan torba kanun kapsamında 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunun ilgili maddesi değiştirilerek motor hacim sınırlaması kaldırılarak fiyat sınırlaması getirilmiştir.
Bu kapsamda, engellilerin araç alım fiyatları Bakanlar Kurulu tarafından 2017 yılı için 170 bin, 2018 yılı için 200 bin, 2019 yılı için 247 bin ve 2020 yılı için 303.200 TL olarak güncellenmiştir. Ancak 29.08.2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2912 sayılı Cumhurbaşkanı kararnamesi uyarınca ÖTV oranı 30.08.2020 tarihinde artırılmıştır. Bu artış ile motor hacmi 1600 cc altında olan araçların fiyatlarında çok fazla bir değişiklik olmaz iken 1600 ve 1600 cc üstü motor hacmine sahip araçlar için fiyat farkı 80 bin ile 130 bin şeklinde artış göstermiştir.
Engelli vatandaşların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yerden yüksek, geniş ve sürüş güvenliği üst düzey araç fiyatları artan döviz kuru ve ÖTV artışından kaynaklı olarak 330.800 TL’nin çok üzerinde bulunmaktadır.
Engellilerin ÖTV’den muaf araç alabilmesi için 2021 yılı için belirlenen 330.800 TL’lik sınırın, 30.08.2020 tarihli ÖTV zammı dikkate alınarak güncellenmesi gerektiğini; güncelleme yapılmadığı takdirde 2017 yılında kaldırılan 1600 cc’lik motor hacmi kararının bir anlam taşımayacağı kanaatindeyiz
4760 sayılı ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU 7. Madde; 8. b) Vergiden müstesnadır. (Ek fıkra: 28/11/2017-7061/72 md.) Birinci fıkranın; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Hesaplanan tutarın 100 lirayı aşmayan kesirleri dikkate alınmaz. Cumhurbaşkanı, bu şekilde tespit edilen tutarı %50’sine kadar artırmaya yetkilidir, demektedir.
Zat-ı alinizin bu artış yetkisini kullanması engelli camiasını son derece mutlu edecek ve yaşadıkları mağduriyeti giderecektir.
Saygılarımızla arz ederiz.
Ömer KOÇ Mustafa ÖZSAYGI
Genel Sekreter Konfederasyon Başkanı

Kaynak:
https://www.engellilerkonfederasyon...siz-arac-alma-hakkini-buyuk-olcude-engelledi/

Sonuç 0 :)

gokay

KOCAMAN BİR BOŞ YAZIŞMA DİLE GELMİŞ FEDERASYON ADINA

Melihbe Dediği Gibi Sonuç 0

HERHANGİ Bİ İLGİLENME ÇALİŞMA VS YOK İLGİLİ RESMİ MAKAMLARDA

otv isini unutun. cumhurbaskanina yazi yazilmis ama nafile. zira recep baskan kendisi bu ise karsi. cari acik pantolon yirtigi gibi oldu artik. arac ithaline karsi cikmak zorundalar. D segmenti arac luks degil bazi durumlar icin zorunluluktur tekerlekli sandalyeyi her bagaja koyamazsin. 5 kisilik aile bagaj ve yuk genis arac ister.
tabi s650ye binenler bunu anlar mi? anlamaz.
neyse ki hayat dunya hayati degil

Valla arkadaşlar mevcut durunlarda asgari ucretli uzgun emekli uzgün memurlar üzgün her sektorde calisan herkes hayatindan ve yaşam sıtandardından memnun degil her sektorde herkese darbe vuruldu en sonda engellilere kol gibi taktılar.Madem ithali durdurmak istiyorlar o zaman ilk once kendilerinden başlasinlar ve direk tum resmi arabalari egea veya symbol yapsinlar

egea ve sembol de yerli degil bir de vekiller o arabalara binmez
gerekce 1: canimiz tatli suikast olmasin diye hizli gitmeliyiz bu araclar yavas :)
gerekce 2 : bu arabalara zirh uygulasak motor araci yerinden kaldiramaz :)

cok mantikli sebepler :D

Engelliler içn ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Saraylar yapılacak arkadaşlar engelliyi takan yok
İnsaat sever reis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt