Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
melihbe

Limit belki yükselir bunun hakkında detaykı kimsede yorum yapamaz. Bende limiti beklemeyi düşüyordum ki taaaaki bayinin bana fiyatlar yükselecek ve elimde kalan araba özelliğinde arabada alamazsın rakam yüzünden demişti ve öylede oldu. 2021 Model Corollo X pack Flame Limit engeline takılıyor ve en boş paketini alabiliyordum kı araç bayide daha yok.. Şubat Mart diyorlardı. Ben ne yaptım gittim 2020 model full paketin bir altını aldım. Burada kazanclı cıkan ben oldum. Allahıma şükür aracımı teslım aldım biniyorum gayet memnunum. Şunuda eklemek isterim ki bir an evvel alın geçin. Çünkü bu fiyatlar hiç düşmüyor devamlı artısta.

Ehliyet ve Ötvsiz araç alımı için tüm süreci paylaştım bakmak isteyen bakabilir.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...devri-islemleri-yol-haritasi.html#post2453410

Cimer den cevap alan Varmı Limit yükselmesi İle ilgili ?

Arkadaşlar ötv ile ilgili bilgi paylaşımı yapan telegram grupları varmı, gelen geçen atıyor anlamadım. Varsa paylaşırsanız sevinirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

CİMER Başvuru Cevabı

Sayın ×××
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 17.12.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2005646333 sayılı başvurunuz 16.01.2021 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malûl veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dâhil bedeli, 200.000 TL'yi aşmayanların ilk iktisabının vergiden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.
Mezkûr maddenin son fıkrasında ise söz konusu tutarın, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve Cumhurbaşkanının bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkili olduğu hükümleri yer almaktadır.
Buna göre, söz konusu tutar, 1/1/2021 tarihinden itibaren 330.800 TL olarak uygulanmaktadır.
Öte yandan, başvurunuzda yer alan önerileriniz, ileride yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere Başkanlığımız kayıtlarına alınmıştır.
Bilgilerinize sunulur.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

Srdralbyrk25

Limit belli oldukdan sonra Yazılan cimer cevap sormuştum ama Siz yazmadınız sanırım ocak ayında cimere limit tekrar düzenlenmesi için

otv indirimi

merhaba,
otv indirim icin heyet raporu aldim ilk defa arac alacagim % kac otv indirim oluyor bi yerde okudum ilk defa arac alan engelli otv den muaftir diye nekadar dogrudur bilgilendirirseniz sevinirim tesekkurler

Tertibatlı aracımı kardesimin eşi kullanabilir mi .

musty35
Hayır, tertibatlı aracı engelsiz olduğu halde, Tseden onaylatmadığın hiç kimse kullanamıyor maalesef. Yani Tse diyor ki;

Hmmm evet engelin yok demekki engelli kullanabiliyosa bize işlem için para verirsen sende kullanabilirsin :))

Ve yaptıkları hiçkimseye fayda sağlamayan bu saçma işleme teknik bi izah getirmekte üstlerine yok.

Merhabalar,

Herkes limite takilmis durumda. Limit kalksa 600.000 tlik araci almak hic de kolay degil malesef.330. bine kadar gayet cok guzel arabalar suvlar var. Sukretmeyi bilelim arkadaslar.

Kime göre kolay değil, bırakın herkes istediğini alsın öyle şükretsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

swimmer

vergi muafiyetli vekillere kodamanlara bakmak lazım tabi . onlar trilyonluk araçlara senin benim paramla bedava binip geziyor hayvani yakıt harcayan hayvani vergileri senden benden gidiyor. her ay zam yiyen arabaları düşündükçe bu sene 330 bin tl havada kalacak .
ve bu gidişle birkaç sene içinde corsa , i20 ,fabia gibi b segmentine hapsolacağız . şükretmek lazım haklısın ama eleştirel biçimde de bakmak lazım .

swimmer

330 bine Cok güzel dediğiniz araçlardan Bahsedermisiniz ?
Herkes biliyor şükür etmeyi etmeyen yoktur bu forumda

swimmer

merhaba,
2021 MODEL COROLLA hybirdi'in en bosunu alabiliyorum. Gecen sene ise en üstün bir alt paketini alabiliordum. Limit sıkıntılı. Ben acileyitim olduğu için hemen 2020dekı hakkı kaybetmeyim diye 2020 aldım. K.bakmayın bizler şükür eden insanlarız ama burada limit artması gerekli. Cimere yazın sızde.

Arkadaslarin sorun limit degil onemli olan arabalarin bu kadar pahaliya satilmasi. Asgari ucret 3 e yaklasti ama bir suru zam geldi asgari ucret 5 milyar olsa ona gore kira 3 milyar olucak. Onemli olan alim gucumuzun yukselmesi ama turkiyede biraz imkansiz. Tabikide haklisiniz istedigimiz arabayi alabilmeliyiz.

330 bine arabami kaldi arkadaslar egea var anca baskada yok.Ayrica bu limit olayi engellinin önüne engel koymaktir.Eger fırsata cevirenler varsa ona göre önlemini al bizi niye magdur ediyosun.Bizde zamani geldiginde engel koyacaz inş.ötv de motor kısıtkamasi kalkti fiyat kisitlamasi geldi iyide 2.0 motor zaten 750 binden basliyor.cok surmez 2 veya 3 yila hundai i10 alirsiniz.mesele zaten engellinin ihtiyaclarini gormek.tekerlekli sandalye i10 un bagajina sigmaz ugrasirsiniz.kendileride audi 4x4 quadrolara binerler s klaslara binerler ama yetmez yetiremezsin niye çünkü engellleri yok.kendilerinin dişine dokunan onlerine cikan bi kanun olsa alt sınır 5000 motor v8 fiyatta sinirsiz olurdu😀buradan tum engelli olupta halen devleti tarafindan engellenenlere slm olsun

Arkadaşım cevap vermeyin ayırdığın zamana yazık bırak şükretsinler. Muhtemelen alacağı araç limit içindedir. Ondandır şükrü ...

Kader ortağı olduğumuz pek çok arkadaşım gibi öncelikle Kasım 2020’de YDO %9,11 olarak belirlendiğinde Cimer’e müracaatta bulunmuş, söz konusu limitin kaldırılması ya da yükseltilmesine dair talebimizi iletmiş ve olumlu bir cevap alamamıştık. Tebliğ resmi gazetede yayımlanarak resmen yürürlüğe girdikten sonra talebimizi bir kez daha resmi makamlara iletme gereği hissederek müracaatımızı yinelemiştik. Karşılık olarak yakın bir zaman önce şuna benzer bir yanıt geldi: “İlgili tarihte Cimer’e başvuruda bulunduğunuz; sonrasında aynı mahiyette tekrar başvuruda bulunduğunuz; başvurunuza daha önce yanıt verildiğinin anlaşıldığı; söz konusu yanıta eklenecek ilave bir husus bulunmadığı...”

Suv arayan arkadaşlar 2020 Model Kia Sportage Elegance Plus için 206Bin TL fiyat verdiler düşünen varsa bir araştırın isterseniz.

Kardeşim 1-2 ay içinde İstanbul ticaret odasında ve sayın BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ BEYİN GÜNDEMİNDE MECLİSE TAŞIYACAĞIZ DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Recep tufan Twitter hesabı böyle yazmiş Ama En kısa sürede gündeme gelse daha İyi Olur yakın zamanda araç alacaklarda Faydalanır limiitten

Değerli Arkadaşlar,

Limit bu saatten sonra artmaz. "Cumhurbaşkanı'nın haberi yok, olsaydı müdahale ederdi", gibi sözlere de kimse kusura bakmasın boş laflar. Onun haberi olmadan -haşa huzurdan devlet içinde aksi karar mı çıkar?

2018 başı itibariyle engellilere atılan golü kimse çıkaramaz. Biz halen "gol ama ofsayt vardı" diye tartışır dururuz. Ankara'da: "engelliler üzerinden herkes ÖTV'siz araba alıyor, engelliler adına sefa sürüyorlar" şeklinde yerleşik bir kalıp yargı var ve bunu silmek hiçte kolay değil. Bunu silmek için evvelen çok iyi bir lobi faaliyeti sürdürmek lazım. Lobi ile çözülememişse o zaman hukuk, protesto, toplumsal baskı vs. gibi mekanizmaları kullanmak gerekir. Bugünün konjonktürel durumu, başını uzatanın çeşitli sıfatlarla anıldığı ve hatta yaftaladığı düşünülürse iş zora girmiştir. Elimiz kolumuz bağlı mı oturacağız, elbette hayır.

Şimdi bugün bile, halen, yapılan sınırlamanın uygun olduğunu savunan hiçte küçümsenmeyecek bir grup, burada dahi var. Biz daha kendimiz ikna olmamışken dışarıda, duvarları lambri kaplı, masası ahşap cevizden olanlar ile kalem oynatanları ikna edeceğimizi düşünüyoruz. Çok yanılıyoruz...

mansion

nasıl yani bu fiyat limitin çok üstü nasıl ötv muaftan yararlandıracakalr. Hangi bayi paylaşırmısınız biraz daha zorlarsak 4x4 ünüde alabiliriz sanırım nedersiniz

devletten allah razı olsun ne iyii yapmış fıyata sınır koydu bazı art niyetli insanlar yaralanamıyor

merhaba #asidadaş dostum senin engelin nedir ? sen bu şekilde yazıyorsun ama tekerlekli sandalyede olan okadar kardeşimiz varki , bu kişilerin üst segment Suv araç ihtiyaçları var, art niyet nedir ben düşünemiyorum heralde limit sınırı kalkmış olsa , yada 5 yıl sınırı kaldırılmış olsa tamam art niyet ararım ama şuan art niyet seebiyet verecek çok şey kısıtlandı,

mdursun

bazıları için yazdığım yeri okumadınız mı ortopedi engelliyim kusura bakma ama lafı anlamadan balıklama atlama merakın gidermek için yazim az demin araba sitesine baktım bazı ları engelli yakınlarının adına aracı almış işi ticarete dökmüş yazılarının alıntısını birazdan paylaşırım devlet az yapıyor keşke daha cok kısıtlama getirse bunun gibi insanlara

il-.-li 3008 ve Tiguan hangi bayi de var acaba
Telefonla sordum birçok bayiye ama olumlu sonuç alamadım
mansion Bayilerde daha alt paketlere daha yüksek fiyat istiyorlar. Hangi bayiden fiyat verdiler acaba

Engelli yakınları suistimal ediyor diye diye ötv indiriminden de olacaksiniz iki kardeş benim benim diye kavga eder anne gelip ikisininde elinden alir o hesap

Arkadaşlar Merhaba. Forumda bazı yazarlar değinmiş, limitin bu sene yükselmeyeceği ile ilgili. Malesef bende katılıyorum bu duruma. Birkaç devlet görevlisi ile şifaen yaptığımız görüşmede, devletin ithalata karşı olduğunu, araç limiti yükselirse ithalatın yükseleceği için Bu 330.000₺ lik limite müdahele edilmeyeceği söyleniyor. İlerleyen yıllarda sadece türkiye içinde üretilen araçlara izin verileceği(yeri malı olarak değil fabrikası burda olan araçlar) gibi bir görüş hakim.
Şahsi görüşüm limitin yükseleceğini beklemeden şuan alabildiğiniz aracı almak. Nissan bu aya özel kampanya yapmış. Qashqai nin dizel otomatik sky pck ve midnigt edition paketlerini ötv muaf veriyorlar. Bayilerin ellerinde sınırlı araç var. Ortalama 200.000₺ civarı bir paraya alınabiliyor. https://www.nissan.com.tr/fiyat-listesi/sifir-arac-fiyatlari.html
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

SerkanÇınar

Açıklamanıza harfi harfine katılıyorum. Burada Toyoto corollonun hybrid araçlarda bıraz daha teşvik edilmesi gerekmekte.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt