Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
melihbe

ateca fr miydi yoksa Xperience miydi ? bana Xperience için 197 bin fiyat verdiler. izmir

Sivasli

İkiside vardı. İkiside ayni fiyatti.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet Ocak ayında mesala peugeot 3008 Allure veriliyordu şimdi yok 2008 Allure veriyorlar.

Ankara da çözger ile arac alisi icin vergi dairesi sureci ne kadar sürüyor? Yakin zamanda arac alan oldu mu?

330 binlik araba mı alınabilir. ÖTV muafiyet ile yoksa ÖTV hariç mi 330 bin anlamadım ?

3 günde halloldu benimki vergi dairesi müdürü tatildeymiş ondan yoksa 1 günde hallediyorlar

@Furkan08 selamlar, ehliyeti yeni miydi acaba? Bende 2015 H sınıfı almıştım, şimdi yenileyin demekte bayii ler. 2022 ye kadar uzadı diye biliyorum. Bilgisi olan var mı acaba?

ben 3 bayiden fiyat alıp .. eski H ehliyet ve 2011 tarihli sürekli raporumla sorgulama yaptırdım 3 bayidende olumlu cevap geldi 2022 sonuna kadar geçerlidir

Honda Civic sedan execute plus fiyatı soran varmı bayiye.2020/2021.

scakmak81

Merhaba 2015 tarihli raporumu Ankara honda bayisine sordurdum olumsuz cevap geldi. siz hangi bayilere sordurdunuz ve raporunuzun içeriği neydi bilgilendirir misiniz? Teşekkürler

330 bin ₺ limit artışı konusunda süreç durdu mu ?
Cumhurbaşkanına, Bakanlara konuyu ileten milletvekilleri yada açıklama yapan dernekler, hepsi yalan mı oldu ?

Az önce Superb araç fiyatına bakayım dedim moralim bozuldu.
2017 de Skoda Superb 1.6 TDI DSG Prestige aldık. (Limit kısıtı yok, Motor hacmi kısıtı vardı) Üzerine Sunroof tan tutun 19 inch jantına, deri kaplamasından, her türlü şerit takip, adaptif hız kontrole kadarda herşeyi ekletmiştim.

Şimdi ise en baz 1.5 TSI DSG modelinin fiyatı 343 bin ₺. Onu bile alamıyorsun. Ama sorsalar engelliler mağdur değil.

Bu limit sınırlaması uygulamasnda, son yapılan ÖTV artışı ve 2021 yılı için gelen %9 luk değerleme oranı ile resmen biz engellileri hiçe sayıyorlar.
Yeni bir düzenleme yada limite düzeltme gelmezse her geçen sene fark dahada açılarak gitgide küçük araçlara bizleri mahkum edecekler.

Her seçimde Ak Partiye ve Recep Tayyip Erdoğan’a ailecek oy veren biri olmamıza rağmen, eğerki bir düzenleme yada düzeltme gelmezse, ne oy veririm ne de desteklerim. Benim gibi olan bir çok arkadaşım var onlarda aynı düşüncede.

Bunuda iletecek birileri varsa lütfen hükümet tarafındaki yetkililere iletsin.

Yorumları okudum, bazı arkadaşlar baya bi sitemde bulunmuş. Evet haklısınız limit artışı araç fiyatlarındaki artışın baya gerisinde olmuş ancak bu hakkın (ve bunun yanında birçok hakkın) engelli vatandaşlarımıza yine şu anki iktidar tarafından hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla verildiğini unutmamak lazım. Kimisi Passat alamıyorum diyor kimisi Mercedes alamayacağım diyor. Allah aşkına yakındığınız şeye bi bakın. Piyasada bir sürü araç var bu limitle alınabilen. Dünya salgınla cebelleşirken, dev ekonomiler bile sallanırken, senin de yıllık 35-40 milyar dolar turizm gelirin gitmiş, vergi gelirlerinin önemli kısmı ertelenmiş, Covid yüzünden bütçene dev bir yük binmiş, sınır dışındaki askeri faaliyetler, ülke üzerindeki mevcut ekonomik saldırılar vs vs vs ama ülkede sosyal yardımlar, ikramiyeler, destek ödemeleri vs aksatılmadan ödeniyor.
Kısacası şikayetlere bakılırsa olay özünden biraz uzaklaşmış gibi, Mercedes de almayıverelim nolacak...

Alp_er_Tunga

sen alma .. alan alsın . senın gıbıler yüzünden geldi bu noktaya .. Sen kendi tarafından bakıyorsun olaya. Adamın suv araca ihtiyacı var ki tekerlekli sandalyesini koysun. kör nokta uyarısına ihtiyacı var .vs vs bunlar senn dedıgın her aracta varmı ? sen git egea al clio al . Bu hukumet ne vermıs engellılere ? bu hukumet zmaanında geldi engellılerın raporlarının bu kadar düşürülmesi . 1995 yılında . boş konuşmussun

egemmm

allah mı emretti gidip suv araba almasını suv araca vereceği paraya gidip hafif ticari aracda alabilirsin ozaman bir tane tekerlekli sandalye yerine 4 tane koyarsın asıl öyle insanların yüzünden bizim gibi engelilerin haklarını kısıtlıyorlar adam sapa sağlam akrabasının üstüne 1 milyonluk arabayı 600 bine alıyor bizim gibi bedendel engelli maddi durumu iyi olmayan insanlarda bi i20 yada boş paket egea almak için cırpınıyor iyiki devlet kısıtlama getirdi art niyetliler ekmeginden oldu

asidadaş

Sana diyecek bir kelime bulamıyorum, aslında engelli oldugundan da şüpheliyim. Bir engelli kendine verilen bir hakkın elden alınmasını nasıl savunabilir hiç bir mantıklı acıklamasını bulamıyorum.. Bugun limit düşer yarın araç hakkın da elinden alınır. O zamanda iyi ki "alamıyoruz" demeni temenni ederim..

bfb_91

lafı carpıtma devlet nerde elimizdeki hakkı aldı almadı ufak bir düzenleme getirdi benim düşümcem getirmesi iyi oldu art niyetlilerin önünü kesti iyide oldu bazıları işi ticarete dökmüştü devlet baktı bunlara kısıtlama gereği duydu anliyacagın hep bizim insanımızdan kaynaklı sahte raporlar vs vs

asidadaş

Art niyetli insanların yaptıgını tespit edip cezalandırmak da devletin gorevidir. Bunun için hak kısıtlanması dogru degildir.. Bu bizi ilgilendiren bi durum degil yani.

asidadaş

Hafif ticari araçlar muafiyete girmiyor ki, giren varmı ben almak isterim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alp_er_Tunga ve asidadaş

Bu hükümetin yaptığı çok güzel şeyler varki bundan dolayı zaten her zaman destek olduk.Covid konusunda da desteklerini görmezden gelmek haksızlık olur.
Lakin bunların hiçbiri biz engellilere yapılan bu son muameleyi haklı çıkarmaz.
Enflasyonun iki haneli olduğu, döviz kurunun alıp başını gittiği, ÖTV ye zam geldiği bir dönemde limite tek haneli %9 luk artış gelmesi akla mantığa sığmamaktadır.

Devlet bizlere bir hak veriyorsa bunu aynı oranda korumalıdır. Fazlasını istemedik ama azınada razı gelmeyelim. Limite devam edilecekse düzgün bir şekilde hesaplansın. Ardından isteyen 100 bin ₺ ye araba alsın isteyen 500 bin ₺ ye.

Son olarakta arkadaşların belirttiği gibi, kötüye kullanım, haksız kazanç elde etmek amacıyla art niyetli kişileri tespit edip bunları engellemek yerine topyekün herkesi aynı gibi görerek böylesi kısıtlamalara gitmekte basit ve adil olmayan bir çözüm.
Asıl amaç kuruyu yakmak uğruna yaşında yanacağını bildiğin halde böyle devam etmek değil, o yaş dediğimiz gerçek ihtiyaç sahibi engelliyi korumak olmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt